PLOEGVOORSTELLING 20 DECEMBER

Bericht van Lotto Soudal:
 
Momenteel zijn onze renners op stage in het Spaanse Mallorca. Daar zullen zij samen de basis leggen voor het nieuwe wielerseizoen. Traditioneel komen alle renners daarna naar België voor de Lotto Soudal-ploegvoorstelling.
De ploeg kiest deze keer voor een vernieuwende, digitale aanpak, om alle wielerfans te kunnen laten meekijken naar de voorstelling. Geen traditionele presentatie dus, maar wel een niet te missen online uitzending!
Op woensdagavond 20 december om 20.00u te bekijken via Facebook. Kijken jullie ook mee? Meld je aan op het Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/1168508833283988
/
GESLAAGD EETFESTIJN IN DE MELAC EN BOEIENDE PRAATAVOND IN HET CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN

Na een alweer zeer geslaagd eetfestijn waar Tiesj een inkijk gaf in zijn koersintenties voor komende seizoen kwam Tiesj ook zeer uitgebreid aan het woord tijdens de praatavond in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Hierbij een verslagje van een supporter:

PRAATAVOND MET TIESJ BENOOT
organisatie Lotto Soudal en CRVV
Een ontspannen en tevreden Tiesj  ( had juist ook en met succes een examen afgelegd in een of ander moeilijk
vak aan de unief , van een vak waarvan de lessen nog door de prof moeten worden gegeven , applaus ) neemt
samen met interviewer Bart De Schampheleire ( eigenaar , reporter enz. van Grinta ) plaats op het podium .
Volgens de organisatie zijn er 130 aanwezigen komen opdagen ( volgens de politie ...... , waren trouwens niet
aanwezig ) . Natuurlijk allemaal supporters van Tiesj .
Na een kort gesprek met Bjorn van Lotto over captains of cycling en de vooruitzichten voor de verdere samenwerking
in het wielrennen beginnen Tiesj en Bart ( volgens mij heel goed voorbereid ) aan een anderhalf uur durend ,
en nooit vervelend gesprek over het verleden en de toekomst van Tiesj als wielrenner ( zijn vriendin en broer passeren
ook even de revue )
Voor we het beseffen was de tijd voorbij , en na het drinken van een goede Flandrien keren we allen huiswaarts ( denk ik toch )
Voor en na de praatsessie moest Tiesj natuurlijk ettelijke malen met zijn supporters op de foto , en steeds met de glimlach .


TIESJ OP DE PRAATSTOEL IN HET CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN OP 29 NOVEMBER 

In het kader van de samenwerking met LottoSoudal en Captains of Cycling wordt Tiesj Benoot het nieuwe gezicht van het Centrum Ronde van Vlaanderen . Tijdens een ongetwijfeld boeiende praatavond blikken we terug op het afgelopen seizoen en nemen we alvast zijn ambities en verwachtingen voor 2018 onder de loep. Heb je zelf een prangende vraag voor Tiesj? Bezorg ze ons. De vijf meest originele/interessante vragen worden hem gesteld.
Gratis toegang - inschrijven via info@crvv.beOVERZICHT TWEEDE SEIZOENSHELFT

Baloise Belgium Tour rit 1   119         
BBT   rit 2      7
BBT   rit 3    19
BBT   rit 4       8 
BBT   rit 5    30
BBT eindklassement      7
Criterium du Dauphiné  rit 1    14
CdD   rit 2    19 
CdD   rit 3      52
CdD   rit 4    30
CdD   rit 5    32
CdD   rit 6    13
CdD   rit 7    16
CdD   rit 8    14
CdD eindklassement    12
CdD jongerenklassement     3
Belgisch Kampioenschap    59
Tour de France rit 1  123
TdF rit 2    55
TdF rit 3    15
TdF rit 4     9
TdF rit 5     26
TdF rit 6    40
TdF rit 7    25
TdF rit 8    68
TdF rit 9    12
TdF rit 10   127
TdF rit 11    83
TdF rit 12    17
TdF rit 13     53
TdF rit 14    10
TdF rit 15     11
TdF rit 16      8
TdF rit 17    24
TdF rit 18    22
TdF rit 19   119
TdF rit 20    23
TdF rit 21    42
TdF eindklassement    20
TdF jongerenklassement     4
Classica San Sebastian     9
Binckbank Tour rit 1  130
BBT rit 2  176 (val)
BBT rit 3  162
BBT rit 4  142
BBT rit 5   97 (val)
BBT rit 6    5
BBT rit 7     5
BBT eindklassement   28
Brussels Classic  104
GP Quebec    12
GP Montreal    15
GP Wallonie     4
Primus Classic    83
Wereldkampioenschap Bergen    95 (val)
Il Lombardia    57

Dit betekent op jaarbasis 18 toptienplaatsen (9 in het voorjaar en 9 in het najaar) en nog eens 11 topvijftienplaatsen (3 in het voorjaar en 8 in het najaar) en dit op 75 koersdagen. Ter vergelijking: in 2016 behaalde Tiesj 15 toptienplaatsen en 3 topvijftienplaatsen. Tiesj bevestigt als 23 jarige (!) als toprenner die op alle terreinen zijn mannetje kan staan met als uitschieter zijn prestatie in de Tour de France.
 

EETFESTIJN SUPPORTERSCLUB OP 11 NOVEMBER  2017 om 18u30 in de KRING  MELAC ZWIJNAARDE

 
KAARTEN VANAF NU VERKRIJGBAAR BIJ DE BESTUURSLEDEN, IN HET SUPPORTERSLOKAAL KRING MELAC IN ZWIJNAARDE EN BIJ HET FEESTCOMITE DRONGEN IN CAFE DE PALLIETER, VIERHEKKENSTRAAT, DRONGEN
  
OF DOOR OVERSCHRIJVING OP
SUPPORTERSCLUB TIESJ BENOOT  BE36 1030 3192 4081
VERMELDING: NAAM + AANTAL PERSONEN  + vermelding scampi's of vlees (kaarten liggen dan klaar aan de ingang)


LEDEN: 24 EURO PER PERSOON / KINDEREN TUSSEN 6 EN 10: 12 EURO ( 1 lid per gezin geeft recht op deze deelnameprijs voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen)

NIET-LEDEN BETALEN 29 EURO EN ZIJN DAN METEEN OOK LID VAN DE CLUB.

PLAATSEN ALLEEN GEGARANDEERD BIJ BETALING!


RONDE VAN LOMBARDIJE  247 km
7 oktober 2017


De 'klassieker van de vallende bladeren' wordt op magistrale wijze gewonnen door Vincenzo Nibali.  Nadat de vluchters van de dag worden teruggenomen ontstaat een boeiende finale met een bijzonder sterke Laurens De Plus in de kijker. Op zo'n 40 km van de finish komt die echter zwaar ten val. Gelukkig zonder veel erg maar de wedstrijd is wel over voor hem. 
Tiesj kan met de kop van het peloton goed volgen tot op zo'n 4 km van de top van de Sormano, op zo'n 50 km van de finish maar dan moet hij de sterksten laten gaan en komt in een achtervolgend peloton terecht.  Hij eindigt uiteindelijk in een groep op zo'n 11 minuten van de overwinaar en wordt 57ste.  Met 75 koersdagen op de teller is het tijd om er even de riem af te leggen en de batterijen op te laden in een verdiende rustperiode. 

WERELDKAMPIOENSCHAP  BERGEN  267,5 km
24 september 2017

Bijzonder spannend werd het WK in het mooie Bergen pas echt de laatste 2 ronden, dus op zo'n 40 km van het einde.
Nadat de vlucht van de dag reeds op zo'n 65 km voor het eind werd teniet gedaan ging Tim Wellens heftig aan de boom schudden en kwam er een kopgroep van een 6 tal renners tot stand.  Ze kregen echter nooit meer dan 40 seconden voorsprong bij elkaar gefietst.
Wanneer zij uiteindelijk terug gegrepen worden, op zo'n 30 km van het einde, ontstaat er pas echt koers tussen de toppers met uitvallen van Langeveld en Martens en later ook van Alaphilippe. Bij de uitval van Langeveld en Martens trekt Tiesj wat er nog overblijft van het peloton op een lint en houdt  zo de kopmannen Van Avermaet en Gilbert  voorin.
Wat verder op, bij het opdraaien van de Salmon Hill, haakt Haller in een jas die over de dranghekken hangt en sleurt Stuyven, Tiesj en Jens Keukeleire in zijn val mee. Meteen 3 Belgen uitgeschakeld voor de laatste 12 km.
De koers wordt uiteindelijk gewonnen door, wie anders, Peter Sagan voor Kristoff en Matthews.PRIMUS CLASSIC IMPANIS VAN PETEGEM  199 km
16 september 2017


Verslag van de website van Lotto Soudal geplukt:
De GP Impanis-Van Petegem startte vanmorgen in Brakel en nam het peloton door de Provincies Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant om in Haacht te eindigen. Dertien hellingen moesten beklommen worden op het heuvelachtige parcours van 199,6 kilometer.  Niemand slaagde erin om uit het peloton weg te rijden tot vijftig kilometer na de start. Budding, Devriendt, Guillemois, Haag, Kirsch en Molly sloegen toen een kloof en ze kregen tot 3’40’’ voorsprong. Met 55 kilometer te gaan reed een ruime groep, met onder meer Tiesj Benoot, weg uit het peloton. Ze rekenden de vroege vlucht snel in en probeerden uit de greep van het peloton te blijven. In de slotfase plaatste Matteo Trentin een sterke versnelling, en enkel Jean-Pierre Drucker kon hem volgen. De Italiaan loste daarna zijn medevluchter en reed solo naar de meet. Ondanks het werk van Lotto Soudal aan de kop van het peloton was de Quick-Step-renner nooit meer te zien. Trentin schreef de GP Impanis-Van Petegem op zijn naam, terwijl Jean-Pierre Drucker als tweede binnenkwam. André Greipel won de sprint van het peloton en behaalde de derde plaats.

