KOM OP TEGEN KANKER  - DOE MEE

Een groep wielervrienden met het hart op de goede plaats willen met drie ploegen deelnemen aan de fietstocht Kom op tegen Kanker. Daarvoor moeten ze 15000 euro verzamelen. Iedereen kan hen steunen door wieleroutfits van bekende wielrenners te kopen. Ook Tiesj gaf een koerspakje voor de veiling. Voor meer info ga naar www.1000vanTom.be. 


NIEUWJAARSWENSEN

Met een succesvol eetfestijn is ook het werkjaar van de supportersclub beëindigd.
Tiesj is intussen al volop bezig aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De eerste ploegstage in Mallorca zit er reeds op. En op 20 december werd de ploeg van Lotto Soudal aan het publiek voorgesteld. Tiesj start het seizoen in de Trofeo Mallorca eind januari. Later daarover meer.

Langs deze weg wil het bestuur van de supportersclub alle supporters bedanken voor de steun in het voorbije jaar en iedereen een gelukkig en vooral gezond 2017 toewensen.
EETFESTIJN VAN DE SUPPORTERSCLUB OP 12 NOVEMBER 2016

Naar jaarlijkse gewoonte houden we na het seizoen een supportersbijeenkomst waarop de aanwezige supporters kunnen genieten van een lekkere maaltijd en de gelegenheid krijgen om elkaar en Tiesj te ontmoeten.
Het eetfestijn vindt opnieuw plaats in De Pinte op de zelfde locatie, nl. Mieregoed 1 waar de zaak nu Ter Cleydale heet.
Leden betalen € 24. Kinderen jonger dan 10 jaar € 12.

Het aantal plaatsen is beperkt!

Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuurders en in het supporterslokaal Melac, Dorp Zwijnaarde.


Daniël Benoot, voorzitter, 0493 63 57 25 
Firmin Snoeck, secretaris, 0474 62 71 00
Marc Snoeck, penningmeester, 0470 68 72 46
Etienne Broché, bestuurder, 0494 32 33 59
Gratien Broché, bestuurder, 0471 21 26 20
Geert De Groote, bestuurder, 0473 11 58 36
Cecil Henne, bestuurder, 0477 28 70 33
Marc Lampens, bestuurder, 0472 78 26 41
Willem Van Besouw, bestuurder, 0494 68 12 82
Kenny Verstraete, bestuurder, 0477 24 06 72
Gab Benoot, 0496 233513

BINCHE - CHIMAY - BINCHE 195 km
4 oktober 2016
De wedstrijd verloopt zoals de meeste profwedstrijden: een vroege lange ontsnapping waarbij de vluchters  tot bijna 10 minuten voorsprong krijgen maar op 15 km van de finish worden ze dan toch terug genomen. De plaatselijke ronden verlopen over een pittig parcours.Een paar renners wagen nog hun kans maar uiteindelijk trekt een topspurter het laken naar zich toe. A. Démare wint voor Stybar en Roelandts. Tiesj wordt 20ste en sluit met een goed gevoel zijn seizoen 2015 - 2016 af.

ENECO-TOUR RIT 7  BORNEM - GERAARDSBERGEN  197,8 km
25 september 2016
De koninginnerit lost alle verwachtingen in. Een schitterend finale die uiteindelijk drie kanshebbers overhoudt: Terpstra, Boasson Hagen en Oliver Naesen spurten voor de overwinning. Boasson Hagen wint en Terpstra gaat uiteindelijk nog met de eindoverwinning lopen.
Tiesj verliest contact met de kop van de koers bij de tweede beklimming van de Muur op zo'n 52 km van de finish. Hij eindigt uiteindelijk 24ste op 1min 50 van de overwinnaar. In het eindklassement wordt hij 29ste op iets meer dan 3 minuten.


ENECO-TOUR RIT 6 RIEMST - LANAKEN 197,2 km
24 september 2016
Een rit met een aantal hellingen draait uiteindelijk uit op een vast stramien: een vroege ontsnapping met een peloton die naar het eind toe alles terug wil samenbrengen. Maar deze keer misrekent het peloton zich en blijven de vluchters net uit de greep van dat peloton. De jonge Sloveen Pibernik wint .
Tiesj eindigt in het peloton op de 63ste plaats.  

ENECO-TOUR RIT 5 PLOEGENTIJDRIT SITTARD-GELEEN  20,9 km
23 september 2016
De ploegentijdrit wordt gewonnen door wereldkampioen BMC. Lotto Soudal wordt 6de op 29 seconden. 


ENECO-TOUR RIT 4  AALTER - ST-PIETERS-LEEUW 202 km
22 september 2016
Rit 4 belooft met zijn toch meer geaccidenteerd terrein een boeiende wedstrijd te worden. Maar zoals gebruikelijk is er eerst de lange ontsnapping. En ook in de finale krijgen we nog een ontsnapping die het tot het eind spannend maakt. Twee ploegmaats van Astana rijden lange tijd vooruit. Op het eind krijgen ze versterking van Stuyven maar toch worden ook zij teruggenomen en wordt het een massaspurt. Greipel kan het voorbereidende werk van de ploeg net niet afmaken want er is er weer eentje vooral behendiger en die zijn naam kennen we al: Peter Sagan. Hij wint een tweede rit op rij en wordt de nieuwe leider.
Tiesj rijdt een attente wedstrijd en we zien hem tweemaal proberen een aanval op te zetten maar hij krijgt geen echte medewerking. Ook in de achtervolging op de laatste ontsnapten doet hij zware inspanningen samen met de ploegmaatds om Greipel terug te brengen en dat lukt ook en ei zo na was het gelukt maar dus net niet.Tiesj wordt vandaag 74ste.
Morgen ploegentijdrit.

ENECO-TOUR RIT 3   BLANKENBERGHE - ARDOOIE  185 km
21 september 2016 
Wielerkoersen kunnen ook zeer saai worden voor de neutrale toeschouwer wanneer zich steeds het zelfde patroon voordoet. Vroege lange ontsnappping en op het eind komen de sprintersploegen en die zetten dan hun snelste mannetje af op zo'n 200 meter van de streep. Maar soms ook wacht het peloton te lang en wordt het dan toch nog spannend. Bijna was het vandaag zo ver maar uitiendelijk worden de vluchters toch bij de lurven genomen zij het op zo'n 250 meter voor de streep.En waar iedereen dan de rasspurters verwacht maakt de beste renner van het moment het nog bijzonder spectaculair en laveert van op plaats 10 zomaar tussen die snelle mannen door naar een overtuigende overwinning. Sagan wint dus.
Tiesj wordt vandaag 59ste.  

ENECO-TOUR RIT 2 BREDA - BREDA  tijdrit 9,8 km
20 september 2016
De tijdrit wordt gewonnen door Rohan Dennis. Tiesj moet 57 seconden toegeven en wordt 97ste.


ENECO-TOUR RIT 1 BOLSWARD - BOLSWARD 185 km
19 september 2016
Na een nachtelijke autorit van meer dan 1000 km staat Tiesj aan de start van zijn tweede Eneco-tour in het Noorden van Nederland.
De rit kent een voorspelbaar verloop met een lange vlucht van 5 renners. Uiteindelijk draait het uit op een massaspurt waarin Dylan Groenewegen de sterkste is.
Voor Tiesj wordt het gelukkig een rustige wedstrijd. Alleen naar het einde kan hij zijn ploegmakkers even bijspringen in de voorbereiding van de massaspurt. Hij komt met de grote groep binnen op de 77ste plaats.  

EUROPEES KAMPIOENSCHAP 2016  PLUMELEC 238 km
18 september 2016
Het eerste Eurpoees Kampioenschap op de weg werd een zwaar kampioenschap in het wielerminnende Bretagne. De Belgen rijden een opvallende westrijd. Steeds vooraan in de koers.
Tiesj rijdt een sterke finale in dienst van kopman Gilbert. Op zo'n 25 km van de finish komt hij samen met Gilbert en Hermans in een uitgelezen kopgroep  helemaal vooraan in de koers. Zij rijden tot 32 seconden weg van wat dan nog overblijft van het peloton. De Fransen hebben echter alleen Gautier mee en zij organiseren dus de achtervolging en met succes. Net voor het ingaan van de laatste ronde van 13 km komt alles terug samen. Wanneer Moser de laatste echte vluchter van de dag tot bijna een halve minuut wegloopt helpt Tiesj tot 2,5 km voor de streep mee de kloof dichten. Van dan af laat hij het lopen en komt uiteindelijk als 42 ste aan. 
Sagan wint het eerste EK. voor profrenners.
   

GP DE WALLONIE 205,5 km
14 september 2016
Een bloedhete dag in september. Bij temperaturen tot 34°C  raken zelfs supporters op weg naar de Cote de Werbomont het goede spoor wel eens kwijt. Maar daar op die Cote na 60 km is de vlucht van de dag reeds gevormd. 9 renners rijden tot bijna 5 minuten weg van het peloton. Lotto Soudal en Etixx houden de koers onder controle. En wat voorspelbaar was gebeurt ook nu: op zo'n 25 km van de aankomst zijn de 9 er aan voor de moeite.
De finale breekt helemaal open met een nieuwe vlucht van 7 waaronder kleppers als Gallopin, Pozzovivo, Vakoc, Bakelandts en Reichenbach. Wanty Groupe Gobert laat echter niet begaan en brengt wat nog overblijft van het peloton terug. De ongeveer 20 renners die dan nog overblijven zullen het op de Citadellle van Namen onder elkaar moeten uitmaken wie met de bloemen naar huis mag.
Tony Gallopin toont zich de sterkste en maakt het ploegwerk van Lotto Soudal schitterend af. Tiesj spurt zich in deze hitte naar een mooie 6de plaats en pakt daarmee zijn 14de toptienplaats van het seizoen. Dat het allemaal wat minder zou zijn dit jaar heeft eerder te maken met verwachtingen en perceptie dan met de effectieve resultaten.

