Voorbereiding Vuelta op hoogte in Livigno

Posted

Na zijn val in de vierde rit van de Tour heeft Tiesj zichzelf nieuwe doelen gesteld. Eén daarvan is deelname aan de Vuelta die start op 25 augustus.

Van zodra het kon en mocht heeft hij de trainingen op de fiets hervat. Sinds 4 augustus is hij op hoogte stage in Livigno. Samen met vrienden en collega-wielrenners  werkt hij daar aan zijn comeback. Bedoeling is om op zondag 19 augustus de competitie te hervatten in de Cyclassics Hamburg.

Zie de link van Captains of Cycling met korte boodschap van Tiesj vanop de Stelvio in Italië.

Update from Tiesj Benoot Fanpage, live from the top of the Stelvio climb near Livigno, where the Lotto Soudal Cycling Team Fanpage rider is at training camp!

Slået op af Captains of Cycling i Lørdag den 11. august 2018

 

 

MET DE SUPPORTERSCLUB NAAR HET WERELDKAMPIOENSCHAP OP DE WEG IN INNSBRUCK

Posted

AUTOCARREIS MET MAATSCHAPPIJ DE GLOBETROTTER – HALFPENSION
Leden: 435 euro
Niet-leden: 440 euro (incl.lidmaatschap)
Vertrek vrijdag 28 september om 4u30 in Deinze,
(gratis parkeergelegenheid bij autocarbedrijf De Globetrotter)
Aankomst in Innsbruck voorzien rond 18:00 in Hotel Charlotte in Seefeld
Avondmaal in het hotel (inbegrepen in de prijs)
Overnachting in tweepersoonskamers (toeslag éénpersoonskamer: 45 euro )
Ontbijt op zaterdag, zondag en maandag (inbegrepen in de prijs)
Op zaterdag (29 sept) en zondag (30 sept) gratis vervoer naar centrum Innsbruck (parcours van het WK).
Avondmaal op zaterdag en zondag in Hotel Charlotte (inbegrepen in de prijs)
Terugreis maandag 1 oktober, vertrek na ontbijt.
Voorziene aankomst Deinze: 21:00 u

Fooi chauffeurs inbegrepen.

Inschrijven voor 15 augustus 2018 aan de hand van inschrijvingsformulier (op aanvraag) en betalen van voorschot van 200 euro op reknr BE36 1030 3192 4081  van Supportersclub Tiesj Benoot
Het aantal plaatsen is beperkt. Bij te groot aantal kandidaat-reizigers zal de datum van betaling voorschot bepalend zijn.

Opbouwen naar de Vuelta

Posted

Na de zware valpartij in de 4de rit van de Tour was Tiesj noodgedwongen uit de race gestapt. Verder onderzoeken brachten naast de ontwrichting van de schouder een barst in de 5de rib aan het licht en enkele dagen later werd bij een scan vastgesteld dat ook het uitsteeksel van de 10de ruggewervel gebarsten was.

Desondanks zat Tiesj na minder dan een week terug op de fiets. Dan mocht hij op wegen zonder hindernissen rustig aan beginnen aan de heropbouw van de conditie. Tussendoor dient hij zowel overdag als ‘s nachts nog steeds een steunverband te dragen voor de ontwrichte schouder. De schaafwonden die hij over het hele lichaam opliep zijn bijna allemaal genezen behalve een paar weerbarstige plekken op heup en elleboog. De hechtingen aan de wenkbrauw zijn verwijderd.

Vrij snel heeft Tiesj nieuwe doelen voor zichzelf gesteld: in de eerste plaats probeert hij fit aan de start van de Vuelta te komen die begint op 25 augustus. Ter voorbereiding trekt hij op hoogtestage naar Livigno om samen met een paar vrienden en de steun van Fien rustig aan de heropstanding te kunnen bouwen. We wensen hem een goede stage en tussendoor ook een beetje vakantie!

 

Medische Update

Posted

Na bijkomende medische onderzoeken in België is de tweedegraads ontwrichting van de schouder bevestigd. Bovendien is een kleine barst in de 5de rib vastgesteld.

De komende dagen is volstrekte rust  voorgeschreven. Begin volgende week volgt een nieuwe evaluatie.

