GELUKWENSEN VOOR ALLE WIELERLIEFHEBBERS
28 december 2015
Beste supporters,
2015 loopt op zijn eind en 2016 dient zich aan. 
2015 was voor Tiesj en zijn supporters een onvergetelijk jaar. Als eerstejaars bij de profs was hij met zijn amper 21 jaar vaak in de eerste gelederen van vele koersen te zien. Als supporters vielen we van de ene verbazing in de andere. Bibberen, genieten van de ene naar de andere wedstrijd. Van bij de eerste wedstrijden op Mallorca zorgde Tiesj mee voor vuurwerk en dat zette zich door in de wedstrijden bij ons maar ook ver daar buiten: Handzame Classic, GP Samyn, Dwars door Vlaanderen, Seaport, E3-prijs Harelbeke, Ronde van Vlaanderen, Dauphiné, Ronde van België, Belgisch Kampioenschap, Eneco-tour, Montreal, Wereldkampioenschap Richmond, Parijs-Tours..in al die wedstrijden zagen we Tiesj tot diep in de finale meestrijden voor mooie ereplaatsen.
Alleen in Baku speelde de hitte hem dusdanig parten dat hij de strijd moest staken. Maar zijn eerste jaar was dusdanig indrukwekkend dat ook de 'kenners' er niet naast konden kijken. Dit werd bevestigd met een tweede plaats in de Flandrien, derde voor de Kristallen Fiets en Belofte 2015! 

2016 wordt een jaar met vele uitdagingen. Kon Tiesj in 2015 als onbekend en jong renner nog vrij zijn ding doen dan zal hij in 2016 niet langer een onbekende zijn voor de grote kleppers. Tiesj doet er alles aan om in de beste conditie het nieuwe jaar aan te vatten maar makkelijk wordt het zeker niet.

In tussen is de supportersclub ook sterk gegroeid. We tellen momenteel meer dan 260 leden. Na alweer een schitterende supportersavond in 't Mieregoed gaat het bestuur er met vernieuwde krachten tegen aan. Ook dit jaar zullen we een bus inleggen naar het Belgisch Kampioenschap . Maar ook tijdens andere wedstrijden rekenen we op massale steun van de supporters voor Tiesj in zijn tweede jaar als prof. Via deze weg zullen we zo tijdig mogelijk de wedstrijden aangeven waar Tiesj aan de start staat. Ook van andere activiteiten van de supportersclub houden we jullie op de hoogte!
Je kan ons ook volgen op facebook via de Fanpage Tiesj Benoot.

Het bestuur van de supportersclub wenst Tiesj, zijn supporters en alle wielerliefhebbers een gezond, vreugdevol en sportief  2016!     

TIESJ SPORTBELOFTE 2015
19 december 2015

Tiesj werd verkozen tot Sportbelofte van 2015! Hij gaat daarmee Youri Tieleman vooraf en de jonge Si Mohamed Ketbi die derde wordt.
Proficiat Tiesj !
http://sporza.be/cm/sporza/videozone/sporten/andernieuws/2.36794/1.2527813


COLUMN K. VANNIEUWKERKE ' Den Tiesj' in Het Nieuwsblad van 19 december 2015 
19 december 2015

Zie pagina 20 van Sportwereld op volgende link:

http://digikrant.nieuwsblad.be/data/508275/reader/reader.html?t=1450549227361#!preferred/0/package/508275/pub/1095874/page/84

BEACHRACE BREDENE
6 december 2015
In de Beachrace in Bredene stonden 400 deelnemers aan de start. De wedstrijd op het strand en in de duinen van Bredene wind bracht heel wat spektakel. Tiesj is van bij de start mee in de kopgroep van 8 waaruit de uiteindelijke winnaar zal komen. Hij eindigt als derde na een wedstrijd aan hoge hartslag en een gemiddelde van tegen de 30 km per uur.
Morgen vertrekt de voltallige Lotto Soudal ploeg naar Mallorca voor de eerste ploegstage.  

Verslag van de Beachrace is te bekijken via deze link bij Focus WTV
http://www.focus-wtv.be/sport/nederlandse-zege-strandrace-bredene

KRISTALLEN FIETS 2015: 3de plaats
‚Äč2 december 2015
Zoals verwacht wint Greg Van Avermaet de trofee van Het Laatste Nieuws. Tim Wellens wordt tweede en Tiesj knap derde.   

BOONEN & FRIENDS
28 november 2015
Op uitnodiging van Tom Boonen nam Tiesj deel aan de 'goededoelcross' aan het Zilvermeer in Mol. Het werd een 'onderonsje' van wegwielrenners die op een heel ander terrein mekaar wilden bestrijden. Voor Tiesj liep het niet van een leien dakje. Tweemaal moest hij letterlijk in het zand bijten. Maar het plezier was er niet minder om en hij hield er geen letsels aan over.
Sean De Bie liet zien dat hij wel degelijk de De Bie's genen heeft. Hij won de wedstrijd. Tiesj 'strandde' op een ronde.


NOMINATIE SPORTBELOFTE 2015
18 november 2015
Samen met Youri Tielemans (voetbal) en Si Mohamed Ketbi (taekwondo) is Tiesj genomineerd voor de titel van Sportbelofte van 2015. De uiteindelijke beslissing valt op 19 december en ligt bij Sportpress.be (organisator van deze titel) en de Beroepsbond van Sportjournalisten. 
Intussen zit Tiesj niet stil en is hij rustig aan begonnen aan de voorbereiding van het volgende wielerseizoen. In het kader daarvan zal hij op 28 november mogelijks deelnemen aan de Zuidkempense Pijl van Boonen & Friends, een veldrit voor wegrenners ten voordele van het goede doel. Op 6 december plant hij een deelname aan de Beachrace in Bredene. Effectieve deelname zal afhangen van het nog te preciseren trainingsprogramma.

MEER DAN GESLAAGDE SUPPORTERSAVOND
17 november 2015
Zaterdag 14 november had de tweede supportersavond van de supportersclub Tiesj Benoot plaats.
Bij een wel gesmaakt warm buffet konden 150 supporters van dichtbij kennismaken met Tiesj. Interviewer van dienst, Geert Vanhooren liet ons met zeer gerichte vragen een inkijkje nemen in het leven van onze jonge topsporter. Dank Geert voor het bijzonder boeiend interview!
Dank aan alle sponsors voor de mooie geschenken voor de tombola en dank aan alle aanwezigen voor de morele ondersteuning van Tiesj en de financiële ondersteuning van de supportersclub. Ook volgend seizoen zal de opbrengst van alle activiteiten van de supportersclub gespendeerd worden aan activiteiten die de supporters ten goede komen.

INTERVIEW MET TIESJ EN LOUIS
25 oktober 2015
Het wielerseizoen 2015 is afgesloten. Voor Tiesj werd het een schitterend seizoen als neoprof. Een overzicht van zijn resultaten is te bekijken onder de hoofding 'resultaten'. 22 top-tien plaatsen op een kleine 60 wedstrijddagen is zonder meer fantastisch.
Daar bovenop tweede in de Flandrien-ranking, eerste in de internationale U23 ranking van Procyclingstats  http://www.procyclingstats.com/rankings/PCS_Ranking_2015_10_25_U23    en ook in de andere rankings scoort hij met zo'n prestaties zeer goed als 21-jarige.
Vele wielersupporters zullen wel enkele van de vele interviews die de laatste weken met Tiesj verschenen zijn kunnen oppikken hebben. Hieronder een link naar een mooi interview van Wielerverhaal Wordpress  met Tiesj en vriend Louis Vervaeke.

https://wielerverhaal.wordpress.com/2015/10/26/dubbelinterview-met-de-stille-hoop-van-de-vlaamse-koers-echte-flandriens-bestaan-niet-meer/


SUPPORTERSAVOND 14 NOVEMBER 2015.
Voor leden + gezinsleden: 24 euro per persoon. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 12 euro. Plaats van gebeuren 't Mieregoed De Pinte, begin 18u30.
Niet-leden betalen dienen eerst lid te worden: minimumbijdrage: 5 euro.
Voor kaarten:
Daniël Benoot 0496/126866 (Melac Zwijnaarde)
Snoeck Firmin 0474/627100
Broché Etienne 0494/323359
Broché Gratien 0471/212620
De Groote Geert 0473/115836
Lampens Marc 0472/782641

PARIJS - TOURS
11 oktober 2015
Bijna van bij het begin van de wedstrijd ontstaat door waaiervorming een kopgroep van 31 man met daarin 4 Lotto Soudalrenners: Tiesj, Gallopin, Van der Sande en Ligthart. Ook Etixx-Quickstep is met 3 renners vertegenwoordigd met o.a. Trentin en Lampaert. Voor BMC is ook Van Avermaet mee.
De eerste drie koersuren wordt, gejaagd door de wind, een gemiddelde van tegen de 52 km per uur gehaald. Het gemiddelde over de totale afstand van 231 km bedraagt meer dan 49 km per uur!  Onderweg moeten 5 renners vooraan de rol  lossen waardoor Van Avermaet ook zijn enige ploegmaat Bohli kwijtspeelt. Zodoende gaan we de finale in met 25 renners.
Op de voorlaatste helling, op zo'n 10 km van het eind, komt Edward Theuns naar voor met in zijn wiel Trentin, Van Avermaet, Brutt en Van der Sande. Trentin neemt over. Theuns zakt weg en achter Van der Sande valt een gat. De ontsnapping van de drie is een feit.  Van dan af trekt LTS de kaart Van der Sande.
De drie vluchters houden op de streep 20 seconden over. Van Avermaet kan wegens materiaalpech zijn kansen in de spurt niet echt verdedigen. Trentin haalt het van Tosh Van der Sande.
Tiesj springt nog weg uit het peloton, dat hij nog net kan voor blijven, en eindigt dus 4de in de eindstand. Een mooie ereplaats voor de laatste wedstrijd van dit schitterend seizoen.       

RONDE VAN LOMBARDIJE
4 oktober 2015
De Ronde van Lombardije is de laatste Worldtourwedstrijd van 2015. Na de gebruikelijke ontsnapping breekt de eigenlijke finale los op zo'n 70 km van de finish. Voor LTS rijdt vooral Tim Wellens een opvallende wedstrijd. Op 20 km van de aankomst wordt echter ook zijn ontsnapping teniet gedaan. Uiteindelijk wint een sterke Nibali.
Tiesj kan tot op 55 km van het einde goed standhouden vooraan in het peloton dat op dat ogenblik geleid wordt door Astana. Maar hier rijdt duidelijk een ander peloton dan in de voorjaarsklassieker. Tiesj verlaat de wedstrijd op een goede 20 km voor het einde. 

ZONDAG 4 OKTOBER REPORTAGE IN AVS -SPORT

'Het wonderjaar 2015 van Tiesj Benoot' Tom Van Rompaey 

WK WEGRIT RICHMOND
27 september 2015
Het WK in Richmond kreeg een schitterende finale. Een sterke Belgische ploeg reed een sterke wedstrijd waarin iedere Belg zijn bijdrage leverde. Ook Tiesj reed een sterk WK. We kregen een prachtige laatste 50 km te zien waar Tiesj mee vooraan koers maakte. Op 3 km van het einde sloeg het noodlot echter toe. Zijn 'achterdérailleur' breekt af en dan is zijn wedstrijd natuurlijk over. Op dat moment reed hij rond de 15de plaats en voelde zich nog in staat om een aantal plaatsen op te schuiven om eventueel Gilbert en Boonen nog meer naar voor te brengen en om zelf een mooie uitslag te rijden! Jammer maar toch weer een sterke prestatie. Uiteindelijk eindigt hij na een fietswissel 80ste.
Sagan wint en daar kan iedereen mee leven!  

WK PLOEGENTIJDRIJDEN - RICHMOND
20 september 2015
Vooraf stelde ploegleider Herman Frison een toptienplaats als doel voorop. Met een mooie 7de plaats werd het doel dus behaald. Samen met Henderson, Bak en Gallopin eindigde Tiesj op 1min 26 van de wereldkampioen BMC.
LTS zette een gemiddelde van meer dan 53 km per uur neer. Na een kleine 30 km moest Tim Wellens de rol lossen en op 3 km van het eind diende Jurgen Roelandts af te haken door problemen met het versnellingsapparaat. De 4 overgebleven renners moesten dus zeker samen blijven om dit mooie resultaat neer te zetten. Sterk!