GP MONTREAL 205 km
11 september 2016
Deze Canadese wedstrijd heeft met zijn 3000 hoogtemeters nog 1000 hoogtemeters meer dan de GP Quebec. Het deelnemersveld blijft hetzelfde als in Quebec en ook de wedstrijd krijgt een vrij gelijklopend verloop.
De ontsnapping van de dag bestaat uit 6 renners waaronder Sean De Bie. De laatste overlevende houdt stand tot op 25 km van het eind. Van dan af volgen heel wat demmarages. Op de laatste zware helling, op zo'n 8 km van de finish ontstaat een sterke kopgroep van 8 met daarin o.a. Sagan en Van Avermaet. Rui Costa lijkt het lange tijd te zullen gaan halen maar op 3 km komt de kopgroep bij hem. En op zo'n 500 meter van de streep komt de voorwacht van het peloton nog terug aansluiten. Tiesj vertrekt daar van ongeveer 30ste positie en rijdt nog een sterke sprint waardoor hij 13de eindigt.
Van Avermaet haalt het voor Sagan en Ulissi.
Na de voorbije ziekte van de laatste weken mag Tiesj van een mooie terugkeer spreken. Zeker het parcours en het sterke deelnemersveld in acht genomen. 

GP QUEBEC - QUEBEC  202 km
8 september 2016
Het is om en bij de 23 graden in Quebec wanneer de GP van start gaat. In de loop van de wedstrijd stijgt de temperatuur zelfs tot 28 graden. Dit maakt er toch een extra zware wedstrijd van die een 'klassiek' verloop kent. 8 renners gaan van vrij vroeg na de start weg uit het peloton en nemen tot meer dan 4 minuten voorsprong. Het peloton houdt echter alles onder controle en op zo'n 30 km van de aankomst komt alles terug samen. Er volgen nog een paar late uitvallen maar uiteindelijk moet de laatste vluchter Uran het afleggen tegen een aanstormende Sagan die Van Avermaet het nakijken geeft in een ware machtsspurt.
Tiesj wordt op de laatste klim perfect naar voor gebracht door Jurgen Roelandts maar verliest daarna contact met de kop van de koers en moet van te ver vertrekken in de spurt. Hij eindigt als 18de.

BRUSSELS CYCLING CLASSIC 199 km
3 september 2016
Wat te voorzien was is ook gebeurd. De Brussels Cycling Classic draait uit op een massaspurt. Hoe vele niet-spurters ook proberen weg te komen uit het peloton, de ploegen van de topspurters houden alles onder controle. Tiesj weet zich goed te positioneren in de aangekondigde massaspurt. Door een manoeuvre van Bouhanni moet hij echter even in de remmen en verliest daardoor een paar plaatsen maar eindigt toch nog mooi 7de.

GP BRETAGNE CLASSIC OUEST FRANCE 248 km
28 augustus 2016
Na een onderbreking van een maand herneemt Tiesj vandaag de competitie in de GP Plouay. Nadat hij zijn hoogtestage in Livigno vroegtijdig heeft moeten afbreken omwille van een voedsedselvergiftiging en dus zes dagen niet op de fiets heeft gezeten is het toch wel uitkijken naar hoelang hij vandaag zal kunnen meegaan.
Onmiddellijk na de start gaan 8 renners in de aanval. Zij fietsen tot 6 minuten voorsprong bij  elkaar. Op 60 km van de finish breekt de koers helemaal open. Net op dat moment heeft Tiesj af te rekenen met een lekke band. Op zo'n 50 km van het eind van de streep worden de vluchters terug genomen. In de daarop ontstane schermutselingen ontstaat een ontsnapping van drie man: O. Naessen, Bettiol en Guillaume Martin. Naessen is duidelijk de drijvende kracht van de ontsnapping. Uiteindelijk blijven hij en Bettiol het jagende peloton voor. Naessen wint de GP. Tiesj kan ondanks de lekke band toch nog vrij vooraan in de koers terugkeren en wordt uiteindelijk 26ste. Het heeft heel wat inspanning gevraagd maar er heerst vooral tevredenheid om ondanks de week inactiviteit toch een behoorlijke koers te hebben kunnen rijden.

CLASICA  SAN SEBASTIAN
30 juli 2016
De wedstrijd blijft lange tijd gesloten. Zes renners gaan er van bij de start van door. Ze lopen tot 6 minuten uit en houden dit vol tot een 50 km voor de finish. Tiesj verlaat de wedstrijd na 160 km bij de tweede beklimming van Jaizkibel. Blijkbaar heeft de ziekte van vorig weekend de conditie toch wel aangetast.
Bauke Mollema wint de Clasica. Gallopin wordt tweede, Valverde derde..  RONDE VAN POLEN rit 7 - tijdrit   25 km
18 juli 2016
Tiesj rijdt een degelijke tijdrit. Hij wordt vandaag 34ste op 2 min 03 van de winnaar Alex Dowsett.
In het eindklassement behaalt hij de 5de plaats. Proficiat! 

RONDE VAN POLEN  rit 6
17 juli 2016
Wegens te slechte weersomstandigheden werd de rit geannuleerd.


RONDE VAN POLEN rit 5 - 225 km
16 juli 2016
Wat een rit in wat voor een hondenweer. Flandrienweer in het kwadraat. Bovendien staan er 7 beklimmingen van 1ste categorie op het menu.
Vrij vroeg in de wedstrijd ontstaat een kopgroep van 18 man met daarin heel wat toppers: Wellens, Gilbert, Castroviejo, Roche, Roglic, Fernandez, Visconti, Paterski, Felline...ze lopen tot 4 minuten uit maar toch komt een deel van het peloton op ongeveer 80 km van de finish terug. Er ontstaat een nieuwe kopgroep met daarin ook Tiesj, Bart Declercq, Maxime Montfort, Gilbert, De Marchi, Felline.....Tim Wellens is met Bettiol en Cieslik voorop gebleven.
Op 45 km van het einde gaat Tim solo. Een ontketende Wellens maakt er bij een verschrikkelijk weer een geweldige Flandrien-demonstratie van. Tiesj voelt zich bij dit weer ook in zijn nopjes. Naar het einde van de wedstrijd komt hij met Felline nog weg uit de achtervolgende groep en nadert nog tot op 50 seconden van Formolo die op 15 km van het eind reeds uit de groep is weggesprongen.
Tim wint de rit met maar liefst 3 min 48 voorsprong op Formolo. Tiesj verslaat Felline voor de derde plaats op 4 min 37. Het hele klassement ligt overhoop. Tim wordt de nieuwe leider, Tiesj wordt derde.
  

RONDE VAN POLEN rit 4 - 218 km
15 juli 2016
De vierde rit eindigt net als de vorige drie op een massaspurt. Deze keer houdt de laatste van de vroege ontsnapping het uit tot op 18 km voor de finish. Van dan af regent het uitvalspogingen en zien we hoe moeilijk het is om voorin te blijven in een peloton dat rond de 50 km per uur rijdt. Tegen de Etixx-trein is echter niet veel in te brengen. Ook een late uitval van P. Gilbert wordt teniet gedaan. 
Tiesj weet zich vrij goed te positioneren en wordt 7de in een spurt die gewonnen wordt door leider Gaviria die perfect naar de laatste 100 m gebracht werd. In het algemeen klassement verandert er weinig. Tiesj blijft samen met een grote groep op 26 seconden van de leider staan die door bonificaties wel wat meer voorsprong heeft. Tiesj staat dus 11de op 26 seconden zoals alle renners van plaats 5 tot plaats 26 trouwens.

RONDE VAN POLEN  rit 3  -  240 km
14 juli 2016
De langste rit wordt afgewerkt aan een gemiddelde van bijna 42 km per uur. Het snellere werk dus alhoewel er hier en daar al een pittige klim in zit. Op de laatste klim van de dag worden de laatste overblijvenden van de ontsnapping van de dag teruggepakt  door eerst drie (Paterski, Fernandez en Roche) en daarna door Tiesj en Formolo. Die vijf gaan volop door en bereiken tot 25 seconden voorsprong maar door beukwerk van BMC en Etixx wordt de vlucht op 16 km van de streep teniet gedaan. 
Het wordt dus weer een massaspurt . Tiesj wordt goed gepiloteerd door Maxime Monfort maar krijgt op zo'n 300 m voor de meet een serieuze kwak. Voorwiel kapot en spurt voorbij. Bonifacio wint. Tiesj eindigt 37ste. In de stand verandert er weinig. Hij blijft op 16 seconden van Gaviria die vandaag 10de werd maar leider blijft. 


RONDE VAN POLEN rit 2 - 154 km
13 juli 2016
De rit gaat in een rotvaart van start. Het eerste uur wordt meer dan 49 km afgelegd. Het duurt dan ook even voor de ontsnapping van de dag tot standkomt. Vijf vluchters rijden van km 60 tot 25 km voor de finish vooruit. Etixx die de leider in zijn rangen heeft houdt de vlucht onder controle.
De laatste 10 km zien we Tiesj permanent in de voorste gelederen van het peloton waar hij Jasper De Buyst vooraan probeert te houden. In de laatste rechte lijn raakt Jasper het wiel wat kwijt. Tiesj zit perfect achter de trein van Orica in 6de positie. Jasper volgt een paar plaatsen verder. Op een 600 meter van de finish laat Tiesj lopen en probeert Jasper er uit te komen. Hij wordt 9de. Tiesj wordt 33ste en staat 20ste in het GC op 16 seconden van de nieuwe leider die vandaag de rit won: Gaviria.


