PARIS-ROUBAIX ESPOIRS: 15de op 145 deelnemers

De bekende kasseiklassieker voor de profs is ook voor de beloften een hoogtepunt van het seizoen zij het over 189 km. Na enige aarzeling bij trainer en ploegleider bij het uitstippelen van Tiesj zijn programma voor 2014 werd op aandringen van Tiesj toch beslist hem te laten starten in deze wedstrijd. En zoals bij de profs wordt ook de beloftenwedstrijd gekenmerkt door veel pech en valpartijen.
Na ongeveer 10 km ontstaat reeds de ontsnapping van de dag met onder de 19 renners Lottorenner Amaury Capiot. De vluchters hebben bij het verlaten van de eerste van de 21 kasseistroken reeds 2min05 voorsprong. Bij de volgende kasseistrook is achterstand teruggebracht tot 1min 45. In de tussenliggende stroken neemt de kopgroep wel terug afstand. Ongeveer halfwedstrijd wordt een tegenaanval op gang gebracht van 14 renners met daarbij twee Lotto-renners. Naast Tiesj ook Xandro Meurisse. De achterstand op de kopgroep wordt snel kleiner. Wanneer de kopgroep net wel de slagbomen van een spoorwegoverweg kan vermijden staat de achtervolgende groep wel een dikke minuut stil. Het peloton komt daar weer aansluiten bij de achtervolgende groep waardoor de kadans van de achtervolgers gebroken is.
Net voor Carrefour de l’Arbre gaat Tiesj met de Zwitser Küng nog in de tegenaanval. Tiesj rijdt echter plat en Küng gaat alleen door. Tiesj kan nog aanpikken bij een voorbijstormende achtervolgende groep.
Bij de extra ronde op de wielerbaan wordt de spurtende groep met Tiesj aangereden door achterkomende renners die de piste opdraaien. Tiesj kan nog net de val van de ploegmaats Jef en Xandro vermijden en wordt nog derde in de spurt voor de 13de plaats en wordt dus 15de in de eindstand. Mike Teunissen wint de wedstrijd. Ploegmaat Amaury Capiot wordt 7de.
Ondanks blaren op de handen en de pech op 15 km van het einde van de wedsrijd houdt Tiesj van een wedstrijd als Parijs-Roubaix. De conditie is zeker op punt. Het nodige geluk om het af te maken is er echter nog niet geweest. Maar de regelmaat als van een ‘metronoom’ is er wel!