PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP POLLARE: 5de op 159 deelnemers

Op vrijdag 2 mei wees een bloedanalyse bij Tiesj op een in tussen bijna verwerkte virale infectie in de luchtwegen. De dokter adviseerde om op zondag niet te starten in het PK omdat Tiesj waarschijnlijk alleen maar zichzelf zou ontgoochelen. Maar medisch was er geen koersverbod.
Tiesj besliste om toch te starten om verschillende redenen. Vooreerst betekende een forfait meteen 9 dagen koersverbod. Met Circuit de Wallonie in het vooruitzicht was dit dus geen optie. Bovendien moest hij vandaag toch trainen en dus zou hij de koers als een training opvatten. Hij zou wel zien. Indien nodig zou hij tijdig afstappen.
Schitterend weer alweer. Een mooi parcours over 12 ronden van 12,8 km en 159 deelnemers aan de start. De eerste 7 ronden zit Tiesj in de buik van het peloton maar wanneer hij even voet aan de grond moet zetten voor een valpartij zien we hem gekscherend met één van de ploegmakkers van Lotto-Belisol terug op de fiets springen. Een duidelijk teken dat het nog goed zit. In de 7de ronde gaat eerst een groep van 12 en dan een groep van 11 weg uit het peloton. Het peloton laat begaan en de eerste groep heeft al snel een voorsprong van 1min 10. Dit is het sein voor de Lotto boys om de achtervolging in het peloton op gang te brengen. Van bij het ingaan van de 8ste ronde zien we iedere ronde Tiesj als eerste van het achtervolgende peloton bovenkomen aan de streep. Het is duidelijk dat er nog niet veel van de conditie is ingeboet. Samen met ploegmaats Louis Vervaeke en Ruben Pols zetten ze het peloton op een rij dat al snel in stukken scheurt. De tussenliggende groep wordt vrij snel ingehaald en ter plaatse gelaten. De kopgroep is in tussen tot 4 man gereduceerd. Bij het ingaan van de laatste ronde hebben de vier nog 35 seconden voorsprong. De groep met Tiesj is aan de voet van de laatste beklimming op ongeveer 1 km van de streep tot op 15 seconden genaderd. Tiesj strandt in het zicht van de streep op luttele seconden van de vier vluchters en wordt 5de. Een onverhoopt succes. Vooral goed voor het moreel na een week ziekte. Nu goed herstellen en uitkijken naar de komende grote uitdagingen.
Van Dorselaar wint de wedstrijd voor Matthias Van Holderbeke.

TOUR DE BRETAGNE: opgave
27 april 2014
Tiesj heeft in overleg met de ploegleiding beslist om vandaag niet meer te starten. De verkoudheid die Tiesj donderdag te pakken kreeg lijkt zwaarder dan aanvankelijk gedacht. Het is beter nu geen risico’s te nemen en tijdig voldoende rust te nemen om goed te herstellen en om het vervolg van het seizoen niet te hypothekeren.

Geef een reactie