RONDE VAN POLEN rit 1  - 135 km
12 juli 2016
Zoals verwacht wordt het een rit voor de spurters.. De vlucht van de dag zingt het uit tot zo'n 20 km van de streep. Lotto zorgt er mee voor dat de voorsprong nooit echt groot wordt. De gevaarlijke laatste km's laten niet toe een echte sprinttrein te vormen. Daardoor komt iedere spurter van de LTS-boys wat geïsoleerd in de kop van het peloton te zitten. Martinelli weet toch nog net een klein gaatje te slaan in de laatste meters en wint. Ewan wordt tweede voor Gaviria of andersom. Tiesj wordt 12de. Tim Wellens 9de.

De wedstrijd is live te volgen via livestream op sport.tvp.pl. 


BK -pronostiek - uitslag
De pronostiek die georganiseerd werd door de supportersclub werd gewonnen door Ingrid Godefroot. Zij had de nummers 1,2 en 3 en in de juiste volgorde op het deelnemersformulier. Proficiat. De prijs kan afgehaald worden in het supporterslokaal Melac in Zwijnaarde. 


BELGISCH KAMPIOENSCHAP 2016 LES LACS DE L' EAU D'HEURE
26 juni  2016
De wedstrijd komt al heel vroeg in een definitieve plooi te liggen wanneer na een 20-tal km een groep van 21 renners wegrijdt met daarin bijna alle favorieten behalve Vanmarcke en Boonen die achteraf ziek blijken te zijn. Ook Tiesj heeft de goede trein gemist terwijl 5 LTS-renners wel mee zijn. Wanneer hij later nog probeert de sprong te maken lukt dit niet  en komt hij in de achterste gelederen terecht. Wanneer dan bovendien dan nog twee ploegmaten die bij hem zitten ten val komen en stoppen, legt hij er het bijltje ontgoocheld bij neer.
In tussen krijgen alle aanwezigen een superspannende wedstrijd te zien.  Daarin spelen ploegmaat Tim Wellens, de 20-jarige  Laurens De Plus en Philippe Gilbert een hoofdrol. De Plus moet uiteindelijk loslaten en in een spannende finale maakt Gilbert het schitterend af. Tim wordt 2de voor Van Avermaet die het podium vervolledigt.
De vele Tiesj-supporters blijven even verweesd achter maar krijgen toch een mooi wielerspektakel  te zien.  Bovendien worden ze in het Lotto-fandorp verwend om zelfs tijdens de soms pittige regenbuien de koers op TV verder te kunnen volgen, genietend van een drankje en een hapje. Mooie attentie van Lotto waarvoor dank.

Hierbij willen we ook  onze sponsors nog eens bedanken die ons toelieten deze busreis naar het BK  aan te bieden.

NV De Meyer & Co verzekeringen en immobiliën, Gaverlandstraat 3a 9031 Drongen
NV Deschacht Doe Het Zelf Antwerpsesteenweg 104 9080 Lochristi
NV Opel Meetjesland Zeelaan 19A 9900 Eeklo 

RONDE VAN ZWITSERLAND - rit 9 - Davos - Davos
19 juni 2016
Op aanraden van de ploegdokter en in overleg met de ploegleiding beslist Tiesj om vandaag niet meer te starten. Een beginnende keelontsteking dreigt met het slechte weer alleen maar slechter te worden en om deelname aan het BK niet in gevaar te brengen wordt dus beslist niet meer te starten. Met spijt in het hart want een mooie 17de plaats in een superzware ronde als de Ronde van Zwitserland gaat daarmee verloren. We onthouden vooral een sterke passage door het hoogbergte. 
De rit wordt vandaag gewonnen door Pantano. Lopez Miguel Angel wint de Ronde van Zwitserland.

RONDE VAN ZWITSERLAND - rit 8 - tijdrit in Davos (16,8 km)
18 juni 2016
Een pittige tijdrit met flink wat klimwerk en een gevaarlijke afdaling. Ion Izagirre wint de tijdrit. De nieuwe leider wordt de jonge Lopez Miguel Angel. Hij heeft echter slechts 8 seconden voorsprong op Talansky. Het belooft dus morgen nog een spannende rit te worden.
Tiesj heeft pech tijdens de beklimming . Ketting er af. Hij wordt uiteindelijk 54ste op 1 min 46. In de stand behoudt hij de 17de plek op 10 min 13.
Morgen de laatste rit. Hopelijk verhelpt een goede nachtrust aan een opkomende keelpijn.   


RONDE VAN ZWITSERLAND - rit 7 - Arbon - Sölden (224,3 km)
17 juni 2016
De koninginnerit wordt gekleurd door een lange vlucht van stadsgenoot en SVVG-lid Iljo Keisse die samen met Brändlle tot meer dan 12 minuten uitloopt. Met de Rettenbachferner als lastige eindklim is echter een dergelijke voorsprong nog te weinig om de echte klimmers af te houden.
Tiesj rijdt een aandachtige wedstrijd maar moet van bij het begin van deze Rettenbachferner een gat laten op de klassementsrenners. Hij rijdt echter in eigen tempo een goede beklimming en eindigt uiteindelijk op een 22ste plaats op exact 4 minuten van winnaar Tejai Van Garderen. In het klassement blijft hij op een 17de plaats staan op 9 min 06 van de nieuwe leider Warren Barguil.
Morgen staat een tijdrit van 16 km op het programma.

RONDE VAN ZWITSERLAND -rit 6 - Weese - Amden  (162,8 km)
16 juni 2016
De tweede bergrit krijgt een strijd op verschillende niveau's. Een grote groep van 15 renners lijkt lange tijd op weg om het onder elkaar voor de overwinning uit te maken. Op 15 km van de finish heeft het peloton nog meer dan 8 minuten achterstand. Aangezien bij de vluchters geen concurrenten zitten voor de klassementsrenners laten deze maar begaan. Bij de vluchters wel drie Belgen waaronder Gilbert en twee ploegmaats van LTS: Vande Sande en Ligthart. Wanneer Izagirre echter uit het peloton wegspringt en de gele trui in gevaar brengt ontstaat toch wat koers in het peloton. Bovendien is er nog de laatste zware beklimming naar Amden. En we weten dat als het 'oude wijven regent' zoals het de hele dag doet vandaag, Tiesj altijd in zijn sas is
Bij de vluchters is Weening de man met de meeste klimcapaciteiten. Hij laat zich niet verschalken door een achterkomend peloton en houdt een mooie voorsprong aan de streep. Van de overige vluchters kunnen alleen Richeze, Patersky en Koren nog uit de greep van het peloton blijven.In dat peloton komen de berggeiten naar voor met Barguil, een bedrijvige Spilak, Talansky, Geraint Thomas enz. Tiesj kan lang standhouden in die groep. Pas op 3 km van het eind moet hij de rol lossen maar hij is zeker niet alleen maar samen met Costa, Thomas, Rui Costa, leider Latour e.a. Hij komt uiteindelijk als 17de aan op 5 min 28 van de winnaar maar moet slechts 57 seconden toegeven aan Kelderman die als 5de de eerste is van de klassementsmannen. In het klassement klimt hij op naar de 17de plaats op 5 min 35 van de nieuwe leider: Kelderman.   