Tiesj reed een sterke wedstrijd. Eerst in het controleren van de vlucht van de dag. Later kwam hij nog helemaal vooraan in de kop van de koers na een indrukwekkende inhaalbeweging die hij moest maken na een plaspauze op het moment dat de koers vooraan in het peloton losbrak. In de kopgroep met 4 man van Quickstep kon hij weinig meer doen dan hopen op aansluiting van een aantal ploegmaten. Die komt er maar dan zijn Trentin en Drucker al vertrokken en aan de laatste 6 km begonnen.


GP de WALLONIE  212 km
13 SEPTEMBER 2017

De GP 2017 wordt gedomineerd door Lotto Soudal. Wanneer 7 renners wegrijden uit het peloton voor de vlucht van de dag zijn het de stagiaires,  Emiel Plancakert  en Mathias Van Gompel van LTS die de koers controleren. Wanneer de vlucht op 60 km van de finish teniet gedaan wordt neemt LTS de koers met Nicolas Maes, Jelle Vanendert en anderen volledig in handen.
Op zo'n 48 km voor de streep trekt AG2R het op een lint en ontstaat een waaier van 25 man met daarin 4 Lotto's.   Op 26 km wordt deze groep onder beukwerk van eerst Nikolas en daarna Tiesj herleid tot een 8-tal. Tiesj komt even voorop met Dylan Teuns maar een sterke Bakelandts, met Tim Wellens in zijn wiel, roept hen tot de orde. De groep wordt mede door pech van Loic Vliegen en het wegvallen van Jansen (Lotto Jumbo) tot 6 gereduceerd. 
Op 16 km van het einde begint Tim aan een indrukwekkende solo. Hij finisht met meer dan 1'20'' voor op Tony Gallopin die nog net weet te ontkomen aan de spurt van de 5 achtervolgers. Julien Simon wordt 3de, Tiesj 4de. Jelle wordt nog 7de en Bjorg Lambrecht (jongere van LTS die vandaag met de nationale selectie aan de start kwam) wordt 9de!


GP de MONTREAL 205 km
10 SEPTEMBER 2017

De eerste
 100 km rijden twee renners alleen voorop. Wanneer die ingelopen worden door het peloton probeert Lotto Soudal samen met Sunweb de koers hard te maken in de hoop op die manier de grote favorieten te isoleren van hun helpers. Het peloton breekt even in twee stukken waarmee het opzet lijkt te lukken maar het valt terug stil en een groot deel van de gelosten komt terug aansluiten. Van dan af krijgen we een spervuur van aanvallen. LTS is nu wel veel minder voorin te zien al laat Sean De Bie zich wel nog even zien in een ontsnapping die geen lang leven beschoren is.
De beslissende ontsnapping komt er in de voorlaatste ronde op 25 km van het einde op initiatief van Jan Bakelandts. Van een oorspronkelijk vrij grote groep blijven er uiteindelijk 6 over die voor de overwinning spurten. Tony Gallopin probeert nog met een late uitval het laken naar zich toe te trekken maar het is Ulissi die de overwinning pakt.
De spurt voor de 7de plaats komt onbegrijpelijk niet in beeld maar was blijkbaar nog tumultueus verlopen voor Tiesj die samen met Naesen bijna ten val kwam. Tiesj spurt zich in die groep nog naar een 8ste plaats en wordt 15de in de einduitslag. GP de QUEBEC 201km
8 SEPTEMBER 2017


De GP de Quebec krijgt dit jaar goed weer en dit komt de spankracht van de wedstrijd niet echt ten goede.  Van bij de start rijden 4 renners weg met o.a. Tosh Vandersande van LTS. Ze krijgen tot meer dan 9 minuten voorsprong en het duurt tot bijna 10 km voor het einde tot de laatste overblijver van het viertal terug wordt ingelopen door het peloton. 
De koers eindigt met een spurt van een vrij grote groep. Sagan wint voor Van Avermaet. Tiesj wordt 12de. 


SELECTIE VOOR WK IN BERGEN NOORWEGEN OP 24 SEPTEMBER
4 SEPTEMBER 2017

Bondscoach Kevin De Weert maakte vandaag zijn selectie voor het WK in Bergen bekend. Tiesj zal samen  met Van Avermaet, Gilbert, Stuyven, Naesen, Keukeleire, D. Teuns en Wellens de Belgische kleuren verdedigen in Noorwegen. Na drie selecties bij de beloften is dit Tiesj zijn tweede selectie bij de profs. En ook dit jaar is hij  met zijn 23 jaar de jongste van de geselecteerden.
De uitgesproken kopmannen zijn Van Avermaet en Gilbert. Voor de  supporters van Tiesj krijgt dit kampioenschap met aanwezigheid van Tiesj een extra dimensie.
Proficiat aan Tiesj met deze selectie! 

BRUSSELS CYCLING CLASSIC  200 km
2 september 2017


De Brussels Cycling Classic krijgt dit jaar Arnaud Demare als overwinnaar op de erelijst. In een spurt van een grote groep wint hij voor Marko Kump en André Greipel.
Vrij vroeg in de koers ontstaat een kopgroep van 6 die tot maximum 5 minuten voorsprong krijgt.  Op zo'n 75 km van het eind wordt deze groep versterkt door 9 achtervolgers met daar bij Sean De Bie en Tiesj voor LTS.  De groep van aldus 15 renners krijgen nooit meer dan een goede minuut maar toch blijven ze tot op minder dan 10 km voor de finish voorop. Brandle zet nog even door en Tiesj helpt op kop van het peloton nog mee de kloof op deze laatste vluchter te dichten.
Tiesj rijdt een sterke wedstrijd, zeker in acht genomen dat hij net terug is van hoogtestage en na een autorit gisteren van 900 km. Nu maandag eerst nog een examen en dan wordt het afreizen naar Canada voor de Worldtourwedstrijden  in Quebec en Montreal.


 


BINCKBANKTOUR - rit 7 - 197 km

13 AUGUSTUS 2017

De laatste rit van de Binckbanktour (vroegere  Enecotour) eindigt traditioneel op De Vesten in Geraardsbergen. Dit jaar is het Jasper Stuyven die gebruik maakt van een aarzeling in het peloton om op een 3 km van de finish solo te gaan. Hij kan nog net voor de aanstormende groep de streep bereiken.
De spurt voor de tweede plaats wordt gewonnen door Philippe Gilbert voor Tom Dumoulin, Sagan en Tiesj die dus 5de wordt. Tiesj rijdt een sterke eindspurt want op  500 meter van de streep zit hij nog in 15de positie.
De Binckbanktour eindigt op die manier nog goed voor Tiesj met een 5de plaats in de zware Ardennenrit en eveneens een 5de plaats in deze semi 'Vlaamse klassieker'.
De komende 14 dagen staat een hoogtestage op het programma om dan begin september het laatste deel van het seizoen aan te vatten.


BINCKBANKTOUR - rit 6 - 203 km
12 AUGUSTUS 2017

De koninginnenrit van Riemst naar Houffalize wordt een wedstrijd met veel regen. Regenweer en dus is Tim Wellens op zijn best. Ook Tiesj houdt wel van wat slecht weer. Beiden kunnen zich dan ook naar hartelust uitleven op de Ardense hellingen.
Tiesj startte nochtans met heel veel twijfels na een tweede val in 4 dagen tijd. Op de Col de la ferme Libert, ongeveer half wedstrijd, geeft hij teken dat alles goed zit. Op dat moment rijdt een kopgroep van 7 met o.a. Tony Martin nog 5 minuten voorop. Een sterke LTS-ploeg controleert samen met Sunweb de koers. Zij dichten de kloof tot op 30 seconden wanneer de steilste helling van de dag Saint Roch in Houffalize zich aandient. Het is Tiesj die de uiteindelijke aansluiting maakt en meteen sterk doorgaat. Het peloton scheurt aan flarden onder het km-lange gebeuk van Tiesj. Dan probeert Oliver Naessen weg te komen maar weer is het Tiesj die de achtervolgende groep terugbrengt.  Het moment van Tim Wellens om zijn duivels te ontbinden. Alleen Sagan kan volgen maar die wordt teruggeslagen door een lekke band. Dumoulin weet Wellens nog bij te benen en in de achtervolgende groep kraakt het langs alle kanten. Tiesj moet even bekomen van de geleverde inspanningen en moet even ondergaan. Toch slaagt hij er in om samen met Valgren bij de drie achtervolgers: Van Avermaet, Stuyven en Naessen, aan te sluiten.
Wellens en Dumoulin blijven voorop. Tim wint en Tiesj behaalt een mooie 5de plaats. Dumoulin wordt de nieuwe leider met 4 seconden voorsprong op Wellens.BINCKBANKTOUR  - rit 5 - 167 km
11 AUGUSTUS 2017

Een mooie rit op de wegen van de Amstel Goldrace. Tiesj had er veel zin in maar op een kleine 12 km van de finish komt hij ten val net wanneer de koers in een definitieve plooi valt. Het wordt een spannende finale. Uiteindelijk trekt Lars Boom aan het langste eind en wint met kleine voorsprong.
Tiesj verliest meer dan 5 minuten en twijfelt of hij morgen nog kan starten. De wonde die hij opliep bij de val in de tijdrit is terug opengereten en nog wat verslechterd plus nog wat extra schaafwonden op dij en elleboog. BINCKBANKTOUR - rit 4 - 156 km
10 AUGUSTUS 2017

Andre Greipel verrast vriend en vijand door vandaag mee te gaan in de ontsnapping van de dag. Samen met Lighart en Politt rijdt hij tot op 25 km voorop. De voorsprong wordt nooit echt groot zodat deze rit toch nog eindigt op een massasprint zoals verwacht werd. Trek-Segrafredo lijkt de enige ploeg die een sprinttrein op de rails krijgt en Edward Theuns maakt het schitterend af.
Tiesj eindigt op 2'33''. In het algemeen klassement staat hij 141 ste op 5'07''.


BINCKBANKTOUR - rit 3 - 185 km
9 AUGUSTUS 2017

Een vlakke rit tussen Blankenberge en Ardooie. Van bij de start rijden 5 renners weg. De sprintersploegen controleren. Vluchters worden teruggenomen op 6 km van de streep en op het eind wint Sagan. Kung blijft leider.
Tiesj ondervindt wat lichte hinder van de kwetsuur van gisteren. Morgen de laatste vrij vlakke rit van deze BBT. Wie klopt Sagan?


