PLOEGVOORSTELLING LOTTO-SOUDAL
18 december 2014
De ploeg van Lotto Soudal 2015 werd op donderdagavond aan pers en publiek voorgesteld tijdens een bijzonder mooie avondvoorstelling waarbij heel veel aandacht ging naar de jonge talenten bij de profploeg.
Voor een uitgebreid verslag en foto's: zie de website van Lotto-Belisol (binnenkort Lotto-Soudal).
In de rand van dit gebeuren werd door Christophe Van de Goor een interview afgenomen van Louis Vervaeke en Tiesj. De interviews van elk ongeveer 10 minuten zijn te beluisteren op de website van  Sporza onder de titel 'Lotto-jonkies: Leren en eigen kans gaan'  

http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2186556

TROFEE CHALLENGE DIRECT VELO
17december 2014 
Op woensdagavond werden trofeeën overhandigd voor diverse klassementen bij het jeugdwielrennen. In een overvolle zaal van 3 Square in Zwijnaarde werd voor Tiesj de trofee als beste belofte voor de Challenge Direct Velo en de Challende Direct Velo 'over all' aan zijn vader overhandigd. Tiesj was immers verontschuldigd wegens verplichtingen voor de ploeg.

http://belgie.directvelo.com/actualite/39297-challenge-directvelo-belgie-de-laureaten-beloond.html#.VJQ2514AHA

EERSTE PLOEGSTAGE LOTTO-SOUDAL VAN 7 TOT 17 DECEMBER IN BENICASSIM
2 december 2014
Zondag 7 december vertrekt de voltallige wielerploeg van Lotto-Soudal voor een eerste ploegstage naar Benicassim in  Spanje. Voor Tiesj wordt het een verdergaande kennismaking met de nieuwe ploegmaats voor het komende seizoen. Hij ontmoet er natuurlijk ook een aantal jonge renners die hij goed heeft leren kennen in de jeugdcategoriën zoals Sean De Bie, Stig Broeckx, Boris Vallée en zijn goede vriend Louis Vervaeke. Mogelijks wordt er ook al een voorlopig programma besproken waar wij als supporters vanzelfsprekend naar uitkijken.
De supportersclub wenst Tiesj alvast een goede stage!
 
SUCCESVOLLE SUPPORTERSAVOND
23 november 2014
De eerste supportersavond van onze supportersclub is een bijzonder geslaagd evenement geworden. Er waren maar liefst 146 supporters aanwezig die volop meegenoten hebben van deze gezellige avond in aanwezigheid van vele andere supporters en van onze renner Tiesj.
Na verwelkoming en bedanking van onze sponsors kregen we een boeiend gesprek tussen auteur Marc De Bel en Tiesj. We onthouden dat Tiesj al van kinds been af er van droomde renner te worden en dat hij geen bijzondere rituelen afwerkt alvorens een wedstrijd aan te vatten.
Het 'buffet à volonté' viel bij de aanwezigen zeer in de smaak. De tombola met prachtige prijzen was in een minimum van tijd uitverkocht. Een aantal gelukkigen konden met een mooie prijs huiswaarts keren.
Er was gelegenheid om de truien van de ploegen waar Tiesj tot nu toe voor gereden heeft te bekijken en ook de vele klassementstruien die hij de laatste jaren veroverd heeft waren te bezichtigen. Net als zijn eerste koersfietsje en zijn huidige racefiets. Verder kon het plakboek van pépé met krantenknipsels en foto's van de voorbije jaren ingekeken worden.
Supporters konden polo's, windjacks en steunkaarten voor het nieuwe seizoen aanschaffen.
Vele supporters gingen met Tiesj op de foto. 
Kortom een meer dan geslaagde avond waarbij 'elkaar ontmoeten' centraal stond. Het was aan de hand van foto's en verhalen nog even genieten van de voorbije seizoenen.
We maken ons nu stilaan op voor het komende seizoen waarbij we Tiesj in zijn eerst jaar als volwaardig profwielrenner van zeer nabij zullen volgen. We houden jullie op de hoogte!

De opbrengst van deze avond gaat integraal naar activiteiten voor en met de supporters. Daarover zullen we de supporters tijdig inlichten!

Hartelijk dank aan iedereen om van deze avond een bijzonder gezellige en sfeervolle avond te maken!             

SUPPORTERSAVOND OP 22 NOVEMBER IN ZAAL 't MIEREGOED in De Pinte
21 oktober 2014
Na dit onverwacht prachtige seizoen 2014 krijgen de supporters de gelegenheid elkaar te ontmoeten op het Eetfestijn dat georganiseerd wordt door de supportersclub ten voordele van activiteiten voor de supporters tijdens het wielerseizoen 2015. 
De avond start om 18u30. Volwassenen betalen €19, kinderen tussen 6  en 12 betalen €10. Onder de 6 jaar gratis.
Kaarten zijn te verkrijgen in het supporterslokaal Melac in Zwijnaarde en bij de bestuursleden of via overschrijving op nr. BE 36 1030 3192 4081 met vermelding van naam en aantal plaatsen. 


TWEEDE IN RANKING EDDY COSYN WIELERBOND VLAANDEREN
21 oktober 2014
Ook in de ranking van Eddy Cosyn moet Tiesj nipt de duimen leggen voor 4de jaars belofte Dylan Teuns. Alles bij elkaar een mooi eind resultaat: 2de voor de Flandrien, 2de ranking Eddy Cosyn, 1ste bij Direct Velo in de categorie elite zonder contract en beloften. Ook al ontbreekt dit jaar een overwinning deze klassementen geven aan hoe regelmatig Tiesj ook tijdens zijn tweede jaar belofte was. Seizoen dus meer dan geslaagd! Proficiat!    
 
TWEEDE OP DE BELOFTE FLANDRIEN
15 oktober 2014
Dylan Teuns wint de Flandrientrofee bij de Beloften. Tiesj wordt tweede. Oliver Naesen derde.

WINNAAR CHALLENGE DIRECTVELO
14 oktober 2014
Tiesj wint de Belgische Challenge van Directvelo. Zie onderstaande link

http://belgie.directvelo.com/Resultat/DirectVelo

http://belgie.directvelo.com/actualite/38474-challenge-directvelo-belgie-overwinning-voor-benoot.html#.VEaBJMscSP8

SLUITINGSPRIJS PUTTE-KAPELLEN - 179 KM - 46ste
14 oktober 2014
De Sluitingsprijs krijgt een vrij klassiek verloopt. Een vroege ontsnapping van 11 man die geleidelijk afkalft tot 3 sterke overblijvers (Terpstra, Van Bilzen, Singeldam) die uiteindelijk toch het loodje moeten leggen voor het aanstormend peloton. De milimeterspurt wordt gewonnen door Jens Debusschere waardoor Lotto-Belisol aan het feest is en met een goed gevoel het seizoen kan afsluiten.
Tiesj 46ste.  

PARIS - TOURS  - 237,5 KM - 16de
12 oktober 2014
Parijs-Tours is de laatste wedstrijd 1.BC (eendagswedstrijd Buiten Categorie) van het seizoen.  Een wedstrijd over meer dan 237 km is alleen al door de lange afstand een zware wedstrijd. Daarnaast wordt de finale gekruid door een aantal korte maar pittige hellingen. Vandaag kwam daar ook nog nu en dan een flinke regenbui bij.
Vrij kort na de start gaan 7 renners er van door. Op 10 km van de aankomst blijven alleen Wallays  en Voeckler van de vroege vluchters vooruit. Op 16 km voor de finish zien we Tiesj uit ongeveer 50 ste positie in één ruk naar de kop van het peloton rijden dat geleid wordt door Giant Shimano dat het gat wil dichten voor hun spurter Degenkolb.

Op één van de hellingen ontstaat een breuk in het peloton mede ook door een paar valpartijen in het peloton. Er ontstaat een achtervolgende groep  van een 10-tal renners met o.a.Vanmarcke, Van Avermaet, Degenkolb, Senechal, Teuns, Drucker, Van Genechten en ook Tiesj. Ze komen tot op 20 seconden van de twee overblijvende vluchters maar dan sputtert het in de achtervolgende groep waar niemand met Degenkolb wil doorgaan.
De twee vluchters blijven net buiten schot. Wallays klopt Voeckler in de spurt. De Lotto-Belisolploeg kan Jens Debusschere in stelling brengen voor de pelotonspurt die de groepsspurt wint en dan ook 3de wordt nadat het peloton in de laatste honderden meters de achtervolgers heeft gegrepen.

Tiesj wordt verdienstelijk 16de nadat hij alweer een sterke finale reed.

BINCHE - 194,5 KM - 8ste
7 oktober 2014
Ondanks het herfstweer wordt een boeiende wedstrijd. Van bij de start kent de wedstrijd een boeiend verloop met een opvallende aanwezigheid van Lotto-Belisol. De wedstrijd kent een boeiende finale waar Tiesj een hoofdrol speelt. Op ongeveer 45 km van het eind ontstaat een kopgroep van 6 man met daarin Thomas De Gendt, die een zeer sterke wedstrijd rijdt, twee renners van Veranda's Willems, F. Senechal van Cofidis en voor Lotto-Belisol Tiesj. De maximale voorsprong van het 6-tal bedraagt 1 minuut en dan is de kopgroep reeds op 16 km van de finish. Omega Quickstep heeft echter zijn zinnen op de overwinning gezet en met mannen als De Gendt, Tersptra en Stybar weten ze de koers uiteindelijk in hun voordeel te beslechten.
De koplopers worden op 5 km van de streep ingerekend en in de laatste kilometers ontbindt Stybar zijn duivels en geeft Van Avermaet, Degenkolb,, De Busschere en Vanmarcke het nakijken.
Ondanks de zware inspanning van de ontsnapping weet Tiesj toch nog een mooie 8ste plaats te veroveren.          TOUR de l' EUROMETROPOLE eindklassement - 34ste
De 4-daagse was de laatste meerdaagse wedstrijd op Belgische bodem. Voor LTB is het de wedstrijd van net-niet geworden. De ploeg wint het ploegenklassement wat aangeeft dat LTB er dicht bij was. Met drie ritoverwinningen voor Arnaud Demare is hij de verdiende eindwinnaar. Jens Debusschere (LTB) wordt driemaal 2de en 2de in het eindklassement.
Tiesj rijdt een sterke wedstrijd.
In de tweede rit rijdt hij 45 minuten in de aanval met een kopgroep van 9. Orica GreenEdge en FDJ zijn echter niet mee en de samenwerking tussen deze twee ploegen zorgt voor een algemene groepering.
In de derde rit doet Tiesj zijn deel van het ploegwerk en kan hij in de finale een dikke km mee het peloton leiden zodat de kopmannen in goede positie aan de spurt kunnen beginnen.
In de vierde en laatste rit kleurt Tiesj mee de finalem. Bij de beklimming van de laatste helling, op zo'n 8 km van de finish, komt een kopgroep van 8 voorop: Matti Breschel, Jens Keukeleire, Zdenek Stybar, Jasper Stuyven, Zingledam, Bjorn Leukemans, Van Genechten (allemaal toppers) en Tiesj (eigenlijk nog 2de jaarsbelfote). Ze halen tot maximum 15 seconden voorsprong. Arnaud Demare houdt echter voldoende manschappen over om de vlucht ongedaan te maken. Op 3 km voor de finish worden de 8 gegrepen en voor de 4de keer op een rij krijgen we een massaspurt die opnieuw gewonnen wordt door Demare. Ontegensprekelijk de snelste man van het deelnemersveld. 
Tiesj kan terugblikken op een meer dan verdienstelijke 4-daagse. Persoonlijke resultaten zijn vanaf nu nog meer ondergeschikt aan het ploegbelang. Toch eindigt hij deze wedstrijd nog op een verdienstelijke 34ste plaats op minder dan 1 minuut van de eindoverwinnaar.
Dinsdag   7 oktober Memorial Frank Vandenbroucke - live te volgen op RTBF (La Deux).

TOUR de l' EUROMETROPOLE Rit 4 Mons - Doornik - 59ste - 155 km
5 oktober 2014


TOUR de l' EUROMETROPOLE Rit 3 Blankenberge - Middelkerke - 83ste - 174 km
4 oktober 2014


TOUR de l'EUROMETROPOLE Rit 2 Estaimbourg- Nieuwpoort - 52ste - 171 km
3 oktober 2014 

TOUR de l' EUROMETROPOLE  RIT 1  LA LOUVIERE -  BELLEGEM  - 124ste - 185 km
2 oktober 2014
De wedstrijd kent een vrij klassiek verloop. Na wat openingsschermutselingen krijgen we de ontsnapping van de dag. 5 renners rijden de hele dag voorop en hebben een maximale voorsprong van 4 minuten. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden is het peloton tot op anderhalve minuut genaderd mede door het werk van  Lotto-Belisol die hun kopman van de dag, Jonas Van Genechten, in stelling wil brengen. Na nog een aantal uitvalspogingen van mannen van Topsport Vlaanderen draait het zoals verwacht op een massaspurt uit. De Franse kampioen Arnaud Demare is de snelste van de hele bende. Jonas Van Genechten wordt 5de.
Tiesj doet mee zijn deel van het ploegenwerk. Van anderhalve tot 1 km van het einde sleurt hij aan de kop van het peloton om de ploegmaten in een goede positie  naar  de eindspurt te brengen. Hij zet zich dan op kant om nog net met het eerste  peloton binnen te komen.