GP MONTREAL
13 september 2015
Een zware wedstrijd in kletnat weer waarin een sterke LTS-ploeg het laken naar zich toe trekt.
Louis Vervaeke maakt deel uit van de ontsnapping van de dag die wel maar na meer dan 100 km zenuwachtige koers tot stand komt. Meer dan 2 minuten krijgt hij samen met o.a. Voeckler, Quinziato en Grivko niet.
Op 13 km van de streep komt alles samen. Op een 10 km van de finish gaat Adam Yates in de aanval. Wellens gaat mee en zij behouden een minieme voorsprong op de streep waar Tim Wellens het schitterend afmaakt.
Tiesj rijdt een attente wedstrijd en maakt de laatste 2 km nog een sprong naar voor waar hij 4 tegenaanvallers bijbeent en nog derde wordt van de achtervolgers en dus 5de in de eindstand. Alweer een dichte ereplaats in een zware Worldtourwedstrijd. Op naar het WK! 
      
GP QUEBEC
11 september 2015
De wedstrijd in Quebec kent een traditioneel verloop met een lange vlucht van 6 die op zo'n 35 km van de streep teniet gedaan wordt.
In de finale zien we Tiesj geregeld in de eerste gelederen van het peloton. Op zo'n 13 km van de finish valt Castroviejo over een bidon en Tiesj kan hem niet meer ontwijken. Gevolg: fiets kapot en schaafwonden op dij, elleboog en schouder. Toch nog een halfuur losgereden. Het gevoel tijdens de wedstrijd verbeterde met de ronde die afgelegd werd en hij dacht nog een sterke finale te kunnen rijden. Niet dus.
Hopelijk goede nachtrust en voldoende herstel tegen zondag.    

SUPPORTERSAVOND 14 NOVEMBER 2015- 't MIEREGOED - DE PINTE
Op 14 november organiseert het bestuur van de supportersclub haar tweede supportersavond. Wie er vorig jaar bij was zal er vast goede herinneringen aan hebben: een gezellig eetfestijn in aanwezigheid van Tiesj! Voor wie er bij wil zijn: hou die datum dus alvast vrij! Meer info volgt later.  
 


SELECTIE WK WEGRIT EN PLOEGENTIJDRIJDEN IN RICHMOND
7 september 2015 
Tijdens het Dernyfestival in Wetteren werd de selectie van bondscoach Carlo Bomans bekend gemaakt. Tiesj werd als enige van Lotto Soudal bij de effectieven in de profcategorie geselecteerd. Met zijn 4de WK-selectie op rij reist Tiesj morgen af naar Canada voor de Worldtourwedstrijden in Quebec en Montreal. Daarna bereidt hij samen met de ploeg het WK ploegentijdrijden voor om dan de week daarna aan te treden in zijn eerste WK op de weg bij de profs!
We kijken er naar uit! Proficiat aan Tiesj met deze selectie!  

GP PLOUAY
30 augustus 2015
De GP Plouay is een Worldtourwedstrijd die in Bretagne gereden wordt over een vrij pittig parcours van 229 km en dit jaar bij zwoel weer van tegen de 30 graden.
De ontsnapping van de dag met 5 loopt tot 45 km van de streep. Vrij kort daarna ontstaat een nieuwe kopgroep van 7 man met o.a. Tim Wellens als vertegenwoordiger van LTS. Deze groep krijgt nooit meer dan 30 seconden. Toch houden twee van de 7 het uit tot op 3,5 km van de streep. Dan worden Lutsenko en Dillier eerst bijgebeend door Matti Breshel. Op de laatste helling van de dag springt Tiesj naar deze drie koplopers. Greg Van Avermaet is de enige die op dat moment Tiesj nog kan remonteren. Zo komen ze met 5 voorop. Even later sluit Laporte nog aan.  
Op een  300 m voor de rode vod probeert Van Avermaet het aanstormende peloton olv Katoucha nog te ontlopen maar tevergeefs. Kristoff wint. Tiesj wordt nog 22ste na alweer een sterke finale met een geweldige machtsexplosie op de laatste 'côte'.         

SUPPORTERSAVOND 14 NOVEMBER 2015- 't MIEREGOED - DE PINTE
Op 14 november organiseert het bestuur van de supportersclub haar tweede supportersavond. Wie er vorig jaar bij was zal er vast goede herinneringen aan hebben: een gezellig eetfestijn in aanwezigheid van Tiesj! Voor wie er bij wil zijn: hou die datum dus alvast vrij! Meer info volgt later.   

DRUIVENKOERS OVERIJSE
26 augustus 2015
De Druivenkoers 2015 wordt gekenmerkt door een lange ontsnappping van 4 renners die op zo'n 50 km van de aankomst bijgebeend worden door het peloton. Op 45 km van de finish komt een groep van 17 renners voorop. Daar bij 3 renners van Lotto Soudal met o.a. Tiesj en ook 3 renners van Wanty-Gobert.
Op 17 km van het einde komt Tiesj met Leukemans voorop maar ze kunnen niet lang uit de greep van de achtervolgende groep blijven. Daarna is het aan Marcato en De Bie om het hazepad te kiezen. Deze worden nog ingehaald door Baugnies die de eerste twee achter laat en de Druivenkoers wint.
Sean De Bie wordt derde. Tiesj eindigt vooraan in de spurt van de overblijvende groep en wordt 6de in de uitslag.       

VATTENFALL CYCLASSICS 
23 augustus 2015
De Vattenfall Cyclassics is de enige Duitse Worldtourwedstrijd van het jaar. Met André Greipel in topvorm is het duidelijk wat de opdracht voor Lotto Soudal is. André mee over de laatste beklimming brengen op zo'n 15 km van de aankomst is de uitgesproken doelstelling. Bij de voorlaatste beklimming van die Waseberg op zo'n dikke 30 km van de aankomst zien we Tiesj vooraan in het peloton.  
Na de laatste beklimming kunnen de LTS-mannen samen met Katousha de groep bijeen houden. De wedstrijd wordt dan ook beslist in een massasprint.
Op zo'n 2,5 km van de finish komt Tiesj op kop van het peloton  en trekt de hele groep op een lint tot op een km van de aankomst. Van daar af kan Greipel gebruik maken van een Katousha  tweetal. Op 75 meter van de streep komt hij perfect uit het wiel en maakt het schitterend af.
Tiesj die zich op 1 km van de finish op kant heeft gezet komt als 46ste binnen. De manier waarop hij zijn deel van het werk doet getuigt van zijn goede conditie. 

ENECOTOUR - RIT 7
16 augustus 2015
De 7de en laatste rit werd aangekondigd als een soort mini Ronde van Vlaanderen. De machtsexplosie van Tim Wellens in de rit van gisteren bezorgde Tim echter een vrij geruststellende voorsprong. Bovendien beschikte Tim over een ijzersterke ploeg zodoende werd de koers, wat het klassement betreft, een maat voor niets of toch bijna.
Van bij de start ontstaat een vrij ruime kopgroep die tot meer dan 4 minuten uitloopt. Bij de eerste passage over de Muur ontsnappen 3 renners uit die 14-koppige groep. Deze 3 blijven vooruit en Quinziato wint voor Leukemans en Lampaert. Voor de rest controleert LTS de koers perfect. Van de verwachtte aanvallen op de leiderspositie van Tim Wellens komt niets in huis.
Tiesj doet zijn deel van het ploegwerk en draagt zo zijn steentje bij tot de uiterst succesvolle Enecotour 2015 voor LTS met de leiderstrui in het algemeen klassement (Tim), de leiderstrui in het puntenklassement (André Greipel), het ploegenklassement en twee ritzeges. Bovendien behaalt Tiesj zelf drie toptienplaatsen (8ste, 7de en 6de) en een 8ste plaats in het eindklassement.      

ENECOTOUR - RIT 6
15 augustus 2015
De 6de rit moet wat spektakelwaarde betreft in geen enkel opzicht  onderdoen voor rit 5. Integendeel. In het prachtig decor van de streek rond Houffalize met een koersweer van hoog flandriengehalte werd het een koers om als supporter van te smullen. De niet onopgemerkte supportersdelegatie van de Supportersclub van Tiesj zorgde voor de nodige vocale steun zowel bij de start, onderweg als in de laatste meters van het parcours.     
Ditmaal breekt de finale los op 70 km van het einde en terug worden we als supporters van Tiesj verwend met alweer een opmerkelijke prestatie. In die finale krijgen we permanent wisselende situaties van ongeveer een 15-tal hoofdrolspelers. Belangrijkste tenoren in die finale zijn Van Avermaet, Gilbert, Geschke, Bakelandts, Kelderman, Ulissi, Tiesj en een oersterke Tim Wellens die er de laatste 20 km een one-manshow van maakt. Maar ook Tiesj laat zich zeker niet onbetuigd in deze schitterende wedstrijdfinale met wisselende kansen.
Net op het moment dat Tiesj bij de neutrale wagen wat drinken gaat ophalen ontploft de koers helemaal. Bakelandts steekt nog maar eens het vuur aan de lont maar het is Tim Wellens die al snel de fakkel overneemt in het zicht van de gouden kilometer en aan zijn 20-km lange solo begint. Tiesj blijft in de achtervolgende groep schitterend werk verrichten en eindigt uiteindelijk op een 7de plaats. Hij wordt nu 9de in het klassement op 2min13 van ploegmaat Tim Wellens die een dubbelslag slaat: rit winnaar en nieuwe leider.
  
ENECOTOUR - RIT 5
14 augustus 2015
De eerste 'heuvelrit' in deze Enecotour wordt mede door de weersomstandigheden in de finale een schitterend spektakel. De wedstrijdorganisator omschrijft het parcours als een mini Amstel Goldrace. 
Het duurt tot km 55 vooraleer de ontsnapping van de dag tot standkomt. Met dan nog een 140 km te gaan krijgen Dylan Van Baarle en Johan Le Bon tot meer dan 4 minuten voorsprong. Vooral Lotto Jumbo.Nl van leider Van Emden probeert de koers te controleren.
In volle finale van de wedstrijd op zo'n 35 km voor het einde breekt een noodweer los. De hemelsluizen gaan open en de renners krijgen een kleine zonvloed over zich heen.  Het is zaak om dan vooraan in het peloton te zitten want gegarandeerd dat er breuken vallen in de groep. Zo gebeurt ook en achter de vluchters vormt zich een eerste peloton van een goede 40 man. 
De achtervolging loopt echter niet vlot. Lotto Jumbo lijkt als ploeg wat uitgeteld en ondanks de inzet van Rick Zabel van BMC komt het peloton maar mondjesmaat dichterbij. Enkele schuchtere uitvalspogingen van achteruit ten spijt blijven de twee vooraan een vrij geruststellende voorsprong behouden. 
In het achtervolgende peloton zien we Tiesj vaak in de eerste vijf meedraaien. Wanneer André Greipel op 8 km van de eindstreep flink doortrekt springt Tim Wellens mee en ontstaat een kleine achtervolgingsgroep van vijf man die op jacht gaan naar de twee leiders. Tiesj zit op dat moment iets verder in de grote groep en zal van dan af in de wielen van BMC blijven.
De twee leiders blijven echter buiten schot. Le Bon schudt Van Baarle nog af en wint. Tim Wellens wordt 4de en schuift op naar plaats 5 in het klassement. Tiesj wint de spurt van het peloton voor Gilbert, Boom en Van Avermaet. Hij wordt daarmee 8ste in de daguitslag op 27 seconden van de winnaar. In het klassement klimt hij op naar de 24ste plaats op 1 minuut van de nieuwe leider Wilco Kelderman.  

ENECOTOUR - RIT 4
13 augustus 2015
De tijdrit over 14 km in Hoogerheide wordt in bloedhete omstandigheden gereden. Jos Van Emden wint de rit en wordt ook nieuwe leider.
Tiesj rijdt een goede tijdrit en wordt 38ste in een wedstrijd op Worldtourniveau. In het klassement stijgt hij naar de 37ste plaats op 47 seconden van de leider.
Vanaf morgen krijgen we een heel ander soort ritten en gelukkig ook was frisser weer!   

ENECOTOUR - RIT 3
12 augustus 2015
Zoals verwacht krijgen we vandaag terug een massaspurt in Ardooie. Vanaf 11 km voor de finish levert Lotto Soudal mooi ploegwerk. In tegenstelling met gisteren raakt de trein in de laatste 2 km ontregeld. Greipel zit heel ver op 500m van de streep en weet toch nog 6de te worden. Boonen wint de rit. Asselman blijft leider.
Tiesj heeft zijn werk in de voorbereiding van de trein gedaan en zich dan laten terugzakken in het peloton om veilig binnen te komen. Hij eindigt  87ste en staat in het algemeen klassement op de 75ste plaats op 15 seconden van leider Jesper Asselman.
Morgen tijdrit in Hoogerheide.    