RONDE VAN ZWITSERLAND - rit 5 - Brig/Glis  -Cari (126,4 km) 
15 juni 2016
De eerste echte bergrit doet zijn naam alle eer aan met Cols als de Furkapass, de Gothardpass en de slotkim naar Cari. Na een 10-tal km gaat een grote groep van 24 in de aanval. Onder hen ploegmaat Tim Wellens en een paar rasechte klimmers als Atapuma en Berhane. Boven de Furkapass hebben ze 2min30 voor. Het is wachten tot op de laatste klim om de klassementsrenners in actie te zien komen met vooral eerst Astana en daarna Sky die heftig aan de boom schudden. De kopgroep valt uiteen en er blijven uiteindelijk maar 4 renners vooruit om de laatste 10 km van de klim aan te vatten. Het achtervolgende peloton wordt met de lopende meter kleiner.
Tiesj houdt goed stand in de achtervolgende groep van 25 maar op 6,5 km van het eind moet hij de rol lossen. Hij komt binnen als 32ste op 4min22. De vluchters worden allemaal terug genomen behalve Atapuma die wint. Tim Wellens wordt 17de op 59 seconden.
In het klassement staat Tiesj nu 24ste op 4min37.RONDE VAN ZWITSERLAND - rit 4 - Rheinfelden - Champagne (193 km)
14 juni 2016
Een rit waar weinig in gebeurt voor de overgrote meerderheid van het peloton. De 4 renners die vrij vroeg in de wedstrijd wegrijden krijgen hun dagje maar op zo'n 10 km van de streep worden ze dan toch teruggenomen en krijgen we de verwachte massaspurt met een paar onverantwoord gevaarlijke bochten in de laatste 500 meter. De Argentijn van Etixx Richeze wint voor Sagan. Roelandts wordt 9de. Tiesj eindigt in het eerste deel van het peloton op de 39ste plaats. In het klassement zijn er geen fundamentele wijzigingen. Tiesj staat nu 23ste op 47 seconden van de leider.
Morgen is er een eerste van drie zware bergritten.
RONDE VAN ZWITSERLAND  - rit 3 - Grosswangen - Rheinfelden (192,6 km)
13 juni 2016
Een rit door een sterk glooiend landschap met geregeld een flinke regenbui krijgt een mooie en spannende finale. Die finale speelt zich af in twee plaatselijke rondes van 27 km met daarin twee pittige hellingen. Met de leiderstrui in hun rangen is het werkendag voor de LTS-boys. De ploeg kwijt zich goed van zijn taak daarin bijgestaand door de Tinkoff-ploeg. 
De ontsnapping van de dag van 8 man verbrokkelt naar het eind van de rit. Alleen Dillier houdt stand daarin bijgestaand door eerst Albassini en daarna ook door een ontketende Sagan. Deze laatste ontbindt op de laatste helling op zo'n 11 km van de finish al zijn duivels. In geen tijd rijdt hij naar Albassini en Dillier en met zijn drieën spurten zij voor de overwinning.  Tim Wellens en Tiesj brengen eerst kopman Jurgen Roelandts terug in de eerste achtervolgende groep en ook in de laatste km's zien we Tiesj een enorme inspanning leveren om Jurgen nog voorin te brengen. Ze stranden op 3 seconden van overwinnaar Sagan die meteen ook de leidersplaats in het GC neemt. Jurgen wordt uiteindelijk nog 5de en staat nu 2de in het GC op 3 seconden.
Tiesj eindigt in de groep van Jurgen en wordt 25ste. Ook in het klassement klimt hij op naar de 25ste stek op 41 seconden van de nieuwe leider. Hij rijdt een sterke wedstrijd die jammer genoeg alleen uitgezonden wordt op de betaal-TV van Telenet. RONDE VAN ZWISTERLAND - rit 2 - Baar - Baar (187,6 km)
12 juni 2016
De eerste wegrit bestaat uit 4 grote ronden van 47km. De als sprintersrit aangekondigde rit heeft wel meer dan 2000 hoogtemeters. Neemt daar bij de hele dag regen en dan wordt het toch een vrij lastige wedstrijd die toch een traditioneel  verloop kent. Een vroege en lange ontsnapping dus van 4 renners waarvan Wyss de bekendste is. Zij zingen het uit tot 35 km voor de  voor de finish. LTS neemt dan het peloton op sleeptouw om Jurgen Roelandts in goede psoitie te brengen voor de tussenspurt op 11 km van de streep waar bonificatieseconden te winnen zijn. Maar ipv Cancellara daar de leiderstrui af te snoepen neemt Cancellara nog een seconde voorsprong extra.
De rit wordt gewonnen door Sagan. Roelandts wordt 4de maar door een kleine kloof van 3 seconden in de kop van het peloton neemt Jurgen toch de leiderstrui over. Tiesj wordt vandaag 24 ste en staat in het klassement nu 65ste op 38 seconden van ploegmaat Jurgen.
 

RONDE VAN ZWITSERLAND - proloog
11 juni 2016
De Ronde begint met een proloog over 6,4 km. Tiesj start vrij vroeg en heeft de pech dat het 10 minuten voor zijn start begint te regenen. Hij rijdt een degelijke proloog. In de loop van de wedstrijd stopt het met regenen en droogt de weg op wat toch wel enig voordeel oplevert voor de renners die nog moeten rijden. Uiteindelijk wint Cancellara met 1 seconde voorsprong op Jurgen Roelandts. Tiesj wordt 75ste op 34 seconden.   


RUDDERVOORDE KOERSE
8 juni 2016
De kermiskoers te Ruddervoorde brengt traditiegetrouw veel volk op de been. Het mooie zomerweer doet daar dit jaar een extra duit in het zakje. Dus veel renners (176) en veel volk langs het parcours voor een wedstrijd over 16 ronden van 10,75 km.
De wedstrijd  wordt opengebroken door een groep van 8 waaronder Kevin Van Impe en ook Tiesj. Na een dikke 30 km gooien ze de beuk erin en bereiken snel een voorsprong van een 30 tal seconden. Het peloton met o.a. Vanderpoel, Vanmarcke, Lampaert, Van Keirsbilck laat echter niet begaan en op 100 km van de finish is de ontsnapping verijdeld. Onmiddellijk vormt zich een nieuwe kopgroep van 23 man met nu wel Van Marcke, Lampaert, Rickaert, Vanderpoel ...Het peloton zal hen nooit meer terugzien. Mathieu Vanderpoel wint uiteindelijk de wedstrijd. Tiesj heeft de goede ontsnapping gemist en eindigt achter in het peloton op een 110de plaats. 
HEISTSE PIJL
4 juni 2016
Veel en mooi volk aan de start in Turnhout met Boonen, Vanmarcke, Van Aert ...En deze kleppers laten zich meteen zien. Na amper 15 km muizen ze er van onder. Ook Pim Lighart (LTS) is mee en ook nog 2 renners van Willems Verandas sluiten aan. De 6 bereiken een maximale voorsprong van 1 min 25. Het peloton laat echter niet begaan en op 50 km van de aankomst worden de vluchters teruggenomen. Lighart was intussen door lekke band al teruggevallen. Samen met Cannondale en een sterke Maxime Monfort werd de kloof gedicht.
Kort na de samensmelting ontstaat een nieuwe kopgroep met o.a. drie renners van Etixx, drie van Lotto Jumbo en drie van Lotto Soudal waaronder Tiesj.  Ze rijden een maximale voorsprong van 50 seconden bijeen en lange tijd ziet het er naar uit dat ze voorop zullen blijven maar de laatste 2 km worden ze bijgebeend door enkele snelle mannen waaronder Dylan Groenwegen. Lotto Jumbo waarvan hij deel uitmaakt weet zich onmiddellijk te organsieren en brengt hem perfect in stelling. Hij maakt het ook glansrijk af.
Sean De Bie wordt 5de Tiesj 9de.
Sterke wedstrijd van Tiesj na een zware  fysieke en emotionele  (Stig) week.   
BBT - rit 4  Verviers - Verviers
28 mei 2016
Wat de Koninginnerit moest worden van deze Baloise Belgium Tour eindigt in een drama. Twee motoren die in een afdaling aan meer dan 60 per uur crashen veroorzaken een slagveld in het peloton. Tiesj, die net terugkomt van een plaspauze, ziet het van achteren uit het peloton gebeuren. Zwaarst getroffen is ploegmaat Stig Broeckx die nog steeds voor zijn leven vecht.
De renners staken de rit. Lotto Soudal trekt zich terug  uit de wedstrijd en komt niet meer aan de start van de laatste rit.  De angst om het dreigende verlies van een  bijzonder gewaardeerde ploegmaat en vriend is te groot.
Sterkte aan Stig en familie en Lotto Soudal.BBT - rit 3  Knokke - Herzele
27 mei 2016
Met de derde rit komt Tiesj op vertrouwd terrein. Iedere helling in deze 'mini Ronde van Vlaanderen' kent Tiesj is intussen als zijn broekzak. Maar ook Dries Devenyns en Stijn Vandenbergh kennen deze streek al van kindsbeen af. En dat is er aan te zien. 
Met een eerste uur aan meer dan 49 km per uur raakt een vroege vlucht nooit echt ver weg. Bij de doortocht op de Berendries maakt Tiesj van de laatste spurt in de gouden kilometer gebruik om de defintieve ontsnapping op gang te brengen. Er ontstaat een kopgroep van 8 met Devenyns, Vandenbergh, Gasparotto, De Tier, Vanspeybrouk, Hollenstein, Chernetckiy en Tiesj. Alleen Baptiste Planckaert slaagt er nog in de sprong naar deze vluchters te maken.
Vandenbergh probeert meermaals om zijn medevluchters te verschalken. Een ijzersterke Devenyns weet hem echter telkens bij te benen. Zij komen zo een paar keer met hun 2 voorop.
Op de helling in Grotenberge brengt Tiesj de anderen terug maar op goed anderhalve km van de aankomst gooit Vandenbergh zijn laatste troefkaart op tafel. Tiesj zit op dat moment achter in de groep. Devenyns remonteert Vandenbergh. Tiesj wordt op de streep nog net gepasseerd door Planckaert die nog net Vandenbergh de tweede plaats afsnoept. Tiesj wordt 4de en komt in het klassement op 23 seconden van de nieuwe leider Devenyns. Tiesj staat nu 7de in het algemeen klassement.
   
BBT - rit  2  Buggenhout - Knokke
26 mei 2016
Deze vlakke etappe met aankomst op de puist van Knokke-Heist was er een voor de sprinters. Belangrijk voor Tiesj was de rit veilig doorkomen. Tijdens de Gouden Kilometer echter springt hij weg uit het peloton en weet hij nog één seconde goed te maken op de leider Wout Van Aert, elke seconde telt! 
In de slotkilometers ontsnapt Tiesj nog aan een val maar we kunnen met een gerust hart reikhalzend uitkijken naar de etappe van morgen die beschreven wordt als een mini-Ronde van Vlaanderen. Verder werd de rit van vandaag gewonnen door vriend en mede-SVGG’r van Tiesj, Edward Theuns. Tiesj wordt vandaag 20ste.