BINCKBANKTOUR - rit 2 - tijdrit  9 km
8 AUGUSTUS 2017

Na een zeer belovende start in de tijdrit komt Tiesj op het gladde wegdek halfweg de rit ten val. Hij verliest daar bij veel tijd. Hij wordt allerlaatste op 2'44. Afwachten hoe de gehavende linkerknie morgen is en dan nieuwe doelen stellen voor deze Binckbanktour. Een goed eindklassement zit er niet meer in.
Kung wint en wordt de nieuwe leider
 


BINCKBANKTOUR - rit 1 - 169,8 km
7 AUGUSTUS 2017

Een vlakke rit zonder veel geschiedenis. In de spurttrein verliest A. Greipel contact met de leadout. Sagan wint. Tiesj wordt 130 ste.
 CLASICA SAN SEBASTIAN
29 JULI 2017

De eerste klassieker van het 'najaar' is de zware Clasica San Sebastian, vergelijkbaar met Luik-Bastenaken-Luik. En ook hier is het wachten tot diep in de finale vooraleer de echte toppers naar voorkomen. De eerste schifting wordt gemaakt op de tweede beklimming van de Jaizkibel  op zo'n 60 km van de streep. Wat overblijft is een groep van zo'n 60 man die de 7 vroege vluchters van de dag terugnemen. Er zijn nog een paar uitvallen maar de koers wordt definitief in de plooi gelegd op de Murgil Tontorra. Drie renners scheiden zich af: Mollema, Gallopin en Landa. Alleen Dumoulin en Kwiatkovski kunnen er nog naar toe. Kwiatkovski wint . Gallopin wordt 2de. Tiesj wordt op 38 seconden verdienstelijk 9de. De Tour is duidelijk goed verwerkt.

TOUR DE FRANCE  week 3
18 tot
23 JULI 2017

Na een goede tweede rustdag geeft Tiesj op dinsdag blijk van koersdoorzicht en is op de afspraak wanneer  het peloton in waaiers uiteenvalt. Hij rijdt een sterke finale en wordt 8ste. 
Voor de zwaarste rit van de ronde trakteert de dopingcontrole hem op een extraatje door hem om 1/2 7 's morgens uit bed te halen voor een controle. De eerste kilometers van de rit naar Serre-Chevalier gaat het dan ook moeizaam en wanneer hij dan ook nog achter een valpartij even voet aan de grond moet zetten rijdt een grote groep  zonder hem weg uit het peloton. In de loop van de rit wordt hij beter en beter. Ging het nog moeilijk op de Col d' Ornon, op de Col de la Croix de Fer komt de kracht terug. De Telegraphe komt hij goed boven en het is slechts op de Galibier dat hij de top van het klassement moet laten gaan. Hij eindigt sterk als 24ste in deze zware Alpenrit. In de klim naar de Col d' Isoard, de dag daarop, doet hij nog wat beter en wordt hij 22ste.
In de langste rit van deze ronde op vrijdag mist hij op het nippertje de ontsnapping van de dag en dreigt daarmee uit de top 20 van het algemeen klassement te vallen. Het klassement was op zich nooit een doel maar het zou toch jammer zijn nu hij reeds zo ver gekomen is door een ploegmaat (Tony Gallopin is tot op 1 minuut genaderd) uit deze top 20 te worden gereden. Mooi steekspelletje dus tussen de twee ploegmaten voor de tijdrit op zaterdag.  Tiesj rijdt zijn sterkste tijdrit ooit en eindigt als 23ste in een discipline die zeker niet zijn sterkste is en behoudt zijn 20ste plaats in het GC.
Als op één na jongste renner van het hele pak eindigt Tiesj zijn eerste Ronde op een 20ste plaats in het algemeen klassement en als 4de in het jongerenklassement.  Met een 8ste, 9de, 10de,11de, 12de, 15de, 17de, 22ste, 23ste, 24ste, 25ste en 26ste  plaats op 21 ritten en in de anderee ritten nog een rol in de sprinttrein van LTS is dit meer dan een geslaagd debuut. Vele Belgische en buitenlandse supporters hebben genoten van wat hij de voorbije drie weken gepresteerd heeft en gunnen hem dan nu ook een weekje verdiende rust.
Proficiat Tiesj en bedankt voor de mooie spannende uren die je ons berzorgde! TOUR DE FRANCE  week 2
11 tot 16 JULI 2017

De tweede week start moeilijk voor Tiesj. Hij voelt zich op dinsdag wat ziek en kent zijn tot op heden moeilijkste dag in de tour. Desondanks doet hij zijn werk in de voorbereiding van de sprint van André Greipel. Het wil voor de Lotto Soudalploeg echter maar niet lukken hoe indrukwekkend het voorbereidende werk ook soms is.
In de zware rit op donderdag met twee klimmen van eerste categorie, één van tweede en één buitencategorie is Tiesj terug op topniveau. Hij wordt 17de in de zware Pyreneënenrit. Op vrijdag gaat hij met het gros mee naar Foix en wordt daar 53ste.
In de rit naar Rodez  wordt van de Belgen veel verwacht maar Matthews is duidelijk een maat groter en wint met sprekend gemak. De door de commentatoren als onvoldoende explosief  bestempelde Tiesj spurt zich op de muur van Rodez, zonder enige steun, van uit 35ste positie naar een puike 10de plaats en rijdt daarmee één van de snelste spurten bergop.
Op zondag kan Tiesj, na het missen van de oorspronkelijke ontsnapping van 4 met o.a. Serge Pauwels, samen met een grote groep de sprong naar voor maken. In de finale is het beste er wel af en heeft hij samen met andere overgebleven vluchters weinig verhaal tegen de losgeslagen Mollema. Hij kan ploegmaat Gallopin nog wat steun verlenen bij de laatste beklimming van de dag. Gallopin wordt 3de. Tiesj wordt nog knap 11de.
In het algemeen klassement is hij beste Belg, voor wat dat waard is, op de 21ste plaats. In het jongerenklassement staat hij 6de. 


TOUR DE FRANCE  week 1
1 tot 9 JULI 2017 

De eerste week van het grootste wielerspektakel van het jaar zit er op. Begonnen in de regen in Düsseldorf en via hete dagen een eerste rustdag bereikt in Chambéry, in de Jura, in het Zuid-Oosten van Frankrijk. Wat voor de toeschouwers misschien soms een saaie bedoening leek was voor vele renners een zware week, niet het minst omwille van de temperaturen die tot 42 graden de reeds verhitte pan uitswingden.
Tiesj reed een goede tot zelfs zeer goede koers. In de ritten die uitliepen op een massaspurt deed hij zijn deel van het 'treinwerk' waarbij het soms van 90 km voor de streep wringen was om met de kopman Greipel vooraan in het peloton te blijven.
In Longwy reed hij naar een 15de plaats op een zwaar oplopende aankomst. In de tumultueuse spurt in Vittel, waar Sagan en Cavendish uit de Tour verdwenen, werd hij 9de.
In de eerste bergrit naar La Planche des Belles Filles werd hij 26ste. In de rit naar Station des Rousses deed hij meerdere pogingen bij het begin van de wedstrijd om weg te raken uit het peloton. Hij miste daar de uiteindelijke goede vlucht en bleef verder tot 25 km voor het einde in de groep van de klassementsrenners.
De laatste rit voor de rustdag stond als één van de koninginnenritten van deze Tour aangeduid en Tiesj maakte er een spannende wedstrijd van waar vele supporters vingers en duimen bij aflikten. Jammer genoeg werd de wedstrijd wat overschaduwd door de valpartij van Geesink, Porte, Thomas, Majka en andere ongelukkigen. Bijna van bij het begin van de rit tot op 2 km voor de top van de Mont du Chat op zo'n 27 km van de finish reed hij mee op kop van de wedstrijd. Uiteindelijk werd hij nog twaalfde en staat hij nu 23ste in het algemeen klassement wat op zich nooit een doel geweest is en ook nu geen doel wordt. Maar toch maar mooi meegenomen.


BK ANTWERPEN
25 JUNI 2017

Uit het verslag van Lotto-Soudal


'Het Belgisch kampioenschap werd dit jaar op een vlak parcours van 238 kilometer gereden in Antwerpen. De renners moesten veertien rondes afleggen, met telkens twee kasseistroken. In de tweede ronde raakte Jürgen Roelandts weg met twee metgezellen. Het peloton liet begaan en de drie kregen een maximale voorsprong van 7’30”. Toen het peloton het tempo verhoogde, daalde de voorsprong snel en op zestig kilometer van de streep werd de kopgroep met Roelandts weer gegrepen. De hergroepering leidde tot vele nieuwe aanvallen uit het peloton, maar niemand raakte echt weg. Op dertig kilometer van het einde vormde zich een nieuwe kopgroep van veertien, met daarbij Tosh Van der Sande en Tim Wellens. De belangrijkste ploegen waren vertegenwoordigd in deze groep waardoor het peloton liet begaan. In de voorlaatste ronde spatte deze kopgroep nog uit elkaar, toen vijf renners op de kasseien van de Waalse Kaai ontsnapten. Tim Wellens zat net niet mee in de eerste groep en probeerde in de laatste ronde nog de achtervolging in te zetten. Dit lukte niet meer en de vijf renners sprintten voor de Belgische titel. Oliver Naesen was de sterkste na een zware koers, voor Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven. Tim Wellens kwam als negende over de streep in de eerste achtervolgende groep. Jasper De Buyst won nog de sprint van het peloton en hij eindigde als tiende.'

Tiesj had af te rekenen met een sputterende 'dérailleur' en moest van fiets wisselen. Met hulp van Maxime Montfort kon hij snel terug zijn plaats in het peloton innemen en daar mee zicht houden op het verloop van de koers en mee de ontsnapping waar Tosh en Tim deel van uitmaakten,  beschermen. Op een 4-tal km voor de finish deed hij nog een uitval uit het peloton maar werd op 1,5 km tot de orde geroepen. Hij werd uiteindelijk 59ste.