ENECOTOUR - RIT 2
11 augustus 2015
Net als in de eerste rit en waarschijnlijk ook in de rit van morgen zijn de sprinters aan de beurt. Zoals gebruikelijk in vlakke ritten ontstaat er een vroege ontsnapping die eerst vrij snel een grote voorsprong krijgt tot de sprintersploegen hun uur gekomen achten. Dan eindigt zo'n vlak rit bijna altijd op een massaspurt. De vluchters van de dag zijn Gijs Van Hoecke en Jesper Asselman. De laatste houdt er met zijn tussenspurten en ook die van gisteren de leiderstrui en trui van de checkpoints aan over!
Tiesj levert samen met de hele LTS-ploeg sterk werk en Greipel maakt het schitterend af. Sterk. Tiesj komt als 121ste binnen en staat nu 74ste in het klassement op 15 seconden van de nieuwe leider Jesper Asselman.

ENECOTOUR - RIT 1
10 augustus 2015
De eerste rit van de Enecotour 2015 wordt in Friesland gereden met start en aankomst in Bolsward, een van de stadjes uit de befaamde Elfstedentocht. Geen vrieskou echter vandaag maar mooie zomerse temperaturen.
De wedstrijd kent een lange ontsnapping van zes die afloopt op zo'n 20 km van de aankomst. In de tussentijd hebben sommige van de vluchters wel wat boniseconden kunnen verzamelen wat hen na dag 1 in de kop van het klassement plaatst.
Tiesj houdt zich gedeisd in het peloton maar kan op 50 km een val net voor hem in het peloton niet vermijden. Gevolg een kapot voorwiel waardoor hij even moet wachten op technische assistentie. De linkerelleboog en knie zijn geschaafd maar gelukkig niets ergs. Hij kan zijn plaats in het peloton terug innemen en nog wat werk leveren in voorbereiding van de sprint. In de uiteindelijke sprint komt Greipel iets te vroeg op kop waardoor hij een perfecte leadout doet voor Viviani. Greipel zelf wordt 4de.
Tiesj eindigt vandaag als 29ste. Het is even wonden likken en hopen de volgende dagen de vaak voorkomende valpartijen in Worldtourwedstrijden te kunnen vermijden. 
     
GP TIM WELLENS ST-TRUIDEN
3 augustus 2015
De eerste GP Tim Wellens vertrekt onder een loden zon. De thermometer duidt 34 graden aan. Gelukkig staat er een vrij felle wind en door het late startuur (17u30) wordt het in de loop van de wedstrijd wat minder warm. De finale wordt wel nog altijd bij om en bij de 30 graden gereden.
Naast Tim Wellens is alleen Tiesj van LTS present. Van bij de start laat Tim zich opmerken. Onder zijn impuls komt na een 20-tal km een eerste ontsnapping tot stand.  Tiesj is in de eerste fase van de wedstrijd achter in de koers verzeild geraakt. Met een sterke remonte slaagt hij er in om op een afstand van een goede 10 km de sprong naar voor te maken en van dan af in dienst te rijden van ploegmaat Tim.
De kopgroep van een 25-tal deelnemers houdt er een stevig tempo in. Op 20 km voor het eind ontsnapt Tim met 4 anderen uit deze groep. Ze behouden 20 seconden voorsprong tot op de eindstreep. Tim wint zijn eigen GP. Tiesj wordt 7de. Opdracht volbracht.

CLASICA SAN SEBASTIAN
1 augustus 2015
Na een onderbreking van een maand herneemt Tiesj vandaag de competitie. De Clasica San sebastian is een WorldTour wedstrijd. Dit betekent alle WorldTourploegen aan de start. Bovendien staan vele ploegen met toppers aan de start voor de eerste klassieker van de tweede seizoenshelft. 
Tijdens de onderbreking heeft Tiesj niet stil gezeten maar een intense hoogtestage ingelast. Zijn stage werpt meteen vruchten af. Tiesj rijdt een sterke wedstrijd en sterke finale. Op de laatste klim van de dag zit hij nog in de buurt van Alaphilippe, Barguil e.a. Wanneer hij van kop afgaat en achteraan van deze kleine groep terug aansluit laat de renner achter Barguil en Alaphilippe een gat vallen. Barguil en Alaphilippe rijden nog naar de groep van Valverde en spurten mee voor de tweede plaats. Tiesj kan het gat niet meer dichten. Daarmee zijn de kansen op een top 10 plaats vervlogen. Uiteindelijk eindigt Tiesj op een verdienstelijke 19de plaats op 24 seconden van de winnaar.
De jonge Adam Yates wint verrassend de wedstrijd. Nadien bleek Van Avermaet in de aanval te zijn geweest maar deze werd door een onvoorzichtige motard van de weg gereden. Vandaar de verwarring bij Yates die dacht dat Van Avermaet nog voor was. 
De uitzending van de Baskische televisie was dramatisch waardoor we van de strijd op de laatste klim niets gezien hebben. Het is uitkijken naar de volgende wedstrijden (Eneco-tour) dichter bij huis.
  
BELGISCH KAMPIOENSCHAP - WINNAAR PRONOSTIEK

Ter gelegenheid van het BK konden wielerliefhebbers zowel in Kring De Melac als op de bussen naar het BK een gokje wagen op de uitslag van de wedstrijd. Er werd aan 1 euro per pronostiek voor 104 euro in de pot gedropt. Willy Vanmelkebeke won de pot met Jurgen Roelandts (2de), Greg Van Avermaet (3de) en Tom Van Asbroeck (6de). Proficiat aan de winnaar!


BELGISCH KAMPIOENSCHAP TERVUREN
28 juni 2015
Het BK 2015 was er één om duimen en vingers van af te likken. Koers vanaf km 0 met een Lotto Soudal ploeg in de hoofdrol. Een ontsnapping van 25 man met daarbij 6 man van LTS met onder meer Jurgen Roelandts als kandidaat om het af te maken. Roelandts rijdt een dijk van een wedstrijd maar moet het in de laatste honderd meter afleggen tegen een slimme en sterke Preven Van Hecke.
Tiesj rijdt alweer een zeer sterke laatste 70 km in het gezelschap van het kruim van het Belgische wielerpeloton: Boonen, Vanmarcke, Van Avermaet, Leukemans, .... Hij eindigt op een zeer mooie 9de plaats!
De supporters waren in grote getale aanwezig: twee autocars en nog vele supporters die op eigen houtje de verplaatsing hadden gemaakt. De supporters die het meest van zich lieten horen, aldus Michel Wuyts. De prachtige spandoeken van de supporters kleurden mee deze prachtige koersdag in het groene Tervuren. Een prachtig georganiseerde wedstrijd, een prachtig georganiseerde verplaatsing voor de supporters met Tiesj die alweer een mooi staaltje van koersintellect en kracht liet zien. Dit alles maakte het tot een mooi gebeuren. De supportersclub is fier op haar renner en haar supporters die mee voor de sfeer zorgden!
Dank aan iedereen!
Dank aan de sponsors Groep Demeyer Verzekeringen TDM Vastgoed en Mega Deschacht Doe-Het-Zelf.
Proficiat aan Tiesj!

Een paar sfeerbeelden in de map foto's - 2015 - BK Tervuren

        
SUPPORTERS TIESJ NAAR BK IN TERVUREN
24 juni 2015
Zondag wordt nog eens een hoogdag voor het Belgisch wegwielrennen. Het Belgisch Kampioenschap op de weg vindt dit jaar plaats in Tervuren. Alle Belgische wielrenners met een profcontract dienen deel te nemen aan deze wedstrijd. Alleen medische redenen kunnen ingeroepen worden om afwezig te blijven.

Het parcours is op zich niet het zwaarste wat de renners op zo'n kampioenschap al voor de wielen geschoven hebben gekregen maar een echt vlak parcours is het ook niet. Bovendien gaat het over een wedstrijd van 252 km en dit is toch ook wel andere koek dan de doorsnee wegwedstrijd in ons land.

Ook de supporters van Tiesj zullen ter plaatse zijn om de wedstrijd te volgen en hopelijk te genieten van een mooi spektakel. Vanuit Drongen en Zwijnaarde vertrekken twee autocars met in totaal meer dan 80 supporters. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wie nog wenst mee te gaan kan nog contact opnemen met Geert De Groote op nr.0473 115836.
    
RUDDERVOORDE KOERSE
23 juni 2015
Een pittige kermiskoers in Ruddervoorde van 16 ronden van 10,75 km. Na een drietal ronden ontstaat een kopgroep van 16 man. Daarvan blijven er uiteindelijk 15 voorop. Het peloton komt tot op 15 seconden maar rijdt de laatste meters niet dicht.
Preben Van Hecke wint de wedstrijd. Tiesj wordt 19de.

EUROPEAN GAMES BAKU 
21 juni 2015
De wielerwedstrijd op de weg tijdens de eerste Europese Spelen in Azerbeidjan werd gewonnen door de Spanjaard Leon Sanchez. Na een ware afvallingswedstrijd onder een loden zon, in een hitte van meer dan 32  graden stapt Tiesj op 25 km van de finish uit de wedstrijd. Bart De Clercq was lange tijd in de aanval en ook Jens Keukeleire kon Tom Boonen lange tijd bijstaan in zijn poging deze eerste spelen te winnen. Dit lukt uiteindelijk niet. Boonen wordt 6de.

CRITERIUM DU DAUPHINE - rit 8 - Saint-Gervais - Valfréjus - 156,5 km 
14 juni 2015
Ook de laatste rit van de Dauphiné is er één met een aantal zware beklimmingen met o.a. de mooie Lacets de Montvernier met zijn vele haarspeldbochten.
De rit wordt gekenmerkt door vele aanvallen waarbij ploegmaat Bart De Clercq in de aanval van de dag lang standhoudt. Onder het beukwerk van Sky wordt uiteindelijk ook de laatste overlever van die ontsnapping, Cummings, gevat. Froome ontbindt nog maar eens al zijn duivels en komt alleen aan. Hij wordt dan ook ritwinnaar en overtuigend winnaar van deze Dauphiné.
Tiesj weet vandaag goed stand te houden. Hij komt uiteindelijk samen met ploegmaat Bart binnen als 33ste op 4 min 04 van de winnaar. In het eindklassement van zijn eerste rittenwedstrijd in de WorldTourklasse eindigt hij als 26ste. Een bijzonder geslaagde kennismaking met koersen op het hoogste niveau.
 
CRITERIUM DU DAUPHINE - rit 7 - Montmélian - Saint-Gervais Mont Blanc - 155 km
13 juni 2015
Tiesj eindigt vandaag 'in de bus' als 109ste op bijna 27 minuten van de winnaar C. Froome. In het klassement staat hij nu 30ste.

CRITERIUM DU DAUPHINE - rit 6 - Saint-Bonnet-en-Champsaur - Villard-de-Lans-Vercors - 183 km
12 juni 2015
Precies 10 jaar geleden was Tiesj op vakantie in de Drôme. Op de camping waarop hij verbleef werd toen een beklimming van de Col du Rousset georganiseerd. Als 11-jarige liet hij zich daar als jongste deelnemer van de campingverblijvers al opmerken in die beklimming.
Vandaag was Tiesj terug de jongste deelnemer en hij had zijn zinnen op deze etappe gezet zeker toen hij wist dat het slecht weer ging worden.
Het werd een fantastische rit met van bij de start aanvallend werk van de grote 'bonzen' als Tony Martin, Nibali, Rui Costa, Valverde ...voor LTS waren ook Tim Wellens maar vooral Tony Gallopin mee in de eerste ontsnapping. De grote kleppers hadden er duidelijk zin in.
De definitieve ontsnapping wordt gelanceerd door Tony Martin. Samen met Nibali, Valverde, Rui Costa en Gallopin rijdt hij lange tijd met een voorsprong van om en bij de 3 minuten voor het peloton uit. Tony Martin haakt zo'n 15 km voor de finish af. De finale wordt gereden door de 4 overblijvende vluchters van de dag.
Tiesj houdt zeer goed stand in het achtervolgende peloton dat km na km verder uitgedund raakt tot er nog ongeveer 15 man overblijven. Zowel Tejay Van Garderen als Froome raken geïsoleerd in dit achtervolgende peloton.
Tiesj probeert de laatste 8 km nog weg te komen uit die groep. Simon Yates slaagt daarin. Wanneer iets later Daniël Martin en John Gadret ook weg wippen aarzelt Tiesj even maar slaat dan toch de brug naar deze twee.
Rui Costa wint deze bijzondere rit aan een gemiddelde van boven de 42km per uur, wetende dat er een paar serieuze beklimmingen inzaten en dat het hondenweer was, is dit echt geen klein bier.
Tiesj komt binnen als 8ste op 1min59 van de winnaar en met nog 13 seconden voorsprong op Froome en Van Garderen.
Daarmee is voor Tiesj de zwaarste trainingsarbeid in deze Dauphiné geleverd. Dauphiné die hij, zoals aangegeven, vooral ziet als voorbereiding voor de Europese Spelen op 21 juni en het BK op 28 juni.        