BALOISE BELGIUM TOUR - proloog
25 mei 2016
De proloog wordt gewonnen door een verbluffende veldrijder die zich meteen zelf tot topfavoriet voor eindwinst presenteert: Wout Van Aert. Voor Tiesj blijft tijdrijden en in het bijzonder korte tijdritten een moeilijke discipline. Hij eindigt vandaag als 70ste op 26 seconden van de winnaar. Vorig jaar moest hij 39 seconden toegeven. 
Morgen vlakke rit van Buggenhout naar Knokke.VERREBROEK 
22 mei 2016
117 deelnemers staan aan de start van deze Grote Prijs Wase Polders. Het regent bij de start en in tegenstelling tot wat de buienradar voorspelde, blijft het  bijna de hele wedstrijd regenen. Dit weerhoudt er de renners niet van om een stevig tempo te ontwikkelen. Een gemiddelde van meer dan 45 km per uur over meer dan 162 km  getuigt van een fel bevochten wedstrijd. Topsport Vlaanderen Baloise komt met maar liefst 13 renners aan de start: meer dan 10 % van het deelnemersveld dus. Daarnaast nog eens 6 renners van Crelan Vastgoedservice met o.a. Wout Van Aert. 
Tiesj houdt zich de eerste  30 km wat gedeisd in het peloton. Na de zware trainingsdag van zaterdag moeten de spieren nog wat losgereden worden. Vanaf halfweg de wedstrijd is hij echter steeds vooraan in de wedstrijd te vinden. Nu eens mee in een ontsnapping  met 3, dan met 6, later eens met 10 maakt hij er samen met de andere vluchters  een boeiende kermiskoers van. Het overwicht van Topsport is echter zo groot dat er zich uiteindelijk een groep van 19 vormt die de laatste 12 km ingaat. Van die 19 zijn er 8 (!) renners van Topsport mee en ook nog eens 3 van Crelan! Op zo'n 10 km van de finish gaat Timothy Stevens (Crelan) aan de haal. Belgisch Kampioen  Preben Van Hecke springt nog haar hem toe. Wanneer Tiesj de kloof nog probeert te dichten krijgt hij én Crelan én Topsport in de nek. Deze laatsten gokken op Preben maar in de spurt met 2 is hij geen concurrent voor de snelle Stevens die overtuigend wint.
Tiesj wordt uiteindelijk 6de en is tevreden over zijn koers waarbij het massale overwicht  van Topsport  toch wel bepalend was voor het koersverloop.  


TOUR DE PICARDIE
13 - 15 mei 2016
Tijdens deze vrij vlakke Tour de Picardie reed Tiesj in dienst van de spurters van de ploeg. Meteen ook een ideale gelegenheid om koersritme op te doen in het vooruitzicht van de Baloise Belgium Tour die start op 25 mei. 
De drie ritten in Picardië eindigden zoals voorspeld in een massasprint. Twee van de drie waren voor  Nacer Bouhanni. De derde kwam op naam van Kenny Dehaes. De eveneens wederoptredende Jens Debusschere na zijn val in Gent-Wevelgem legde beslag op tweemaal een vierde en eenmaal een tweede plaats.
Tiesj kon zijn bijdrage leveren in het voorbereidende werk naar de eindspurten toe en keert met een tevreden gevoel terug uit Picardië.
Volgende koers: kermiskoers Verrebroek op 22 mei en de Baloise Belgium Tour van 25 tot 29 mei.  


TWEEDE SEIZOENSPERIODE

Na een weekje rust na de Amstel is Tiesj  begonnen aan de tweede periode van het wielerseizoen. De eerstvolgende wedstrijd is de Tour de Picardië van 13 tot 15 mei die volledig in het teken zal staan van de opbouw van koersritme.

Supporters die nog wensen mee te gaan met de bus naar het  BK in Les Lacs de l' eau d'heure kunnen best niet te lang meer twijfelen. De plaatsjes worden snel ingenomen. Neem altijd contact op met Geert  De Groote (gegevens zie hieronder). Bij betaling zeker naam + opstapplaats vermelden!

MET DE SUPPORTERSCLUB NAAR HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP OP DE WEG OP 26 JUNI 2016

Ook dit jaar organiseert Supportersclub Tiesj Benoot een busreis naar het BK dat dit jaar plaatsvindt in Les Lacs de l'eau d'heure. Iedere deelnemer ontvangt een lunchpakket. 
Opstapplaatsen: om 7u30 op Drongenplein te Drongen, om 7u45 Kring De Melac, Zwijnaarde.
 
Dankzij onze sponsors (worden later meegedeeld) en een bijdrage uit andere supportersactiviteiten kunnen we deze reis aanbieden aan onze leden aan de uitzonderlijk democratische prijs van € 10. Dus inbegrepen in de prijs: busreis van 325 km + lunchpakket! Zij die er vorig jaar bij waren in Tervuren weten dat het een bijzonder aangenaam evenement is. 

Inschrijvingen zijn definitief bij betaling. Inschrijven kan bij de bestuursleden, bij Geert De Groote (0473 11.58.36  of geertdegroote84@gmail.com) of door overschrijving op BE36 1030 3192 4081 van Supportersclub Tiesj Benoot met vermelding van BK-busreis + namen van de deelnemers + opstapplaats.
AMSTEL GOLD RACE
17 april 2016

Na de val in de Ronde van Vlaanderen, de lekke band in Parijs-Roubaix is het vandaag ziekte die Tiesj uit de koers haalt. Na nog geen 10 km voelt hij dat het voor geen meter loopt. Geen macht in de benen. Hij voelt zich ziek  en dan heeft aandringen geen enkele zin. Pijnlijk natuurlijk dat de 3 belangrijkste  van de 7 voorjaarswedstrijden waar hij de hele winter naar toe geleefd had in het water vallen. Maar de gezondheid is de basis van alles en zeker voor een topsporter. Fysieke rust  en mentale herbronning zijn nu het belangrijkste. Even geen koers nu. 

Het eerste deel van het seizoen zit er op. Het eindigt misschien een beetje in mineur maar toch niet te vergeten: 

eens  4de en eens 3de op Mallorca
9de in een 'bergrit' in Algarve en winnaar van het jongerenklassement
3de in Omloop Het Nieuwsblad
8ste in Strade-Bianche
eens 8ste en eens 9de in Tirreno-Adriatico
7de in de E3-prijs Harelbeke
en bovendien sterke prestaties voor de ploeg in Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem.
Dit zijn alweer 8 toptien plaatsen. En bijna in iedere wedstrijd de finale gereden. Proficiat! 
PARIJS-ROUBAIX
10 april 2016

Wat een fantastische Paris-Roubaix! Van bij de start wordt enorm hard gefietst. De ontsnapping van de dag laat dan ook lang op zich wachten. En zelfs eens die tot standgekomen was viel het niet echt stil in het peloton. Bij de kasseistroken komt Tiesj telkens naar voor om er in goede positie aan te beginnen. Dat lukt vrij goed tot de kasseistrook van Arenberg op 92 km van het einde: lek en niet direct hulp in de buurt. De koers is op dat moment helemaal aan het losbarsten met een achtervolgende groep met Boonen op de kopgroep. Tiesj volgt tot in het bos in de groep Cancellara en Sagan. Door het lange oponthoud raakt hij verzeild in de achtergrond en komt uiteindelijk als 114de binnen op meer dan 18 minuten van de winnaar.
Van Marcke kan nog met een aantal ploegmaats de aansluiting bij de groep Boonen maken. Wanneer ook Cancellara ten val komt weten we dat we de winnaar vooraan moeten gaan zoeken. 
In de finale krijgen we een bloedstollend spektakel te zien met Van Marcke, Boonen, Stannard, Hyman en Hagen in de hoofdrollen. Hyman haalt het voor Boonen. Mooie koers maar voor Tiesj terug pech na de val in de Ronde nu mechanisch defect. Op naar volgende week!   

TIESJ START IN PARIJS-ROUBAIX
7 april 2016

Persbericht

Ondanks de verwondingen na zijn val in de Ronde van Vlaanderen waagt Tiesj het er komende zondag toch op. Een laatste test op de kasseien leverde een bevredigend gevoel op."Tot gisteren had ik een slecht gevoel en vandaag had ik ook nog wel pijn tijdens de verkenning, maar ik voel dat de antibiotica toch zijn werk doet. Ik voel me al minder slecht", vertelt Tiesj. Ik was 100% voor de Ronde, maar ik weet niet in hoeverre die val invloed heeft op mijn conditie.De elleboog is er het ergst aan toe. "Hij heeft stand gehouden op de kasseien. Twee dagen rust zullen ook nog voor beterschap zorgen."

"Winnen zal sowieso moeilijk worden. Ik moet 100% zijn om mee te doen voor de overwinning en ik was ook 100% aan de start van de Ronde. Maar ik weet niet in hoeverre mijn val invloed heeft gehad op mijn conditie. Ik maak er sowieso het beste van."
UPDATE MEDISCHE TOESTAND TIESJ
6 april 2016

Bericht van de ploegleiding gisterenavond: 

Deze namiddag heeft Tiesj Benoot bijkomende onderzoeken ondergaan naar aanleiding van zijn val afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen. Die onderzoeken bevestigden de eerdere diagnose. Tiesj fietste maandag één uur, vandaag anderhalf uur en zal morgen een langere training afwerken. Donderdag zal hij met de ploeg de verkenning aanvatten en op basis daarvan zal de knoop betreffende deelname zondag in Parijs-Roubaix doorgehakt worden.

Teamarts Servaas Bingé: “De blessure die Tiesj het meest hindert is het letsel aan de elleboog. Daar heeft hij een diepe snijwonde. Die is goed gereinigd en gehecht, maar hebben we voor de zekerheid nog eens gecheckt. Een zware kneuzing van weefsel en spieren bleek hetzelfde verdict als zondag. De schouderkneuzing is aan de beterhand en de schaafwonden aan gezicht, handen, armen en benen genezen vrij goed. Het is uiteraard geen evidentie om met die letsels de helleklassieker te betwisten. We zullen donderdag zien hoe de verkenning verloopt en of Parijs-Roubaix rijden een realistische doelstelling is.”


PRONOSTIEK RONDE VAN VLAANDEREN SUPPORTERSLOKAAL TIESJ BENOOT

De pronostiek werd gewonnen door Luc Haenebalcke! Proficiat! 