NABESCHOUWINGEN BIJ HET WK 
30 september 2014aa

http://belgique.directvelo.com/actualite/37982-tiesj-benoot-le-challenge-directvelo-dans-le-viseur.html#.VCrflMscRYc

WK PONFERRADA  4de  182 km
26 september 2014
Er stond een sterke Belgische ploeg aan de start van het  WK voor beloften in het zonnige en mooie Ponferrada. Een vrij zwaar parcours met een klim van zo'n 5 km lang en een nijdige klim van 1 km op 5 km van het einde van iedere ronde en dit met een deelnemersveld waarbij alle beste renners van onder de 23 die nog niet in een WorldTourploeg rijden.
Het tactisch opzet van bondscoach JP Dubois zat goed in elkaar. Kenneth Van Rooy en Floris De Tier moesten de vroege vluchten counteren door te proberen mee te springen als dit nodig was. Vrij snel in de wedstrijd ontsnappen drie renners: een Rus, een Oostenrijker en een Algerijn. Wanneer een grotere achtervolgende groep ontstaat is Kenneth direct mee en kwijt zich dus uitstekend van zijn opdracht. In het peloton zien we een aandachtige Tiesj die in de eerste helft van het peloton de evolutie van de koers goed in de gaten houdt.
Op drie ronden van het einde komen de grote favorieten naar voor met eerst Louis Meintjes die een lange solo wil opzetten. Hij wordt teruggehaald door een groep van een 12-tal man met daarin Dylan Teuns en Loïc Vliegen maar ook Mathieu Van der Poel, Stefan Küng en nog een paar kleppers. Tiesj bevindt zich in het achtervolgende groep en heeft zich voorgenomen te wachten tot de laatste ronde om alles op alles te zetten. Bovendien zit hij samen met Jasper De Buyst in een ideale situatie mocht de groep pas tegen de finish worden ingehaald. Hij moet als het ware geen trap te veel geven. Zij het dat het geen parcours is waar men zonder trappen ver zou komen.
De groep der favorieten heeft echter geen sterke Australiër in zijn rangen. De Australiërs zetten alles op hun spurt Caleb Ewan en brengen zodoende het peloton terug. Onmiddellijke zijn er echter nieuwe ontsnappingen van o.a de Fransman Ledanois, de Colombiaan Ramirez en nog andere die het gat proberen te slaan. Bij de laatste beklimming is het echter de Noor Byström  die de top rondt met een voorsprong van een 14 seconden. In de achtervolgende groep van 5 man zit ook Dylan Teuns. Tiesj volgt verderop in het wiel van de Duitser Herklotz op korte afstand. Samen sluiten ze bij de eersten aan.
In de technische sterke afdaling valt het peloton terug op de nek van de achtervolgende groep. De Noor krijgen ze echter niet meer te pakken. Die houdt op de streep nog 7 seconden over.
In de spurt voor de tweede plaats haalt Caleb Ewan het voor  de Noor Skerping. Tiesj komt uit een verre positie nog heel sterk opzetten en rijdt één van de snelste spurten maar eindigt als derde van het peloton en wordt dus 4de in de uitslag waarmee hij net naast het podium valt.
Al bij al mag Tiesj en de hele Belgische ploeg op een mooi kampioenschap terugkijken. Met een tikkeltje meer geluk zat een podiumplaats er zeker in.
Proficiat Tiesj!


VOORBESCHOUWING WK BELOFTEN - INTERVIEW SPORZA
25 september 2014
http://sporza.be/cm/sporza/videozone/sporten/v-wielrennen/WK_Wielrennen/MV_WK_140925_benoot_vooraf
 

GP IMPANIS - VAN PETEGEM - 86ste - 196 km
20 september 2014
In een sfeervol en zonovergoten  Brakel neemt het peloton geen snipperdag maar vliegt er van bij de start goed in. Na 17 km, bij doortocht aan de startlijn, hebben een 20-tal renners reeds een lichte voorsprong. Uit deze groep zullen uiteindelijk 5 renners voorop blijven. Greg Van Avermaet wint na 196 km  voor Tosh Van der Sande.
Tiesj rijdt deze wedstrijd als laatste voorbereiding voor het WK van volgende week in Ponferrada. Belangrijkste is vandaag niet betrokken te raken in een valpartij. Hij rijdt met goed gevoel de wedstrijd als 86ste uit.
Dinsdag vertrekt de voltallige Belgische selectie naar Ponferrada voor het WK op de weg.


PROFCONTRACT BIJ LOTTO-BELISOL VANAF 2015
18 september 2014
De kogel is door de kerk. Tiesj rijdt de eerstkomende twee jaar als neo-prof bij het Lotto-Soudal team. Een Belgische Worldtourformatie waar hij de kans krijgt verder te groeien als wielrenner. Lees daarover het interview met Tiesj op http://www.lottobelisol.be/nl/tiesj-benoot-wordt-prof-2150.htmGP WALLONIE - 17de - 200 km
17 september 2014

De mooie semi-klassieker wordt verreden in stralend nazomerweer met temperaturen tot 26 graden. Zoals verwacht zal een lange vlucht niet verhinderen dat in de laatste 30 km de toppers naar voor zullen komen. Lotto-Belisol start met o.a. drie stagiaires maar ook met WK-geselecteerden Jelle Vanendert en Tony Gallopin.
Tot km 160 met dan nog zo'n 40 km te gaan verloopt alles prefect voor Tiesj. Hij zit in de buik van het peloton. Zijn opdracht is de kopmannen bij te staan in de finale. Tiesj raakt echter betrokken bij een valpartij met o.a. ook Bardet. Een slecht moment want net op dat moment breekt de finale aan en komt de koers letterlijk in een stroomversnelling. Na heel wat tijdverlies tengevolge van problemen met het achterwiel slaagt hij er toch in vooraan terug aan te sluiten. Op het moment dat Jelle Vanendert met F. Schleck, Jan Bakelands en Greg Van Avermaet (vier WK-deelnemers) de koers naar hun hand weten te zetten sluit Tiesj in de achtervolgende groep bij Tony Gallopin aan. We zijn dan op zo'n 20 km voor de aankomst. Die achtervolgende groep bestaat dan uit nog 25 renners met daarin ook ploegmaat stagiaire Oliver Naesen. Tiesj kan nog heel wat werk verzetten om Tony Gallopin in een goede positie aan de voet van de Citadel van Namen af te zetten. Gallopin zal uiteindelijk nog tweede eindigen achter Greg Van Avermaet. Tiesj eindigt net als vorig jaar op de 17de plaats.
De conditie is goed. De beloftenselectie voor het WK rijdt een uitstekende wedstrijd met o.a. Dylan Teuns op plaats 6 in de uitslag. De Belgische verwachtingen bij de beloften voor Ponferrada worden steeds hoger. Belangrijkste is nu gezond blijven en de laatste procentjes aan het vormpeil zien toe te voegen. Volgende voorbereidende wedstrijd komt er zaterdag al aan met de GP Van Peteghem - Impanis. 
    GP DE WALLONIE 17 SEPTEMBER LIVE OP  'LA UNE' EN  EUROSPORT 


EERSTE EETFESTIJN VAN SUPPORTERSCLUB OP ZATERDAG 22 NOVEMBER 18u30

Op zaterdag 22 november worden alle supporters, leden en niet-leden, uitgenodigd voor het eerste eetfestijn van de supportersclub van Tiesj. Op het menu: 'warm buffet à volonté' inbegrepen een aperitief: 19 euro. Kinderen 6 tot 12 jaar: 10 euro. Kinderen onder de 6 jaar gratis.  Plaats 't Mieregoed, Mieregoed 1,  De Pinte. Tiesj zal aanwezig zijn.
Kaarten verkrijgbaar bij het bestuur of door overschrijving met vermelding 'eetfestijn + naam + aantal personen' op BE 36 1030 3192 4081.  
De opbrengst van alle activiteiten van de supportersclub worden besteed aan activiteiten die de supporters ten goede komen zoals het ontwikkelen van website e.a.
TIESJ GESELECTEERD VOOR WK OP DE WEG IN PONFERRADA
10 september 2014
Vandaag maakte bondscoach JP Dubois de beloftenselectie voor het WK in Ponferrada bekend. Het WK heeft plaats op vrijdag 26 september. Naast Tiesj werden Jasper De Buyst, Dylan Teuns, Loïc Vliegen en Floris De Tier reeds geselecteerd. De 6de renner wordt volgende week maandag bekend gemaakt.
Met deze selectie haalt Tiesj een derde WK-selectie op rij binnen. Na Valkenburg en Firenze mag hij zich nu opmaken voor Ponferrada. In tussen bereidt hij zich voor middels een vierdaagse training in de Ardennen. In voorbereiding op het WK rijdt hij met de profploeg van Lotto-Belisol nog de GP Wallonie op 17 september en op 20 september de GP Impanis-Van Peteghem.      


GRAND PRIX DE FOURMIES   -  44ste - 205 km
7 september 2014
De GP de Fourmies is  een  profwedstrijd van het niveau BC (Buiten Categorie). Dit betekent één niveau lager dan Worldtour. 
Van bij de start is het knokken om een ontsnapping op poten te zetten. Uiteindelijk raakt 4 man voorop. Onder hen Victor Campenaerts van Topsport Vlaanderen en ex-ploegmaat van Tiesj bij de beloften van LTB van 2013.
De vier bereiken een maximum voorsprong van 5min35. Maar vanaf 125 km van de aankomst zal Lotto-Belisol samen met FDJ de koers controleren. De vluchters worden lange tijd op 3min50 gehouden. Bij het ingaan van de laatste 5 plaatselijke ronden op nog zo'n 70 km van de aankomst wordt de definitieve jacht op de vluchters ingezet. Voorin valt het kwartet uit elkaar. Victor is duidelijk de sterkste van de vier en zal dan ook het langst standhouden. Op een 15 km van de aankomst is hij er echter ook aan voor de moeite maar hij mag zeker als de smaakmaker van de GP beschouwd worden.
In het achtervolgingswerk doet Tiesj zeker zijn deel van het achtervolgingswerk. Een uitbraak van Bardet kan hij gemakkelijk counteren. Wanneer in de laatste ronde een 15 man licht voorsprong nemen zonder dat iemand van Lotto mee is wordt het echt spannend. Gelukkig komt Trek mee helpen om het gat te dichten. De laatste meters, op zo'n 400 m voor de streep worden gedicht door Marcel Sieberg met Jonas Van Genechten in zijn wiel. Een sterke Van Genechten maakt het af en wint met een lengte voorsprong de spurt voor Tom Van Asbroeck. Succes dus voor Lotto waarin ook Tiesj zijn deel heeft. Hij eindigt als 44ste in de buik van het peloton.  
Een beeldverslag van de wedstrijd vind je via onderstaande link met ongeveer halfweg een mooie passage met Tiesj op kop van het peloton op 2 ronden van het einde. 
http://www.weo.fr/videos/grand-prix-fourmies/

TOUR DE L'AVENIR 7de rit SAINT MICHEL DE MAURIENNE - LA TOUSSUIRE
30 augustus 2014
Louis Vervaeke wint na een solovlucht de laatste rit en wordt 5de in de eindstand. Door de goede prestaties van de ploeg en de voorgaande goede resultaten van de nationale ploeg wint België de Nations Cup 2014. 
De feeststemming wordt vandaag echter overschaduwd door het overlijden van Igor Decraene. Igor werd evenals Tiesj  getraind door Frederik Broché. We betuigen hier Frederik, Tiesj en alle renners die Igor kenden, maar in het bijzonder zijn naaste familie, ons diepste medeleven. Wielersport is mooi maar zo vreselijk relatief bij het verlies van een dierbare! 


TOUR DE L'AVENIR 6de rit SAINT-GERVAIS - LA ROSIERE  -   OPGAVE
29 augustus 2014
Tiesj voelt zich van bij de start  ziek en stapt na 20 km af. Medisch onderzoek zal moeten uitwijzen of het te maken heeft met de zware val van de eerste rit of er meer aan de hand is.
De Colombiaan Lopez Miguel Angel wint de zware bergrit. Louis Vervaeke wordt 8ste op 53 seconden. In het algemeen klassement staat Vervaeke 8ste op 1 min 49 van de Colombiaan.

Reacties bij Directvelo n.a.v. opgave:
http://www.directvelo.com/actualite/37054-tiesj-benoot-contraint-au-repos.html#.VAIwp8scSP8

TOUR DE L'AVENIR 5de rit BONS-EN-CHABLAIS   -  LES CARROZ  - 101,6 km - 98ste 
28 augustus 2014
Ook in de tweede bergrit wordt er in de eerste km heel hard gefietst. Het eerste uur wordt een gemiddelde gehaald van 55 km. Tiesj doet mee zijn deel van het ploegwerk met de bedoeling Louis in goede stelling aan de laatste klim te brengen. Bij de voet van de laatste klim laat Tiesj de eersten vertrekken en rijdt rustig verder uit. Hij komt binnen op meer dan 11 minuten. Dylan Teuns kan op 2 km van de aankomst de best geplaatsten verschalken en wint met 8 seconden voorsprong de rit. Louis blijft 10 de in het klassement.
 

TOUR DE L'AVENIR 4de rit SAINT-VULBAS  -   PLATEAU DE SOLAISON - 163,3 km - 82ste
27 augustus 2014
Tiesj heeft zich voorgenomen zich niet meer te bekommeren om zijn klassement en volledig in dienst van de ploeg te rijden.  Tot aan de voet van de laatste klim probeert hij mee de kloof met de 5 vroege vluchters te dichten.  Van de vijf vluchters zullen uiteindelijk alleen de Kazak Davidenok en de Nederlander Sam Oomern vooruit blijven. Davidenok wint uiteindelijk de wedstrijd. Louis Vervaeke eindigt 9de en wordt 10de in het klassement op 56 seconden nadat hij nog 20 seconden straftijd kreeg voor aannemen van een flesje water in de laatste 20 km.
Tiesj laat van aan de voet van de laatste klim los en loopt binnen op meer dan 16 min van de winnaar.   
 


TOUR DE L'AVENIR 3de rit MONTROND-LES-BAINS   -   PARAY-LE-MONIAL - 150,7 km - 50ste  
26 augustus 2014
De derde rit in de TDA kan gerust een overgangsrit genoemd worden. Er staan geen noemenswaardige beklimmingen op het menu. Een laatste kans voor de zuivere spurters om mee te dingen voor de ritzege. Vanaf morgen is het immers iedere dag aankomst bergop.
De koers kent een zelfde verloop als gisteren. Van in de eerste km gaan twee renners voor de lange vlucht. Deze keer zijn het de Pool Brozyna Piotr en de Zwitser, Stefan Küng, Europees kampioen op de weg en in de tijdirt, die het hazepad kiezen. Ze hebben een maximale voorsprong van iets meer dan 3 minuten. Ook zij worden echter in de finale door het aanstormende peloton gegrepen. De Britse LTB-renner, Dan McLay wint de massaspurt.
Tiesj had zich voorgenomen vandaag zoveel mogelijk proberen te recupereren en herstellen van de verwondingen door zich schuil te houden in de buik van het peloton. Dit is vrij goed gelukt alhoewel het een vrij zenuwachtig gedoe blijft. Op ongeveer 4 km van de aankomst is er trouwens opnieuw een valpartij in het peloton. Deze keer blijft Tiesj en de hele Belgische ploeg gelukkig gespaard. Tiesj eindigt 50ste en klimt op naar de 18de plaats in het klassement. De Belgische ploeg staat nu 3de met 4 renners in de top 20. Loïc Vliegen staat 4de (2 min 13), Louis Vervaeke 11de (2 min 23), Dylan Teuns 16de (2 min 27), Tiesj  18de (2 min 27) Floris De Tier 44ste (2 min 39) en Jean-Albert Carnevali 100 ste (7 min 34).
Vanaf morgen wordt het andere koek. Hopelijk is Tiesj voldoende hersteld om de komende zware ritten mee wedstrijd te kunnen maken en de ploeg aan een mooi ploegenklassement te helpen.  
    

TOUR DE L'AVENIR 2de rit BRIOUDE - SAINT-GALMIER - 142,5 km - 43ste
25 augustus 2014
Het is mooi weer in Brioude wanneer de renners hun rit aanvatten die hen over drie beklimmingen en 142,5 km in Saint-Galmier, in de buurt van St-Etienne, zal brengen.
Tiesj heeft zoals verwacht niet echt een verkwikkende nachtrust gehad. Belangrijkste doel is vandaag in koers blijven. Vooraf had hij deze rit nochtans aangestipt. De val van gisteren heeft hem de ambities moeten doen bijstellen.
Na 15 km gaan de Fransman Chetout en de Zwitser Lienhard in de aanval. Zij blijven tot 10 km voor de aankomst vooruit. Het hele peloton valt hen dan op de nek. In de laatste steil oplopende km zonderen 14 renners zich nog licht af en nemen 7 seconden.  Onder hen Dylan Teuns die 7de wordt en Loïc Vliegen 9de. Caleb Ewan wint de rit.
Tiesj eindigt  op de 43ste plaats in het peloton. In het klassement komt hij op de 22ste plaats op 2 min 27 seconden van de leider. . 