BUSREIS NAAR BELGISCH KAMPIOENSCHAP TE ANTWERPEN
ZONDAG  25 JUNI  2017


leden 10 €
niet-leden15 € (steunkaart supportersclub inbegrepen)

met autocar tot op het parcours
gratis inkom op het parcours

lunchpakket inbegrepen


vertrekplaatsen: om 8h in Drongen op Drongenplein
of om 8h15 aan het OCZw in Zwijnaarde


de betaling geldt als inschrijving

inschrijven bij de bestuursleden of overschrijven op rek.nr. BE36 1030 3192 4081 op naam van
Supportersclub Tiesj Benoot, met vermelding van naam en aantal personen

Verdere inlichtingen bij Marc Snoeck: Tel: 0470 68 72 46
of snoeck.marc4@gmail.comCRITERIUM DU DAUPHINE  rit 8  Albertville - Plateau de Solaison
11 juni 2017


uit verslag van  Lotto Soudal

'Het Critérium du Dauphiné kende vandaag een nagelbijtende ontknoping. In de korte slotrit van 115 kilometer met vier beklimmingen werd gele trui Richie Porte bestookt en was er een spervuur aan aanvallen van begin tot eind. Er was daarbij een mooie rol weggelegd voor Tiesj Benoot, Tony Gallopin en Rafael Valls.
Net als gisteren duurde het een tijd vooraleer een groep renners kon wegspringen van het peloton. Na dertien kilometer geraakten 24 renners voorop, met daarbij Tony Gallopin. Op de Col des Saisies werd de kopgroep uitgedund en na enkele kilometers reed Tony Gallopin alleen vooruit. In de groep van de gele trui viel het nooit stil omwille van aanvallen van Fabio Aru, Chris Froome en Alejandro Valverde. Uiteindelijk werd Gallopin ingerekend door de groep van de gele trui op 49 kilometer van de aankomst. Tiesj Benoot en Rafael Valls bevonden zich in de groep van Richie Porte.
Vervolgens demarreerden Fabio Aru en Alejandro Valverde. Benoot en Valls sprongen mee met een tegenaanval. Benoot verloor terrein en werd vlak voor de top van de Col de la Colombière bijgehaald door Porte. De Lotto Soudal-renner hield een mooi tempo aan en finishte als veertiende op Plateau de Solaison, op minder dan vijf minuten van de ritwinnaar. Benoot sluit de Dauphiné af als twaalfde in het eindklassement en derde beste jongere.'

Tiesj : “Ik had niet verwacht hier deze week op dit niveau te presteren tussen al deze toppers. Ik heb mezelf verbaasd. Dit wil echter niet zeggen dat ik mijn plannen zal omgooien. Ik reis vandaag verder door naar de Sierra Nevada waar ik een stage inlas tot 21 juni. Daar wil ik de laatste hand leggen aan mijn voorbereiding op de Tour. In de Tour wil ik André Greipel bijstaan en mijn kans wagen in ontsnappingen. Van een klassement najagen is geen sprake.”
“Het verloop van de rit vandaag is ongezien. Van bij de start zat de vlam in de pan. Sky had gemerkt dat de ploegmaats van Richie Porte geen sterke indruk maakten en wilde hem isoleren. Samen met Rafael Valls kwam ik terecht in een groepje met Contador, maar daar moest ik afhaken. Vervolgens heb ik mijn eigen tempo aangehouden en ben ik lang bij Porte kunnen blijven. Het was vandaag bloedheet en dat ik bij deze temperatuur zo goed presteer is een heel goed teken. In het verleden was de hitte altijd een teer punt voor mij, maar ik kan daar nu beter tegen. Dat is positief met het oog op de Tour.”

Sterke  Dauphiné Tiesj: proficiat! Alweer een prestatie waar de vele supporters mee verwend worden!CRITERIUM DU DAUPHINE rit 7  Aoste - Alpe d'Huez  168 km
10 juni 2017


De koninginnerit telt 6 beklimmingen met als laatste  Alpe d' Huez. Vanaf km 20 rijdt een grote groep van 17 weg met daarin o.a. Jelle Vanendert, de roommate van Tiesj tijdens deze Dauphine. De vluchters krijgen tot bij de 7 minuten voorsprong maar het parcours zelf zorgt voor slijtage in de kopgroep. Uiteindelijk zijn het Kennaugh en Swift die aan het slot voor de overwinning strijden. Kennaugh gooit zijn metgezel op zo'n 3 km af en neemt de overwinning.
Tiesj rijdt alweer een heel sterke wedstrijd en kan tot 1,5 km voor de aankomst stand houden in de groep van de klassementsmannen  met Porte, Froome, Contador,..Martin. Hij eindigt als 16de op 2'30'' van de winnaar  en op 11 seconden van Froome!
In het klassement staat hij nu 13de op 4'20'' van leider Porte. In het jongerenklassement staat hij derde.


CRITERIUM DU DAUPHINE rit 6  Parc des Oiseaux -  Villars-les-Dombes   -  La Motte-Servolex  147,5 km
9 juni 2017


De eerste van drie zware ritten heeft alles wat men van een mooie bergrit kan verwachten. Eén beklimming van 3de, één van 4de en één buitencategorie, de gevreesde Mont du Chat waar Merckx in '74 geschiedenis schreef door in de afdaling 2 minuten goed te maken op Poulidor.
Van bij het begin van de wedstrijd proberen renners een aanval op te zetten om zo met voorsprong aan de moeilijkste beklimming van de dag te beginnen. Tiesj probeert ook een paar keer weg te komen maar Movistar en Sky laten LTS niet begaan.
Voor twee andere Belgen lukt het wel: Naesen en Pauwels raken samen met 4 anderen voorop en krijgen heel snel een grote voorsprong die oploopt tot 8'25. Aan de voet van de klim van Le Chat hebben ze nog 5 minuten voorsprong. Naesen die een tijdje niet mee aan kop mag meerijden omdat zijn kopman Bardet zijn zinnen op de rit gezet heeft houdt het langst knap stand en komt als 5de over de top in gezelschap van o.a. Valverde.
Tiesj rijdt een zeer sterke wedstrijd en kan tot 2,5 km van de top in de groep van Froome blijven. De top ligt op 15 km van de finish en slechts 2 km na een gevaarlijke afdaling. Froome haalt in de afdaling Aru bij. Samen met Fuglsang, Porte en Aru stuiven zij naar de aankomst. Fuglsang wint.
Tiesj komt binnen als 13de op 2'17'' van de winnaar. In het klassement wordt hij nu 15de (eerste Belg) op 3'46'' van Porte die de nieuwe leider wordt.      


CRITERIUM DU DAUPHINE  rit 5  La Tour-de-Salvagny  -  Mâcon  -  175,5 km
8 juni 2017


De ontsnapping van de dag van 4 met daarbij 3 Nederlanders valt druppelsgewijs uit elkaar. Dylan Van Baarle blijft het langs standhouden maar op zo'n 10 km voor het eind dient ook hij zich gewonnen te geven. De massaspurt wordt gewonnen door Bauhaus van Sunweb.
Thomas De Gendt komt mee binnen met de eerste groep en behoudt de gele trui. Tiesj wordt 32ste in dezelfde tijd als de winnaar. In het algemeen klassement wordt hij 21ste.

CRITERIUM DU DAUPHINE rit 4  La Tour-du-Pin  -  Bourgoin-Jailleu - tijdrit  23 km
7 juni 2017


De tijdrit op een vrij zwaar parcours wordt gewonnen door Richie Porte. Alhoewel het niet Tiesj zijn specialiteit is weet hij een goed resultaat te behalen en eindigt 30ste op 1'23''. Zelfs Froome weet hem niet in te lopen. Froome eindigt als 8ste op 37'' van de winnaar en dus 46 seconden voor Tiesj.
In het klassement staat Tiesj nu 22ste op 1'50''.
Thomas De Gendt  wordt vandaag knap 9de en behoudt zijn gele trui met 27 seconden voorsprong op Porte.


CRITERIUM DU DAUPHINE rit 3 Le Chambon-sur-Lignon  -  Tullins  184 km
6 juni 2017


Rit 3 moest een nieuwe kans worden voor de spurtersploegen maar deze beten hun tanden stuk op een vroege ontsnapping van 6 man met daarin één Belg, Backaert. De maximale voorsprong van 6'30'' wordt wel gereduceerd tot 11 seconden maar de 6 blijven dus vooruit. Koen Bouwman wint.
Tiesj wordt 52ste en staat 13de in het klassement op 1'09'' van ploegmaat De Gendt. 
Morgen staat een tijdrit op het programma en Tiesj heeft de twijfelachtige eer om net voor Froome te starten.  

CRITERIUM DU DAUPHINE rit 2 Saint-Chamond - Arlanc  171 km
5 juni 2017


Rit 2 wordt door de kenners aangeduid als een kans voor de machtsspurters en dit wordt ook bewaarheid. De traditionele vlucht van de dag wordt onder toedoen van LTS goed onder controle gehouden. Démare die halfweg koers nochtans even de rol moest lossen wint met veel overmacht de eindspurt. De hele LTS-ploeg, zonder Tosh Vandersande die wegens koorts niet meer startte, weet leider De Gendt veilig naar de finish te brengen. Thomas behoudt de gele trui. Opdracht volbracht. Tiesj wordt vandaag 19de.  

CRITERIUM DU DAUPHINE rit 1 Saint-Etienne - Saint-Etienne 170,5 km
4 juni 2017


'Meteen na de start van deze 170,5 kilometer lange etappe met start en aankomst in Saint-Étienne liep de weg al omhoog, op weg naar de eerste van acht officiële beklimmingen. Thomas De Gendt had vandaag zijn zinnen gezet op de bergtrui. Met zes andere renners zette hij een vlucht op: Alex Domont, Delio Fernandez, Silvio Herklotz, Angel Madrazo, Antonio Nibali en Romain Sicard. Een duidelijk sterke de Gendt kwam op alle beklimmingen als eerste boven. Buit binnen dus.
Maar dat was nog niet alles. De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van zes en een halve minuut. 25 kilometer voor de finish bleven daar nog drie minuten van over. Het peloton zou de kloof niet meer dichten. In de finale moesten de renners drie lokale ronden van vijftien kilometer afleggen, met daarin een beklimming van derde categorie. Onder impuls van De Gendt lieten de Lotto Soudal-renner en Axel Domont de anderen achter zich in de tweede ronde. In de slotronde schudde De Gendt zijn laatste tegenstander van zich af en soleerde naar de overwinning.
De Gendt leidt het algemeen klassement met een voorsprong van 48 seconden op Axel Domont en 1’03” op Diego Ulissi.' verslag LTS

Tiesj rijdt een aandachtige wedstrijd. Vanaf 45 km voor het einde zien we hem in de voorste gelederen van het peloton net na Orica Scot en Sky. Met Thomas De Gendt vooraan is het alleen zaak attent te blijven en over voldoende kracht te beschikken om mee voorin te blijven. Van het voltallige peloton blijven er uiteindelijk maar 55 over die met de klassementsmannen finishen. Tiesj wordt 14de.