Tiesj Benoot abandons Tour de France

Unfortunately, Tiesj Benoot won't be at the start of the fifth Tour stage today after yesterday's crash. Reactions from Tiesj and team manager Marc Sergeant in the video below.

Slået op af Lotto Soudal Cycling Team Fanpage i Onsdag den 11. juli 2018

Tdf Rit 4 La Baule – Sarzeau

Posted

Tijdens de 4de rit gebeurt waar Tiesj  het meest bevreesd voor was: vallen tijdens de eerste week. Op 5 km van de streep gaat Quintana om nog onduidelijke reden plots in de remmen. Tiesj kan hem niet ontwijken en gaat over kop: ontwrichting van sleutelbeen – schouderbladgewricht; wenkbrauw gekloofd, wonde op het achterhoofd, kneuzingen van de ribben en de pols. Schaafwonden over het hele lijf. Afwachten wat de nacht brengt.

Over de rit zelf zijn we snel uitverteld: ontsnapping van 4 renners van bij de start met o.a. Claeys en Van Keirsbilck. De laatste wordt op slechts 900m de van de streep terug gepakt. Greipel lijkt op de overwinning af te gaan  maar uiteindelijk haalt Gaviria het voor Sagan. Greipel wordt 3de.

 

Tiesj Benoot hevig bloedend bij de aankomst in Sarzeau.

Bebloed gezicht. Noodzakelijke hechtingen aan wenkbrauw en hoofd. Gekneusde ribben en pols. Ontwrichte schouder. Geschaafd over hele lichaam. Wat een pech.

TdF Rit 3 Ploegentijdrit Cholet

Posted

Lotto Soudal heeft de succesvolle ploegentijdrit uit de Dauphiné niet kunnen overdoen. Integendeel, vandaag werd het eerder een calvarietocht. Ze eindigen met 4 en worden pas 19de van de 22 startende ploegen op 1’51” van de dagwinnaar BMC.

Ook Peter Sagan heeft een slechte dag en moet zijn ploeg laten gaan en komt binnen op 2’26”. Hij is dus toch nog kwetsbaar tenzij het een zet is in het kader van de komende dagen waar opnieuw volop zal moeten gesprint worden

Greg Van Avermaet neemt de gele trui.

Ook voor Tiesj liep het niet vlot vandaag. Hij komt als 4de van de LTS ploeg over de streep en valt in het algemeen klassement terug naar een 53ste plaats op de 1’52” van de leider.

foto van Lotto Soudal Cycling Team Fanpage.Concentratie en focus tijdens de voorbereiding van de ploegentijdrit.

Tdf Rit 2 Mouilleron-St-Germain – La-Roche-sur-Yon

Posted

Sagan wint de 2de rit na alweer een zeer hectische finale met meerdere valpartijen.

De verdienstelijkste renner was Sylvain Chavanel die bijna de hele dag alleen voorop rijdt. LTS is in de finale wel present en Greipel kan de laatste valpartij ontwijken en wordt 4de.

Tiesj weet zijn steentje bij te dragen in de voorbereiding van de spurt van Andre en kan gelukkig zelf uit de miserie blijven. Hij wordt 64ste in de daguitslag en staat nu 37ste in het Algemeen Klassement.

 

TdF Rit 1 Noirmoutier-en-l’île – Fontenay-Le-Comte 201 km

Posted

De eerste  rit van de Tour 2018 kent een zeer typisch ‘vlakke ritten verloop’.

Van bij de officiële start gaan drie renners in de aanval die tot maximum 4’30” voorsprong krijgen. Op zo’n 10 km van de finish is hun verhaal uit en is het aan de spurtersploegen om hun spurter in stelling te brengen.

Vanaf 10 km voor het eind zien we Tiesj met meerdere ploegmaten in het zog van eerst Quickstep en daarna Bora en dan terug Quickstep, vooraan in het peloton. Op zo’n 2 km van de streep zit Tiesj echter als tweede renner van de hele meute alleen van LTS. Blijkbaar is de rest van de ploeg zijn wiel kwijtgeraakt. Hij zet zich recht en wacht nog om André toch nog te proberen naar voor te brengen maar dat lukt niet meer. Gaviria wint de eerste spurt en wordt dus ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Uiteindelijk komt Tiesj als 29ste binnen. Gelukkig zonder kleerscheuren na een zeer hectische finale met valpartijen van onder andere Bernal, Froome en pech voor Quintana.