TOUR DE L'AVENIR 1ste rit SAINT-FLOUR  -  BRIOUDE - 144,6 km - 118de
24 augustus 2014
De eerste rit wordt verreden in de mooie streek van de Cantal en de Haute-Loire. In het eerste deel van de rit zitten 4 pittige hellingen die meetellen voor het bergklassement. De rit komt aan in Brioude, mooi stadje tussen Clermont-Ferrand en Montpellier. 
Van bij het begin van de wedstrijd gaan drie renners in de aanval: de Noor Skjerping, de Nederlander Van Ginneken en de Deen Andersen Asbjorn. De laatste staat het best geklasseerd in het klassement.
Bij de ravitaillering, na 56 km heeft het 3-tal een maximale voorsprong van 7 min 30.  Bij het aankomst  op het plaatselijke circuit heeft het peloton nog een achterstand van 4 min 57. Er moet dan nog slechts 19 km gekoerst worden. Zowel Louis als Tiesj zitten vooraan in de groep. Bij het ingaan van de laatste ronde, op 6 km van de finish, probeert Louis nog weg te raken uit het peloton. Dit lukt niet en dus kondigt zich een pelotonspurt aan voor de 4de plaats. Op 350 m van de streep zit Tiesj ideaal gepostioneerd op de 6de plaats. Bij het aansnijden van de laatste rotonde gaat het echter mis. Een andere renner tikt Tiesj aan en hij gaat onderuit. Gevolg: fiets kapot, en de hele rechterflank geschaafd: schouder, bovenarm, elleboog, heup en knie. De rechterpols baart echter het meest zorgen. De eerste pijn is bijna niet te harden. Afwachten wat de volgende uren brengen.
De Britse ploegmaat van LTB Daniël McLay wint de sprint voor de 4de plaats. De rit wordr gewonnen door de Noor Skjerping voor de Nederlander en de Deen. De laatste wordt de nieuwe  leider. De groep is nog teruggekeerd tot op 2 min 21 seconden. Tiesj komt heel wat later binnen.  Doordat de val echter binnen de laatste 3 km is gebeurd wordt hij wel binnen de zelfde tijd geklasseerd.  In het algemeen klassement staat hij 25ste op 2 min 27.


TOUR DE L'AVENIR - PROLOOG - 23ste - 4,45 km
23 augustus 2014
De proloog vertrekt en komt aan in Saint-Flour en loopt over slechts 4,45 km maar met een gevaarlijke afdaling en een pittig oplopend stuk. De Amerikaan Campbell Flakemore wint. Tiesj rijdt een zeer verdienstelijke porloog en wordt  23ste op 14 seconden van de winnaar. Beste Belg is Loïc Vliegen op 5 sec. Louis Vervaeke is 10de op 10 seconden. Dylan Teunste 44 ste op 19 sec. Floris De Tier 64ste op 26 sec. en Carnevali J-A 102 de op 40 sec.
Europees Kampioen tijdrijden S. Kung is 72ste op 29 seconden.


GP STAD ZOTTEGEM 4de - 150 km in de aanval 
19 augustus 2014
De GP loopt over 190 km met daarin 12 hellingen. De eerste kms worden afgewerkt aan een gemiddelde van 52 km. Na een paar openingsschermutselingen ontstaat de eerste echte ontsnapping. Net na de Hostellerie meldt de koersradio dat Tiesj in de aanval is. Onder zijn initiatief ontstaat een kopgroep van 15 man. Naast Tiesj is ook Tosh Van der Sande mee van LTB.
Bij het ingaan van de plaatselijke ronden op 128 km van het einde heeft de kopgroep een voorsprong van 1'10''. De voorsprong loopt op tot maximum 1'35'' op 93 km van de finish. In de laatste ronde gaan 5 man uit de kopgroep weg. Tiesj is mee. In tussen is ploegmaat Tosh gelost en wordt hij vervangen in de groep achter Tiesj door Kenny De Haes en Sean De Bie. 

Uiteindelijk komt er een groep van 11 man voorop met voor LTB: Kenny Dehaes en Tiesj. Topsport Vlaanderen heeft drie renners mee. Op 15 km van de streep probeert Tiesj de kopgroep nog uit te dunnen en neemt tot 11 sec. voorsprong. De kopgroep komt echter terug samen.
Frederik Veuchelen probeert meerdere keren alleen voorop te komen. Tiesj levert echter prima ploegwerk en brengt de achtervolgers telkens terug met het oog op het in stelling brengen van Kenny De Haes voor de spurt. Op 2,5 km voor de finish komt Kenny echter ten val. 500 meter verder gaan Theuns en Waeytens (Topsport Vlaanderen) en Tim De Troyer (Wanty) in de aanval. Zij spurten voor de overwinning. Edward Theuns wint voor De Troyer. Tiesj wordt nog knap 4de op15 seconden na 150 km in de aanval te zijn geweest .

   

SELECTIE VOOR RONDE VAN DE TOEKOMST
18 augustus 2014

Tiesj werd door de KBWB geselecteerd voor deelname aan de Tour de l' Avenir van 23 tot 30 augustus. Samen met Dieter Bouvry, Floris De Tier, Loïc Vliegen, Dylan Teuns en ploegmaat Louis Vervaeke  mag hij België vertegenwoordigen in de meest prestigieuze ronde voor beloften. Een zware rittenkoers in de Franse Alpen. Meer info over de wedstrijd op http://www.tourdelavenir.com/

INTERVIEW DIRECTVELO
12 augustus 2014

http://belgique.directvelo.com/actualite/36479-benoot-rouler-chez-les-pros-ca-me-convient-mieux.html#.U-sZRcscQy4


RONDE VAN DENEMARKEN 2.HC 

Eindklassement: 10de op 1 min 01 van de eindwinaar. Derde in het jongerenklassement.

Van de website van Lotto-Belisol geplukt:

Mario Aerts, sportdirecteur: "In deze laatste etappe zijn we erin geslaagd nog een man op het podium te plaatsen. We hadden graag een rit gewonnen, maar met het wegvallen van Kris Boeckmans die al crashte in de eerste rit, was onze topsprinter weg. Al bij al zijn we zeer tevreden, ook over de jeugd. De Bie staat zesde in het eindklassement en Benoot tiende. Heel mooi voor hen. Kurt Van de Wouwer had ons al verteld dat Tiesj een groot talent is. Hij heeft onze verwachtingen bevestigd, zo droeg hij hier twee dagen de jongerentrui. Zijn toekomst ziet er alvast veelbelovend uit. Oliver Naesen werkte tot hiervoor fulltime als koerier, voor hem is dit allemaal nieuw. Hij heeft zich ten volle ingezet voor de ploeg. We zijn uiterst tevreden over beide stagiairs. Sean De Bie stond op een gegeven moment derde in de stand. Hij heeft een heel goede tijdrit gereden en behaalde de vijfde plaats. Hij nam het op tegen enkele aanstormende talenten."

 

6de rit Kalundborg - Frederiksberg 175 km - 25ste
10 augustus 2014
In de laatste rit wordt heel fel gestreden voor een goed eindklassement.
Lars Bak (LTB) en Michael Valgren, beide Denen, zijn zeer gebrand op een podiumplaats voor eigen publiek. Van bij de start regent het aanvallen. Uiteindelijk vormt zich een kopgroep van 13. Daarin zijn Bak en Valgren duidelijk de sterksten. Beiden proberen het verschil nog te maken. Op leider Boaro lukt dat ook. Met zijn 13 spurten ze voor de dagzege die naar de Italiaan Nicola Boem gaat. Tiesj komt binnen met de eerst achtervolgende groep op 42 seconden.
De eindoverwinning is voor Michael Valgren en Lars Bak wordt 2de. Tiesj eindigt 10de in het eindklassement en 3de in het jongerenklassement. Een prachtige prestatie als stagiair.       


5de rit Middelfart - tijdrit - 14,8 km - 17de
9 augustus 2014
Lutsenko wint de tijdrit. Tiesj rijdt een sterke tijdrit en wordt 17de op 46 sec van de winnaar. In het algemeen klassement wordt hij 7de op 44 sec van Boaro die leider wordt. In het jongerenklassement u23 staat Tiesj nu 3de.


4de rit - Nyborg  - Odense  100 km - 13de
9 augustus 2014
Zoals in de voorgaande ritten is er ook nu een lange vlucht. Heel kort na de start gaan drie renners er van door. Bekendste is Mikkel Mortensen. Hij zet zich op 20 km van de streep recht. Zijn twee medevluchters zingen het uit tot in de slotkilometer. Massaspurt dus.
Andrea Guardini wint zijn tweede rit voor Tom Van Asbroeck. Tiesj kan zich vooraan handhaven en wordt in de zelfde tijd 13de. Hij blijft voorlopig tweede in het algemeen klassement. Ploegmaat Sean De Bie staat nu op plaats drie op 3 seconden van Tiesj. In het jongerenklassement blijft Tiesj voorlopig ook aan de leiding met 4 seconden voorsprong op Jasper De Buyst. 
Om 18u00 start de tijdrit over 15 km.


3de rit - Skanderborg - Vejle  176 km - 3de
8 augustus 2014
De Koninginnerit start zoals de voorbije dagen. Veel aanvalspogingen in de eerste fase van de wedstrijd tot op 60 km de lange ontsnapping van de dag tot stand komt. 4 renners maken deel uit van die ontsnapping. Zij halen een maximale voorsprong van 4 min 20 en houden het vol tot 30 km voor de finish.
Ook in de laatste 30 km proberen nog heel wat renners weg te raken uit een groep van ongeveer 40 renners die de aansluiting met de vluchters heeft gemaakt. Niemand kan een kloof slaan in de laatste drie ronden waarin telkens een pittige beklimming zit met een stijgingsprecentage op bepaalde stukken van 21%.
Bij de laatste beklimming naar de finish moet Tiesj alleen Boaro en Matti Breschel laten voorgaan. Hij wordt knap 3de op 12 seconden van de overwinnaar.
Even was er verwarring bij de organisatie en werd Tiesj op Sporza als nieuwe leider aangeduid. De nieuwe leider is echter Manuele Boaro van Tinkoff Saxo. Tiesj staat 2de in het algemeen klassement en is leider in het jongerenklassement.
Morgen staat een korte voormiddagrit op het programma en in de late namiddag een tijdrit. Maar de Ronde van Denemarken kan voor Tiesj nu al als geslaagd beschouwd worden. 
Videoverslag van de Deense Televisie
http://www.dr.dk/Sporten/Cykling/2014/08/08/08170858.htm

2de rit - Skive - Aarhus 195 km 28ste
7 augustus 2014
De ontsnapping van de dag ontstaat na 20 km en draagt tot 45 km  van de finish. Drie man (o.a.Kenny De Ketele en Frederique Robert) lopen tot maximum 3min 45 uit. Dan zet Lotto-Belisol zich op kop van de groep en samen met Astana wordt de achterstand op geen tijd overbrugd. 
Sean De Bie probeert nog weg te komen maar samen met een Deense renner krijgt ook hij geen ruimte. Het wordt dus terug een massaspurt die gewonnen wordt door de Italiaan Guardini (Astana) voor Ciolek en Breschel. Beste Lotto-renner is Tosh Van der Sande die 10de wordt. Tiesj wordt 28ste en staat nu 19de in het klassement en 4de in het jongerenklassement. Tevreden over de eigen prestatie want heeft zijn deel van het ploegwerk kunnen doen.
Morgen koninginnerit.

1 ste rit -  Hobro - Mariager  157 km 16de
 6 augustus 2014
De eerste rit in de Ronde van Denemarken kent een typisch verloop van een vrij vlakke rit. Na 20 km ontstaat de ontsnapping van de dag. 6 man met o.a. Nico Symen (Wanty) lopen tot maximum 2 minuten uit maar blijven toch tot 30 km voor de aankomst vooruit. Tiesj kan in een tussensprint kopman Lars Bak aan een seconde bonus helpen.
In de drie plaatselijke ronden neemt Tiesj met de ploegmaats het peloton op sleeptouw en kan hij late uitvalspogingen counteren. In de laatste rechte lijn helpt hij Sean De Bie in een goede positie te brengen voor de eindspurt.

http://www.postdanmarkrundt.dk/docs/elementer/20140806-1617-99.pdf

De Deen Nielsen Magnus Cort wint voor Jasper De Buyst. Sean wordt 6de, Tosh Van der Sande 7de, Lars Bak 15de en Tiesj 16de. Daarmee heeft hij zijn eerste stageopdracht volbracht. 


STAGIAIRE LOTTO-BELISOL 
1 augustus 2014
Vandaag werd officieel aangekondigd op de website van Lotto-Belisol dat Tiesj vanaf vandaag stagiaire is. Zie http://www.lottobelisol.be.
Tiesj verblijft momenteel nog in Livigno (Italië) waar hij na het EK een paar dagen verlof genomen heeft samen met een paar vrienden en dan een intense hoogtestage heeft afgewerkt. 
Volgende week start hij in de Ronde van Denemarken aan de zijde van Dennis Vanendert, Kris Boeckmans, Greg Henderson, Lars Bak, Tosh Van der Sande, Sean De Bie en een andere stagiaire Oliver Naesen. Ploegleiders van dienst zijn Marc Wauters en Mario Aerts.

Gesprek met Directvelo:

http://belgique.directvelo.com/actualite/36143-tiesj-benoot-va-decouvrir-le-monde-professionnel.html#.U9yvr8scT4g


EK Nyon 6de op 169 deelnemers
13 juli 2014
Verslag: zie voorlopig website van Lotto-Belisol U23

Uit het verslag van Freddy De Geest van Het Nieuwsblad

‘We reden de perfecte race op één situatie na’, stelden Tiesj Benoot en Floris De Tier. ‘Met mijn Lotto-Belisol-ploegmakker Van Rooy voorin was het niet aan ons om te rijden. Toen het plots fel begon te regenen, werd het zeer gevaarlijk in de afdalingen. Met nog anderhalve ronde te gaan, zaten we nog in een kansrijke positie. Ik had Loïc Vliegen, Dylan Teuns, Floris en Xandro Meurisse in steun. Bij het aansnijden van de slotronde raakten Vliegen en Teuns met Kung en de Italiaan Tonelli weg, maar de Fransen reden het gat dicht.’

‘Het bleef onrustig in de kopgroep, maar we hadden alles perfect onder controle tot Kung, de Italiaan Filosi en de Fransman Turgis door de mazen van het net glipten. Eerst Floris en daarna Dylan en Loïc deden er alles aan om de brug naar de leiders te leggen, maar het lukte niet.’