BALOISE BELGIUM TOUR  rit 5  Tienen - Tongeren 169,6 km
28 mei 2017


De laatste rit wordt bijzonder belangrijk voor het eindklassement aangezien de voorsprong van de leider slechts 1 seconde bedraagt. Quickstep heeft dan wel de leiderstrui, de Nationale selectie heeft met Jens Keukeleire op plaats twee een belangrijke pion voor het eindklassement. De tactiek van Quickstep is duidelijk, proberen de boniseconden van de golden km wegvegen door mee te gaan in een vroege ontsnapping die hopelijk die golden km op 27 km van de finish haalt. Dit lukt echter niet en Keukeleire pakt meerdere seconden in de drie spurten waardoor hij leider wordt. Hij zal ondanks een val in de laatste drie km eindwinnaar worden.
Tiesj kan in de laatste spurt van de golden km nog een secondje meepikken maar schiet daar niet veel verder mee op in de rangschikking omdat ook Vermote nog seconden wint. Tiesj gaat wel door na de laatste spurt en zo ontstaat nog een kopgroep met de belangrijkste namen uit de wedstrijd. Voor de Nationale selectie is alleen Jens Keukeleire mee en wetende dat er nog 10 seconden boni  te rapen zijn aan de streep zet die Selectie alles op alles om de kloof nog te dichten en dat lukt hen. 
De laatste drie km neemt LTS het hele peloton op sleeptouw en zet Jens Debusschere perfect af voor de eindspurt die hij dan ook glansrijk wint. Tiesj heeft zijn deel van het werk gedaan en eindigt 30ste. In de eindafrekening eindigt hij op de 7de plaats in de zelfde tijd als de 6de en op 40 seconden van eindwinnaar Keukeleire.
Tiesj kan terugkijken op een geslaagde ronde. Ondanks de hitte weet hij mee zijn stempel te drukken op het verloop van de wedstrijd. De hoogtestage heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen. En als supporters hebben we terug kunnen genieten van een strijdbare Tiesj!


BALOISE  BELGIUM TOUR   rit 4  Ans -Ans 167,8 km
27 mei 2017

De koninginnerit wordt aangekondigd als een mini Luik-Bastenaken-Luik en bovendien staat van 's morgensvroeg een loden zon aan de hemel. De renners zijn dus gewaarschuwd, dit wordt een zware wedstrijd. Desondanks wordt van bij de start een hoog tempo aangehouden. Er ontstaat een kopgroep van 12 renners met daarin van alle grote ploegen een vertegenwoordiger. Voor Lotto Soudal is Jurgen Roelandts aan boord. Verder o.a. Cavagna voor Quickstep, Lammertink voor Katusha, Keukeleire voor de Nationale Selectie, Guerreiro voor Trek.
Jurgen geeft op zo'n 70 km van de streep aan dat hij zich niet zo goed voelt en dus moet de voltallige ploeg van LTS aan de bak. Bedoeling voor de Cote Roches aux Faucons de vluchters terugnemen. Op de bewuste Cote, op zo'n 40 km voor de finish voert Tiesj in eerste instantie de forcing en naderhand ook Gilbert. Ook op St-Nicolas is het Tiesj die het sterkst naar boven gaat. Alleen Gilbert, Bakelandts en Martin kunnnen volgen.Ze naderen tot op minder dan 30 seconden van de leidersgroep die uit elkaar valt. Vier man gaat door: Cavagna, Lammertink, Guerreiro en Keukeleire. In de achtervolgende groep raakt Tiesj geïsoleerd omdat de drie anderen, Gilbert, Bakelandts en T. Martin, een ploegmaat vooraan hebben en hij niet. Zij worden terug bijgebeend door o.a. Naesen en Vermote.
Vooraan verschalken Lammertink en Guerreiro hun twee medevluchters. Lammertink wint, Keukeleire wordt derde. De jonge Fransman Cavagna wordt de nieuwe leider met slechts 1 seconde voorsprong op Keukeleire.
Tiesj wordt 8ste op 31 seconden. Ook in het algemeen klassement staat hij nu 8 ste.

  


BALOISE BELGIUM TOUR  rit 3  Beveren - Beveren tijdrit 13,4 km
26 mei 2017


Matthias Brändle wint de tijdrit voor T. Martin en Wout Van Aert die beiden op 14 seconden eindigen. Tiesj realiseert een 19de tijd op bijna 47 seconden. Van Aert wordt de nieuwe leider, Tiesj staat nu 10de op 40 seconden.BALOISE BELGIUM TOUR rit 2 Knokke-Heist  -  Moorslede 199 km
25 mei 2017


De 2de rit gaat door het Vlaamse Heuvelland en de Kemmelberg doet zijn prestige alle eer aan want daar breekt de koers helemaal los. Onder gebonk van Gilbert, Van der Poel, Van Aert en zeker ook Tiesj ontstaat een ruime kopgroep van een 30-tal renners die later gereduceerd wordt tot 13. De 13 nemen snel voorsprong en lopen tot 1 min 18 uit maar in het achtervolgende peloton komt op zo'n 15 km van het einde toch terug organisatie waardoor de voorsprong op de streep maar 13 seconden blijft.
In de kopgroep heeft Tiesj gezelschap van ploegmaat Jelle Vanendert, verder Gilbert, Van der Poel, Van Aert, Naessen, Vermote, Pardini, Senechal, Martin, Wynants en Benjamin Declercq. In de spurt staat geen maat op Van der Poel die wint voor Gilbert en Van Aert. Tiesj wordt 7de.
Het klassement wordt nu aangevoerd door Gilbert. Tiesj staat 6de op 13 seconden.


BALOISE BELGIUM TOUR  rit 1  Lochristi - Knokke-Heist 178,8 km
24 mei 2017


Na een hoogtestage van drie weken komt Tiesj terug in competitie sinds de Amstel Goldrace. De eerste rit is traditioneel een rit voor spurters. Zo ook vandaag. Lotto Soudal komt op het gepaste moment op zo'n 3,5 km met 5 renners naar voor om Jens Debusschere in een goede uitgangspositie te brengen voor de eindspurt. Hij wordt op de streep echter geklopt door Brayan Cocquard en moet dus tevreden zijn met een tweede plaats.
Tiesj kan zijn deel van het werk doen in de spurttrein en laat zich dan uitzakken en komt als 117de over de streep. Door kleine secondenverschillen door de Gouden Km staat hij in het klassement op de 119de plaats.OVERZICHT VOORJAAR 2017

Nu het eerste deel van het wegseizoen er op zit is het plezant om even een overzichtje te maken van de prestaties van Tiesj.

TROFEO SERRA DE TRAMUNTANA  (153,9 KM)      8
TROFEO ANDRATX - MIRADOR DES COLOMER (158,7 km)      3
VUELTA MURCIA (182,7 KM)       8
CLASICA DE ALMERIA (190 KM)    101
RONDE VAN DE ALGARVE rit 1 (183 km).    132
RONDE VAN DE ALGARVE rit 2 (189,3 km)     10
RONDE VAN DE ALGARVE rit 3 (tijdrit 18 km)     29
RONDE VAN DE ALGARVE rit 4 (203,4 km)     31
RONDE VAN DE ALGARVE rit 5 (179,2 km)       3
OMLOOP HET NIEUWSBLAD 198 km    DNF
KUURNE - BRUSSEL - KUURNE  200,7 km      4
STRADE - BIANCHE  175 km 175 km       8
TIRRENO  -  ADRIATICO  rit 1 ploegentijdrit 22,7 km       7
TIRRENO - ADRIATICO  rit 2  229 km    147
TIRRENO - ADRIATICO rit 3  204 km      31
TIRRENO - ADRIATICO  rit 4  178 km      93
TIRRENO - ADRIATICO rit 5  209 km      13
TIRRENO - ADRIATICO  rit 6  169 km      82
TIRRENO - ADRIATICO rit 7  tijdrit 10 km      66
MILAAN - SAN REMO  291 km     133
DWARS DOOR VLAANDEREN 203 km        7 
RECORDBANK E3 HARELBEKE 206 km      14
RONDE VAN VLAANDEREN  260 km    DNF
BRABANTSE  PIJL  197 km        3
AMSTEL GOLD RACE 261 km       15

Tiesj reed tussen eind januari  en half april 25 wedstrijden waaronder 1 ploegentijdrit waarin de ploeg 7de werd.
In de 24 overige wedstrijden behaalde hij maar liefst 9 toptienplaatsen waaronder 3 podiumplaatsen!
Daarnaast kwam hij nog 3 maal binnen de top 15 over de streep. 
In de Ronde van de Algarve won hij ook nog de jongerentrui!
Ter vergelijking: in 2015 haalde hij in het voorjaar 6 toptienplaatsen waaronder 1 podiumplaats. In 2016: 7 toptienplaatsen waaronder 2 podiumplaatsen.

En toch zullen vele supporters zich dit voorjaar als een voorjaar vol pech herinneren: de val in de 2de rit van de Tireno laat zich voelen tot na Milaan San Remo. In de Omloop zit hij gevangen achter de val net voor de Taaienberg en in de Amstel lag een mooie ereplaats in het verschiet tot kettingproblemen de droom in duigen deed vallen.
Een foute inschatting tijdens de Ronde bezorgde vooral hemzelf de grootste ontgoocheling van het voorjaar. Hij herpakte zich met een sterke Brabantse Pijl en een spetterende aanval in de Amstel die de koers de mooiste finale in jaren opleverde. Jammer genoeg  gooide mechanische pech roet in het eten.
Alles bij elkaar toch maar weer een mooi voorjaar waar wij als supporters ons hart konden aan ophalen! 