In het algemeen klassement staat hij 30ste omdat Oliver Naesen in het nieuwe Point Bonus-systeem 1 seconde gesprokkeld heeft en daarmee na de boniwinnaars aan de streep op plaats 4 komt.

Tiesj Benoot rijdt tweede Tour, zonder ambities voor klassement: “Afzien met vrienden, dat vind ik wel leuk”

Helm goed vastgespen want het wordt een gevaarlijke finale!

Ronde van Frankrijk 2018

Posted

De grootste wielerwedstrijd van het jaar start zaterdag 7 juli met een vlakke rit van Noirmoutier-en-L’île naar Fontenay-Le-Comte. In de eerste week zijn er verder vooral vlakke ritten met een aankomst voor de punchers in rit 6 de Mûr de Bretagne. De eerste week eindigt met een kasseirit die aankomt in Roubaix.

Niet te vergeten is de ploegentijdrit op dag 3! Kan Lotto Soudal in een mooie nieuwe uitrusting (zie onderstaande foto) zijn stunt van de ploegentijdrit in de Dauphiné herhalen?

foto van Lotto Soudal Cycling Team Fanpage.

 

Het zullen dus toch wel vooral de spurters zijn die de eerste week aan hun trekken komen. Belangrijk is natuurlijk die eerste week zonder kleerscheuren door te komen. Het valt te verwachten dat er nogal wat gekwakt zal worden. Hopelijk niet te veel valpartijen en laat ons hopen dat Tiesj er ongeschonden kan doorkomen.

Week twee wordt voornamelijk in de Alpen gereden en in de derde week doet het peloton de Pyreneeën aan.

Tiesj heeft van deze Tour één van zijn grote doelen gemaakt van dit seizoen en dit met heel veel doorzetting en specifieke training voorbereid. Hopelijk leidt het harde werk tot mooie resultaten. We wensen hem met de supportersclub vanzelfsprekend alle succes toe!

Lees meer op https://lottosoudal.be/en/news/tour-preview-part-2

Tiesj start met rugnummer 172!

We proberen zo goed mogelijk iedere dag verslag uit te brengen met accent op wat Tiesj die dag heeft meegemaakt! Wordt vervolgd.

Belgisch Kampioenschap Binche

Posted

24 juni 2018

Veel supporters van Tiesj zijn al dan niet met de ingelegde bussen naar Binche afgezakt om hem nog eens in eigen land aan het werk te zien. En onder het nuttigen van een lekker drankje en broodje of frietje in het Lotto-Soudaldorp krijgen ze waar voor hun geld.
Van bij de eerste passage aan het station waar het fandorp gehuisvest is, zijn de Lotto-Soudalrenners attent voorin van de wedstrijd en dat zal de hele wedstrijd lang het geval zijn.  Bij de belangrijkste ontsnapping van de dag waarvan uiteindelijk 6 renners de finale mee kleuren zijn Jasper De Buyst en Victor Campenaers de vertegenwoordigers van de ploeg. Op 33 km voor de streep maakt Philip Gilbert de sprong naar de kopgroep. 3 km verder plaatst ook Tiesj een demarrage en samen met Vanmarcke, Stuyven en Serry sluit hij aan bij de kopgroep. Op dat moment is LTS met drie renners in de kopgroep vertegenwoordigd maar ook Quick Step is met Lampaert, Gilbert en Serry vertegenwoordigd. Gilbert is duidelijk in goede doen en probeert de rest te verschalken. Samen met ploegmaat Lampaert en Stuyven weet hij de rest achter te laten maar uiteindelijk is het ploegmaat Lampaert die de verdiende nieuwe Belgische kampioen wordt. Tiesj die na de hoogtestage nog niet de explosiviteit in de benen heeft moet passen bij de versnelling van de Quick Steppers.
Intussen hebben Keukeleire, Hermans en Claeys de sprong naar wat van de kopgroep overblijft gemaakt. Tiesj probeert Jens Keukeleire nog te lanceren voor een toptien plaats. Zelf eindigt hij als11de.