‘Uiteraard is dit een gemiste kans’, vervolgt Benoot. ‘In bijna elke topwedstrijd verzamelde ik een ereplaats. Spurten voor de vierde plaats is niet hetzelfde als voor de eerste plaats. Zeker wanneer het om een kampioenschap gaat.’

Paris - Chauny 4de op 176 deelnemers
6 juli  2014  
De Franse interclubwedstrijd Paris-Chauny start in Margny-lès-Compiègnes onder een zwaar bewolkte hemel. LTB is de enige Belgische ploeg aan de start van deze aantrekkelijke wedstrijd die volgend seizoen een 1.2 wedstrijd wordt.
Vrij vroeg in de wedstrijd ontstaat een kopgroep van 17 met daarin twee Lotto-renners: eerstejaars Mathias Van Gompel en Brecht Ruyters. Ze nemen snel een grote voorsprong en ter hoogte van de eerste beklimming Côte de la porte de Soissons hebben ze een voorsprong van 3 minuten. Tijdens deze beklimming nemen de andere Lotto-renners het heft in handen. Bij het ingaan van de 4 plaatselijke rondes is de kopgroep uit elkaar gevallen. 6 renners rijden voorop met onder hen Dassonville (Frans kampioen elite zonder contract). Mathias en Brecht, die af te rekenen kreeg met een platte band, volgen in een tweede groep. Uit het peloton gaan 5 renners in de tegenaanval met Tiesj, Hayden Mc Cormick en Amaury Capiot.
Een helse plensbui maakt de finale bijzonder zwaar. Vooraan lossen renners en de achtervolgende groep met Tiesj doet in één ronde 1 minuut van de voorsprong af. Een ontketende Tiesj en Hayden sleuren de achtervolgende groep tot op 15 seconden van de drie overblijvende leiders op één ronde van de aankomst. Op dat moment zijn er 5 LTB-renners in de achtervolging.
Een ongelooflijk spannende finale, aan de aankomstlijn aangevuurd met livebeelden en ophitsend commentaar van de speaker van dienst. Tiesj houdt zich nu gedeist in de groep en maakt zich klaar voor de eindsprint. De achtervolgers naderen tot op 10 seconden op 500 meter van de streep. In de laatste oplopende rechte lijn van 400 meter wordt Tiesj uitstekend in positie gebracht door Hayden. In volle spurt komt hij net aansluiten op de lijn en wordt 4de. Marc Sarreau wint de wedstrijd.
Een ongelooflijk spannende en boeiende wedstrijd waarin het terug net niet is. Spektakel was er in elk geval wel. Nu is het uitkijken naar volgende zondag: Europees Kampioenschap op de weg met een uitgebreide supportersdelegatie ter plaatse.      
 

OMLOOP HET NIEUWSBLAD  - TOPCOMPETITIE 28ste op 187 deelnemers
5 juli 2014 
Lotto-Belisol heeft in deze klassieker voor beloften zijn leidersplaats in de topcompetitie te verdedigen. De ploeg komt dan ook met een sterke selectie aan de start met o.a. drie geselecteerden voor het EK van zondag 13 juli.
Wisselvallig en broeierig weer, een prachtig parcours met maar liefst 17 hellingen in de Vlaamse Ardennen en een uitgelezen deelnemersveld beloven een boeiende Omloop. Kort na de Taaienberg na ongeveer 50 km koers ontstaat een kopgroep van 16 renners met daarin de belangrijkste favorieten: Kung, Vliegen en Teuns van  BMC, voor LTB: Xandro, Kenneth en Jef, winnaar van vorig jaar Dimitri Claeys en nog andere sterke renners. Net op dat moment rijdt Tiesj plat. De ploegauto zit ver achter in de smalle straatjes van de Vlaamse Ardennen. Meerdere minuten gaan voorbij...voor Tiesj is de kans op een mooie ereplaats dan al verloren. Hij verliest meer dan 2 minuten en is op achtervolgen aangewezen. Na een lange achtervolging van een 40-tal km slaagt hij er in terug bij het eerste achtervolgende peloton aan te sluiten. 
Vooraan wordt goed samengewerkt. De LTB-boys doen zeker hun deel van het werk. Een zeer bedrijvige Jef Van Meirhaeghe probeert verschillende malen te ontsnappen. In de laatste ronde van de vier lokale ronden van 26 km gaat Christophe Prémont aan de haal. In de eerste achtervolgende groep van 5 is Xandro Meurisse mee. Twee ploegmaats Jef en Kenneth kunnen even verder nog aansluiten. In de slotfase probeert Jef nog weg te komen maar wordt geremonteerd door Dimitri Claeys en Dylan Teuns. Claeys wint voor een tweede keer op rij de Omloop Het Nieuwsblad voor Dylan Teuns en Jef Van Meirhaeghe. Tiesj wordt 28ste en rijdt ondanks dit mindere resultaat een sterke wedstrijd.       


TIESJ  WORDT STAGIAIRE BIJ PROFPLOEG LOTTO BELISOL
25 juni 2014
Tiesj kan vanaf 1 augustus aan de slag als stagiaire-prof bij Lotto-Belisol. Een nieuwe stap en uitdaging. Lees het interview op Direct Velo
http://belgie.directvelo.com/actualite/35082-tiesj-benoot-stagiair-bij-lotto-belisol.html#.U6sHKMuKCP8 

FLECHE ARDENNAISE - TOPCOMPETITIE 5de op 239 deelnemers
22 juni 2014
De renners krijgen een zware wedstrijd voorgeschoteld met 14 serieuze beklimmingen waaronder Côte de Rosier, de Wan, de Vecquee en nog een paar andere pittige kuitenbijters. Na amper 10 km ontstaat een kopgroep van 16 man met zware kalibers als Kung, Vliegen, De Decker, Hofstede e.a. Ze nemen snel voorsprong en op de eerste klim van de dag, Xhierfromont, heeft de kopgroep al 2 min 20 voorsprong. Lotto, die geen enkele renner mee heeft probeert de achtervolging op gang te brengen. Halfweg koers komt dan ook een achtervolging met  25 man tot stand met daarin 4 renners  van Lotto waaronder ook Tiesj. De voorsprong van de koplopers slinkt tot 50 seconden. De verstandhouding in de achtervolgende groep raakt echter zoek en de kopgroep loopt terug uit tot bijna 3 min.
Naar het einde van de wedstrijd valt de kopgroep uit elkaar. Op 25 km van de aankomst gaan ploegmaats Vliegen en Kung van BMC alleen in de aanval. De overblijvende koplopers worden één voor één door wat nog overblijft van het peloton opgeslokt.  Tiesj is bij meerdere achtervolgingspogingen betrokken maar wordt telkens teruggehaald door de kop van het peloton. In de laatste van de twee plaatselijke rondes kunnen toch nog twee renners ontsnappen uit het peloton. Tiesj wint de spurt bergop van wat nog overblijft van het peloton. Dit bestaat uit nog 26 man. Hij wordt dus 5de op 1 min 07 van de Zwitser Kung die deze wedstrijd wint.
Na de voorbije examenperiode en periode van minder trainen een goede start voor de tweede seizoenshelft. Morgen vertrekt hij met de nationale ploeg voor een klimstage van 8 dagen naar de Alpen. De voorbereiding naar het Europees Kampioenschap op 13 juli in Nyon is begonnen. 

 

MEMORIAL PH. VAN CONINGSLOO - TOPCOMPETITIE  112de op 196 deelnemers
8 juni 2014
196 renners gaan van start voor een wedstrijd over 180 km op één van de eerste hete zomerdagen van het jaar. In het eerste wedstrijdgedeelte zitten een aantal pittige hellingen met o.a.  tweemaal de Smeysberg met een hellingspercentage van 17% maar over een korte afstand van een 500 meter.
Kort na de eerste passage van de Smeysberg ontstaat een kopgroep  van 16 man. Tiesj is de enige van Lotto die mee is. Bij de tweede passage na ongeveer 40 km heeft deze groep 1min12  voor op het peloton. Na een 15 km komen de Nederlanders Ruigh en ploegmaats Van Rooy en Vervaeke aansluiten. EFC is  echter niet mee waardoor het in het peloton nooit echt stilvalt. Na 80 km wordt de vluchtersgroep dan ook opgeslokt door het peloton. 
Bij het ingaan van de plaatselijke ronden, na een kleine 110 km koers, heeft zich een nieuwe kopgroep gevormd die licht afgescheiden de laatste 70 km aanvat. In die plaatselijke ronden blijft het wisselen van posities. Lotto-Belisol rijdt heel attent en steeds zijn een paar renners mee. We zien vooral een bedrijvige Meurisse, Van Rooy, Vervaeke, Pols en Van Meirhaeghe. Capiot en Tiesj zitten iets verder op maar nooit ver weg.
Bij het ingaan van de laatste ronde lijkt het er op dat alles nog samenkomt. Het peloton rijdt op een 12-tal seconden van de eersten. Tiesj probeert nog naar de kop van de wedstrijd te rijden maar kan de laatste 50 m niet dichten. De grote kopgroep van 34 zal niet meer bijgehaald worden. Op het laatst ontsnapt Ruigh nog uit die groep en wint met kleine voorsprong. Xandro Meurisse wordt 4de en Kenneth Van Rooy 5de. Tiesj dringt niet meer aan en zet zich de laatste 10 km recht. Hij loopt als 112de binnen. Niet echt ontevreden over de koers. Wetende dat hij momenteel eigenlijk in een rustpriode zit, de warmte hem toch wel wat parten speelde waardoor hij wat last had van de maag en komende week drie examens op het menu heeft staan.


GESECTEERD VOOR HET EUROPEES KAMPIOENSCHAP 2014
5 juni 2014 
Tiesj is door Bondscoach J.P. Dubois geselecteerd voor het Europees Kampioenschap voor Beloften op de weg op 13 juli in Nyon, Zwitserland.
Hierbij de aankondiging door Lotto-Belisol.

5 juni 2014 - 11:06EK selecties - Nyon
De sterke prestaties van de afgelopen weken van Louis Vervaeke en Ties Benoot zijn de bondscoach Jean-Pierre Dubois niet ontgaan Zij zijn beide geselecteerd voor het EK in het Zwitserse Nyon. Ze zijn klaar om een glansprestatie neer te zetten op het EK dat wordt verreden op 13 juli. Er moet nog 1 renner toegevoegd worden aan de selectie. Voor de laatste plaats komen nog 5 renners in aanmerking, waaronder Xandro Meurisse en Kenneth Van Rooy. Voor de tijdrit op 11 juli is Ruben Pols geselecteerd.

 
PARIS-ROUBAIX ESPOIRS: 15de op 145 deelnemers 
1 juni 2014
De bekende kasseiklassieker voor de profs is ook voor de beloften een hoogtepunt van het seizoen zij het over 189 km. Na enige aarzeling bij trainer en ploegleider bij het uitstippelen van Tiesj zijn programma voor 2014 werd op aandringen van Tiesj toch beslist hem te laten starten in deze wedstrijd. En zoals bij de profs wordt ook de beloftenwedstrijd gekenmerkt door veel pech en valpartijen.
Na ongeveer 10 km ontstaat reeds de ontsnapping van de dag met onder de 19 renners Lottorenner Amaury Capiot. De vluchters hebben bij het verlaten van de eerste van de 21 kasseistroken reeds 2min05 voorsprong. Bij de volgende kasseistrook is achterstand teruggebracht tot 1min 45.  In de tussenliggende stroken neemt de kopgroep wel terug afstand.  Ongeveer halfwedstrijd wordt een tegenaanval op gang gebracht van 14 renners met daarbij twee Lotto-renners. Naast Tiesj ook Xandro Meurisse. De achterstand op de kopgroep wordt snel kleiner. Wanneer de kopgroep net wel de slagbomen van een spoorwegoverweg kan vermijden staat de achtervolgende groep wel een dikke minuut stil. Het peloton komt daar weer aansluiten bij de achtervolgende groep waardoor de kadans van de achtervolgers gebroken is.
Net voor Carrefour de l'Arbre gaat Tiesj met de Zwitser Küng nog in de tegenaanval. Tiesj rijdt echter plat en Küng gaat alleen door. Tiesj kan nog aanpikken bij een voorbijstormende achtervolgende groep.
Bij de extra ronde op de wielerbaan wordt de spurtende groep met Tiesj aangereden door achterkomende renners die de piste opdraaien. Tiesj kan nog net de val van  de ploegmaats Jef en Xandro vermijden en wordt nog derde in de spurt voor de 13de plaats en wordt dus 15de in de eindstand. Mike Teunissen wint de wedstrijd. Ploegmaat Amaury Capiot wordt 7de.
Ondanks blaren op de handen en de pech op 15 km van het einde van de wedsrijd houdt Tiesj van een wedstrijd als Parijs-Roubaix. De conditie is zeker op punt. Het nodige geluk om het af te maken is er echter nog niet geweest.  Maar de regelmaat als van een 'metronoom' is er wel!      
  
WIELSBEKE kermiskoers: 21ste op 64 deelnemers
29 mei 2014 

Tiesj rijdt deze wedstrijd als voorbereiding op de wedstrijd van zondag: Paris - Roubaix.
Vrij vroeg in de wedstrijd gaan een 20-tal renners in de aanval en ze zullen nooit meer bijgehaald worden ook al hebben ze maximaal hooguit 1 min. Tiesj doet heel wat achtervolgingswerk in de achtervolgende groep van 5.
Tiesj eindigt 21ste. Tevreden over de conditie.   


RONDE DE L'ISARD : 3de in eindklassement - jongerentrui 

Artikel geplukt van website van Direct Velo27.05.2014, 13:30[Superlatieven voor metronoom Tiesj Benoot] 
[

[Lotto - Belisol U23] Lotto - Belisol U23

Tiesj Benoot was de Richie Porte van de Ronde de l’Isard. Hij neutraliseerde alle aanvalspogingen en beschermde zijn kopman Louis Vervaeke in de laatste etappe van de beproeving in de Pyreneeën. “Gedurende 130 kilometer, heeft hij 100 kilometer op kop moeten rijden. Hij heeft gouden werk verricht voor mij”, vertelde de uiteindelijke winnaar toen hij van het podium stapte.

“In dertig jaar wielrennen, heb ik dat nooit gezien!” vertelt Danny Schets, de sportieve directeur van Lotto-Belisol U23. “Het is een beest!” verklaarden meerdere renners die de Belg aan de groep van de gele trui zagen sleuren tijdens de drie beklimmingen van de dag (Col de Port, Col d’Agnes, Col de la Core), in de vallei en zelfs in de laatste lange afdaling. Uiteindelijk werd hij ook nog eens derde in de sprint, dezelfde positie als die hij in het klassement bezette. Daarbovenop was hij met zijn twintig lentes, ook nog eens de beste jongere.