AMSTEL GOLD RACE 261 km
16 april 2017


De Amstel Gold Race  is een lange wedstrijd met 35 hellingen die samen meer dan 2800 hoogtemeters en meer dan 40 klimkm's tellen.
De vroege  vlucht van 12 krijgt tot 8 minuten voorsprong maar op 39 km van de streep wordt de laatste overblijver van die vlucht teruggegrepen.
Op zo'n 100 km van het einde kwam Tiesj reeds ten val: knie, heup en schouder zijn geraakt. Met de hulp van ploegmaat Mertz kan hij toch vrij snel terug aansluiten bij het peloton.

Op initiatief van Tiesj ontstaat op de Kruisberg een kopgroep van 8 met daarin o.a.Gilbert, Rojas, Izaguirre, Henao, Lindeman, Albassini en Haas. Bij de beklimming van de Fromberg op 33 km van de finish krijgt hij echter kettingproblemen waardoor hij zijn 7 medevluchters moet laten gaan. Alleen Kwiatkovski zal nog vooraan komen aansluiten.
In de achtervolging dient Tiesj ook nog even voet aan de grond te zetten wanneer hij achter de val van Kreuziger en Gasparotto zit.  Toch komt hij terug in wat nog overblijft van het peloton en wordt nog 7de in pelotonspurt  en dus 15de in de totaaluitslag. Gilbert wint. Kwiatkowski wordt tweede. Mits minder pech zat er zeker een mooie ereplaats in voor Tiesj.
Met de Amstel sluit Tiesj zijn voorjaar af en neemt even wat gas terug om terug te komen in de Ronde van België.   

BRABANTSE  PIJL  197 km
12 april 2017


Met de Brabantse Pijl wordt de brug gemaakt van de kasseiklassiekers naar de Ardennenklassiekers.
De vlucht van de dag, met daarin Brits kampioen A. Blythe, rijdt tot bijna 7 minuten voorsprong bij elkaar. Onder invloed van een bedrijvige Victor Campenaerts ontstaat een achtervolgende groep van 9 renners met daarin o.a. Stijn Devolder, Laurens De Plus en ook Tiesj. Aan de voet van de Schavei benen zij de vluchters bij. Met nog 46 km voor de boeg lopen ze al snel tot 20 seconden uit op het achtervolgende peloton.
Uit het peloton komt een groep van vier vooraan aansluiten: Colbrelli, Deveneyns, Lindeman en Dillier. Met 2 man van Quickstep, 2 man Bahrain en 2 man van Lotto Jumbo zit Tiesj wat gevangen. De samenwerking is niet ideaal. Op de kasseien van de Ijskelderlaan  breekt de kopgroep en gaan ze met 8 naar de laatste helling. Net aan de voet van de Schavaei op een kleine km van de finish komt Tim Wellens met Vakoc nog aansluiten.  In de spurt staat echter geen maat op de Italiaan Colbrelli die de wedstrijd wint voor Vakoc en Tiesj. 
RONDE VAN VLAANDEREN  260 km
2 april 2017


'Vlaanderens Mooiste' doet haar naam weer alle eer aan. Een fantastische wedstrijd met een massa volk op de been en met een winnaar  die op weg lijkt zijn superjaar dat 2011 was, naar de kroon te steken.
Op basis van de voorgaande voorjaarskoersen kon verwacht worden dat Quickstep Floors op De Muur de koers zou proberen in een definitieve plooi te leggen. En zo gebeurde. Boonen en Gilbert voeren daar de forcing. Tiesj zit in de eerste gelederen maar gokt dat het te vroeg is omdat noch Sagan, noch BMC mee zijn. Maar uit de groep van 14 die daar wegrijdt komt  de overwinnaar na een solo, ingezet op 55 km van de aankomst. Gilbert was outstanding, alhoewel...bij de beklimming van de Kwaremont, op zo'n 25 km van de streep lijken Sagan, Van Avermaet en Naesen  toch nog een bedreiging te zullen gaan vormen tot een val van dit drietal  Gilbert definitief buiten schot zet.
In de beklimming van La Houppe verliest Tiesj contact met de kop van het peloton door een val van enkele renners achter in de groep. Op dat moment breekt dit peloton met Van Avermaet, Sagan en o.a. Naesen in twee stukken. Tiesj zit in het tweede deel en slaagt er niet meer in de sprong naar het eerste peloton te maken. Voor Tiesj is de koers over en na de beklimming van de Koppenberg, op zo'n 40 km voor de finish draait  hij af naar Oudenaarde. Ontgoocheld om de foute beslissingen die hij maakte op beslissende momenten.
Gilbert wint dus, Van Avermaet wordt nog tweede, Terpstra derde.


Beste supporters,
Na de meer dan geslaagde supportersactie op de Omloop Het Nieuwsblad staat het tweede evenement al voor de deur: supporteren voor Tiesj tijdens de Ronde van Vlaanderen. Jullie zijn allemaal van harte welkom op zondag 2 april in het supporterslokaal 'de Melac' te Zwijnaarde. Daar wacht op u: een groot scherm waar Vlaanderens Mooiste op wordt uitgezonden, gratis frieten, een pronostiek, de Tiesj-merchandising, heel goedkope pintjes en consorten, uw medesupporters en natuurlijk heel veel ‘leute’.
Concreet: wij openen de deuren om 10u ’s ochtends, gelijktijdig met de start van de uitzending. Dit gaat door in de Kring Melac, dorpsstraat 12, 9052 Zwijnaarde. Een sluitingsuur is niet vastgelegd, dat is afhankelijk van de prestatie van Tiesj ;).
Vriendelijke groeten en tot zondag 2 april,
Het bestuur


RECORDBANK E3 HARELBEKE 206 km
24 maart 2017


Naast  Tony Gallopin werd Tiesj door de ploegleiding aangeduid als kopman voor deze mooie Worldtourwedstrijd.
Tony komt vrij vroeg in de wedstrijd ten val en moet de wedstrijd ook verlaten. En wanneer Tiesj in de afdaling van de Hotond op weg naar de Kortekeer lek rijdt weten we al dat het moeilijk zal worden voor Lotto Soudal om een belangrijke rol te spelen in de finale. Tiesj krijgt nog een wiel van ploegmaat Remy Mertz en kan op die manier nog vrij snel aansluiting maken met de staart van het peloton maar op de smalle wegen naar  en na de Taaienberg is het geen sinecure om terug vooraan  in het peloton te komen. 
In tussentijd is de koers vooraan ook helemaal losgebroken en rijden de sterkste renners weg. Op de Oude Kwaremont komen Naesen, Van Avermaet en Gilbert alleen voorop. Ze werken goed samen en in het achterkomende peloton, waar Tiesj in tussen is komen aansluiten, levert Quickstep Floors goed afstoppingswerk.
Van Avermaet  wint voor Gilbert. Naesen wordt 3de. Tiesj wordt 14de.DWARS DOOR VLAANDEREN 203 km
22 maart 2017


De finale van deze boeiende wedstrijd begint met een démarrage van Gilbert op de Berendries op 75 km van het einde. Er ontstaat een belangrijke groep achter de 6 vroege vluchters. Deze worden al snel bijgehaald en ook vrij snel achtergelaten.
Voor LTS is Wallays mee waardoor LTS niet aan het werk gaat in het achtervolgende peloton. De ploegmaats van Démare en Vanmarcke proberen de bakens  nog even te verzetten maar het is vrij snel duidelijk dat het vooraan sneller gaat dan achteraan. Met een sterk motiverende Gilbert en een fenomenale Lampaert  valt het vooraan nooit echt stil. Op de Paterberg, op zo'n 30 km van de streep, gooien zij met Durbridge en Lutsenko hun medevluchters af en stevenen af op de finish.
De achtergelaten medevluchters worden eerst door Terpstra en Stybar bijgebeend en daarna ook door een groep met Gallopin en Tiesj. De Varent is dan al achter de rug en de 4 vluchters hebben een voorsprong van meer dan een minuut. Lampaert verschalkt op de laatste kasseistrook Durbridge en Lutsenko en Gilbert speelt het ploegenspel perfect. Lampaert wint. Gilbert wordt 2de.
In de spurt voor de 5de plaats wordt Tiesj 3de en dus 7de in de einduitslagMILAAN - SAN REMO  291 km
18 maart  2017


De Primavera is de eerste grote klassieker van het seizoen. Met zijn 291 km is het ook de langste. Naast De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije is het één van de wielermonumenten.
De langste maar soms ook de saaiste. Tot 60 km van de streep gebeurt er meestal weinig. Ook zo vandaag. De vlucht met 10 rijdt een maximale voorsprong van 5 minuten bij elkaar en wordt op 25 km van de aankomst tijdens de beklimming van de Cipressa opgerold. Vanaf km 60 zien we ook Tiesj geregeld vooraan in de koers maar bij de beklimming van de Cipressa, op zo'n 25 km van de finish moet hij afhaken.
Vooraan wordt aangevallen maar het is wachten tot op de Poggio  en op Sagan om de koers in zijn definitieve plooi te leggen. Alleen Alaphilippe en Kwiatkovski kunnen Sagan bijbenen. In een centimeterspurt verslaat Kwiatkovski Sagan.  Eerste Belg wordt Tim Wellens op de 18de plaats. Tiesj wordt 133ste op 5 min 24.TIRRENO - ADRIATICO rit 7  tijdrit 10 km
14 maart 2017


De tijdrit wordt gewonnen door Rohan Dennis. Tiesj eindigt 66ste op 51 seconden en wordt 66ste.
De eindoverwinning is voor Nairo Quitana. Tiesj eindigt ook in eindkassement op 66ste plaats. Na de val in rit 2 was het twee dagen zwaar afzien maar hij heeft de Tirreno goed kunnen afsluiten.
Vanavond volgt nog een busreis van 4 uur naar Milaan waar morgen de laatste voorbereiding voor Milaan San Remo begint.TIRRENO - ADRIATICO  rit 6  169 km
13 maart  2017


Zoals verwacht draait de 6de rit uit op een massaspurt. Lotto Soudal rijdt een sterke finale. De laatste 4 km zitten Tiesj, Jurgen Roelandts en Jens Debusschere perfect gepositoneerd achter drie renners  van Orica. Op 1 km van de finish komt Tiesj op kop met Jurgen en Jens in zijn wiel. In het wiel van Jens schuilt echter het gevaar: Gaviria, Sagan, Stuyven. Op 350 meter gaat Tiesj van kop en komt Jurgen met Jens maar net dan gaat ook Gaviria met Sagan en Stuyven. Gaviria wint voor Sagan en Stuyven, Jens wordt 5de en Jurgen nog 10de. Tiesj komt na sterk leadoutwerk als 82ste binnen.  