RONDE VAN VLAANDEREN
3 april 2016
Vlaanderens Mooiste werd gewonnen door de 'mooiste' en sterkste klassieke renner van het voorjaar: Peter Sagan. Niemand die het hem niet zal gunnen na deze glansprestatie. Voor de vele supporters van Tiesj is het een schrale troostprijs. Tiesj kwam op zo'n 130 km van de finish zwaar ten val door een wegspringende drinkbus en liep daarbij zware kneuzingen aan de schouder op. Zijn gezicht, armen, handen en benen zijn zwaar geschaafd en een diepe snijwonde aan de linkerelleboog diende gehecht. Medische opvolging de komende dagen zal moeten uitmaken hoe het verdere voorjaar voor Tiesj er zal uitzien. We wensen Tiesj in elk geval een goed en spoedig herstel.
Zowel langs de weg als in het supporterslokaal maakten vele supporters van Tiesj zich op om hem aan te moedigen in wat zijn belangrijkste koers van het voorjaar moest worden. De sfeer zat er vroeg in langs de weg met een eerste supporterstreffen op de Huise Pontweg waar reeds vroeg in de koers voor de nodige ambiance werd gezorgd. Het Supporterslokaal in Zwijnaarde liep in tussen goed vol en de sfeer zat helemaal goed tot omstreeks half twee het noodlot toesloeg. Plots werd het heel stil toen op TV te zien was dat Tiesj ging liggen na zijn zware val. Opluchting wanneer de eerste berichten kwamen dat hij geen breuken had opgelopen en nooit buiten bewustzijn was geweest.
Maar even veerkrachtig als hun renner rechtten de supporters hun rug en maakten er het in de gegeven omstandigheden het beste van. Het werd een aangenaam en waardig supporterstreffen tussen jong en oud. Bedankt aan iedereen die er was, hetzij in het lokaal, hetzij langs de weg. 


SUPPORTERSEVENEMENT TIJDENS DE RONDE VAN VLAANDEREN

 
Vanaf 10.00 u 's morgens gaan wij van start voor een dagje gezellig supporteren met de beelden van de Ronde op groot scherm in supporterslokaal Kring De Melac Dorpsstraat 12 in Zwijnaarde.
.
Een MOBIELE FRITUUR zal de ganse dag beschikbaar blijven waar ieder lid van onze club (tegen voorlegging van zijn clubkaart) GRATIS kan genieten van een pakje frietjes + saus en dit op kosten van onze supportersclub (toespijs dient betaald te worden).
 
Bij het aanschaffen van een "zuipkaart" (10 € voor 7 eenheden) kan u ook nog eens deelnemen aan een lottrekking van een "ferme" fles Kwaremont.
Dat onze Tiesj weer van de partij zal zijn tussen alle andere grootheden van de fiets staat bijna als een paal boven water en dit zal ons zeker een zeer spannende, aangename en sfeervolle zondag laten beleven.
Veel sportieve groeten en tot zondag.ANTOINE DEMOITIE EN DAAN MYNGHEER
29 maart 2016
Supportersclub Tiesj Benoot wil via deze weg zijn medeleven betuigen aan familie, vrienden, supporters en ploegmaats van beide renners. Vorig jaar stond Tiesj nog samen met Antoine op het podium van de Handzame Classic en samen met Daan maakte hij bij de beloften deel uit van de nationale selectie.
   

GENT-WEVELGEM 
27 maart 2016

Wat een koers! Met nog meer dan 140 km te rijden van de 243 km breekt het peloton in stukken. Na de kopgroep van 5 vroege vluchters ontstaat zo'n belangrijke groep van 34 met daarin veel toppers als Cancellara, Van Avermaet, Sagan, Boonen met 4 ploegmaats en ook LTS is met 5 renners mee waaronder ook Tiesj. Vanmarcke heeft de goede waaier gemist en onder impuls van zijn Lotto Jumbo komt de tweede waaier op 90 km vooraan aansluiten. De 5 vluchters zijn intussen gegrepen door het eerste peloton op zo'n 115 km voor het eind.
Op ongeveer 80 km van de finish komt Jens Debusschere ten val. Jens, die met het ontbreken van Greipel in de kop van de koers de kopman was bij LTS moet  de wedstrijd verlaten en de ploeg moet van tactiek veranderen. Op 67 km van Wevelgem gaat Tiesj met Brutt, Trentin, Oss en Nizzolo  in de aanval om zo Jurgen Roelandts in de spreekwoordelijke zetel te zetten in wat dan nog van het peloton overblijft. Zij houden tot 15 km voor de steile beklimming van de Kemmelberg stand.
Op de Kemmel gaan Sagan en Cancellara in de aanval. Alleen Sep Vanmarcke kan de twee bijbenen. Onderweg rapen ze Kutznetzov op die nog voor de Kemmel een vrijgeleide had gekregen van het peloton.
De vier werken goed samen. Wat Etixx-Quickstep en de andere achtervolgers ook proberen, de sterksten zitten duidelijk vooraan. Deze keer laat Sagan zich niet verrassen. Hij wint voor Sep Vamarcke en de Rus. In de spurt voor de 5de plaats wordt Tiesj 11de en dus 15de in de einduitslag. Maar wat een wedstrijd. Met drie zware wedstrijden op 5 dagen is het tijd om te rusten en zo goed mogelijk te recuperen voor Vlaanderens mooiste volgende zondag.

Niet te vergeten op zondag 3 april: supportersevenement in supporters Lokaal De Melac in Zwijnaarde met beelden op groot scherm en lekkere Vlaamse frietjes en bovenal goed gezelschap!    

RECORDBANK E3 PRIJS HARELBEKE
25 maart 2016

In tegenstelling tot de weersberichten van woensdagavond wordt de E3 prijs toch bij mooi weer verreden. Maar er is een ander deelnemersveld aan de start dan in Dwars door Vlaanderen en ook het parcours is nog wat zwaarder. Een groep van 8 rijdt lange tijd voorop.
De koers breekt los op de Taaienberg op nog 80 km van de streep. Jurgen Roelandts, Boonen, Tiesj .. voeren de forcing en er komt een mooie groep tot stand met alle grote namen: Cancellara, Terpstra, Stybar, Boom, Roelandts, De Vreese, Vanmarcke, Sagan, Kwiatkovski, Stannard, Tiesj ...
Cancellara krijgt pech waardoor de schwung er wat uit is. Een tweede groep komt aansluiten en de eerste vluchters van de dag worden teruggenomen. In de achtergrond doet Trek een zware inspanning om Cancellara terug te brengen en dat lukt. Bij de beklimming van de Karnemelkbeekstraat gaan Kwiatkovski en Sagan hard door. Stybar en Trentin proberen nog aan te sluiten maar het lukt hen niet. Tiesj zet zich in het wiel van Cancellara maar ook die kan de kloof niet meer dichten. Met nog 30 km te gaan werken de twee vluchters goed samen en wat de 4 Etixx-Quicksteppers ook proberen de koers is gereden.
Kwiatkovski wint en Stannard wint de spurt van de groep. Tiesj wordt 5de van de groep en dus 7de in de einduitslag. Alweer een sterke wedstrijd in een zware wedstrijd.

Tiesj rijdt zondag 27 maart toch Gent-Wevelgem! Vertrekplaats Deinze.      
 

DWARS DOOR VLAANDEREN
23 maart 2016

Dwars door Vlaanderen begint met een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Er wordt om klokslag 12u00 een minuut stilte gehouden en alle renners dragen een rouwband.
Het wordt een mooie wedstrijd waarbij Tiesj zijn kwaliteiten nog maar eens etaleert. Op Tiegemberg springt hij vanuit een achtervolgende groep naar de kopgroep en gaat meteen door. Hij remonteert de overblijvende koploper en krijgt nog 5 andere medevluchters mee. Deze gaan helaas niet vol. Tiesj probeert met enkele demarrages het vuur er in te krijgen maar het mag niet baten.
De achtervolgende groep komt terug aansluiten. Op zo'n 10 km van de finish waagt Van Avermaet zijn kans. Het ziet er even naar uit dat hij het gaat halen maar op 300 meter van de streep wordt hij teruggenomen mede door het beukwerk van Tiesj, Lighthart en Terpstra. Ploegmaat Jens Debusschere kan vanuit een verre positie het mooie werk van LTS afmaken in een milimetersprint met Coquard. 

 
RONDE VAN VLAANDEREN - SUPPORTERSEVENEMENT - 3 APRIL 2016


Beste supporters,

Na de meer dan geslaagde supportersactie op de Omloop Het Nieuwsblad staat het tweede evenement al voor de deur: supporteren voor Tiesj tijdens de Ronde van Vlaanderen. Jullie zijn allemaal van harte welkom op 3 april in het supporterslokaal 'de Melac' te Zwijnaarde. Daar wacht op u: een groot scherm waar Vlaanderens Mooiste op wordt uitgezonden, een mobiele frituur, een pronostiek, de verloting van 6 liter Kwaremont, de Tiesj-merchandising, goedkope pintjes en consorten, uw medesupporters en natuurlijk heel veel ‘leute’.

Concreet: wij openen de deuren om 10u ’s ochtends, gelijktijdig met de start van de uitzending. Dit gaat door in de Kring Melac, dorpsstraat 12, 9052 Zwijnaarde. Een sluitingsuur is niet vastgelegd, dat is afhankelijk van de prestatie van Tiesj.

Vriendelijke groeten en tot zondag 3 april,

Het bestuur

- Wie est die noar de kop marcheert? Dat es Tiesj Benoot -

https://www.facebook.com/events/119835641744883/


EXTRA TIME KOERS
Woensdag 16 maart om 22u10 op Canvas: extra time koers met o.a. een interview met Tiesj !