Een ander lid van Lotto-Belisol U23, Laurens De Plus, zag het spektakel vanop de eerste rij. Na zijn opgave na een valpartij vrijdag, zat hij in de volgwagen. “Tiesj heeft het werk van vier à vijf renners verricht”, vertelt hij aan www.directvelo.be“Tiesj is een ploeg op zijn eentje!”

Toen de huidige leider van de Challenge DirectVelo België (bij de beloften) gevangen werd aan het begin van de etappe door een ontsnapping van dertig favorieten, zette hij zich meteen op kop om Louis Vervaeke te beschermen voor aanvallen langs alle kanten. Daarna heeft hij zijn plan op tafel gegooid: een verstikkend tempo aangehouden om potentiële aanvallers van de gele trui bij voorbaat te ontmoedigen.

Vrijdag in de etappe in Goulier-Neige, lanceerde Tiesj Benoot zijn ploegmaat naar de voet van de laatste helling. De dag erna reed hij alle klimmers van het peloton uit de wielen, op uitzondering van zijn kopman, in de passages van meer dan 15% op weg naar Begnères-de-Luchon. “In de ploegentijdrit in de namiddag ontpopte hij zich tot patron”, aldus Danny Schets. Het geheime wapen van Lotto-Belisol is hij. “Hij kent zijn eigen krachten niet”, voegt Louis Vervaeke toe. “Ik denk dat hij alle tegenstanders heeft gedemoraliseerd.”

De ex-pistier uit Gent was tot hiertoe vooral een aanvaller, baroudeur en sprinter die zich thuis voelde in de klassiekers en korte rittenwedstrijden. Hij won deze lente al de Tour de Moselle, werd derde in de Ronde van Vlaanderen en vijfde in Luik-Bastenaken-Luik. Ook in zijn vuurdoop in de Pyreneeën deed hij het veel beter dan verwacht.

Komt Benoot in 2015 terug naar de Ronde de l’Isard als leider van de Belgische ploeg als kandidaat winnaar? “Ik denk niet dat hij hier nog gaat terugkomen”, knipoogt de sportief directeur.

Foto: Pierre Carrey - www.directvelo.com

Vertaald door Birger Vandael.
RONDE DE L'ISARD vijfde rit Foix - St-Girons - 130,4 km - 3de
25 mei 2014
Sterke wedstrijd van Lotto-Belisol in deze zware laatste rit. Van bij de beklimming van de eerste col (top op 29 km) gaan een 5-tal renners in de aanval. De best geplaatste is Foliforov. Lotto moet de koers dragen want Louis en Tiesj staan best geplaatst in het klassement. Tiesj doet heel wat werk om de achterstand onder controle te houden. Na de eerste col komt Brecht nog even terug. Maar ook tijdens de beklimming van de tweede en de derde col moet Tiesj diep in zijn krachtenarsenaal putten om de twee podiumplaatsen veilig te stellen. 
In de afdaling naar de aankomst haalt Louis alles uit de kast om de kloof te dichten. Uiteindelijk blijft Foliforov vooruit en wint met 56 seconden voorsprong op Latour die op korte afstand van de aankomst nog weg gaat uit de achtervolgende groep. Tiesj wint nog de spurt van die groep en komt nog in dezelfde tijd als Latour over de streep. Derde in de rituitslag; derde in het eindklassement; winnaar van de jongerentrui en een mooi aandeel in de overwinning van ploegmaat Louis.Louis vervaeke (Lotto-Belisol U23)
Vainqueur de la Ronde de l'Isard 2014

"Je suis très heureux. Tous les gens qui me connaissent savent que je voulais gagner ici. L'étape a très mal commencé avec cette cassure de 30 coureurs au milieu de laquelle j'étais isolé. A ce moment là j'ai pensé que j'allais tout perdre.
Heureusement mes équipiers sont revenus et ils ont parfaitement contrôlé le reste de la course. Tiesj Benoot a accompli un travail en or pour moi.
C'est ainsi que je remporte ma première victoire depuis 3 ans."


Tiesj Benoot (Lotto-Belisol U23)
3e de la Ronde de l'Isard - Meilleur jeune

"J'ai couru ici une des meilleures journées de ma carrière. J'ai roulé en tête les 3 cols. Mon souhait, c'était que Louis se cale dans ma roue et contrôle les démarrages éventuels de mes adversaires. Pendant ce temps je continuais d'assurer un gros tempo.
En venant ici, j'imaginais terminer dans le top 10 et finalement, me voilà 3e et meilleur jeune.
Maintenant, je vais me préparer pour Paris-Roubaix espoir. Mardi j'ai un examen à l'université de Gand (en économie appliquée NDLR) et j'espère ensuite, pouvoir reconnaître le parcours."
RONDE DE L'ISARD vierde rit Boulogne sur Gesse - ploegentijdrit 17,7 km: 3de
24 mei 2014
Lotto-Belisol rijdt een sterke ploegentijdrit en eindigt derde op 29 seconden van de winnende ploeg. Na 5 km moet Thomas Van Besien afhaken en net voor het einde ook Brecht Ruyters. Tiesj, Louis en de eerstejaars Mathias Van Gompel kunnen een mooie eindtijd neerzetten. De gele, groene, bollentrui en de blauwe trui voor de beste jongere blijven voor Lotto die  ook eerste blijft in het ploegenklassement. 
Top 6 - classement général :
1 Vervaeke (Lotto-Belisol U23)
2 Le Lavandier (Chambéry CF) à 1'22'
3 Benoot (Lotto-Belisol U23) à 1'53''
4 Calmejane (Vendée U) mt.
5 Suaza (4-72 Colombia) à 3'05''
6 Olesen (Danmark Cykle) à 4'11''

Tiesj blijft derde maar in dezelfde tijd als Calmejane maar ook op 31 sec van Le Lavandier.

Commentaar van de ploegleider:

Danny Schets (Lotto-Belisol U23)
Directeur sportif de l'équipe du leader Louis Vervaeke
« Je suis très content du résultat de ce contre-la-montre. L'équipe a toujours été bien groupée, il n'y a jamais eu de cassure dans la ligne des coureurs. Nos deux jeunes ont bien tenu le coup. Nous reprenons du temps par-rapport à nos adversaires. Louis (Vervaeke) et Tiesj (Benoot) ont montré qu'ils étaient non seulement de bons grimpeurs mais aussi de bons rouleurs pour le contre-la-montre. Ces dernières semaines, sur un circuit fermé à Herentals, toute l'équipe s'était préparée pour cette étape et pour le chrono de Paris-Arras. »

Lire la suite sur DirectVelo.com : http://www.directvelo.com/actualite/34191-ronde-de-l-isard-et-4-les-reactions.html#.U4GhEsuKAcA#ixzz32iBjiPy8


Morgen laatste rit met drie zware cols: Col de Port (1249m); Col d'Agnes (1580m) en op 30 km van de aankomst Col de la Core (1395m).  

RONDE DE L'ISARD derde rit  Boulogne sur Gesse - Boulogne sur Gesse  82,1 km: 9de van de nog 91 starters
24 mei 2014

Ploegleider Danny Schets heeft een duidelijke strategie voor de voormiddagrit: met zo'n zuinig mogelijk energieverbruik het klassement behouden. Deze namiddag staat er immers nog een ploegentijdrit op het menu.

Danny Schets, directeur sportif de Lotto-Belisol U23 : "Ce matin, la situation est difficile. On doit contrôler tout en gardant des forces pour le chrono par équipes de cet après-midi...
J'espère qu'une échappée avec peu de coureurs va se former, ou alors que des équipes vont nous aider pour préparer le sprint. Il n'est pas question de faire comme les Itera-Katusha hier ! Nous serons attentifs. En cas d'arrivée au sprint, Tej Benoot peut avoir ses chances."


Vrij vroeg in de wedstrijd komt een ontsnapping tot stand van 6 renners. De best geplaatste is Loïc Chetout op 4'49''. Een ideaal scenario voor Lotto-Belisol. Het komt er dus op aan de wedstrijd te controleren. En zo gebeurt. Bij aankomst hebben de vluchters nog 1'45''. Chetout wint en Tiesj wordt 9de in de rituitslag. Opdracht is dus volbracht. De ploegentijdrit kan beslissend worden voor het eindklassement. Laurens De Plus heeft gisteren na een val in de afdaling van de Col de Menté de ronde moeten verlaten. Ze blijven dus nog met 5.   

RONDE DE L'ISARD tweede rit Muret -Bagnères de Luchon 142,9 km: 4de
23 mei 2014
Interview door Direct Velo net voor de start van de 2de rit.

Teej Benoot (Lotto-Belisol U23) : « Itera-Katusha va contrôler le peloton. Nous allons regarder ce qu'il se passe. Le poids de la course n'est pas sur nos épaules. Ce qui est une bonne chose pour garder de l'énergie pour le contre-la-montre par équipes. Je pense que la course va se jouer dans l'ascension finale. Je vais essayer d'aider Louis (Vervaeke) sans trop me préocuper de ma 8e place au général. J'ai déjà disputé le Tour du Valromey, la Course de la Paix et le Tour Alsace, mais encore jamais des courses dans des cols aussi durs. J'aime bien ce genre de terrain même je n'y viendrais pas toutes les semaines. »

Spannende wedstrijd met twee zware beklimmingen eindigt met een groot succes voor Lotto-Belisol. Louis Vervaeke wordt de nieuwe leider en Tiesj komt op de derde plaats te staan in het algemeen klassement.

Heel ander weer dan gisteren. De renners krijgen vandaag af te rekenen met zware buien en op het eind zelfs sneeuw. Flandrienweer. Zo heeft hij het graag..alhoewel. 
De wedstrijd start terug met een ontsnapping maar die draagt nooit meer dan een goede 3 minuten. De ploeg van de leider houdt alles onder controle.
Na goed 20 km wedstrijd heeft Tiesj af te rekenen met mechanisch defect dat echter snel verholpen kan worden en zonder al te veel extra inspanning kan hij snel zijn plaats in het peloton terug innemen. Op  77 km van het einde heeft het peloton een achterstand van 1min50 op 8 leiders. Daarbij wel een aantal dichtgeplaatsten in het klassement. Maar dan staan nog twee zware cols op het menu.
Op de top van de Col de Menté met nog zo'n 35 km te gaan heeft een eerste achtervolgende groep van 19 met daarin de gele trui, Louis, Tiesj, Laurens De Plus en Brecht Ruyters een achterstand van een goede minuut. De kopgroep is uit elkaar gevallen en de Colombiaan Ochoa is alleen aan de afdaling begonnen. Er vormt zich een nieuwe kopgroep van 5 die een voorsprong van meer dan 3 minuten bij elkaar fietsen. Brecht R doet heel wat kopwerk in de achtervolgende groep. En tijdens de beklimming van de laatste col van de dag kunnen Louis en Tiesj de gele trui afschudden en samen met Le Lavandier op zoek gaan naar de eersten. Uiteindelijk is het Calmejane die wint.  Tiesj maakt samen met Louis nog een hele  sterke laatste drie km waarbij ze nog meerdere vluchters  'oprapen'. Op 100 m van de finish gaat Louis voor de 8 seconden boni van de tweede plaats. Hij wordt de nieuwe gele truidrager. Drie seconden later wordt Tiesj knap vierde waardoor hij opklimt naar de derde plaats in het klassement.

Als uitsmijter: de reacties van Louis en Tiesj na de rit van vandaag. Voor alle duidelijkheid: met Tej bedoelen ze Tiesj. Met veel lovende woorden van Louis voor Tiesj

Louis Vervaeke (Lotto-Belisol U23)
2e de l'étape et leader de la Ronde de l'Isard
« J'ai abandonné dans la dernière étape il y a deux ans quand il faisait pratiquement de la neige. Mais maintenant, je sais comment il faut me couvrir. Le Russe, lui, il grelotait de froid dans la descente du col de Menté. En plus, son équipe a beaucoup roulé. Je me suis donc dit qu'on pouvait l'attaquer dans le dernier col. C'est Tej qui a accéléré. Je lui ai demandé de se calmer tellement il allait vite. Mais en regardant dernière nous, j'ai vu que le maillot jaune avait sauté. Je lui ai donc demandé d'insister. Ce maillot jaune de leader est une fierté et une responsabilité. Je compte bien le défendre dès demain dans le chrono par équipes. »
 
Tej Benoot (Lotto-Belisol U23)
4e de l'étape et 3e au classement général - Meilleur jeune
« J'ai préféré le froid extrême par rapport aux 27° de l'étape de jeudi. Je pèse 70 kilos, soit dix de plus que la plupart des grimpeurs. Je suis très surpris que le maillot jaune ait craqué. Mais nous étions forts aussi avec Louis. Mission accomplie ! »


Lire la suite sur DirectVelo.com : http://www.directvelo.com/actualite/34154-ronde-de-l-isard-et-2-les-reactions.html#.U3-SEMuKDIU#ixzz32Z4GdxzU

 
RONDE DE L'ISARD eerste rit St-Girons - Goulier-Neige 160,5 km: 8ste op 108 deelnemers
22 mei 2014
De Ronde de l'Isard is een 2.2. wedstrijd voor beloften met internationale bezetting. De rittenwedstrijd wordt betwist in de Midi-Pyrenées. De eerste twee ritten eindigen telkens op de top van een col van eerste categorie op een hoogte van boven de 1300m.
In St-Girons is het prachtig weer en ook bij de aankomst op Goulier-Neige is het schitterend zonnig weer maar er staat een felle wind.
Het eerste en langste deel van de wedstrijd wordt gekenmerkt door een lange vlucht van 11 man met daarin één Belg Joren Touquet, oud ploegmaat van Tiesj uit de nieuwelingenperiode.  De vluchters nemen tot 7min35 voorsprong.
In de buik van het peloton wordt Tiesj na ongeveer 55 km slachtoffer van een valpartij waarbij hij vooral zijn knie en elleboog bezeert. Hij kan de wedstrijd zonder veel hinder verderzetten. Achteraf zal blijken dat de knie toch wat gezwollen staat en verzorging vraagt.
Op ongeveer 50 km van de aankomst vindt het peloton het welletjes en een paar ploegen nemen het initiatief om het peloton op sleeptouw te nemen. De voorsprong van  vluchters smelt als sneeuw voor de zon. Op 40 km van de aankomst bedraagt de voorsprong nog 4min10. De toppers in het peloton weten echter dat de laatste klim het wedstrijdbeeld nog helemaal kan  en zal omgooien.
Op 20 km van de aankomst bedraagt de voorsprong 2min15 wanneer de beklimming van de Goulier-Neige wordt aangevat. De beklimming loopt over 15 km van 476m naar 1475m hoogte.Op 10 km van de top is de voorsprong herleid tot 55 seconden op een twintigtal renners met daarin Louis Vervaeke en Tiesj voor Lotto-Belisol. Op 5 km van de aankomst komt een groep van een 10-tal renners voorop. Louis en Tiesj mee in de eerste groep. Op 3 km van het einde valt de groep geleidelijk uit mekaar. Louis is mee in de kop van de koers. Tiesj volgt samen met twee anderen op 18 seconden van de eersten.
Het laatste stuk van de helling is bijzonder zwaar. Louis plaatst nog een aanval maar loopt op een counter van de Rus Foliforov. De Rus wint de rit. Louis wordt 3de op 14 seconden.
Tiesj wordt 8ste op 1min54. Zeker een hoopgevende kennismaking met het hooggebergte. Nu de wonden goed verzorgen, goed recuperen en afwachten wat het morgen wordt. Terug een klimrit over 143 km met aankomst op Hospice de France de Luchon op 1380m hoogte. Onderweg moeten de renners ook de Col de Mente beklimmen met een hoogteverschil van 1000m.    