TIRRENO - ADRIATICO rit 5  209 km
12 maart 2017


Na zijn val in rit 2 had Tiesj zijn focus verlegd naar rit 5 in deze Tirreno Adriatico. Een rit die aangekruist stond als een rit voor punchers maar dit bleek niet in de uitslag. De eerste 10 waren behalve Sagan, allemaal klassementsrenners. Sagan, dat is 'buitencategorie', als hij ooit zijn doelen verlegt naar het klassementswerk dan kunnen we nog verrassende uitslagen verwachten van deze uitzonderlijke renner.
Het werd dus een zware rit met meerdere kortlopende ontsnappingen maar de klassementsrenners hadden er duidelijk hun zinnen op gezet. Op zo'n 10 km van de finish zitten bij de ongeveer 25 overblijvende renners van het koppeloton nog hooguit een paar renners die niet tot de echte klimmers kunnen gerekend worden: Van Avermaet, Bakelandts, Sagan en Tiesj.

Bij de laatste muur, op zo'n 6 km van de aankomst moet Tiesj 100 meter toegeven op de eersten. Terugkomen lukt niet meer. Sagan wint voor Pinot. Tiesj wordt op 29 seconden knap 13de en is eerste Belg in deze zware rit. Zijn reactie: 'Na twee dagen harken na mijn val, had ik vandaag terug een goed gevoel'.
Nu de komende dagen uit de miserie van valpartijen blijven en het echte werk kan beginnen. 


TIRRENO - ADRIATICO  rit 4  178 km
11 maart 2017


De vierde rit eindigt met de beklimming van de 16 km lange Terminillo. Het wordt dus een rit voor de klimmers. De ontsnapping van de dag met 6 renners rijdt bijna van bij de start weg en haalt op een bepaalde moment een voorsprong van meer dan 10 minuten.  Op 35 km voor de finish probeert Lotto Soudal samen met Sunweb een waaier op te zetten om op die manier een schifting door te voeren in het peloton en wie weet de klimmers te verschalken. Het plannetje mislukt echter.
De finale wordt betwist tussen de klassementsmannen. De klassieke renners laten begaan.
Quitano wint de rit en wordt ook de nieuwe leider. 
Tiesj komt met de spreekwoordelijke bus als 93ste binnen op een dikke 20 minuten. Nikolas Maes komt in de laatste afdaling voor de lange klim ten val en moet de wedstrijd jammer genoeg verlaten.       


TIRRENO - ADRIATICO rit 3  204 km
10 maart 2017


Wat verwacht werd kwam ook uit. De derde rit eindigt op een massaspurt. Alhoewel.
Na een lange vlucht van 7 die uiteindelijk herleid wordt tot 3 en op het eind zelfs tot 1 stormt het peloton met een rotvaart richting Montalto di Castro. En het noodlot slaat weer toe. Op minder dan 1 km voor de aankomst valt een renner vrij vooraan in  
het  peloton en sleurt o.a. Boonen en Gaviria mee. 
Tiesj weet aan de val te ontsnappen en eindigt vandaag, na een lastige dag ingevolge de val van gisteren, als 31ste. Sagan geeft vooraan iedereen het nakijken maar een sterke Jurgen Roelandts eindigt knap 3de.


TIRRENO - ADRIATICO  rit 2  229 km
9 maart 2017


De langste rit in deze ronde werd gewonnen door Geraint Thomas. Een mooie finale evenwel zonder Tiesj die tijdens de bevoorrading door een wegspringende drinkbus ten val kwam en daarbij de knie bezeerde. Het plooien van de knie deed nogal pijn. Hield zich daarom wat achter in het peloton en liet het op zo'n 10 km van de finish lopen. Hij kwam binnen op meer dan 12 minuten achterstand en valt vanzelfsprekend ver terug in het klassement. Voor de statistieken: 147ste in de rit en nu 141ste in het klassement.  Verdere deelname aan de Tirreno komt niet in het gedrang. Morgen tijdens spurtersrit  proberen wat te herstellen en verder bouwen aan de conditie. 

TIRRENO  -  ADRIATICO  rit 1 ploegentijdrit 22,7 km
8 maart 2017


Lotto S
oudal rijdt een behoorlijke ploegentijdrit en eindigt als 7de ploeg op 51 seconden van BMC.
Tiesj eindigt  met de 5 overblijvende renners van LTS en staat 40ste in het algemeen klassement dat aangevoerd wordt door Caruso.STRADE - BIANCHE  175 km
4 maart 2017


Door vele klassieke renners wordt de Strace Bianche één van de mooiste voorjaarswedstrijden genoemd. Ook Tiesj wil er steevast bij zijn op de grindwegen in Toscane.
De wedstrijd wordt in slecht weer verreden. De vroege ontsnapping houdt vrij lang stand. In de finale wordt de achtervolgende groep mee door De Bie, Wellens en Tiesj dicht bij de koplopers gebracht. Dan is het een opéénvolging van ontsnappingen en terug samenlopen van deze groep van een 12-tal renners waaruit o.a. Sean is weggevallen na volbrachte opdracht.
De uiteindelijke finale wordt bekampt tussen Wellens, Stybar, Van Avermaet en Kwiatkovski. Deze laatste maakt het met een sterke solo van een 20-tal km mooi af. Tim wordt in de spurt voor de 2de plaats geklopt door Van Avermaet. Tiesj wordt nog knap 8ste.
En niet onbelangrijk: Peter Sagan heeft opgegeven: ziek.   

 
KUURNE - BRUSSEL - KUURNE  200,7 km
26 februari 2017


Door het uitvallen van Jens Debusschere met een lichte hersenschudding rijdt Tiesj onverwacht dan toch de tweede wedstrijd van het openingsweekend.  Een wedstrijd die in het verleden vaak door een sprinter gewonnen werd.
Het eerste wedstrijduur leggen de renners meer dan 48 km af. Een waanzinnig hoge snelheid. En toch ontstaat een kopgroep van 6 met o.a. Jurgen Roelandts voor Lotto Soudal.  Ze rijden een mooie voorsprong bij elkaar tot op de beklimming van de Oude Kwaremont de koers door het achtervolgende peloton wordt opengebroken. Eerst Stannard, maar daarna Stybar gaan fors door. De enige die Stybar gemakkelijk kan remonteren op de uitloper van die Oude Kwaremont is Tiesj. Even verderop komt daar ook Kung bij. Ze hebben een kleine voorsprong op een groep met veel toppers: Martin,  Van Avermaet, Sagan,  Stuyven,....Deze groep komt aansluiten en zo is er een sterke achtervolgende groep met voor LTS Tiesj en Nikolas Maes. Voor BMC zijn vier renners mee. Er zijn dan nog een 80-tal km te koersen. 
Toch duurt het tot een 30 km van de streep voor de 6 vroege vluchters gevat worden. Het peloton komt intussen ook dichtbij maar de aansluiting kan het niet maken.
Op 27 km van het eind gooit Stuyven de knuppel in het hoenderhok en aast op een stunt als vorig jaar. Dit is echter buiten wereldkampioen Peter Sagan gerekend. Samen met Trentin rijdt hij naar Stuyven toe. Tiesj doorziet het gevaar en maakt de sprong naar voren. Wat een inspanning! Even verder kan ook Rowe nog aansluiten. Met zijn vijven gaan ze strak door. De achtervolgende groep zal bij de aankomst alleen de spurt van de vijf vluchters voor zich zien voltrekken.
Op Sagan staat geen maat. Tiesj komt plots in de wind te zitten en kan alleen nog Trentin remonteren. Tiesj wordt knap 4de na een superspannende Kuurne-Brussel-Kuurne. 
De Tiesjsupporters kregen een fantastische wielernamiddag voorgezet.  OMLOOP HET NIEUWSBLAD 198 km
25 februari 2017


Veel volk aan de start in het Gentse Kuipke voor de openingsklassieker van het Belgische wielerseizoen. Ook heel wat supporters voor Tiesj.
Het duurt een hele tijd voor de ontsnapping van de dag tot standkomt. Uiteindelijk rijden 6 renners weg. Ze krijgen tot maximum 8 minuten.
Vooral Katusha rijdt aan kop van het peloton en zo komt de ontsnapping onder controle.
Bij het ingaan van de finale, op zo'n 65 km van de streep, slaat het noodlot toe. Na de Donderij is het een wringen van jewelste naar de voet van de Taaienberg. Vooraan in het peloton komen een paar renners ten val. De bijna voltallige ploeg van Lotto Soudal zit heel goed gepositioneerd maar een 5-tal van hen, waaronder Tiesj, kan de val niet ontwijken. De fiets zit vast in andere fietsen en wanneer deze uiteindelijk losraakt blijkt het voorwiel kapot. Tiesj krijgt nog het voorwiel van Nikolas Maes maar intussen zijn 4 minuten verlopen.
Vooraan voeren Trek en met hen Van Avermaet en Sagan de forcing op de Taaienberg. Er ontstaat een ruime achtervolgende groep op de ontsnapping van de dag. Deze wordt uiteindelijk teniet gedaan onder het beukwerk van Trek en anderen. Op de Eikenberg draait Sagan de gas helemaal open. Uiteindelijk blijven er slechts 3 renners voorop: Sagan, Van Avermaet en Van Marcke. Zij werken goed samen en maken onder mekaar uit hoe de podiumplaatsen verdeeld worden: Van Avermaet wint voor Sagan en Van Marcke.
In de achtergrond beseft Tiesj de zinloosheid van zijn achtervolgingsijver en houdt hij er bij de voet van de Molenberg mee op. Een eerste grote ontgoocheling van het seizoen: met goede benen, door een stomme val, zijn kansen niet kunnen verdedigen.
In de val is ook Jens Debusschere betrokken. Er wordt gevreesd voor een lichte hersenschudding en op advies van de ploegarts moet Jens forfait geven voor Kuurne. Wedstrijd waarop hij nochtans zijn zinnen gezet had. Nog ergere pech dus voor hem. Tiesj zal Jens vervangen in de wedstrijd van morgen.         


