LUIK – BASTENAKEN – LUIK: 5de op 196 deelnemers

Het is koud in Bastogne als 196 renners de start nemen voor één van de lastigste eendagswedstrijden voor beloften in België. Een wedstrijd over meer dan 180 km met heel wat zware ‘cötes’ tussen Bastenaken en Luik: Côte de Wanne, Côte de la Redoute, Côte de St-Nicolas om er maar enkele te noemen.
Lotto-Belisol komt met een sterke ploeg aan de start en rijdt als ploeg een sterke wedstrijd. Van bij de eerste ontsnapping is Kevin Deltombe mee. Een ontsnapping met 6 die tot La Redoute zal dragen. Net boven op La Redoute komt een groep van een 35 man voorop met aan de kop Tiesj, Louis en Kenneth. Kevin wordt net voor de top gelost nadat hij 130 km in de aanval was. Van dan af regent het ontsnappingen die nooit echt ver dragen. Op St-Nicolas gaat Dylan Teuns in de aanval. Tiesj probeert nog een paar keer het gat te dichten maar een sterke BMC ploeg countert. Dan gaat eerst de Fransman Turgis en daarna de Brit Tao Hart weg. Uiteindelijk maakt ook Loïc Vliegen de sprong.Deze vier rijden de piste op met een 50 meter voorsprong op 15 man met daarin o.a. Tiesj. Tiesj wint de spurt van deze achtervolgende groep en komt nog op de streep aansluiten bij de eerste vier, maar te laat dus om het helemaal af te maken.
De Fransman Turgis wint voor Dylan Teuns.
Tiesj zet alweer een sterke prestatie neer in wat alweer een indrukwekkende reeks wordt. Op 8 wedstrijden: 2 keer 2de (+ 2de eindklassement + groene trui); 1 keer 3de; 2 keer 5de en 1 keer 7de.
Film van de spurt is te zien via deze link.

One thought on “LUIK – BASTENAKEN – LUIK: 5de op 196 deelnemers

  1. Pingback: buy viagra

Geef een reactie