CIRCUIT DE WALLONIE: 12de op 196 deelnemers 
11 mei 2014
Vandaag staat een wedstrijd in het kader van de Topcompetitie voor de U27 op het programma. Ditmaal geen mooie lentedag maar eerder een herfstige dag halfweg mei. In een striemende regenbui gaan 196 renners van start voor een wedstrijd van 176 km. Met windkracht 5 Beaufort is het aangewezen vooraan in het peloton te koersen. Tot km 120 gebeurt er niets noemenswaardig. Maar bij een onverwachte kasseistrook op 117 km die volgens het roadbook pas op 127 km  zou beginnen loopt Tiesj wat achterstand op en moet hij alles uit de kast halen om vooraan terug aan te sluiten.   
Bij aanvang van de lokale ronden van 16 km met daarin drie keer de beklimming van Le Petit Try volgt Tiesj in een sterk uitgedund peloton op 44 seconden van 5 vluchters die er rond km 135 van doorgegaan zijn. Met nog 32 km te gaan zien we 4 Lotto-jongens vooraan in het peloton.
In de laatste ronde gaan een aantal renners in de tegenaanval met daarbij ploegmaats Louis en Xandro. Tiesj volgt in een groep van 12 op een 30 tal seconden. 
Maurits Lammertink wint voor Dimitri Claeys, twee ex-profs. Tiesj wint nog de spurt van de achtervolgende groep waarmee hij op 1 km van de streep de laatste beklimming aanvat. Ploegmaat Louis Vervaeke wordt 5de en Xandro Meurisse 9de. Met Tiesj op de 12de plaats wordt Lotto tweede in het ploegenklassement en klimt op naar de derde plaats in de stand van de Topcompetitie.  
Volgend weekend rijdt Tiesj geen wedstrijd maar bereidt zich voor op de Tour de l'Isard van 22 tot 25 mei.
http://www.belgiancycling.be/
     
PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP POLLARE: 5de op 159 deelnemers
4 mei 2014
Op vrijdag 2 mei wees een bloedanalyse bij Tiesj op een in tussen bijna verwerkte virale infectie in de luchtwegen. De dokter adviseerde om op zondag niet te starten in het PK omdat Tiesj waarschijnlijk alleen maar zichzelf zou ontgoochelen. Maar medisch was er geen koersverbod.
Tiesj besliste om toch te starten om verschillende redenen. Vooreerst betekende een forfait meteen 9 dagen koersverbod. Met Circuit de Wallonie in het vooruitzicht was dit dus geen optie. Bovendien moest hij vandaag toch trainen en dus zou hij de koers als een training opvatten. Hij zou wel zien. Indien nodig zou hij tijdig afstappen.
Schitterend weer alweer. Een mooi parcours over 12 ronden van 12,8 km en 159 deelnemers aan de start. De eerste 7 ronden zit Tiesj in de buik van het peloton maar wanneer hij even voet aan de grond moet zetten voor een valpartij zien we  hem gekscherend met één van de ploegmakkers van Lotto-Belisol terug op de fiets springen. Een duidelijk teken dat het nog goed zit. In de 7de ronde gaat eerst een groep van 12 en dan een groep van 11 weg uit het peloton. Het peloton laat begaan en de eerste groep heeft al snel een voorsprong van 1min 10. Dit is het sein voor de Lotto boys om de achtervolging in het peloton op gang te brengen. Van bij het ingaan van de 8ste ronde zien we iedere ronde Tiesj als eerste van het achtervolgende peloton bovenkomen aan de streep. Het is duidelijk dat er nog niet veel van de conditie is ingeboet. Samen met ploegmaats Louis Vervaeke en Ruben Pols zetten ze het peloton op een rij dat al snel in stukken scheurt. De tussenliggende groep wordt vrij snel ingehaald en ter plaatse gelaten. De kopgroep is in tussen tot 4 man gereduceerd. Bij het ingaan van de laatste ronde hebben de vier nog 35 seconden voorsprong. De groep met Tiesj is aan de voet van de laatste beklimming op ongeveer 1 km van de streep tot op 15 seconden genaderd. Tiesj strandt in het zicht van de streep op luttele seconden van de vier vluchters en wordt 5de. Een onverhoopt succes. Vooral goed voor het moreel na een week ziekte. Nu goed herstellen en uitkijken naar de komende grote uitdagingen.
Van Dorselaar wint de wedstrijd voor Matthias Van Holderbeke.
     
TOUR DE BRETAGNE: opgave
27 april  2014
Tiesj heeft in overleg met de ploegleiding beslist om vandaag niet meer te starten. De verkoudheid die Tiesj donderdag te pakken kreeg lijkt zwaarder dan aanvankelijk gedacht. Het is beter nu geen risico's te nemen en tijdig voldoende rust te nemen om goed te herstellen en om het vervolg van het seizoen niet te hypothekeren.  

TOUR DE BRETAGNE: tweede rit 186,4 km: 9de op 142 deelnemers
26 april 2014
De renners kregen vandaag een lange rit voor de wielen geschoven. Het is niet koud maar de regenvlagen, strakke wind en  snelle wedstrijd maken het toch tot een ware beproeving voor Tiesj die nog steeds erg verkouden is. Tiesj had zich voorgenomen te proberen binnen de tijd binnen te komen in de hoop de komende dagen beter te worden om dan nog eens te kunnen meedoen voor dagwinst en zijn deel van het ploegwerk te doen.
In de eindfase van de rit kan Tiesj nog mee ploegmaat Xandro, die het best geklasseerd staat, helpen uit de wind zetten. En in de spurt kan hij ondanks de zware rit met een zware verkoudheid toch nog de 9de plaats binnenhalen.
Wat het morgen wordt blijft afwachten. Eerst zien hoe de zware inspanningen van vandaag verteerd zijn en dan blijft de ambitie voorlopig binnen de tijd binnenkomen. Morgen staat immers een kortere maar zeer zware rit op de agenda. Hopelijk ligt met een goede nachtrust het ergste van de verkoudheid achter de rug.  

TOUR DE BRETAGNE  eerste rit 152,1 km :  132ste op 142 deelnemers
25 april 2014
Tiesj heeft de eerste rit zwaar verkouden beëindigd. Toen na ongeveer 100 km de hele groep op een lint werd getrokken moest Tiesj met een brandend gevoel in de luchtwegen een grote groep laten vertrekken. In een groep van een 50-tal renners eindigt hij de wedstrijd op 7 min 50 van de winnaar. Samen met hem gaan ook 3 andere ploegmaats ten onder. Alleen Xandro Meursisse en Dimitri Peyskens kunnen de achterstand op de overwinnaar beperken tot 46 seconden. Tiesj wacht af wat de dag van morgen brengt. Als het niet  beter gaat met de verkoudheid zal hij de wedstrijd verlaten.

TOUR DE BRETAGNE van 25 april tot en met 1 mei
21 april 2014
De volgende wedstrijd voor Tiesj wordt de Tour de Bretagne. De wedstrijd start op vrijdag 25 april in Paimboeuf en eindigt op donderdag 1 mei in Talensac. De renners zullen dan in de 7 ritten in totaal 1135 km hebben afgelegd. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de Tour de Bretagne: ttp://www.tourdebretagne.fr/accueil/  

LUIK - BASTENAKEN - LUIK: 5de op 196 deelnemers
19 april 2014
Het is koud in Bastogne als 196 renners de start nemen voor één van de  lastigste eendagswedstrijden voor beloften in België. Een wedstrijd over meer dan 180 km met heel wat zware 'cötes' tussen Bastenaken en Luik: Côte de Wanne, Côte de la Redoute, Côte de St-Nicolas om er maar enkele te noemen. 
Lotto-Belisol komt met een sterke ploeg aan de start en rijdt als ploeg een sterke wedstrijd. Van bij de eerste ontsnapping is Kevin Deltombe mee. Een ontsnapping met 6 die tot La Redoute zal dragen. Net boven op La Redoute komt een groep van een 35 man voorop met aan de kop Tiesj, Louis en Kenneth. Kevin wordt net voor de top gelost nadat hij 130 km in de aanval was. Van dan af regent het ontsnappingen die nooit echt ver dragen. Op St-Nicolas gaat Dylan Teuns in de aanval. Tiesj probeert nog een paar keer het gat te dichten maar een sterke BMC ploeg countert. Dan gaat eerst de Fransman Turgis en daarna de Brit Tao Hart weg. Uiteindelijk maakt ook Loïc Vliegen de sprong.Deze vier rijden de piste op met een 50 meter voorsprong op 15 man met daarin o.a. Tiesj. Tiesj wint de spurt van deze achtervolgende groep en komt nog op de streep aansluiten bij de eerste vier, maar te laat dus om het helemaal af te maken.
De Fransman Turgis wint voor Dylan Teuns. 
Tiesj zet alweer een sterke prestatie neer in wat alweer een indrukwekkende reeks wordt. Op 8 wedstrijden: 2 keer 2de (+ 2de eindklassement + groene trui); 1 keer 3de; 2 keer 5de  en 1 keer 7de. 
Film van de spurt is te zien via deze link. 

http://www.youtube.com/watch?v=ucTQas0zBwc    

LA COTE PICARDIE: 41ste op 186 deelnemers
16 april 2014
Een prachtige lentedag in Picardië waar aan de Baai van de Somme de tweede wedstrijd van de Nations Cup plaatsvond.
186 renners nemen om 12u45 de start in Fort Mahon Plage. De wedstrijd loopt over een mooi parcours met een aantal mooie lussen wat het voor de supporters vrij makkelijk maakt om de wedstrijd te volgen. 
De wedstrijd zelf verloopt zeer zenuwachtig met veel valpartijen tot gevolg. Gelukkig met weinig zwaar gekwetsten maar de wedstrijd wordt er toch vaak door verstoord. Van in de eerste kilometers gaan 5 renners in de aanval. De laatste zal vooruit blijven tot op 25 km van de aankomst. In tussen is ook Tiesj niet gespaard gebleven van pech: voorste rem loopt vast waardoor hij van fiets moet wisselen met twee minuten achterstand tot gevolg. Verschillende keren moet hij ook door valpartijen voet aan de grond zetten.
Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde op 20 km van het eind zit Tiesj vrij vooraan in de groep. Wanneer 9 renners op zo'n 15 km van de finish een nieuwe ontsnapping opzetten ziet Tiesj Jens Wallays meespringen. De kleine groep neemt een kleine voorsprong van een 20 seconden. Jens zal de laatste km nog uit deze groep ontsnappen en de wedstrijd winnen. Tiesj maakt zich in de achtervolgende groep klaar om te spurten als plots een Japanse renner voor hem tegen de grond gaat. Meteen kan Tiesj een kruis maken over zijn spurt. De conditie is nog steeds goed. En gelukkig komt hij zonder kleerscheuren uit deze incidentrijke wedstrijd.
Met de derde plaats van Tiesj in de Ronde van Vlaanderen en de winst van Jens Wallays vandaag komt België aan de leiding in de Nations Cup. 

           


TWEEDE SELECTIE VOOR NATIONALE PLOEG
14 april 2014
Ook in de Nations Cup 'La Côte Picardie' op woensdag 16 april zal Tiesj deel uitmaken van het Belgische team. De wedstrijd werd er vorig jaar gewonnen door de Australiër Caleb Ewan die vorige zaterdag nog zwaar ten val kwam in de eindspurt in de Ronde van Vlaanderen. Benieuwd of de wedstrijd ook nu weer op een massasprint uitdraait.  
 
PODIUM IN RONDE VAN VLAANDEREN: 3de
12 april 2014
De Ronde van Vlaanderen voor beloften is de eerste wedstrijd van de UCI Nations Cup U 23.  Een gemotiveerd peloton van 156 beloftevolle renners van over heel de wereld neemt om 12u30 de start voor een wedstrijd over meer dan 165 km met daarin o.a tweemaal de beklimming van de Taaienberg, de Eikenberg en de Steenbeekdries. Na enkele km gaan 5 renners in de aanval. Die krijgen een vrijgeleide tot aan de Valkenberg waar ze een maximum voorsprong van  6 minuten 12 seconden hebben. Van dan af gaat de Belgische ploeg meewerken in de kop van het peloton. Bij de eerste passage op de Taaienberg is de voorsprong teruggebracht tot 45 seconden. Bij de eerste passage op de Eikenberg gaat Tiesj stevig door. Een 10-tal man heeft een kleine voorsprong maar het komt niet tot een goede samenwerking. Op 20 km voor het eind worden de vluchters gegrepen. Ook bij de tweede passage van de Eikenberg schudt Tiesj nog eens aan de boom. Het peloton scheurt ditmaal in stukken. Er vormt zich een kopgroep van 26 renners die zal spurten voor de overwinning. Van de 26 renners zijn er 5 Belgen mee wat meteen bewijst dat België met een sterke delegatie aanwezig is. De spurt wordt ontsierd door een valpartij. De Nederlander Groenewegen wint voor de Noor  Skjerping en Tiesj wordt knap derde.
Alweer een sterke wedstrijd voor Tiesj. Ongeluk voor ploegmaats Bouvry en Van Lerberghe, die in de valpartij betrokken waren. 


 
SELECTIE VOOR UCI NATIONS CUP U23  RONDE VAN VLAANDEREN 
7 april 2014
De schitterende prestaties van Tiesj tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen zijn ook nationale coach JP Dubois niet ontgaan. Samen met 5 renners van EFC is Tiesj geselecteerd om de nationale kleuren te verdedigen in de eerste belangrijke UCI Nations Cup van het nog jonge seizoen. Daar zullen onze Belgische beloften in competitie komen tegen de beste renners ter wereld. Daar ontmoeten ze sowieso ook Owain Doull die dit weekend nog de Triptyque Monts & Châteaux won.
Een unieke gelegenheid voor alle wielerleifhebbers om de Belgische beloften in eigen streek aan het werk te zien. De wedstrijd start en komt ook aan in Oudenaarde met twee plaatselijke ronden met daarin de Steenbeekdries, De Taaienberg, De Eikenberg en de Kattenberg in Ename.
Meer informatie over de Ronde via deze link http://www.rondevanvlaanderen.be/nl/under-23/race 

TRIPTYQUE DES MONTS & CHATEAUX - 4de rit Beloeil - Doornik - 7 de - 2de in eindklassement - winnaar groene trui
6 april 2014
Ploegleider Kurt Van de Wouwer liet in het begin van de koers in zijn kaarten kijken in een interview met Direct Velo: 'we gaan voor het eindklassement'. Tiesj stond op 12 seconden en Rob Leemans op 13 seconden. Er was dus nog van alles mogelijk.
Het parcours is terug vrij gevarieerd met heel wat pittige hellingen. We krijgen terug een boeiende en op het eind zelfs zeer spannende wedstrijd. Tot km 80 blijft alles vrij dicht bij elkaar. Er zijn wel geregeld ontsnappingen maar niets dat echt ver draagt. Aan de voet van de beklimming van de kasseistrook Rue du Mont Saint Laurent is  er een ontsnapping van een 4-tal renners. Op de tourradio meldt men een voorsprong van een kleine minuut. Tiesj komt vooraan in de achtervolgende groep boven. Op een paar 100 meter is de voorsprong gehalveerd. Maar pas bij de volgende doortocht op de zelfde Mont Saint Laurent lijkt de echte finale ingezet ook al is het op dat moment nog bijna 60 km te gaan. Een groep van 10 renners heeft tot 1 minuut 40 voorsprong aan de voet van de beklimming.