BOODSCHAP VAN ALGEMENE NUT IVM  OMLOOP HET NIEUWSBLAD OP 25 FEBRUARI 2017

Beste supporters, 

Eindelijk is het nieuwe wielerjaar van start gegaan! Met enkele mooie ereplaatsen in Mallorca en Portugal toonde Tiesj zijn goede vorm. Het belooft dus wederom een spetterend jaar te worden. Vorig jaar werd Tiesj 3de na Van Avermaet en Sagan, doet hij dit jaar nog beter?

Tiesj is een Gentenaar, een UGent student en een Buffalo, geen beter moment om onze held aan te moedigen voor de eerste klassieker van het jaar. We spreken af aan de rennersbus van Lotto-Soudal (Floraliënhal). Daar zal u ons herkennen aan de rode ‘supportersjassen’ en de spandoeken. Wij raden aan op tijd te komen (+/- 10u) want er is veel te bezichtigen en het zal druk zijn! Hierna steken we door naar het Kuipke waar de ploegvoorstelling zal plaatsvinden.

De Omloop is ook het ideale moment om als supporters te ‘verbroederen’. Daarom bieden wij alle leden na het supporteren enkele gratis consumpties aan in de Speakers Corner, een gezellig café op 100m van de start waar de koers op TV kan gevolgd worden. (Hofbouwlaan 1, aan de Heuvelpoort op de kruising met de R40 en de Normaalschoofstraat). De consumptiesbonnen zijn te verkrijgen op vertoon van je lidkaart!

PRAKTISCH:
Kuipke, ploegvoorstelling
9u30 - 10u (kom op tijd!)
Na de start 11u30: Speakers Corner

Tot dan,

Het bestuurRONDE VAN DE ALGARVE rit 5 (179,2 km)
19 februari 2017


 De 5de en laatste etappe van deze ronde heeft meer dan 3700 hoogtemeters. De renners zijn dus gewaarschuwd: dit wordt geen wandeling in het park!
Het duurt enige tijd voor de ontsnapping van de dag tot standkomt maar uiteindelijk ontstaat toch een kopgroep van 21 man. Die werken vrij goed samen waardoor de vlucht dan ook standhoudt tot 4 km voor de finish of tot de voet van de lastige Alto de Malhao.  Deze klim heeft stijgingspercentages van meer dan 9 %.
In de laatste km gaat Antunes Amaro in de aanval en wat verder op ontbindt ook Tiesj zijn duivels. Garcia de Mateos volgt in zijn wiel en verslaat hem voor de 2de plaats. Antunes wint de rit.
Tiesj blijft 8 ste in het algemeen klassement. Tony Gallopin wordt derde. Andrei Greipel wint de puntentrui. Tiesj de jongerentrui. Dan kan men spreken van een geslaagde campagne van LTS.
RONDE VAN DE ALGARVE rit 4 (203,4 km)
18 februari 2017


De rit  van Almodovar naar Tavira draait meestal uit op een massaspurt. Dit is dit jaar niet anders maar het peloton liet zich ei zo na verrassen door drie van de vroege vluchters die stand hielden tot amper 2 km van het eind. De ploegen van topsprinters Lotto Soudal, Quickstep en Trek hadden er meer dan hun handen mee vol maar uiteindelijk werd het dan toch een massaspurt waar Andrei Greipel aan het langste eind trok en de zege voor LTS binnenhaalde.
In het algemeen klassement verandert er niets bovenaan.
Tiesj werd vandaag 31ste en blijft leider in het jongerenklassement. In het algemeen klassement  blijft hij 8ste.


RONDE VAN DE ALGARVE rit 3 (tijdrit 18 km)
17 februari 2017

In het algemeen klassement wordt Roglic de nieuwe leider. Tiesj schuift op naar de 8ste plaats op 1'49" van de nieuwe leider.
In het jongerenklassement  vermeerdert hij zijn voorsprong op Enric Mas die nu op 48" staat.
De talrijk aanwezige Vlamingen genoten van de Tiesjs 'verschijning op het podium in de stralend witte leiderstrui van het  jongerenklassement. 
Kopman Tony Gallopin staat nu 4de in het algemene klassement op 55 seconden van de leider.RONDE VAN DE ALGARVE rit 2 (189,3 km)
16 februari 2017


De rit naar Alto da Foia bij Monchique is traditioneel de rit in de Ronde van de Algarve waarin de eerste echte klassementsrenners zich tonen. Ook dit jaar krijgen we klasbakken als Kwiatkovski, Sanchez, Daniel Martin, Tony Gallopin vooraan in de koers. Ook Tiesj laat zich zien in de finale van deze toch wel zware rit.
Met nog 20 km te gaan voeren 3 renners van Quickstep de forcing. Tiesj volgt met ploegmaat Tony Gallopin in de eerste achtervolgende groep maar ze kunnen het gat nooit meer helemaal dichten ook al komen ze op een bepaald moment nog heel dichtbij. D. Martin gaat samen met Roglic alleen door.
Martin wint voor Roglic. Kwiatkovski wordt 3de. Tiesj kan Tony nog helpen opschuiven naar voor. Die wordt 8ste. Tiesj wordt op 46 seconden 10de en verovert de jongerentrui. Sterke wedstrijd.   


RONDE VAN DE ALGARVE rit 1 (183 km). 
15 februari 2017


Van bij de start kiezen 6 renners het hazenpad en lopen al snel ver uit. Het peloton laat begaan. Onder commando van Lotto Soudal worden de 4 overgebleven vluchters op 25 km van de finish ingelopen.  LTS controleert van dan af de wedstrijd. De spurt van A Greipel wordt van ver voor de eindmeet voorbereid. In een prangende spurt moet Andrei de overwinning aan Gaviria laten. 
Tiesj die zijn bijdrage voor de ploeg leverde wordt 132 ste.


CLASICA DE ALMERIA (190 KM)
12 februari 2017


Net als de vorige edities van deze wedstrijd  krijgen we ook dit jaar een stereotiep verloop.  Een lange ontsnapping die naar het einde teniet gedaan wordt en met als apotheose een massaspurt. Lotto Soudal zet een mooi treintje op de rails waarin ook Tiesj zijn bijdrage levert. Jens Debusschere wordt derde. De overwinning gaat naar Magnus Cort Nielsen. Tiesj loopt na het geleverde werk binnen als 101 ste.
Na de wedstrijd vertrekt de ploeg met de bus naar Algarve in Portugal: een avondlijke rit van om en bij de 400 km. Vanaf woensdag volgt de Ronde van de Algarve.  


VUELTA MURCIA (182,7 KM) 
11 februari 2017


Heel veel wind maar aangename temperaturen voor de Ronde van Murcia. Heel wat ontsnappingen die allemaal teniet gedaan worden voor de belangrijkste beklimming van de dag op zo'n 70 km van de finish. Valverde kiest daar al voor de lange ontsnapping. Tiesj en Tony Gallopin proberen de bakens nog te verzetten samen met drie andere. De samenwerking verloopt niet vlot en deze vijf vluchters worden teruggenomen door een groep van 17.
Tot een georganiseerde achtervolging komt het niet en Valverde demonstreert met een 70 km lange solo dat hij met zijn 36 jaar zeker nog niet afgeschreven is.
Lotto Soudal kiest in de achtervolging om voor Jurgen Roelandts de spurt aan te trekken. Jurgen wordt derde in de spurt en dus 4de in de einduitslag. Tiesj wordt 8ste.  
 


TROFEO ANDRATX - MIRADOR DES COLOMER (158,7 km)
28 januari 2017


Ook de derde rit van de Challenge Mallorca zet Lotto Soudal helemaal naar zijn hand. In een stralend lentezonnetje controleert Movistar van A. Valverde de koers met LTS als de perfecte counterploeg. De finale ligt halfweg op de klim naar Formentor, bijzonder  mooi stukje van het eiland. LTS beheerst de finale en dit weerspiegelt zich in de uitslag: overwinning voor Tim Wellens, Tiesj wordt derde en Louis Vervaeke vierde. Valverde wordt tweede.
Er wordt al gesuggereerd om de Challenge Mallorca om te dopen tot Challenge Lotto Soudal.
Voor Tiesj is de eerste podiumplaats van het jaar een feit. Hij blijft nog een paar dagen op Mallorca om de volgende wedstrijden in spanje voor te bereiden.
TROFEO SERRA DE TRAMUNTANA  (153,9 KM)
27 januari 2017


Met een overwinning van ploegmaat Andrei Greipel gisteren, was de passage op Mallorca eigenlijk al geslaagd voor Lotto Soudal. Vandaag deed de ploeg er nog een ferme schep bovenop.
Na ongeveer 100 km ontstaat een kopgroep van 15 man met daarin, naast Valverde en Quitana, 6 man van LTS. Om beurten zijn er dan uitvallen, telkens is LTS alert en present. Uiteindelijk komt een groep van 7 man weg met daarbij Tim Wellens en Louis Vervaeke voor LTS. Voor Movistar was Amador mee. In de achtervolgende groep gaat het slot er op. Tim maakt uiteindelijk een sterke solo en wint. Louis wordt tweede.
Naar het einde toe gaat Tiesj met Valverde nog weg uit de achtervolgende groep. Tiesj wordt 8ste, Valverde 9de.
Het gevoel was goed en de ploeg heeft een mooi visitekaartje afgegeven: 2 op 2 bij de eerste twee wedstrijden op Europees grondgebied. Veel beter kan je niet starten.  

START VAN HET WIELERSEIZOEN 2017 

Na twee ploegstages op Mallorca vertrekt Tiesj op 18 januari naar Spanje voor een volgende stap in de voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen.
Net als vorig jaar start dit voor Tiesj op Mallorca met de Challenge Ciclista Mallorca waar Tiesj aan 2 van de 4 geplande wedstrijden zal deelnemen.
De Challenge loopt van 26 tot 29 januari. Aan welke 2 van de 4 wedstrijden Tiesj zal deelnemen ligt nog niet vast.