TIRRENO ADRIATICO

Rit 7 : San Benedetto del Tronto - tijdrit 10 km
Cancellara wint de tijdrit. Voor het eindklassement werd het een spannende strijd tussen Sagan en Van Avermaet. Uiteindelijk houdt de laatste 1 seconde over en neemt de eindoverwinning mee naar huis.
Tiesj eindigt op 1' 05'' van winnaar Cancellara en keert met een goed gevoel terug naar huis voor de belangrijkste koersen van het voorjaar. 
Volgende wedstrijd op 23 maart: Dwars door Vlaanderen! 

Rit 6 : Castelraimondo - Cepagatti 207 km
Een vrij lange rit die een spannende finale kent. Na de lange ontsnapping van 6 die op zo'n 30 km van de aankomst teniet gedaan wordt ontstaat bij een tussenspurt een kopgroep van 8 sterke renners waaronder Stybar, Van Avermaet, Kwiatkovski, Sagan, Gaviria, Trentin. De klassementsrenners bij deze kopgroep gaan vol voor de secondenwinst voor deze Tirreno - Adriatico. Het peloton komt nog tot op een 15 seconden maar de 5 overgeblevenen van deze kopgroep spurten voor de overwinning. Van Avermaet haalt het voor Sagan. Van Avermaet wordt ook de nieuwe leider.
Tiesj zit vooraan in het peloton wanneer op 5 km voor de aankomst twee renners in mekaar haken. Hij kan hen niet meer ontwijken en moet voet aan de grond zetten. Koers over maar gelukkig zonder kwetsuren toch het einde van deze rit gehaald.  


Rit 5 : Foligno - Monte San Vicino
Afgelast wegens sneeuwval! 

Rit 4 : Montalto di Castro - Foligno - 222 km
De langste rit van deze Tirreno - Adriactico is er één voor de sterke klassieke renners tenzij de topspurters de beklimmingen in de laatste 50 km zouden overleven. De wedstrijd wordt gekenmerkt door een lange ontsnapping waarvan de laatste man op zo'n 20 km van de finish wordt teruggenomen. Op de Montefalco, de laatste klim van de dag, legt Cancellara er in de beginkilometers duchtig de zweep op waardoor een eerste serieuze schifting wordt doorgevoerd. Alleen Maxime Montfort en Tiesj houden stand voor LTS.
Er komt geen echte afscheiding voorin. Pas naar het einde toe op zo'n 6 km voor de finish gaat in schuifjes een groepje van 6 man weg met daarin ondermeer Jan Bakelandts. De grote ploegen zoals Tinkoff, BMC, Astana willen voor elkaar de kastanjes niet uit het vuur halen en zodoende kan Cummings zijn late uitval bekronen met een overwinning. In de spurt voor de 7de plaats haalt Sagan het voor Van Avermaet en Tiesj die daarmee alweer 9de wordt en nog maar eens een toptien plaats verovert in een lastige rit met alleen sterke renners in de finale.
Volgens de laatste beichten wordt de koninginnerit van morgen wegens te slecht weer afgelast.      


Rit 3 : Castelnuovo Val di Cecina - Montalto di Castro - 176 km
De rit werd aangekondigd als een rit voor de sprinters en zo geschiedde. Nadat de gebruikelijke vlucht van de dag werd opgeruimd maken de spurtersploegen zich op voor de spurt die er een wordt tussen de youngsters uit dit peloton. Het indrukwekkende werk van Etixx wordt glansrijk afgewerkt door de jonge Colombiaan Gaviria. LTS weet zich niet goed te organiseren voor de eindspurt. Tiesj eindigt als 40ste in het peloton en kan zonder kleerscheuren in alle rust genieten van een verjaardagsavondje! 

Rit 2 : Camaiore - Pomarance - 207 km
De eerste rit in lijn bestaat uit een vrij vlak eerste gedeelte en een tweede deel met een paar pittige beklimmingen. De rit wordt aangestipt als een rit voor de punchers à la Sagan, Valverde, Van Avermaet. En ook Tiesj wordt al bij dit rijtje toppers gerekend alsof het de normaalste zaak is voor een tweede jaarsprof die morgen pas 22 wordt. Maar Tiesj maakt het waar! 
De rit kent een klassiek verloop: 6 vroege vluchters zingen het uit tot 10 km voor de finish. Dan wordt vrij vlug het spreekwoordelijke kaf van het koren gescheiden. De toppers vechten het onder elkaar uit. De uitval van Stybar op een kleine 3 km van het einde is meteen de goede. Hij houdt 1 seconde over op een 35-tal renners waarvan Sagan de vlugste blijkt. Boasson Hagen wordt 3de. Clarke 4de. Valverde 5de. Nibali 6de. Van Avermaet 7de. Tiesj 8ste. Kwiatkovski 9de. Brambilla 10de. Alstublieft. Om maar eens te zeggen over wie hier de tegenstanders zijn. Alweer een schitterend resultaat van Tiesj.

Rit 1 : Ploegentijdrit Lido di Camaiore - 22 km
De ploegentijdrit wordt gewonnen door BMC. Bij LTS moet Tiesj op een 5-tal km van de aankomst de rol lossen. LTS eindigt op 46 seconden van de winnende ploeg BMC. Tiesj staat in het klassement op de 168ste plaats op 3min10 van de eerste leider in deze ronden: Daniël Oss.STRADE BIANCHE
5 maart 2016
Strade Bianche, of de Parijs - Roubaix van Italië, is vooral bekend omwille van zijn vele km witte grindwegen. Een wedstrijd waar alle toppers naar uitkijken. 
Het voorspelde regenweer bleef uit maar de grote renners waren op de afspraak. LTS trok voluit de kaart van Tiesj die een sterke wedstrijd reed. LTS was de hele wedstrijd lang zeer alert. Twee man mee in de vroege vlucht en Maxime Monfort sterk in de voorlaatste ontsnapping van de dag. Ook op zo'n 30 km was LTS nog met drie man aanwezig in het peleton dat dan al tot zo'n 45 man herleid was.
Op 19 km voor de finish, op een zwaar oplopend stuk, voert Sagan de forcing. Er ontstaat een kopgroep van 4 man: Sagan, Cancellara, Stybar en Brambilla, als laatste overblijver van de ontsnapping met Monfort. Tiesj volgt in de eerstvolgende groep met Van Avermaet, Nibali, Kwiatkovski e.a. De vier koplopers blijven lange tijd met een 15 seconden vooruit rijden. Brambilla rijdt nog weg maar wordt in de laatste 400 meter door Cancellara geremonteerd die de koers wint. Stybar wordt tweede. Brambilla derde.
Tiesj eindigt op een zeer verdienstelijke 8ste plaats waarmee hij bewijst dat hij een plaats tussen de grote jongens veroverd heeft.       

OMLOOP HET NIEUWSBLAD
27 februari 2016
Veel volk aan de start van deze 71ste Omloop. En vooral veel supporters van Tiesj die zowel bij de start als bij de aankomst voor de nodige animatie zorgden. Tot spijt van wie enquetes veel waarheid toekent dat jongeren niet meer geïnteresseerd zouden zijn in koers waren het hier de jongeren die met veel enthousiasme het publiek warm maakten voor de openingsklassieker.
En de koers zelf was er ééntje om vingers en duimen van af te likken. Met Tiesj in een glansrol. Op de Taaienberg, zo'n 57 km van de aankomst, gaan Rowe en Van Avermaet zwaar tekeer. Oss en Finn laten het gat vallen. Tiesj doorziet het manoeuver en maakt de sprong naar de twee. Even later sluit Sagan aan. Met zijn vieren slorpen ze snel de vroege vluchters op. De besten kunnen tot op de Lange Munte mee vooraan blijven. Uiteindelijk zal alleen een sterke Gougeard het geweld van de vier kunnen weerstaan en meestrijden voor de overwinning.
In de achtergrond probeert Etixx-Quickstep de bakens nog te verzetten maar zonder resultaat. De sterk vertegenwoordigde LTS-ploeg levert prachtig afstoppingswerk. De sterksten van de dag zitten duidelijk vooraan al worden ze in de laatste km's nog fel opgejaagd door wat overblijft van het achtervolgende peloton.  
In de spurt staat geen maat op Van Avermaet die de spurt van ver inzet. Sagan eindigt tweede en Tiesj kaapt een mooie derde plaats weg. Ploegmaat Jens Debusschere wint nog de spurt van het peloton en wordt 6de.
In het voor de gelegenheid tot supporterslokaal omgebouwde 'Speakers Corner' wordt de koers gevierd! Een geslaagde start voor Tiesj van het Belgische wielerseizoen en een geslaagde supportersreünie van Supportersclub Tiesj Benoot.       SUPPORTERSACTIE BIJ START OMLOOP HET NIEUWSBLAD OP ZATERDAG 27 FEBRUARI
Bij de start van het Belgische wielerseizoen in de thuisstad van Tiesj roept de supportersclub op Tiesj te komen steunen bij de start van het nieuwe seizoen. We verzamelen bij het startpodium op het Jan Hoetplein (aan het SMAK). U zal ons herkennen aan de rode supportersjassen en de spandoeken. Er wordt veel volk verwacht. Het is dus belangrijk om op tijd te komen. Wij staan er vanaf 9u30.
De Omloop is het ideale moment om als supporters te 'verbroederen'. Daarom bieden wij alle leden na de start een gratis consumptie aan in de Speakers Corner, een gezellig café op 100 m van de start waar de koers op TV kan gevolgd worden (Hofbouwlaan 1, aan de Heuvelpoort op de kruising van de R40 en de Normaalschoolstraat. Niet-leden kunnen uiteraard lid worden op dat eigenste moment en ook genieten van de compagnie en de consumptie!
Praktisch:
Jan Hoetplein, ploegenvoorstelling
9u30 - 10u (kom op tijd!)
Na de start 11u30: Speakers Corner

VOLTA  AO  ALGARVE 
Rit 5 Almodovar - Alto do Malhao 169 km
21 februari 2016
De laatste rit van de ronde wordt een bergrit met een zware finale. Na de traditionele ontsnapping blijft het peloton tot op 5 km van de finish vrij gesloten. Belangrijkste verliezer op dat moment is leider Tony Martin die dan reeds op meer dan 2 minuten volgt.
De aanval van Contador is meteen goed voor de dagoverwinning. Tiesj kent pech: tweemaal ketting eraf in de loop van de rit, wat toch wel krachten kost om terug te komen. Bovendien niet zo'n beste dag en dan nog zonder drank vallen in de beslissende fase. Tiesj eindigt als 40ste op 1min 30 wat een zeer behoorlijk resultaat blijft. In het eindklassement wordt hij 16de op 2 min 39. Geraint Thomas wint de Ronde. Tiesj haalt het jongerenklassement binnen. Proficiat.    