Tiesj neemt op 30 km voor de aankomst 3 seconden bonificatie door Bert Van Lerberghe te verslaan in een tussenspurt. Ook op 15 km van de aankomst neemt hij nog 2 seconden bonificatie.

Tiesj, in het groen van de puntentrui, kan samen met sterke ploegmaat Ruben Pols met een groep van 15 op vrij korte tijd de kloof met de vluchters overbruggen. We krijgen een kopgroep van 25. Tiesj kan in deze groep bij twee tussenspurten met hulp van Ruben, 1 keer 3 en 1 keer 2 seconden bonificaties meepakken.
Op 15 km van de aankomst hebben de vluchters nog 40 seconden. Tiesj rijdt op dat moment virtueel in het geel. Naast de twee Lotto -renners zijn er 5 renners mee van EFC maar toch wordt deze groep op 10 km van het einde bijgebeend door een 10-tal renners met onder hen Doull Owain, de gele truidrager. Een sterke Britse renner die op de piste reeds heel wat op zijn palmares heeft gezet. We gaan dus naar een spurt met een 35-tal renners.
Het wordt een supersnelle spurt in lichtjes dalende lijn. Owain Doull wint de laatste rit en meteen ook de Triptyque. Tiesj wordt 7de in de laatste spurt. Had natuurlijk al veel gegeven in de vrij lange ontsnapping maar kan met de groene trui naar huis en eindigt tweede in het algemeen klassement.
Een onverhoopt geweldig succes in wat toch wel één van de belangrijkste meerdaagse wedstrijden voor beloften op Belgische bodem is .

Lotto Belisol won bovendien ook het ploegenklassement van deze hoogstaande wedstrijd.

Lees ook de verslagen op de website van Lotto Belisol bij het nieuws van de U23.
http://www.lottobelisol.be
      
TRIPTYQUE DES MONTS & CHATEAUX - 3de rit Estaimbourg - Amougies  2de
5 april 2014
Een stralende dag vandaag en de renners krijgen een relatief kort (95,5 km) maar een mooi uitdagend parcours voorgeschoteld met o.a. vier  maal de beklimming van de Mont-de-l'Enclus. Bij de eerste doortocht aan de aankomstlijn na ongeveer 40 km zien we een attente Tiesj vooraan in de groep. Bij iedere passage rijden telkens een paar renners  een 10-tal meter vooruit. Tiesj is telkens bij de eersten van de achtervolgende groep. Alle ploegmaats zitten vrij vooraan. Tijdens de laatste ronde van ongeveer 17 km ontstaat een kleine afscheiding van 8 renners waaronder Tiesj. Bij de laatste tussensprint kan hij zo nog 1 seconde bonificatie nemen.
Op 200 meter van de streep zit Tiesj in 5de positie. De oplopende aankomst ligt hem goed. Hij rijdt een supersterke spurt en komt nog net aan het achterwiel van de Oostenrijker Patrick Konrad die deze rit wint.
Dankzij deze sterke prestatie twee dagen na elkaar komt Tiesj op de 4de plaats in het algemeen klassement op 12 seconden van de gele trui. Zelf houdt hij er vandaag wel de groene trui aan over. Morgen laatste rit van Beloeil naar Doornik over 163,4 km. Gewoonlijk eindigt die op een massaspurt. Benieuwd wat het morgen wordt.   

TRIPTYQUE DES MONTS & CHATEAUX - 2de rit Bernissart - tijdrit  35ste
‚Äč5 april 2014
Door zijn 2de plaats van gisteren mag / moet Tiesj als voorlaatste aan de bak voor de tijdrit. Hij rijdt een zeer behoorlijke tijdrit en eindigt als 35ste op 23 seconden van de winnaar. Dankzij de bonificaties van gisteren staat hij nu 20ste in het algemeen klassement op 17 seconden van de eerste.


TRIPTYQUE DES MONTS & TRIPTYQUE DES MONTS & CHATEAUX  - 1 ste rit Antoing - Quevaucamps  2de op 154 deelnemers
4april 2014
Onder een loodgrijze hemel, bij een 14°C vertrekken om 12u00 154 renners uit Antoing voor een rit over 177,1 km naar Quevaucamps. Een gevarieerd parcours met een 5-tal hellingen en een paar zware kasseistroken. 
Na 7 km wordt het peloton opgeschrikt door een eerste valpartij. Ploeg- en kamergenoot van Tiesj, de Brit Dan Mc Lay is het grootste slachtoffer. Hij breekt zijn sleutelbeen en moet de koers verlaten. Dan Mc Lay was één van de uitgesproken favorieten voor deze eerste rit. Maar de koers gaat verder zoals steeds. Na 25 km staat een eerste helling rond het kasteel van Antoing op het menu. Het peloton komt op  de zeer slecht liggende kasseien zonder kleerscheuren boven. Snel daarna vormt zich een eerste kopgroep van 4 renners. Zij krijgen snel een grote voorsprong cadeau. Hun maximum voorsprong is 4 min 12. Dan zet Leopard zich op de kop van de groep en de voorsprong slinkt snel. Bij de beklimming van de Lieu Pire - Saule Pendu, een oplopende kasseistrook naar de bergprijs van 1ste categorie zien we Tiesj vooraan in het peloton mee de achtervolging leiden. De voorsprong slinkt naar 1 min 12. Toch zullen drie van de vier vluchters het nog tot 50 km voor de aankomst uitzingen. Van dan af valt de ene ontsnappingspoging na de andere.


Begin van de beklimming van de Lieu Pire - Saule Pendu (1ste cat)  

In één van de laatste kasseistroken heeft Tiesj nog af te rekenen met pech. Een andere renner haakt met een pedaal in zijn achterwiel. Gevolg drie spaken kapot. De ploegwagen is gelukkig niet ver weg. Er kan dus snel een ander wiel gezet worden en Tiesj kan op korte tijd zijn plaats in het peloton weer innemen.
Zoals verwacht draait deze rit uit op een massaspurt. Lotto-Belisol controleert samen met Wallonie - Bruxelles tot op 1000 meter van de streep. Tiesj zit gereed om de spurt aan te trekken voor snelle ploegmaat Jorne Carolus. Team Wallonie-Bruxelles gaat helemaal naar rechts om de volgende renners  in de van links komende wind te zetten. Wallonie -Bruxelles valt echter stil en meerdere ploegen komen over links voorbij. Tiesj gaat mee met de oprukkende Rabobank topspurter André Looy en Jorne verliest het wiel van Tiesj. Tiesj spurt dan zelf voluit en kan nog een tweede plaats binnenhalen op een half wiel van André Looy. De start van deze Triptyque heeft Tiesj alvast niet gemist.  
      
https://plus.google.com/u/1/photos/105093574384467573718/albums/5999636956958797393
 
KERMISKOERS AMAY
29 maart 2014
Een prachtige lentedag in Amay. 155 renners aan de start. Tiesj vertoefde al van donderdag in de Ardennen en deed vrijdag daar nog een duurtraining van 4u, vandaar dat hij zonder verwachtingen aan de start staat. In de vierde ronde vertrekt een groep van 12 met daarin Sander Cordeel, Jens Wallays, Loïc Vliegen, Reinier Honigh. De sterkere renners in koers zijn meteen vertegenwoordigd en de kopgroep heeft snel 20sec. Tiesj probeert nog meerdere keren de sprong te maken maar de benen lopen al snel vol. Een heel ander gevoel dan tijdens de Handzame Challenge. De ontsnapping van de 12 lijkt meteen ook de goede. Zij zullen uiteindelijk voor de overwinning spurten. Tiesj rijdt de wedstrijd als training uit zonder zich nog te mengen in de achtervolging (die zich  ver achter de koplopers afspeelt). De Nederlander Reinier Honigh wint voor Loïc Vliegen.         

GOED VAN START IN HET NIEUWE SEIZOEN: 5de plaats - 145 deelnemers
21 maart 2014

Vandaag kon Tiesj eindelijk terug doen wat hij het liefst van al doet: wielerwedstrijden rijden. De Handzame Challenge start in Jabbeke in een druilerige koude regen. De vroege Belgische lente van de voorbije weken lijkt even helemaal weg. Na enkele km  klaart de lucht echter helemaal op en krijgen we een fraaie 21ste maart, zij het een stuk frisser dan de voorbije dagen.De renners zorgen echter voor voldoende vuur om ons aan te warmen.
Na goed 25 km komt er mede door de felle wind en daar bijhorende waaiervorming een eerste grote breuk in het peloton. Er vormt zich een groep van  24 renners met daarin maar liefst 5 renners van Lotto-Belisol. Tiesj is net als de ploegmakkers heel bedrijvig. Als toeschouwer is niets te merken van het mogelijks nog ontbrekende koersritme. Bij de eerste passage in de Steenstraat, die op bepaalde stukken toch wel wat hellend is, zien we Tiesj op kop van de groep vroege vluchters heftig aan de boom schudden. Samen met de ploegmakkers trekt Tiesj de groep op een lint en scheurt  deze in twee stukken. Zo ontstaat de definitieve kopgroep van 12 man op zo'n 70 km van  de aankomst. Lotto-Belisol is met 4 man goed  vertegenwoordigd maar ook EFC heeft 4 man mee en dan is er nog Joeri Calleeuw die de voorbije weken bewezen heeft in bijzonder goede doen te zijn.
De 12 werken goed samen en bouwen hun voorsprong stelselmatig uit. Bij het ingaan van de laatste 16 km, op 1 ronde van het einde hebben ze een voorsprong van 1 minuut en 42 seconden op een eerste achtervolgende groep. Het grote peloton volgt dan al op meer dan 3 minuten.
Op 10 km van het einde begint het steekspel. De eerste ontsnappingspoging komt van Belgisch kampioen Jens Wallays. Hij wordt snel teruggegrepen Dan onderneemt Maarten Craaghs een vluchtpoging. Even later is  Amaury Capiot aan de beurt. Ook hij kan geen blijvende voorsprong uitbouwen. Rob Leemans lijkt er uiteindelijk in te slagen het definitieve gat te kunnen slaan. Joeri Calleeuw komt echter terug maar brengt Amaury en Tiesj mee. Om beurten vallen de LTB - boys aan maar Joeri  Calleeuw krijgen ze er niet af. Op een 600 meter van de streep komen de vroege medevluchters terug aansluiten. Rob Leemans kan de sterke teamprestatie echter met glans afmaken. Hij haalt het voor Joeri Calleeuw en Benjamin Declercq. Amaury wordt 4de en Tiesj eindigt in zijn eerste wedstrijd van het seizoen knap 5de. De laatste km's waren zwaar. De punch ontbreekt nog maar de conditie is vrij goed. Dit wekt vertrouwen voor de toekomst.         

VRIJDAG  21 MAART EERSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN: HANDZAME CHALLENGE
17 maart 2014

Tiesj werd door ploegleider Kurt Van de Wouwer geselecteerd voor de Handzame Challenge op vrijdag 21 maart. De wedstrijd start om 11u30 in Jabbeke en loopt over 135 km. De eerste doortocht aan de aankomstlijn in Handzame is voorzien rond 13u00. Er dienen dan nog 5 ronden van 13,5 km te worden afgelegd.  Aankomst voorzien rond 14u30. Meer info op www.handzameclassic.be. Klik daar door naar Handzame Challenge.

Met enige vertraging in gevolge klierkoorts begint Tiesj dus vrijdag aan het wielerseizoen 2014.  Na de doorgedreven training van de voorbije weken is de tijd aangebroken om koersritme op te doen.

GELUKKIGE VERJAARDAG TIESJ: 20 jaar!
11 maart 2014

De supportersclub wenst Tiesj een gelukkige verjaardag en hoopt dat de klierkoorts in tussen uit het lijf getraind is.
De supporters wensen je een goede gezondheid, straks een goed wielerseizoen, geluk in de liefde en succes in de studies.


EXTRA DOORGEDREVEN TRAINING 
26 februari 2014

Tiesj trekt van 2 tot 16 maart met een aantal wielervrienden naar Benidorm voor een extra 14-daagse training in de eerste lentezon. De laatste afgelegde inspanningstesten waren bevredigend. De trainingsarbeid kan nu intensiever worden om  hopelijk over enkele weken met een goede basisconditie het seizoen aan te vatten.    


PROGRAMMA U 23 LOTTO - BELISOL 2014
17 februari 2014

Dit is het programma 2014 (tot eind augustus) dat het U23 team van Lotto-Belisol voorgeschoteld krijgt in 2014. Voor iedere wedstrijd worden 5 of 6 renners geselecteerd uit de groep van 23 renners. De selectie wordt een week voor de wedstrijd bekend gemaakt.
Tiesj  komt ten vroegste eind april in competitie maar in tussen kijken we al met veel spanning uit naar de resultaten van de ploeg bij het begin van het seizoen!