CRITERIUM DU DAUPHINE - rit 5 - Digne-les-Bains - Pra-Loup - 161 km
11 juni 2015
Met rit 5 begint de Dauphiné aan het zwaardere werk. De eerste van 4 klimritten loopt over het zelfde parcours als de 17de rit in de komende Ronde van Frankrijk. Voor de echte klassementsmannen dus een serieuze test hoever ze staan in hun voorbereiding. Voor Tiesj een kennismaking met het hooggebergte bij de pro's.
Na 4 km gaan 7 renners in de aanval met daarbij ploegmaat Tim Wellens en ook de Belg Pieter Serry. Ze bereiken een maximale voorsprong van bijna 5 minuten maar nog voor de top van de Col d'Allos, berg van eerste categorie, worden ze gegrepen van wat dan nog overblijft van het peloton. Bij de beklimming van deze Col d'Allos heeft Tiesj ook de rol moeten lossen wanneer de trein van Sky er een verschroeiend tempo op nahoudt.
Net voor de top plaatst R. Bardet een versnelling en in de 25 km lange en gevaarlijke afdaling loopt hij tot 1min20 uit op de eerste achtervolgers. Hij wint de rit met een dikke 30 seconden voorsprong op Teejay Van Garderen, die de nieuwe leider wordt.
Tiesj rijdt een goede beklimming en afdaling en komt alleen binnen als 53ste op 8 min 04. In het klassement staat hij nu 45ste op 8 min 33. In het jongerenklassement staat hij 10de op 8 min 13. 
    
CRITERIUM DU DAUPHINE - rit 4 - Anneyron - Sisteron - 228 km
10 juni 2015
Van bij de start, in de 2de km, gaan Tosh Van der Sande en Martijn Keizer in de aanval! Zij halen een maximale voorsprong van bijna 8 minuten maar moeten op de laatste klim, op zo'n 13 km van de aankomst hun meerdere erkennen in het achtervolgend peloton. Tim Wellens gaat nog voor de top van de laatste helling alleen op zoek naar de top. Hij wordt nog even bijgestaan door Tosh en gaat dan alleen door maar wordt op zo'n 2,5 km van de streep bijgehaald.
Tiesj zit vooraan in het peloton en countert een tegenaanval van Wilco Kelderman.
Op 1,5 km van de finish doet Tony Gallopin nog een poging maar hij wordt door het aanstormend peloton geremonteerd. Tiesj zit in goede positie voor de spurt maar moet op zo'n 200 meter van de streep even in de remmen waardoor hij een aantal plaatsen verliest. Door een heel sterke laatste 150 m wordt hij toch nog 8ste in deze massaspurt. Alweer een mooie top tien plaats! Sterk.
Nacer Bouhanni wint de rit. 
        
CRITERIUM DU DAUPHINE - rit 3 - Roanne - Montagny - ploegentijdrit - 24,5 km
9 juni 2015
Lotto Soudal weet de schade in de  ploegentijdrit te beperken tot een verlies van minder dan 1 minuut t.o.v. de heersende wereldkampioenenploeg in deze discipline.
BMC wint en Rohan Dennis wordt de nieuwe leider.LTS finisht met 5 renners op 59 seconden. Tiesj staat nu 47ste in het klassement in de zelfde tijd als ploegmaats Gallopin, De Clercq en Wellens. In het jongerenklassement is hij nu 8ste.
Morgen staat de langste rit van de Dauphiné op het programma. Een relatief vlakke rit die mogelijks op een massaspurt zal uitlopen. Vanaf donderdag staan zware bergritten geprogrammeerd.     

CRITERIUM DU DAUPHINE - rit 2 - Le Bourget-du-Lac - Villars-les-Dombes - 173 km
8 juni 2015
De tweede rit in de Dauphiné heeft zijn gebruikelijke ontsnapping die op een 8 km van de finish ongedaan gemaakt wordt. Even is het opgeschrikken in het peloton wanneer op een goede 20 km van het einde door een kleine valpartij achteraan in het peloton een breukje ontstaat. Tiesj moet samen met een paar ploegmaats een kloofje dichten maar dit verloopt vlot.
Wanneer de ploegen zich volop voorbereiden op de eindsprint komt Kris Boeckmans, die vandaag zou uitgespeeld worden door LTS, op 1,5 km van het einde ten val. Het geweer wordt direct van schouder gewisseld en Tiesj zal voor LTS spurten. Op 150 m voor de streep zit hij nog in een goede uitgangspositie op plaats 4 of 5. Door een maneuver van een renner van Orica en Cofidis raakt hij echter ingesloten en moet inhouden. Hij wordt toch nog verdienstelijk 13de en komt gelukkig heelhuids over de eindstreep. In het klassement staat hij nu 6de. In het jongerenklassement staat hij nu 2de achter Nacer Bouhanni (25) de winnaar van vandaag.
Gelukkig houdt ploegmaat Boeckmans geen verwondingen over aan de valpartij. Morgen ploegentijdrit.
     
CRITERIUM DU DAUPHINE - rit 1 - Ugine - Albertville 131,5 km
7 juni 2015
In het Criterium du Dauphiné komen heel wat kandidaat Tourrenners en kandidaat Tourwinnaars de laatste noodzakelijke procentjes aan hun vorm toevoegen. Bijzonder mooi volk dus aan de start van deze 8-daagse rittenwedstrijd in de Rhônes-Alpes. Bijzonder mooi en zwaar parcours ook.
De eerste rit over 131,5 km wordt door de kenners bestempeld als een rit die beklonken zal worden met een massaspurt. In de 6 plaatselijke rondes ligt echter een venijnige Côte de Villard van 1,2 km met een stijgingsprecentage van meer dan 8 %.
De rit kent een vrij typisch verloop met een lange ontsnapping van  4 waarvan de laatste, Bjorn Thurau het tot ver in de rit zal uitzingen. De laatste beklimming van de Côte gooit de opbouw naar de verwachte eindspurt door elkaar. Sommige renners moeten toch lossen en de Brit Kennaugh weet nog te ontsnappen en net voor het aanstormende peloton de zege te pakken.
Tiesj is mee met het eerste deel van het peloton. De LTS spurter Kris Boeckmans is licht achterop geraakt en in samenspraak met Tony Gallopin wordt de kaart van Tiesj getrokken voor de eindspurt. Hij kan zich perfect plaatsen in het wiel van Modolo. In een open sprint eindigt Tiesj knap 3de (4de in de uitslag) achter Modolo en Boasson Hagen. Gerrans wordt 4de en verder in de toptien bevinden zich Bouhanni en andere snelle jongens.
Met zijn 4de plaats krijgt Tiesj ook de eerste jongerentrui! Knap!
Het slechte nieuws bij de start van deze rittenkoers is echter de val van ploegmaat Gert Dockx die met een elleboogbreuk en sleutelbeenbreuk de koers moet verlaten! Via deze weg veel sterkte aan Gert en spoedig en goed herstel!
    
RONDE VAN BELGIE - BALOISE BELGIUM TOUR - rit 5
31 mei 2015 
De 5de en laatste rit en tevens de koninginnerit van deze Baloise Belgium Tour wordt in het Oosten van het land verreden. Het wordt een spannende en prachtige rit waarbij we als supporters van Tiesj een schitterend spektakel aangeboden krijgen waarin hij een belangrijke rol speelt.
Zeer vroeg in de wedstrijd ontstaat een ontsnapping met daarin heel wat favorieten. Even ziet het er naar uit dat 'de koers zal gereden zijn'. De ploegen Topsport Vlaanderen, Willems Veranda's en I Am Cycling laten echter niet begaan en houden de achterstand onder controle. In de zone van de waarheid met o.a. de Stockeu en Haute Levée wordt het gat steeds kleiner. Jurgen Roelandts blijft samen met Dimitri Claeys en Vorganov lang weerstand bieden maar moet uiteindelijk plooien voor een overmacht van BMC-renners. 
Tiesj is zeer aandachtig in de kop van wat dan nog rest van het peloton en verdwijnt vanaf 45 km voor het eind niet meer uit de eerste gelederen van de koers. Uiteindelijk komt hij met de Rus Silin en superfavoriet Greg Van Avermaet vooraan in de koers en gaan zij samen de laatste 20 km in. De Rus vertikt het om mee te werken.
Wanneer Van Avermaet op een dikke km voor het eind zijn démarrage plaatst reageert Silin maar komt niet echt dichter. Daarop wil Tiesj zelf nog de kloof dichten en rijdt hij een fenomenale laatste 300 m maar strandt in het wiel van Van Avermaet. Met zo'n spurt nog in de benen zat een overwinning er zeker in. Een paar seconden twijfel kost hem de overwinning. Desondanks mag hij op een glansprestatie terugkijken.
In de eindstand klimt hij op naar de 2de plaats in het eindklassement en toont daarmee nog maar eens dat het succesvolle voorjaar geen toevalstreffer was. Proficiat!
    
RONDE VAN BELGIE - BALOISE BELGIUM TOUR - rit 4
30 mei 2015
De vierde rit wordt verreden in de prachtige streek rond Les Lacs de l'eau d'heure. Het is een vrij korte rit (157,1 km) maar met 4 maal de beklimming van 'le petit Pogio' op 5 km van de streep een niet te onderschatten rit.
Na de traditionele ontsnapping krijgen we een spetterende finale. Een actieve Van Avermaet en Tiesj kleuren de laatste 30 km van de rit. Uiteindelijk wordt alles dan toch weer beslecht in een massaspurt. Tiesj kan na meerdere aaanvalspogingen toch nog helpen Jens Debusschere naar voor brengen die een sterke laatste 200 meter rijdt en nog 3de eindigt. Tiesj zelf wordt vandaag 38ste en wordt 24ste in het algemeen klassement.
        
RONDE VAN BELGIE - BALOISE BELGIUM TOUR - rit 3
29 mei 2015
De derde rit van Knokke-Heist naar Herzele is meer dan 201 km lang en krijgt een mooie finale in de Vlaamse Ardennen met o.a drie passages over de kasseien van de Paddestraat en de Lippenhovestraat.
Na een zeer snel eerste uur van meer dan 45 km per uur breekt de koers helemaal los op 60 km van de eindstreep. Joker+Soudal (in oranje gelegenheidstruien van Joker + ipv Lotto) zijn zeker mee de smaakmakers van deze koers met een sterke Jurgen Roelandts die de groep geregeld op sleeptouw neemt. Thomas Degendt maakt deel uit van de laatste lange vlucht van drie maar moet met een hongerklop de twee medevluchters laten gaan. Naesen en Reynes blijven tot zo'n 10 km voor de streep voorop.
Tiesj kan zich in de finale goed in de kop van koers houden en wanneer Dimitri Claeys op zo'n 6 km van de aankomst ten aanval trekt countert hij samen met Van Avermaet en Leukemans. Met zijn vieren kunnen ze een kleine kloof slaan maar de overmacht van de Etixx-ploeg is te sterk. Op 1,5 km van de streep komt een grote groep terug en komt de spurt op gang. A. Demare wint voor Boonen en Roelandts.
Tiesj weet zich ondanks de net geleverde inspanning toch goed te plaatsen in een eerste groep en eindigt als 7de. Het groepje van 7 heeft nog een kleine voorsprong van 2 seconden.  In de stand klimt Tiesj van de 67ste naar de 25ste plaats en heeft een achterstand van 37 seconden.  