Rit 4 S.Bras de Alportel - Tavira  194 km
20 februari 2016
Een rit met een vrij vlak verloop blijkt ook in de Ronde van de Algarve vrij voorspelbaar. Een lange ontsnapping die even ver uitloopt tot de ploegen met de spurtersbazen het in het peloton gaan overnemen en de koers controleren om naar het einde toe hun topspurter in een goede uitgangspositie naar de laatste rechte lijn te brengen. Bij LTS wordt deze maal de kaart Jens Debusschere getrokken. Greipel is op zo'n 40 km voor de finish, zonder veel erg, ten val gekomen en dus wordt het Jens die het moet opnemen tegen spurtbom M. Kittel. Jens wordt derde, Kittel wint voor Wippert.
Tiesj eindigt als 33 ste. Weinig verandering in de stand. In het algemeen klassement wordt Tiesj nu 15de en eerste in het jongerenklassement.      

Rit 3 Sagres - Sagres - individuele tijdrit 18 km
19 februari 2016
Mooi weer aan het meest Westelijke punt van Europa: Sagres met de mooie zeezichten. De tijdrit wordt over een vrij vlak parcours verreden. Een tijdrit voor de echte specialisten. Fabian Cancellara wint voor Tony Martin. Tiesj wordt 51 ste op 1 min 49. Daarmee valt hij van de 9de naar de 16de plaats terug in de stand. Het blijft een mooi resultaat. Bovendien houdt hij vandaag Saez achter zich en wordt hij de dus de nieuwe leider in het jongerenklassement.  Morgen vertrekt hij dus in de witte trui!

Rit 2 Lagoa - Alto Da Foia (Monchique) 198,6 km
18 februari 2016
De tweede rit is meteen de koninginnerit. Met een aantal vrij zware beklimmingen op het menu en daarbij een sterke wind bij een 'frisse' temperatuur (5 graden bij de aankomst) wordt het een eerste confrontatie tussen de klimmers uit het pak: Contador, Aru, Sanchez, Rodriguez, T. Pinot, Aru...om de belangrijkste te noemen. Het belooft dus een spannende finale te worden.  
Van bijna direct na de start ontsnappen 7 renners met daarbij Sean De Bie voor LTS. Zij houden stand tot op zo'n 40 km van de finish. Naderhand proberen ook nog Devenys en diep in de finale o.a. ook Stybar te ontkomen. Bij de laatste beklimming die naar de eindstreep leidt bovenop Monchique barst op zo'n 5 km van de finish de strijd voor de dagoverwinning los. Het groepje met Stybar wordt overvleugeld en het lijkt er tot op 100 meter van de streep op dat Geraint Thomas het laken naar zich zal toetrekken maar een sterke Louis Leon Sanchez kan hem nog remonteren en wint de rit.
Tiesj rijdt een zeer sterke finale. Hij eindigt 9de op amper 13 seconden van Sanchez en voor Aru, Contador, Stybar en andere kleppers. Alweer een sterk staaltje dat hij ook op dit terrein zijn mannetje kan staan.  
 

Rit 1 Lagos - Albufeira 163,6 km
17 februari 2016
De eerste rit van de Ronde van de Algarve verloopt traditioneel met een lange ontsnapping en een uiteindelijke massaspurt. Ook dit jaar is het niet anders. Drie vluchters lopen tot 8 minuten weg maar worden op zo'n 15 km van de finish ingerekend. Vooral Lotto Soudal en ook Etixx Quick-Step zorgen voor de hergroepering. 
De finale wordt ontsierd door een aantal valpartijen. Ploegmaat Jelle Wallays raakt zwaar geschaafd en door zijn val raakt de spurttrein ook wat ontregeld. Uiteindelijk wint M. Kittel met overmacht deze eerste rit. Tiesj eindigt in het peloton op de 42ste plaats.

NOMINATIES STRAFSTE GENTENAAR EN SPORTBELOFTE STAD GENT
5 februari 2016

Tiesj is genomineerd voor De Strafste Gentenaar 2015. In totaal zijn 18 personen genomineerd in diverse categorieën: muziek, cultuur, bedrijfsleven, media, academisch en sport. Voor iedere categorie zijn er drie genomineerden. Voor de sport krijgt Tiesj concurrentie van KAA Gent en Waterpolo-dames KGZV. Stemmen kan op gentenaar.be/strafstegentenaar. Ook niet-Gentenaars kunnen hun stem uitbrengen! 

Ook voor de Sport Awards van de Stad Gent voor Sportbelofte van het jaar werd Tiesj genomineerd naast o.a. Nena Deconinck (eveneens van Drongen). Alleen Gentenaars kunnen stemmen via https://eforms.gent.be/Productie4.0/formulier/scStemtrofeesportverdienste.aspx/frSTS_inleiding 

TROFEO PLAYA DE PALMA - PALMA
31 januari 2016

De laatste wedstrijd van de Challenge Mallorca is een kolfje naar de hand van de spurters. Zo was het de vorige jaren en ook deze maal draait het op een massaspurt uit. Dit betekent dat voor LTS de kaart André Greipel getrokken wordt.
De ploegmaats doen er dan ook alles aan om hun kopman in goede positie naar de laatste meters te loodsen. Dit betekent onderweg aandachtig in de eerste gelederen rijden en mogelijke ontsnappingen onder controle houden. Een sterke Frederik Frison verzet hier veel werk. Ook de andere ploegmaten kwijten zich perfect van hun taak. Zo ook Tiesj die in het laatste deel van de wedstrijd samen met Tim Wellens de troepen gesloten moet houden. Zo kan de trein met Marcel Sieberg, Jasper De Buyst, Jürgen Roelandts en als laatste man Jens Debusschere André perfect afzetten. Deze maakt een schitterend staaltje van teamwork af!
LTS sluit daarmee een schitterende Challenge af met twee overwinningen van André Greipel en een derde en vierde plaats van Tiesj. Een veel betere start van het seizoen kan een ploeg zich niet dromen.

TROFEO SERRA  DE TRAMUNTANA
30 januari 2016
De koninginnerit van de Challenge Mallorca start aan de mooie Port de Soller. Na 12 km staat al meteen de zware Coll de Soller op het programma. De LTS renners weten dat deze beklimming van 2de categorie een gevaarlijke afdaling heeft. Het is dus zaak om goed vooraan boven te komen om met voldoende veiligheidsmarge die afdaling te kunnen aanvatten. In de eerste gelederen vinden we bijna alle LTSsers terug.
Louis Vervaeke rijdt een zeer aanvallende wedstrijd en zal daarvoor ook met de bergprijs bekroond worden. Tiesj maakt de hele dag deel uit van het achtervolgend peloton op een uitgebreide kopgroep met daarin ploegmaats Bart Declercq en Louis. Op zo'n 5 km voor de finish weet Cancellara nog te ontsnappen uit die kopgroep. De kop van het achtervolgende peloton, met daarbij Tiesj, sluit aan bij wat overblijft van de kopgroep. Tiesj kan zich met Tim Wellens als gangmaker nog goed plaatsen voor de eindspurt waar hij alleen Kwiatkovski moet laten voorgaan. Daarmee is de eerste podiumplaats voor 2016 binnen!

TROFEO POLLENCA - ANDRATX
29 januari 2016

Valverde, Cancellara, Kwiatkovski, Kyrienka, Mollema, Stybar, Terpstra, ...om maar enkele namen te noemen van het mooie volk dat aan de start staat van deze Trofeo. Voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen wordt het dus voor Tiesj meteen een serieuze test om te zien hoe de conditie is.
Vrij vlug in de wedstrijd ontstaat een ontsnapping van een vrij omvangrijke groep. Alleen Marcel Sieberg is mee voor LTS. Laat in de wedstrijd wordt deze ontsnapping teniet gedaan. Tiesj raakt nog weg met een groep van 6 renners met o.a. Trentin, Stuyven,...maar ook zij worden teruggenomen. Brambilla kan in de laatste km toch nog ontsnappen. In de spurt om de tweede plaats wordt Tiesj derde en dus vierde in de uitslag op 2 seconden van winnaar Brambilla. De eerste test kan dus zeker geslaagd genoemd worden.


SEIZOENSSTART  2016

Tiesj start het nieuwe wielerseizoen op Mallorca. Van 28 tot 31 januari heeft daar de Challenge Mallorca plaats. Tiesj zal aan drie van de vier wedstrijden deelnemen en komt een eerste keer aan de start op vrijdag 29 januari.  
 
Meer info over de wedstrijden op  http://vueltamallorca.com/challenge-mallorca/