Voorlopig programma 2014 (onder voorbehoud van wijzigingen)
 
02/03                      Brussel – Opwijk
02/03                      Gent-Staden (Beker v België)
09/03                      Brussel - Zepperen             
09/03                      Rabobank Dorpenomloop Rucphen (NED)   UCI 1.2
15/03                      Haarlemmerliede & Spaarnwoude (NED)
16/03                      Omloop van het Waasland    UCI 1.2               
16/03                      Kattekoers   UCI 1.2   (Topcompetitie)
21/03                      Handzame
23/03                      Mol – Sluis
24/03-30/03            Tour de Normandie (FRA)   UCI 2.2
04/04-06/04            Triptyque des Monts et Chateaux   UCI 2.2
05/04                      Test TT Opoeteren
08/04                      PK TT
11/04-13/04            Circuit des Ardennes
12/04                      Omloop van de Braakman
12/04                      Ronde van Vlaanderen / Nations Cup   UCI 1.2  U23
16/04                      La Côte Picarde / Nations cup (FRA)   UCI 1.2  U23
16/04-20/04            Tour de Loir et Cher (FRA)   UCI 2.2
19/04                      ZLM Tour / Nations Cup (NED)   UCI 1.2  U23
19/04                      Arno Wallaard Mémorial (NED)   UCI 1.2
19/04                      Luik-Bastenaken-Luik   UCI 1.2  U23
19/04-20/04            Tweedaagse van de Gaverstreek
25/04- 01/05           Tour de Bretagne (FRA)   UCI 2.2
26/04                      Test TT Montenaken
27/04                      Affligem
29/04-04/05            Carpathian Couriers Race   (POL)   UCI 2.2  U23
01/05                      BK TT Hooglede Gits
04/05                      PK U23
11/05                      Circuit de Wallonie   UCI 1.2  (Topcompetitie)
17/05                      GP Criquielion   UCI 1.2   (Topcompetitie)
22/05-25/05            Ronde de l’Isard (FRA)   UCI 2.2  U23
23/05-25/05            Paris-Arras Tour (FRA)   UCI 2.2
23/05-25/05            Triptyque Ardennais
29/05                      GP des Hauts de France
30/05-01/06            Course de la Paix U23 (CZE)   UCI 2.2
01/06                      Paris-Roubaix U23 (FRA)   UCI 2.2
03/06-07/06            Tour de Slovaquie (SVK)   UCI 2.2
08/06                      Mémorial Philippe Van Coningsloo   UCI 1.2 (Topcompetitie)     
09/06                      Cologne Classic (D)
12/06-15/06            Tour de l’Oise (FRA)    UCI 2.2
17/06                      Romsée-Stavelot-Romsée
19/06-22/06            Tour des Pays de Savoie (FRA)   UCI 2.2
22/06                      Flèche Ardennaise   UCI 1.2 (Topcompetitie)
25/06                      I.W.T. Oetingen   UCI 1.2
29/06                      Erpe - Mere
04/07-06/07            Vuelta a la Communidad de Madrid (ESP)   UCI 2.2
05/07                      Omloop Het Nieuwsblad   UCI 1.2  (Topcompetitie)
06/07                      Paris-Chauny (F)
11/07                      E.K. TT (SUI)
13/07                      E.K. wegrit (SUI)
13/07                      GP de Pont a Marcq- La Ronde Pévèloise  UCI 1.2
13/07                      Ploegentijdrit Borlo  (Topcompetitie)
14/07-18/07            Tour de Liège
15/07-20/07            Giro Valle d’Aosta Mont Blanc (ITA)   UCI 2.2  U23
23/07-27/07            Ronde van Vlaams-Brabant
27/07                      GP de la Ville de Pérenchies (FRA)   UCI 1.2
30/07-03/08            Tour d’Alsace (FRA)   UCI 2.2
31/07                      Internatie Reningelst
01/08-03/08            Vuelta Ciclista a Leon (ESP)   UCI 2.2
06/08-10/08            Ronde van Namen
10/08                      Antwerpse Havenpijl   UCI 1.2  (Topcompetitie)
10/08                      Drielandenomloop (NL)
13/08-17/08            Ronde van Oost-Vlaanderen
15/08                      Test TT Neerpelt
17/08                      Liedekerkse Pijl (Beker van België)
19/08                      Omloop van de Grenstreek
20/08                      Test TT Angreau
23/08-30/08            Tour de l’Avenir / Nations Cup (FRA)
24/08                      BK U23   Vossem - Tervuren                               
26/08                      GP des Marbriers UCI 1.2 (FRA)

 

STAGE BELOFTENPLOEG LOTTO-BELISOL U 23 BENICASIM
1 februari 2014  

De voltallige beloftenploeg (u 23) van Lotto-Belisol trekt op maandag 3 februari naar Benicasim (Spanje) voor een 14-daagse stage. Precies op tijd voor Tiesj. Vorige vrijdag werkte hij zijn laatste examen af. De komende 14 dagen kan hij zich in het gezelschap van de ploegmaats terug voor de volle honderd procent op het wielrennen concentreren. De laatste bloeduitslagen waren goed. De klierkoorts is uit het lijf en er kan dus nu volop aan de heropbouw van de conditie gewerkt worden. De achterstand in het trainingsverloop blijft de zelfde. Het komt er nu op aan de rust te bewaren en niet overhaast de achterstand te willen in halen. Dus in Spanje staan voor Tiesj vooral duurtrainingen op het programma.
     

SUPPORTERSCLUB TIESJ BENOOT MAAKT STERKE START
30 december 2013

Beste leden,
Bij het einde van dit-voor-Tiesj-bijzonder-succesrijke-jaar ,willen wij als stichters van zijn supportersclub, graag nog communiceren met onze steunende leden.
Wij doen dit in de eerste plaats om jullie te bedanken voor de milde steun, moreel en financieel, die ons zal toelaten Tiesj te laten voelen dat hij er niet alleen voor staat in de harde strijd naar een sportieve topcarrière.
2013 zal in dat opzicht, met de oprichting van een eerste volwaardige supportersclub, altijd voor hem een mijlpaal blijven, om nooit te vergeten. Wij engageerden er ons tenvolle voor, maar uiteraard is het enkel door uw enthousiaste medewerking (al bijna 100 steunende leden op zo korte termijn!) dat wij dit concreet konden realiseren
2014 wordt een jaar om naar uit te kijken. Voor onze club ( gaan we naar de 200 leden?) maar vooral voor Tiesj die nu, na een succesvol eerste jaar bij de beloften, ongeduldig wacht om een volgende stap vooruit te zetten. Laat ons hopen dat de gevolgen van zijn ziekte niet al te lang hun stempel drukken op zijn conditie. Op het morele vlak staan wij alvast klaar om hem ten volle te steunen.
Rest ons nog enkel het uitzonderlijk genoegen jullie en jullie families een Zalige Kerst toe te wensen en het allerbeste voor een schitterend, gezond Nieuw Jaar 2014.
met vriendelijke en sportieve groeten,
de supportersclub


TIESJ HERVAT TRAINING
23 december 2013

De laatste bloedanalyse van Tiesj was vrij goed. Het begint er op te lijken dat de klierkoorts bijna overwonnen is maar met dergelijke aandoening blijft het geraadzaam voorzichtig te zijn met voorspellingen. Maar Tiesj kan stilaan beginnen aan de heropbouw. Voorlopig zeker nog rustig aan doen en zien wat het effect is. Niet forceren want hervallen zou het hele seizoen 2014 in gevaar kunnen brengen.


TIESJ ONTVANGT TROFEE STERKSTE EERSTEJAARSBELOFTE DIRECT VELO
22 december 2013

Vandaag kreeg Tiesj drie journalisten van het magazine en de website Direct Velo op bezoek. Ze kwamen hem de trofee voor sterkste eerstejaarsbelofte 2013 overhandigen. Het interview verschijnt binnenkort op www.directvelo.com. Op deze website is er tijdens het seizoen ook vaak liveverslagegeving. Zeker de moeite om de site eens te bezoeken. 


PLOEGVOORSTELLING
20 december 2013
TIESJ BENOOT
Prachtige ploegvoorstelling gisteren van Lotto-Belisol in de Ghelamco-arena van AA Gent. Tiesj werd er samen met Jurgen Roelandts geïnterviewd door Tom Waes. Voor een verslag zie de website van Lotto-Belisol: www.lottobelisol.be.   
 
TIESJ GEVELD DOOR KLIERKOORTS
10 november 2013  

Tiesj sukkelde sinds de week voor het WK in Firenze met keelpijn. Sinds het voorjaar had hij ook geregeld pijn door doorkomende wijsheidstanden. De verwijdering van de wijsheidstanden was reeds gepland voor direct na het seizoen. Op 18 oktober zijn zijn wijsheidstanden dan ook verwijderd. De eerste dagen na de ingreep had hij veel pijn en sterk gezwollen wangen. Na een paar dagen kwam daar een schurende keelpijn bij. Op maandag 28 oktober startte hij toch met de voorbereiding van het nieuwe seizoen met een zwemtraining van een half uur. Bij een routinecontrole op 31 oktober bij de dokter werd in een bloedanalyse klierkoorts vastgesteld. De eerste dagen leek dit nog vrij draaglijk en mocht hij les blijven volgen en eventueel zelfs licht trainen. Al snel kreeg hij echter last van erge keelpijn en gezwollen klieren in de hals. Bij een tweede controle op 7 november stelde de dokter een verergering vast en sinds dan moet Tiesj elke activiteit vermijden.

Dit betekent dat de voorbereiding voor het volgende seizoen ten vroegste in januari zal starten. Tiesj verliest dus heel wat voorbereidingstijd: minstens 10 weken vertraging en daar bij veel verlies van spierkracht en conditie die hij normaal van het vorige seizoen zou behouden hebben mocht hij reeds eind oktober de trainingen hebben kunnen aanvatten. Volgens de huidige stand van zaken zal hij ten vroegste eind juni terug in competitie kunnen komen. Klierkoorts is geen onschuldige infectie. Het is van het grootste belang voldoende rust in acht te nemen en zeker niet te vroeg te herbeginnen.  Met het oog op de volgende jaren is het uiterst belangrijk zich nu zeer goed te verzorgen.     


SCHITTEREND EERSTE JAAR ALS BELOFTE VOOR TIESJ
EEN TERUGBLIK OP 2013

14 oktober 2013

Na een schitterend seizoen als 2de jaars junior bereidde Tiesj zich met veel ijver voor op zijn eerste seizoen als belofte bij Lotto-Belisol. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Het eerste jaar als belofte zou hij voornamelijk ervaring willen opdoen en zien wat de confrontatie met de oudere generaties zou brengen. Naast de overgang naar de U23-klasse was ook de overgang naar het universitair onderwijs een stap in een uitdagende nieuwe omgeving.

De start van het seizoen werd gekenmerkt door veel afgelaste wedstrijden wegens overvloedige sneeuwval en een aanslepende winter.
De eerste wedstrijd werd een kermiskoers in Doornik. Tiesj werd daar onmiddellijk geconfronteerd met enkele van de betere renners uit de U23-categorie en de categorie Elite zonder contract. Hij kon van bij de start mee de koers maken in een lange ontsnapping en behaalde een mooie 5de plaats na o.a. Jens Wallays en Jerôme Baugnies. De conditie zat dus meteen goed en de honger naar meer betere prestaties was groot.

In de Triptyque des Monts et Châteaux laat hij zich de eerste dag al opmerken in een lange vlucht met vier van meer dan 90 km. De vluchters worden wel op 300m van de streep terug gepakt maar Tiesj geeft daar een eerste visitekaartje af in een 2.2. wedstrijd met heel wat jonge profs aan de start. In de Triptyque haalt hij uiteindelijk de rode trui als winnaar van de rushes binnen.

De volgende grote uitdaging was Circuit des Ardennes. Een meerdaagse 2.2.wedstrijd in de Franse Ardennen. Tiesj wordt daar zonder twijfel de revelatie van de wedstrijd. Omringd door een sterke ploeg rijdt hij iedere dag in de top 5, haalt het jongerenklassement en het puntenklassement binnen.

Luik-Bastenaken-Luik spreekt tot de verbeelding van iedere jonge renner als de zwaarste klassieker van de 'lage landen'. Tiesj kan zich daar meten met de wereldtop van de U23. Een 8ste plaats als neobelofte is een meer dan uitstekende prestatie.  
                 
In de Carpathiatour in Polen rijdt Tiesj een sterke eerste rit. Ondanks twee lekke banden is hij mee met de kopgroep op de laatste beklimming maar op 10 km van het einde rijdt hij opnieuw lek. Op een lekke band slaagt hij er wel nog in met de kopgroep de laatste 3 km aan te vatten waardoor hij in een goede tijd blijft staan in het klassement.
In de tweede rit zit hij perfect gepositioneerd op de derde plaats in de eindspurt wanneer de renners voor hem in elkaar haken. Een val is niet meer te vermijden. De gevolgen worden pas 's avonds laat duidelijk bij de radiologie: scafoïd (polsbeentje) gebroken. Dit betekent dat hij niet kan starten in de derde rit en dat het voorjaar bruusk wordt afgesloten.

Vanaf half juni hervat Tiesj de competitie en in de eerste internationale confrontatie in Paris-Chauny voelt hij dat de conditie in stijgende lijn zit. Dit wordt bevestigd in de Vuelta a Madrid waar hij de tweede rit wint en als winnaar van het jongerenklassement ook in Spanje van zich laat horen.

Een selectie voor het Europees Kampioenschap is een eerste onverwacht topmoment. In dienst van de Belgische ploeg behaalt hij een 15de plaats en heeft mee zijn verdienste in de Europese titel voor Sean De Bie.

Twee dagen later staat hij reeds aan de start van Tour d' Alsace: een rittenwedstrijd in de Vogezen met volwaardige profploegen aan de start zoals Europcar, Rabobank (Lars Van der Haar)  en BKCP met o.a. Walsleben en Niels Albert. Tiesj rijdt een goede Tour d' Alsace waarin hij 30ste eindigt in het algemeen klassement ondanks het zware Europese Kampioenschap net voor de aanvang van deze ronde.

In de Beker van België wedstrijd in Rochefort geeft hij de zegebloemen al in het vizier wanneer hij door een foute wegwissel de zegezekere voorsprong op  300 m van de streep verspeelt en derde wordt.

Een schitterende  Vuelta Palencia met drie tweede plaatsen, een vierde plaats en een overwinning kronen hem tot winnaar van het puntenklassement in deze mooie Spaanse rittenwedstrijd.

In de Tour de Moselle is het helemaal prijs. Hij wint de Tour de Moselle, zij het met slechts 1 seconde voorsprong, na een  monstervlucht in de laatste rit van meer dan 100 km waar hij met Dimitri Claeys (ritwinaar) tot op de streep voor het aanstormend peloton o.l.v. de Franse nationale ploeg voorop kan blijven. 
De selectie voor het WK in Firenze staat dan al vast.

In voorbereiding van dit WK rijdt hij de GP Wallonie in dienst van Jan Bakelants die deze GP wint. Hij komt aan boven op de Citadel van Namen in het gezelschap van Gilbert, Van Avermaet en Chavanel.

Het WK in Firenze is voor Tiesj een ontgoocheling ook al doet hij wat van hem verwacht wordt in dienst van de uitgesproken kopmannen Stuyven en Waeytens, toch had hij er zelf meer van verwacht. Een parcours naar zijn hand, maar zoals hij het zelf uitdrukte ' mijn slechtste dag in de belangrijkste wedstrijd van het jaar'.  Blijkbaar heeft een slepende keelpijn ook wat krachten gekost.

Hij kan het seizoen mooi afsluiten met een 5de plaats in een kermiskoers voor profs in Zele en een 12de plaats in de 1.2 Paris-Tours.  

Tiesj maakt dus een onverwacht sterk seizoen met drie overwinningen in internationaal bezette wedstrijden en een selectie voor zowel het Europees als het Wereldkampioenschap en dit als eerstejaarsbelofte! Hij eindigt 3de in de ranking Eddy Cosyn; 2de belofte in de Challenge Directvelo; 1ste bij de 19-jarigen en 5de voor de trofee van de Jonge Flandrien.  Bevestigen in het tweede jaar als belofte is nu de grote uitdaging.