RONDE VAN BELGIE - BALOISE BELGIUM TOUR - rit 2
28 mei 2015
De eerste rit in deze Belgium Tour brengt de renners van Lochristi naar Knokke-Heist over een vlak parcours van 178,5 km. Van bij de start, na amper 2 km gaan 6 renners in de aanval. Deze groep loopt tot maximum 6 minuten uit. De laatste overlever van deze vluchtersgroep is Sander Cordeel die standhoudt tot op 1,5 km van de finish.
De laatste 60 km is het een nerveuze bedoening in het peloton. Deze rit is bij uitstek een kolfje naar de hand van de spurters ook al loopt de laatste 100m steil naar boven op De Wandelaar in Knokke-Heist. De spurtersploegen hebben er dus alle belang bij de koers onder controle te houden en naar het einde toe de juiste man in de goede positie te brengen.
Op 12 km van de eindstreep voelt Tiesj zijn achterband leeglopen. In overleg met de volgwagen wordt echter gewacht tot 7,5 km voor het eind om van fiets te wisselen. Op dat moment komt het peloton immers op een strook met wind op kop wat de snelheid wat afremt wat het terugkomen vergemakkelijkt. Met de hulp van Jelle Vanendert slaagt Tiesj er in om binnen de km zijn plaats in het peloton terug in te nemen en binnen de 4 km rijdt hij alweer in de kop van het peloton om te helpen Jens Debusschere in een goede positie naar de laatste km te brengen. De sprinttrein van LTS wordt echter gebroken door een lekke band van Jurgen Roelandts in volle voorbereiding van de spurt. Jens die toch nog kan gebracht worden door Marcel Sieberg rijdt nog een verbluffende spurt en wordt 3de. Boonen wint voor de derde keer op rij de eerste rit in de Baloise Tour. Tiesj eindigt nog 28ste na een bewogen finale.       

RONDE VAN BELGIE - BALOISE BELGIUM TOUR - proloog
27 mei 2015 
De Ronde van België start met een proloog over 6,8 km. Tijdritten en zeker korte tijdritten zijn nog steeds niet Tiesj zijn ding. Ook vandaag moet hij 39 seconden toegeven op Mathias Brändle winnaar van deze proloog. Hij staat daarmee op de 72ste plaats in het algemeen klassement. Morgen is er nog de vlakke rit van Lochristi naar Knokke. Vanaf vrijdag begint het zwaardere werk met een rit door de Vlaamse Ardennen, zaterdag gaat het dan richting Wallonië met een rit rond Lacs de l'eau d'Heure. Zondag eindigt de Baloise Belgium Tour met een zware rit in de Ardennen.

WORLD PORTS CLASSIC - rit 2 
24 mei 2015
De terugrit naar Rotterdam is 164 km lang. Kris Boeckmans staat in het klassement op 6 seconden van Guardini die als winnaar van de rit van gisteren de te kloppen man wordt.
Boeckmans wint de eerste tussensprint, Guardini is 3de en daarmee loopt Boeckmans al 2 seconden in op de leider. Tweede in die tussensprint is Barbier, leider van het jongerenklassement. Met zijn tweede plaats in de tussensprint loopt hij 2 seconden verder uit op Tiesj die tweede staat in dit klassement.
Dan ontstaat de traditionele vlucht van de dag met 5 renners waarvan de laatste het uitzingt tot op zo'n 5 km van de finish. LTS zet één man in om de achterstand op de vluchters onder controle te houden: Thomas Degendt.
Op 5 km voor het eind komt LTS met Boeckmans naar voor die net als leider Guardini nog af te rekenen kreeg met een lekke band. Boeckmans is tijdig terug geraakt. Guardini komt achteraan het peloton aansluiten op het moment dat vooraan in de groep een renner van MTN-Qhubeka het achterwiel van Boeckmans aantikt en in zijn val een hele groep ten val brengt. Tiesj kan door een ongelooflijk sterk maneuver recht blijven.
Door de valpartij is een breuk ontstaan in de groep en 15 man zondert zich af met daarin 4 LTS-renners. Tiesj rijdt een sterke finale en brengt de LTS trein tot op 800 m van de streep. Met Sieberg en Roelandts voor zich wordt Boeckmans perfect afgezet voor de laatste 150m. Hij wint met overmacht deze rit en haalt meteen ook de eindoverwinning binnen. LTS wint ook nog het ploegenklassement.
Tiesj eindigt vandaag 15de en is 6de in het eindklassement. In het jongerenklassement eindigt hij op de tweede plaats.  

WORLD PORTS CLASSIC - rit 1
23 mei 2015
De eerste rit van deze tweedaagse loopt over 194 km van Rotterdam naar Antwerpen. World Ports Classic staat bekend als een spurtersfestival al mag de kracht van de wind in de open polders niet onderschat worden.
Zoals de meeste ploegen staat ook LTS met een uitgesproken sprintersploeg aan de start. Voor Tiesj wordt het dus voornamelijk werken in functie van de mannen die het in de spurt het best kunnen afmaken. Kris Boeckmans heeft in Picardie bewezen de man in vorm te zijn voor dit soort werk. 
Vijf vluchters zorgen voor de vlucht van de dag maar nog voor 40 km voor het eind zijn zij er aan voor de moeite. De wind speelt ook een belangrijke rol en op een bepaalde moment ontstaat er door waaiervorming van een 25-tal renners met daar in een goede vertegenwoordiging van LTS een breuk in het peloton. Ook Tiesj is mee. Er komt wel nog een grote groep terug maar toch vallen een paar serieuze kleppers als Bouhanni weg.
Op een 40-tal km van het eind gaat Tiesj achter een ontsnapte Barbier en in de daaropvolgende tussensprint neemt hij als tweede zo nog 2 secondern boni mee. Iets verder gaan nog twee renners in de aanval maar op een 5 km van de streep zijn zij er ook aan voor de moeite. Tiesj speelt een belangrijke rol in de leadout voor Kris Boeckmans. Kris komt op 100m op kop maar moet uiteindelijk vrede nemen met een derde plaats.
Tiesj wordt 45ste in de rituitslag maar door de boni seconden staat hij 6de in de rangschikking.
       

TOUR DE PICARDIE - rit 3
17 mei 2015
De derde en laatste rit over meer dan 194 km  gaat geweldig van start. Het eerste uur wordt bijna 50 km afgelegd. Het duurt ook vrij lang voor de ontsnapping van de dag tot stand komt. LTS is zeer alert en controleert de hele dag de koers. Dit is ook nodig wil men de eindzege mee naar huis brengen. Guardini staat immers op slechts 6 seconden van leider Kris Boeckmans.
Tiesj heeft in tussen reeds al koersritme opgedaan en zijn opdracht voor vandaag is dan ook in de finale mee de koers te controleren. In de plaatselijke ronde zit nog een pittige helling. Wanneer de koers daar aankomt zijn er nog twee renners vooruit. Op die laatste helling gaat Tiesj sterk door en ontstaat er een kleine kloof vooraan in het peloton. Met een 8 renners komen ze zo heel snel dicht bij de twee laatste vluchters van de dag. LTS heeft 3 renners mee: Tiesj, Kris Boeckmans en Jasper De Buyst.
Het peloton komt wel nog terug maar Kris Boeckmans kan zich goed positioneren in de kop van de groep en hij kan het ook schitterend afmaken. Hij wint zijn tweede rit van de driedaagse en haalt meteen de eindoverwinning binnen.
LTS kan terugblikken op een zeer geslaagde Tour de Picardie. Tiesj eindigt de laatste rit 26ste en is tevreden over de stijgende conditie. 
 
TOUR DE PICARDIE - rit 2
16 mei 2015
Met ploegmaat Boeckmans in de leiderstrui weet de ploeg dat het vandaag een zware werkdag zal worden. De koers moet gecontroleerd worden om de leidersplaats veilig te stellen. Tiesj ziet het als een uitgelezen kans om verder koersritme op te doen. Hij is dan ook vaak in de voorste gelederen van het peloton te vinden.
De ploeg slaagt in haar opdracht en weet de lange traditionele vlucht op het eind van de wedstrijd terug te pakken. Boeckmans wordt tweede in de spurt en verstevigt zijn leiderspositie. Guardini wint de rit.
Tiesj laat zich op 4 km van de finish uitzakken en loopt binnen als 108 op 2 min 48 van de overwinnaar maar wel tevreden over zijn geleverde prestatie van vandaag waar hij zich reeds stukken beter voelde dan gisteren.     
 
TOUR DE PICARDIE - rit 1
15 mei 2015
Na een lange periode zonder wedstrijdritme wordt deze driedaagse wedstrijd de inloopperiode voor het tweede deel van Tiesj zijn wielerseizoen 2015.
De eerste rit loopt over 164 km over de vlakke wegen van het mooie Picardië. Lotto-Soudal staat zoals de meeste ploegen met een uitgesproken 'spurtersploeg' aan de start: Boeckmans, Debusschere, De Haes, De Buyst, Vallée zijn stuk voor stuk mannen die zeer goed uit de voeten kunnen als het op spurten aankomt.
De wedstrijd kent een vrij traditioneel verloop met een lange ontsnapping van 5 man. LTS zet vnl. Kris Dockx in om mee met de andere ploegen als FDJ, Europcar en Astana de koers te controleren. De vluchters worden op zo'n 15 km van de streep gegrepen en tegen dan heeft LTS zich ook goed georganiseerd. Bij het ingaan van de laatste ronde op 20 km van de finish zien we alle Lotto-renners op één rij zich klaarmaken voor de massaspurt die er onvermijdelijk zit aan te komen. Tiesj kan ook een klein deeltje van het treinwerk doen maar voelt dat er nog werk is om het goede koersritme te pakken te krijgen.
Boeckmans komt samen met De Buyst als eerste over de streep. LTS laat duidelijk zien heer en meester te zijn in de finale van deze eerste rit.
Morgen wordt het dus werken blazen. Boeckmans staat met 10 seconden voor op de grote groep op kop van de rangschikking en De Buyst op 4 seconden van hem. Dit betekent dat de ploeg weet wat haar te doen staat wil ze de eindoverwinning meebrengen naar huis.
Tiesj werd 78ste.    

SELECTIE VOOR EERSTE EUROPEAN GAMES in BAKOE - AZERBEIDZJAN  OP 21 JUNI
4 mei
Bondscoach Carlo Bomans maakte vandaag zijn selectie bekend voor de wegrit wielrennen tijdens de eerste Europese Spelen. Naast Tom Boonen, Stijn Vandenbergh,  Gianni Meersman, Jens Keukeleire en Maarten Wijnants werd ook Tiesj geselecteerd voor deze wedstrijd. Een prachtige kans om ervaring op te doen in de nationale selectie bij de profs! Dikke proficiat!
 

MET SUPPORTERSCLUB TIESJ BENOOT NAAR HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP OP DE WEG IN TERVUREN OP 28 JUNI

De supportersclub legt een bus in naar het Belgisch Kampioenschap op de weg in Tervuren op zondag 28 juni. De bus vertrekt om 8u00 op het Dorpsplein in Drongen en om 8u20 aan het Supporterslokaal De Kring Melac, Dorpsstraat 12 te Zwijnaarde. 
Leden reizen mee voor 10 euro inclusief een lunchpakket. De toegang tot het parcours is gratis. Met de bus: geen parkeerproblemen, direct op het parcours en in goed gezelschap. 
Niet-leden betalen 15 euro waarvan 5 euro voor het lidmaatschap.
Het aantal plaatsen is beperkt en betaling geldt als inschrijving. Inschrijven kan bij Geert De Groote (0473 11 58 36).

MEER DAN GESLAAGD DEBUT ALS NEOPROF
Het eerste deel van het wielerseizoen ligt achter de rug. Met de Amstel Gold Race begint het tweede deel van het 'klassieke' wielerseizoen. In overleg met de ploegleiding en zijn coach bouwt Tiesj nu een rustperiode in tot halfweg mei. Een moment ook om even terug te blikken op zijn eerste periode als profwielrenner.
We kunnen gerust spreken van een 'ENTREE' met hoofdletters: 3de Handzame Classic; 4de GP Samyn; 5de Ronde van Vlaanderen; 6de Dwars door Vlaanderen; 6de Ronde van Zeeland/Seaports; 8ste Trofeo Transmuntana (Mallorca); 16de Koninginnerit Ronde van de Algarve (Portugal); 18de E3-prijs Harelbeke. Bovendien leverde hij sterk ploegwerk in zowel Omloop Het Nieuwsblad, Nokere Koerse als GP Denain.
Met dit onwaarschijnlijk debut heeft Tiesj zijn groeiende groep van supporters menig mooie namiddag bezorgd. We gunnen hem nu zeker de nodige rust om de studie terug wat op te nemen en geleidelijk terug op te bouwen naar het vervolg van zijn seizoen dat waarschijnlijk een aanvang zal nemen met de Ronde van Picardië van 15 tot 17 mei.
Lid worden van de supportersclub kan door aankoop van een steunkaart met een vrijwillige bijdrage vanaf 5 euro. Lidmaatschap geeft voordelen bij komende activiteiten.    

