FLECHE ARDENNAISE – TOPCOMPETITIE 5de op 239 deelnemers

De renners krijgen een zware wedstrijd voorgeschoteld met 14 serieuze beklimmingen waaronder Côte de Rosier, de Wan, de Vecquee en nog een paar andere pittige kuitenbijters. Na amper 10 km ontstaat een kopgroep van 16 man met zware kalibers als Kung, Vliegen, De Decker, Hofstede e.a. Ze nemen snel voorsprong en op de eerste klim van de dag, Xhierfromont, heeft de kopgroep al 2 min 20 voorsprong. Lotto, die geen enkele renner mee heeft probeert de achtervolging op gang te brengen. Halfweg koers komt dan ook een achtervolging met 25 man tot stand met daarin 4 renners van Lotto waaronder ook Tiesj. De voorsprong van de koplopers slinkt tot 50 seconden. De verstandhouding in de achtervolgende groep raakt echter zoek en de kopgroep loopt terug uit tot bijna 3 min.
Naar het einde van de wedstrijd valt de kopgroep uit elkaar. Op 25 km van de aankomst gaan ploegmaats Vliegen en Kung van BMC alleen in de aanval. De overblijvende koplopers worden één voor één door wat nog overblijft van het peloton opgeslokt. Tiesj is bij meerdere achtervolgingspogingen betrokken maar wordt telkens teruggehaald door de kop van het peloton. In de laatste van de twee plaatselijke rondes kunnen toch nog twee renners ontsnappen uit het peloton. Tiesj wint de spurt bergop van wat nog overblijft van het peloton. Dit bestaat uit nog 26 man. Hij wordt dus 5de op 1 min 07 van de Zwitser Kung die deze wedstrijd wint.
Na de voorbije examenperiode en periode van minder trainen een goede start voor de tweede seizoenshelft. Morgen vertrekt hij met de nationale ploeg voor een klimstage van 8 dagen naar de Alpen. De voorbereiding naar het Europees Kampioenschap op 13 juli in Nyon is begonnen.