GP DENAIN (FR)
16 april
Voor zijn laatste wedstrijd van het eerste deel van het seizoen maakt Tiesj deel uit van de Lotto-Soudalselectie met Jasper De Buyst, Boris Vallée, Dockx, De Gendt en Boeckmans. Het duurt tot km 75 voor de ontsnapping van de dag vorm krijgt met drie renners. Zij krijgen een maximale voorsprong van 3 min 20. Voor die ontsnapping heeft Tiesj nog een sprintje van één van de 'bergprijzen' gewonnen.
De laatste van de  vluchters zingt het uit tot op 5 km van de streep. Nadat vooral Cofidis de hele dag de koers gecontroleerd heeft komt op zo'n 6 km van de aankomst de Lotto Soudalploeg onder aanvoering van Tiesj vooraan in het peloton plaats nemen. De Gendt en Boeckmans hebben de koers na 140 km verlaten. Ze blijven dus met 4 om te proberen de klus te klaren. Tiesj brengt de ploeg tot op zo'n 1200 meter van de streep. Dan is het Jasper De Buyst die Boris Vallée in stelling brengt voor de eindspurt. Boris kwijt zich goed van zijn taak en eindigt 2de na een ongenaakbare Nacer Bouhanni.
Tiesj wordt uiteindelijk 84ste na een meer dan verdienstelijke finale.
Daarmee zit het eerste deel van het seizoen er op. De komende weken volgt er eerst wat rust om dan terug op te bouwen naar het tweede deel van het seizoen.       
 

PARIS - ROUBAIX
12 april
Na een week van heel veel aandacht in de media staat met Paris-Roubaix voor Tiesj een zware koers op het programma. Een koers waar hij ook met veel 'goesting' naar uitkijkt. Maar een koers waar een grote dosis geluk, misschien meer nog dan in andere wedstrijden, van groot belang is.
Een twintigtal km voor de passage door het Bos van Wallers rijdt hij een eerste keer lek. Hij kan snel geholpen worden en bij het uitkomen van het Bos zit Tiesj terug in de top 15 van het peloton.
Tot in de laatste bevoorrading, op zo'n 55 km van het einde behoudt hij zijn kansen om de finale te kunnen rijden. Net voor de laatste bevoorradingszone rijdt hij echter terug lek en moet lang wachten op technische bijstand. Minuten gaan voorbij en in tussen barst de koers vooraan in het peloton los. Terugkomen is dan niet meer mogelijk. Hij finisht als 100ste op verre achterstand van winnaar Degenkolb. 
Ondanks de ontgoocheling kijkt hij terug op een rijke ervaring die hem in de toekomst nog sterker en meer ervaren aan de start van deze wedstrijd kan brengen. 

RONDE VAN VLAANDEREN
5 april 2015
De 99ste editie van de Ronde van Vlaanderen kreeg een spetterende finale die ingezet werd bij de tweede beklimming van de Oude Kwaremont, na 210 km koers.
Tiesj had als opdracht meegekregen van de ploeg om na de Taaienberg mee te gaan met mogelijke ontsnappingen. Geen eenvoudige opdracht na 227 km koers. Maar hij was op de afspraak. Wanneer Van Avermaet aanvalt in de laatste meters van de Taaienberg kan hij de kloof nog vrij makkelijk dichten. Vanaf dan is het duidelijk dat er nog jus in de benen zit.  Tiesj rijdt een ijzersterke finale, samen met ploegmaten Greipel en Roelandts en leidt hij mee de achtervolgingen op de laatst vluchters van de dag, Terpstra en Kristoff en daarna ook op Van Avermaet en Sagan.
Kristoff, duidelijk de sterkste klassieke renner van het ogenblik wint. Tiesj springt op 2,5 km nog weg uit het peloton. Lars Boom komt nog terug maar Tiesj weet toch de 5de plaats in zijn eerste Ronde van Vlaanderen binnen te halen. Een buitengewoon sterke prestatie.
     
E 3 PRIJS HARELBEKE
27 maart 2015
Misschien komt het toch nog goed met deze lente. Een mooie zonnige, zij het ietwat frisse dag voor alweer een fantastische wielerdag. Voor de supporters van Tiesj weer eentje om vingers en duimen van af te likken.
Vrij vroeg in de wedstrijd trekken 6 renners in de aanval met onder hen alweer een sterke Sean De Bie die daar blijkbaar zowat zijn handelsmerk van aan het maken is. De Bie houdt stand tot op de Oude Kwaremont en Dries Devenyns, die ook deel uitmaakte van de vroege vlucht, houdt het zelfs nog langer uit.
De wedstrijd wordt evenwel vroeg ontsierd door een massale valpartij in de 'put' van de Haagboek, na amper 32 km. Belangrijkste slachtoffer, Fabian Cancellara, die later zal opgeven. Maar ook twee Lotto Soudalrenners, Breen en Dockx, dienen de wedstrijd vroeg te verlaten. Later valt ook nog Dennis Vanendert weg.
Tiesj komt een paar keren goed weg bij een door veel valpartijen geplaagde koers.
Op de Eikenberg levert Tiesj bij de goed herkenbare rode spandoek zijn bovenjasje in en maakt zich klaar voor alweer een schitterende finale ook al is er dan nog bijna 100 km te gaan. Op de uitloper van de  Taaienberg rijdt hij het gat met drie vluchters dicht en maakt zo deel uit van een achtervolgende groep van vier. In de beklimming van de Taaienberg heeft zijn voorwiel een tik gekregen waardoor er heel wat 'slag' op zit. Via de radio kan hij afspreken met de ploegauto om een geschikt moment te kiezen om het wiel te vervangen. De 'oortjes' bewijzen hier dus wel degelijk hun nut.
Na een snelle wielwissel zien we Tiesj heel snel terug in de kop van het peloton. In de afdaling van de Kapelberg en in de spurt naar de Paterberg kan hij een goede uitgangspositie innemen voor het aanvatten van die Paterberg. Burghart, die net voor hem rijdt op die Pater, maakt op een bepaald moment een vreemd maneuver waardoor Tiesj voet aan de grond moet zetten en heel wat plaatsen verliest. De koers is vooraan helemaal los gebroken met Stybar, Thomas en Sagan.
Het hele deelnemersveld ligt verspreid. Tiesj volgt dan in een derde groep op een groep waarin ploegmaat Jurgen Roelandts zit. Op de Oude Kwaremont kan hij heel wat achterstand goedmaken en hij slaagt er als enige in om de aansluiting te maken met de groep van Roelandts. Samen met Jurgen slaagt hij er in die groep tot bij de eerste achtervolgende groep met o.a. Van Avermaet en Vanmarcke te brengen.
Op Tiegemberg plaatst Tiesj nog een 'démarrage' in de hoop zo de kloof naar de drie leiders te dichten. Meteen vermindert de voorsprong tot een goede 20 seconden. Van Avermaet die de poging van Tiesj gecounterd heeft komt even verder zwaar ten val en het achtervolgingswerk valt stil.
Vooraan ontsnapt Thomas die de wedstrijd wint. Stybar wordt tweede. Sagan wordt nog 'geremonteerd' door een achtervolgende groep waar Tiesj de spurt voorbereidt voor Jurgen Roelandts die op een 7de plaats zal eindigen. Tiesj zelf wordt 18de na een meer dan opgemerkte wedstrijd.

 
DWARS DOOR VLAANDEREN
25 maart 2015
Koud, grauw, bewolkt met af en toe wat regen. Vrij krachtige wind, een mooi deelnemersveld met de huidige en ook een aantal ex-wereldkampioenen en een prachtig parcours door de Vlaamse Ardennen. Dit zijn de ingrediënten voor een dag wielerplezier waarin Tiesj een belangrijke rol speelt en zich presenteert aan Vlaanderen, niet in het minst aan de reporters op Eén.
Na de eerste schermutselingen in het begin van de koers komt op het einde van de Holleweg de koers tot volle ontplooiing. Negen man rijdt met een goede dertig seconden voorop. Daarachter een reeds uitgedund peloton van een 60-tal man met daarin een overmacht van Etixx-Quickstep. Tiesj zit vooraan in de groep net achter de Etixx-formatie.
In de spurt naar de voet van Eikenberg komt dit peloton tot op 7 seconden van de leiders. Jelle Wallays geeft zich echter niet gewonnen en verdappert terug. Zijn medevluchters proberen nog wat weerwerk te bieden maar verliezen zienderogen terrein en worden één voor één opgeslorpt door de groep.
Op de flanken van de Eikenberg zien we ook het mooiste spandoek van wat we tot nu toe zagen langs de weg. Rode achtergrond met daarop in zwarte letters TIESJ. Het heeft er waarschijnlijk niet veel mee te maken maar van dan af zal Tiesj een belangrijke rol gaan spelen in wat één van de mooiste wedstrijden van het jonge wielerseizoen wordt.  
Na de Taaienberg vormt zich achter Wallays een groep van een 20-tal renners. Kwiatkowski gaat voor de tegenaanval en krijgt eerst Edward Theuns en daarna ook Dylan Van Baarle mee. Tiesj probeert de brug naar dit viertal nog te maken maar krijgt geen steun. Een overmacht van Etixx-renners met Maes, Van Keirsbilck, Cavendisch, Terpstra breken het achtervolgingswerk systematisch af.
Op de Oude Kwaremont gaat Boom fors door. Tiesj zit eerst wat ingesloten achter Amador maar kan naar het einde van de Kwaremont toch volop doortrekken richting kop van de groep. In de afdaling naar de voet van de Paterberg komt Boom en iets later ook Stijn Devolder ten val. Tiesj kan ternauwernood de gevallen Devolder ontwijken. Zijn spurt naar de Paterberg is daardoor wel gebroken waardoor hij enkele plaatsen verliest om de beklimming aan te vatten. Met het wegvallen van Boom en Devolder vallen ook twee belangrijke pionnen weg in de achtervolgende groep.
Bij het opdraaien van de Varent hebben de 4 koplopers een voorsprong van 1min10 opgebouwd. Tiesj gaat naar de kop van groep en vermindert de kloof in één ruk tot minder dan een minuut. Maar wanneer er overgenomen wordt door de volgende renner vermeerdert de kloof terug. Alleen wanneer Jens Debusschere en Tiesj aan kop komen nadert de groep de vluchters. En zo gaat het verder tot in Waregem.  Dichter dan tot op 28 seconden komen ze niet.
Vooraan weet de sterke Wallays de wereldkampioen te verschalken en wint Dwars door Vlaanderen met een kleine voorsprong voor zijn ploegmaat Edward Theuns.
Van Keirsbilck weet nog net de 5de plaats binnen te rijven en Tiesj klopt in de spurt nog Lemoine en wordt 6de. Tiesj rijdt een ongelooflijk sterke wedstrijd waarbij hij als neoprof indruk maakt op wielerminnend Vlaanderen!

En blijkbaar inspireert Tiesj ook sommige dichters:  http://penpedaal.weebly.com/paul-rigolle2.html en fotografen http://www.tdwsport.com/en/imagedesk/feature-details/repid/20154899/year/2015/month/3
 
RONDE VAN ZEELAND SEAPORTS
21 maart 2015
De eerste dag van de lente is niet echt wat men noemt een lentedag. Wanneer de 177 renners om 12u30 van start gaan voor deze Ronde van Zeeland door het vlakke land van Zeeland over 196,1 km. Regen, wind en 12 kasseistroken maken van deze editie van deze wedstrijd een zware koers.
Door het wegvallen van Kenny Dehaes tijdens de Handzame Classic staan slechts 6 Lotto-Soudal renners aan de start. Zoals verwacht wordt het een waaierkoers. Vanaf km 40 zit het spel dan ook op de wagen. Ter hoogte van kasseistrook 11, de tweede van de dag, hebben 26 renners een kloof geslagen met de rest van het peloton. Voor een groot deel van het deelnemersveld zijn dan al bijna alle kansen verkeken. Etixx-Quickstep is het best vertegenwoordigd maar ook Lotto Soudal heeft drie renners, waaronder Tiesj, mee in de kopgroep. 
Na 95 km wedstrijd trekken 3 renners van Etixx er van door: Iljo Keisse, Niki Terpstra en de jonge Pool Wisniovsky. Er wordt in de eerste daaropvolgende kasseistroken nog heftig weerwerk geboden door Lotto Soudal en Topsport Vlaanderen. Ook Tiesj is heel bedrijvig maar de kloof wordt toch als maar groter mede ook door de aanwezigheid van nog eens 3 Etix-renners bij de achtervolgende groep.
Wanneer de koplopers hun voorsprong uitgebouwd hebben tot 2 minuten valt het wat stil in de achtervolgende groep. Tot bij het ingaan van de plaatselijke rondes E. Theuns met in zijn wiel Y. Lampaert uit de achtervolgende groep van 17 in de tegenaanval gaan. Er zijn op dat moment in totaal nog slechts 20 renners in koers waarvan 7 van Etixx en 3 van Lotto-Soudal.
In de achtervolging komt Boris Vallee nog ten val. Zonder veel erg maar daardoor valt het achtervolgingswerk van de 5 achtervolgers op Theuns en Lampaert  wel stil. Tiesj gaat dan nog alleen in de tegenaanval en komt tot op 50 m maar raakt toch niet meer tot bij de twee. Vooraan mag Iljo Keisse de welverdiende zege binnenrijven. Lampaert wordt 4de en Theuns 5de. Tiesj komt na nog een solo van 15 km alleen aan op 2 min 56 van de overwinnaar. Sterke wedstrijd tegen sterke tegenstanders.      
 
HANDZAME CLASSIC
20 maart 2015
Twee dagen na Nokere Koerse staat Lotto Soudal met bijna dezelfde ploeg aan de start van de Handzame Classic. De winnaar van Nokere, Kris Boeckmans is er niet bij want afgereisd naar Italië voor Milaan-Sanremo. Vegard Breen komt de ploeg vervoegen en de kopman voor vandaag wordt Kenny Dehaes die deze wedstrijd in 2013 won.
Na een geweldig openingsuur met een gemiddelde van bijna 50 km per uur ontstaat een vlucht met 4 renners. De rust keert terug in het peloton en de vluchters lopen tot bijna 5 minuten uit. Tot km 90 verloopt alles volgens plan.
Kort na de Rodeberg loopt het echter fout voor Kenny. Door een nog onbekende reden komt hij zwaar ten val en breekt daarbij zijn linker voorarm. Dit betekent dat de ploegtactiek moet aangepast worden.Lotto-Soudal kiest vanaf nu resoluut voor de aanval.
Na mislukte uitvalspogingen van Tosh Vandersande, Sean De Bie en Vegard Breen wordt noodgedwongen voor de sprint gekozen. Bedoeling is Boris Vallee in stelling te brengen voor de ultieme sprint.
In de eindfase is Etixx-Quickstep de leidinggevende ploeg in het peloton. Boris verliest in het gedrum tijdens de laatste 2 km het wiel van Tiesj die zich net achter de trein van Etixx gepositioneerd heeft. Op het moment dat Tiesj zich realiseert dat Boris niet meer in zijn wiel zit is het te laat om hem nog terug te halen. Tiesj beslist dan maar zelf voor de spurt te gaan. 
Gianni Meersman wordt perfect afgezet op 175 m van de streep en wint. Antoine Demoitié wordt tweede. Tiesj wordt derde en heeft daarmee zijn eerste podiumplaats beet. Proficiat!        
 
NOKERE KOERSE
18 maart 2015 
Na een 6-daagse trainingsweek op Mallorca stond Tiesj vandaag terug aan de start van een Vlaamse wedstrijd die als een 'spurterswedstrijd' bekend staat: Nokere Koerse. Veel volk op de markt in Deinze waar de start van de 70ste editie van deze wedstrijd van start ging.
De renners hadden er blijkbaar zin in. Het eerste uur werden meer dan 50 km afgelegd. Het duurde dan ook tot voorbij de 50ste km voor de ontsnapping van de dag tot stand kwam. Vijf renners, Jonas Rickaert, Dieter Bouvry, Frederick Backaert, Alphonse Vermote en Boucher, kregen tot meer dan 4 minuten voorsprong bij elkaar gefietst.
Op 60 km van de aankomst, met nog 4 plaatselijke ronden voor de boeg, wordt vnl. onder het gebeuk van de voltallige Lotto-Soudal-ploeg, de voorsprong op 15 km tijd tot een kleine halve minuut teruggebracht. De hele meute gaat dan samen de laatste 45 km in. Er zijn nog een paar ontsnappingspogingen maar het is dan al duidelijk dat we op een massaspurt afstevenen.
De laatste ronde van 15 km  zien we een indrukwekkende Lotto-Soudalploeg, die samen met de Noorse ploeg Joker, er een verschroeiend tempo op na houdt. De laatste 5 km doet Tiesj berewerk. Een eerste spurt wordt geleverd naar het rondpunt in Kruishoutem op zo'n 4 km van de finish waar de ploeg zich in de voorste gelederen weet te houden. Wanneer de man van Joker zich met nog 3 km te gaan op kant zet, nemen vier Etixx-Quicksteprenners en drie Lotto-Soudalrenners (Tiesj, Kenny Dehaes en Kris Boeckmans) het hele peloton in een rotvaart mee richting eindstreep. Tiesj brengt Kenny en Kris in perfecte positie naar de laatste 500 meter. Kenny zet Kris perfect af op 200 meter en Kris Boeckmans maakt het schitterend af. 10de overwinning voor Lotto-Soudal in 2015!
Tiesj komt leeggereden maar tevreden binnen als 128ste.         

DRIEDAAGSE WEST-VLAANDEREN RIT 2
8 maart 2015
De rit start vandaag in Nieuwpoort en loopt over de Kemmelberg naar het pittige plaatselijke circuit in Ichtegem. Een rit over 184 km die gekenmerkt wordt door een ontsnapping van 7 renners, later uitgebreid tot 24 die strandt op een 8-tal km van de finish. In de massaspurt wint Danny Van Poppel voor Kris Boeckmans. Tiesj eindigt vandaag 34ste in dezelfde tijd als de winnaar.
Het eindklassement wordt gewonnen door Yves Lampaert. Tiesj eindigt in het algemeen klassement als 23ste op 34 seconden van de winnaar.
   
DRIEDAAGSE WEST-VLAANDEREN RIT 1
7 maart 2015
De eigenlijke eerste rit loopt over 174 km van Brugge naar Harelbeke. Enige mogelijke scherprechter is de beklimming van de Oude Kwaremont op 100 km van het einde.
De koers opent snel met een ontsnapping van 4 renners die tot boven op de Kwaremont vooruit blijven. Tiesj raakt in aanloop naar de Kwaremont in de Varenstraat in Avelgem in de graskant en is dus wat achterop geraakt. Tijdens de beklimming van de Oude Kwaremont kan hij heel wat plaatsen opschuiven maar wanneer hij terug in de kop van het peloton komt is de definitieve ontsnapping gebeurd. Ploegmaat Tosh Vandersande is mee en de vijf koplopers zullen tot op de streep vooruit blijven ook al houden ze daar slechts 4 luttele seconden over. Yves Lampaert wint en Tosh wordt 2de.
Tiesj  eindigt op de 40ste plaats.
    
DRIEDAAGSE WEST-VLAANDEREN - PROLOOG
6 maart 2015
De driedaagse van West-Vlaanderen is eigenlijk een tweedaagse + een proloog. De twee ritten zijn een kolfje naar de hand van de spurters. Zowel in de zaterdagrit als de zondagrit liggen de mogelijke scherprechters (Kwaremont op zaterdag en Kemmelberg op zondag) ongeveer halfweg de wedstrijd waarna, als er al een afscheiding komt, alles meestal terug samenloopt. Vandaar dat een proloog over slechts een goede 7 km van zeer groot belang is wil men een goed eindklassement halen.
Lotto-Soudal is momenteel of heel binnenkort op heel wat fronten actief: Parijs-Nice; Tirreno-Adriatico en de Driedaagse. In Middelkerke, waar de proloog plaatsvindt, is een vrij jonge ploeg aan de start met een aantal snelle mannen als Vallée, De Bie, Van Der Sande en Dehaes. 
Tiesj start in deze proloog ongeveer als 40ste van het hele pak van 183. Hij doet 8 min en 21 seconden over 7,2 km en eindigt daarmee op de 35ste plaats op 24 seconden van de winnnaar Vorobyev.
Sean De Bie wordt 19de op 8:15; Boris Vallée 22ste op 8:16 en Kris Boeckmans 27ste op 8:17.     

GP SAMYN
4 maart 2015
Vier dagen na de Omloop Het Nieuwsblad krijgt Wallonië zijn openingswedstrijd. Er staan 190 renners aan de start met o.a. Trek, die er niet bij was in de Omloop, maar geen Sky. Wel terug sterk vertegenwoordigd is Etixx-Quickstep en natuurlijk Lotto-Soudal met enkele rappe mannen in de ploeg als Boeckmans, Vallee en Dehaes.
Na 60 van de 201 af te leggen km gaat Thomas De Gendt in de aanval samen Smukulis en Ludwig De Winter. Thomas zal standhouden tot 20 km voor het einde. Daarmee zit Lotto-Soudal in de spreekwoordelijke zetel.
De GP Samyn heeft een mooi parcours, door sommige journalisten al bestempeld als 'het kleine Paris-Roubaix'. En met zijn vele 'slechte' kasseistroken heeft het op bepaalde momenten inderdaad wat weg van de grote klassieker. Tiesj voelt zich duidelijk in zijn sas op dergelijke parcours. Wanneer het peloton halfweg koers aan de vier plaatselijke rondes begint zien we hem vooraan in de koers verschijnen. Net na de eerste passage van de erbarmelijke Rue de Belle Vue rijdt hij lek. Gelukkig staat een mechanicien van LTS op de juiste plaats en kan hij snel zijn plaats in het peloton terug innemen.
Bij iedere passage van de laatste kasseistrook, op zo'n 2 km van de streep, volgt Tiesj in het spoor van een indrukwekkende Etixx-Quickstepmacht soms afgelost door de voorwacht van Trek.
Wanneer Etixx de laatste kasseistrook opdraait met vier man op kop zit Tiesj klaar in 10de positie en kan hij een ontketende Stijn Vandenbergh bijhouden. Er vormt zich een kopgroep van 8 met daarin 4 Etixx-renners, 2 Cofidisrenners en Tiesj en Kris Boeckmans van Lotto-Soudal. Kris Boeckmans voelt zich sterk en zeker van zijn stuk en kiest voor het wiel van de snelle Gianni Meersman. Op 200 meter voor de streep komt hij gepast uit het wiel en wint zo de GP Samyn. Tiesj spurt zich naar een zeer verdienstelijke 4de plaats nadat hij eerst nog wat opgehouden wordt door een pisteaflossing van de twee Cofidisrenners.
Alweer een mooie prestatie waar de vele supporters ter plaatse en voor de TV hun hart konden aan ophalen! 
   

GP SAMYN - info
1 maart 2015
De GP Samyn is zo wat de Waalse tegenhanger van De Omloop Het Nieuwsblad. Tiesj rijdt hier zijn tweede Belgische wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd start om 12u00 en is vanaf 15u15 te volgen op La Une (RTBF) en ook op Eurosport.


OMLOOP HET NIEUWSBLAD
28 februari 2015
De wedstrijd gaat van start op het St-Pietersplein te Gent onder een massale belangstelling. Ook heel wat supporters van Tiesj zijn naar de startplaats afgezakt om het rennerspark te bezoeken en een glimp op te vangen van de vele vedetten die de openingswedstrijd van het Belgisch wielerseizoen zullen betwisten.
Er staan 180 renners aan de start. Tiesj is de jongste Belgische deelnemer en de vijfde jongste van het hele pak.
Vrij snel na de start ontstaat een kopgroep van 8 met daarin ploegmaat Sean De Bie. Bij de eerste doortocht op de Haaghoek breekt Sean zijn dérailleur en verliest daardoor zijn plaats in de kopgroep die intussen een voorsprong heeft opgebouwd van meer dan 6 minuten. Bij het overschrijden van de Muur in Geraardsbergen, na 80 km koers, begint de voorsprong te slinken. De laatste vluchters zullen uiteindelijk pas op zo'n 40 km van de streep ingerekend worden.
Vanaf de Kaperij is Tiesj steevast vooraan in het peloton te zien. Hij komt mee vooraan in het peloton boven op de Kruisberg. Met nog 70 km van de in totaal 200 af te leggen km breekt de koers volledig los. Er ontstaat een helse spurt vanaf de Donderij naar de voet van de Taaienberg waar Boonen op kop van het peloton alle registers opentrekt. Er ontstaat een lichte afscheiding van eerst een 6-tal renners wanneer Trentin door een slipper dwars op de weg komt te staan. Al heel snel vormt zich dan een belangrijke groep van 20 renners die op nog een goeie 2 minuten van de kopgroep volgen. In dit peloton van 20 drie renners van Lotto-Soudal met Sieberg, Ligthart en ook Tiesj. Daarnaast zijn toppers als Boonen, Terpstra, Stybar en Van Avermaet in deze groep aanwezig. Maar na de beklimming van de Eikenberg komt een grote groep terug.
Bij de laatste doortocht op de Haaghoek valt de koers in een definitieve plooi. Tiesj zit op dat moment wat ver en kan de aansluiting niet direct maken. Ploegmaat Ligthart is mee maar moet even verder de rol lossen. Na bandbreuk van Sep Vanmarcke komt een kopgroep tot stand van 3 Etixx-Quicksteprenners en Ian Stannard. Vanmarcke komt in de groep te recht waar ook Tiesj in zit . Lotto-Soudal probeert met Tiesj, Stig Broeckx en Sieberg de kloof met de vier nieuwe vluchters (drie Etixx en Stannard) te dichten maar krijgt weinig steun van andere ploegen alhoewel BMC en Lotto Jumbo mannen in de voorste gelederen zitten hebben.
Op de Molenberg trekt Vanmarcke stevig door met in zijn wiel Van Avermaet en Stybar. De drie gaan in achtervolging op de kopgroep van vier. In het achtervolgende peloton gaan nog eens drie renners weg met o.a. Philippe Gilbert. Hij zal als enige overblijven tussen de drie achtervolgers op de kopgroep en wat van het peloton overblijft. Vooraan blijven de 4 weg. Stannard  vloert de 3 Etixx renners en wint voor een tweede keer op rij de OHN. Tiesj komt binnen met de groep die nog zal spurten voor de 9de plaats. Hij probeert daarbij ploegmaat Jens Debusschere in een goede positie te brengen. Zelf eindigt hij op een 36ste plaats maar mag tevreden terugkijken op een eerste OHN bij de profs.       

RONDE VAN DE ALGARVE RIT 5
22 februari 2015
De laatste rit is een vlakke rit over 188 km. Van bij de start zijn er een paar ontsnappingen maar die dragen nooit erg ver en zoals het in de planningen van de grote ploegen ingeschreven stond eindigt deze rit in een massaspurt. Tiesj neemt zijn opdracht in de spurttrein op en de echte spurtbommen van de ploeg kunnen kopman Andrei Greipel perfect afzetten die het schitterend afmaakt. Een mooie afsluiter van de Ronde van de Algarve. Tiesj loopt vandaag als 48ste binnen en behoudt zijn 21ste plaats in het algemeen klasement. 
Met het einde van de Ronde van de Algarve is de inloopprriode van het nieuwe wielerseizoen achter de rug. Vanaf volgende week starten de Vlaamse wielerwedstrijden.
Een aantal sfeerbeelden van de Ronde van de Algarve zijn te bekijken onder Foto's 2015. 

RONDE VAN DE ALGARVE RIT 4
21 februari 2015
De vierde rit is de Koninginnerit van de ronde van de Algarve. Een rit over 218 km met aankomst boven op een beklimming van 2de categorie met onderweg en vooral naar het einde een paar zware beklimmingen. Er is een lange ontsnapping van 7 man met o.a. Tony Gallopin van LTS. In de hellingenzone worden de vluchters terug genomen en dan ontstaat de ene na de andere ontsnapping van echte toppers als Tony Martin, Agnoli, Dayer Quitana (broer van), Stybar en als laatste Richie Porte die de rit zal winnen. Het peloton wordt sterk uitgedund. Tiesj kan goed standhouden en eindigt knap 16de op amper 52 sec van de winnaar. Een mooie prestatie in de zwaarste rit van deze ronde. In de stand klimt hij op naar de 21ste plaats en wordt derde in het jongerenklassement!    

RONDE VAN DE ALGARVE RIT 3
20 februari 2015
De derde rit is een tijdrit over 19 km op een glooiend parcours. De tijdrit wordt gewonnen door Tony Martin. Tiesj is 74ste op 2 min 03. Hij valt daardoor terug in het klassement van de 37ste naar de 41ste plaats op 3 min 53 van de leider Geraint Thomas.
 
RONDE VAN DE ALGARVE RIT 2
19 februari 2015
De tweede rit loopt over 197 km met op een 5-tal km van de finish een beklimming van 3de categorie. Ook vandaag ontstaat vrij vroeg een ontsnapping van 5 met daarbij Marcel Sieberg voor Lotto-Soudal. Zij halen een maximum voorsprong van 5 minuten maar op 28 km voor het einde komt het hele peloton terug. Op de beklimming spat de groep uit elkaar met eerst een ontsnapping van Taaramae die op 3 km van de streep wordt geremonteerd door Geraint Thomas die op zijn elan doorgaat en de rit wint met 19 seconden voorsprong op Taaramae. Tiesj komt binnen met ploegmaat Gallopin op 1min 43. In de stand staat Tiesj nu op plaats 37 op 1min 53. Morgen tijdrit.
 
RONDE VAN DE ALGARVE RIT 1
18 februari 2015
De eerste rit is een vrij vlakke rit die een typisch verloop kent. Na 5 km ontsnappen 4 renners die na 30 km een maximale voorsprong van meer dan 7 minuten hebben. Lotto-Soudal en Etixx controleren de koers. De ontsnapping loopt tot 5 km voor de finish en dan wordt de massasprint voorbereid. Lotto zit mee vooraan  maar kan het niet afmaken. Gianni Meersman (Etixx) wint de rit. Greipel wordt 13de. Tiesj eindigt als 40ste.

RONDE VAN DE ALGARVE VAN 18 TOT 22 FEBRUARI
12 februari 2015
Tiesj werd door de ploegleiding van Lotto Soudal geselecteerd voor deelname aan de Ronde van de Algarve (Zuid-Portugal). In voorbereiding van deze pittige ronde vertrekt Tiesj vrijdag 13 februari naar Faro waar hij samen met een aantal ploegmaten de Ronde van de Algarve verder zal voorbereiden en vanaf 18 februari deelnemen aan de Ronde. Een mooie wedstrijd met een uitgelezen deelnemersveld. De Ronde werd vorig jaar gewonnen door wereldkampioen Kwiatkowski. Meer info over de wedstrijd op  http://voltaaoalgarve.com/en/


TROFEO PALMA - PALMA
1 februari 2015
De laatste wedstrid van de Challenge Mallorca 2015 is een vlakke rit over 168 km. Het is koud en het regent in Palma als de renners van start gaan.
De rit verloopt zoals verwacht. Er is een vroege ontsnapping die standhoudt tot in de finale. Op 8 km van de finish maken de 'grote' ploegen als Sky, Movistar en LTS een einde aan de ontsnapping en wordt alles ingereedheid gebracht voor een massaspurt.
Tiesj is vaak vooraan in het peloton te zien en bereidt mee de sprint voor kopman A. Greipel voor. Matteo Pelluchi wint nipt voor A. Greipel. Tiesj komt als 50ste over de streep.
Alles bij elkaar was de Challenge Mallorca voor Tiesj een geslaagde start van het seizoen. 


TROFEO SERRA DE TRAMUNTANA MALLORCA
31 januari 2015
De wedstrijd start in het mooie Valldemossa en brengt de renners langs 7 cols en 165,7 km in het al bijna even pitoreske Deia.
Er staat een heel sterke wind en ondanks de 10 graden Celsius op de thermometer voelt het bitter koud aan. Voeg daarbij nu en dan een felle plensbui en je weet dat het een zware wedstrijd wordt die ontsierd wordt door heel wat valpartijen. Er zullen slechts 49 renners de wedstrijd uitrijden.
De wedstrijd kent een boeiend verloop met veel Lotto-Soudal renners op de voorgrond. Geen enkele ontsnapping draagt ver. Movistar, Garmin en Sky zijn naast LTS de bedrijvigste ploegen.
Op 40 km van de streep trekt Valverde in de aanval. Hij krijgt de jonge Eritreer Merhawi Kudus mee maar die zal na een aantal km terugvallen in de achtervolgende groep van een 10-tal renners waaronder F. Schleck, Konig, Visconti, Rojas, Wellens en ook Tiesj. Op 10 km van de aankomst gaat Tim Wellens weg uit die achtervolgende groep. Op de laatste klim valt de achtervolgende groep uiteen. Valverde wint met 1min23 voorsprong op Wellens. Konig wordt iets later derde. Rojas en De Maar komen samen binnen op 2min15 en kort daarna spurt  Tiesj zich in wat overblijft van de achtervolgende groep naar een 8ste plaats in de rituitslag. 8ste op 2 min 57 van de overwinnaar. Een schitterende prestatie in een zware wedstrijd met heel wat kleppers bij de deelnemers. Een goede start dus bij de grote jongens.

TROFEO SANTANYI - SES SALINES - CAMPOS
29 januari 2015
De eerste wedstrijd van de Rutometro XXIV Challenge Ciclista Mallorca loopt over 175,5 km hoofdzakelijk vlakke wegen. En zoals algemeen verwacht zal de wedstrijd ook beslecht worden in een massaspurt. 
Twee renners laten echter zomaar niet begaan: Damien Garcia en Alex Kirsch gaan bijna van in de start weg en hebben na 20 km al 5 min voorsprong. Zij zullen een maximale voorsprong van 11 min bereiken. Op 35 km zit Garcia door zijn beste krachten en moet hij Kirsch alleen laten gaan die dan nog meer dan 3 min voorsprong heeft op een achtervolgend peloton van zo'n 90 man. Lotto - Soudal heeft op een strook met  felle wind tegen alles op de kant getrokken. De helft van het peloton wordt zo terug geslagen. 
Op zo'n 5 km van de finish is ook Kirsch er aan voor de moeite. Lotto controleert samen met de andere spurtersploegen. Voor Lotto moeten dan Tiesj en Stig mee de boel onder controle houden tot  1km van de aankomst. Van dan af wordt de spurterstrein op gang getrokken voor Andrei Greipel. Matteo Pelluchi van I Am Cycling wint overtuigend de sprint. Greipel wordt 8ste. 
Tiesj was de hele koers attent en vaak in de voorste gelederen van het peloton mee actief om de koers in handen te houden voor de ploeg. Na het gedane ploegwerk loopt hij als 88ste binnen.

PROGRAMMA  MALLORCA
26 januari 2015
Lotto-Soudal is vandaag met 11 renners afgereisd naar Mallorca voor de CHallenge Mallorca die plaatsvindt van donderdag tot zondag. Tiesj rijdt drie van de vier wedstrijden. Hij rijdt op donderdag, zaterdag en zondag. Meer info op de website van de organisatie.
Momenteel is het koud in Mallorca.KENNISMAKING MET TIESJ OP NIEUWE WEBSITE VAN LOTTO-SOUDAL
20 januari 2015 
Op de website van Lotto-Soudal verscheen vandaag een kort interview met Tiesj als kennismaking voor de bredere supportersgroep van Lotto - Soudal.
Zie www.lotto-soudal.be


SPORZA BLIKT VOORUIT OP HET NIEUWE SEIZOEN MET 5 BELOFTEVOLLE JONGEREN
17 januari 2015

Tiesj Benoot (Lotto-Soudal)
Een slimme kop op een sterk lichaam: zo kun je Tiesj Benoot het best omschrijven. De Gentenaar kan op alle terreinen uit de voeten. Zo sprintte hij net naast het podium op het WK voor beloften, klom hij met de beste klimmers in de Ronde van de Isard en bewees hij ook op Vlaamse wegen in zijn sas te zijn, met een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen.
De voorbije jaren combineerde Benoot het fietsen met zijn studie aan de Universiteit Gent, waar hij Toegepaste Economische Wetenschappen volgt.


Voor het volledige artikel met ook info over de 4 andere beloftevolle Belgische renners zie:
http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2201811

TWEEDE PLOEGSTAGE VAN 7 TOT 16 JANUARI 2015 OP MALLORCA
7 januari 2015
Na de ploegstage in Benicassim in december en de individuele stage van 19 december tot 29 december in Benidorm is Tiesj vandaag vertrokken voor een tweede ploegstage die deze keer plaatsvindt op Mallorca. Terwijl een deel van de ploeg reeds op weg is naar Australië voor de Tour Down Under, bereidt de rest van de ploeg zich voor op het komende wegseizoen dat eind deze maand van start gaat op Mallorca met op 29 januari de Trofeo Santanaji-Ses Salines-Campos; op 30 januari Trofeo Serra de Traumuntano; op 31 januari Trofeo Alcudia-Platja de Muro en op 1 februari Trofeo Palma. Tiesj zal hoogstwaarschijnlijk een aantal van deze wedstrijden.
Zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem wordt normaal gezien De Omloop Het Nieuwsblad!  
 


Zo te zien stukken beter weer dan hier!