OMLOOP HET NIEUWSBLAD – TOPCOMPETITIE 28ste op 187 deelnemers

Lotto-Belisol heeft in deze klassieker voor beloften zijn leidersplaats in de topcompetitie te verdedigen. De ploeg komt dan ook met een sterke selectie aan de start met o.a. drie geselecteerden voor het EK van zondag 13 juli.
Wisselvallig en broeierig weer, een prachtig parcours met maar liefst 17 hellingen in de Vlaamse Ardennen en een uitgelezen deelnemersveld beloven een boeiende Omloop. Kort na de Taaienberg na ongeveer 50 km koers ontstaat een kopgroep van 16 renners met daarin de belangrijkste favorieten: Kung, Vliegen en Teuns van BMC, voor LTB: Xandro, Kenneth en Jef, winnaar van vorig jaar Dimitri Claeys en nog andere sterke renners. Net op dat moment rijdt Tiesj plat. De ploegauto zit ver achter in de smalle straatjes van de Vlaamse Ardennen. Meerdere minuten gaan voorbij…voor Tiesj is de kans op een mooie ereplaats dan al verloren. Hij verliest meer dan 2 minuten en is op achtervolgen aangewezen. Na een lange achtervolging van een 40-tal km slaagt hij er in terug bij het eerste achtervolgende peloton aan te sluiten.
Vooraan wordt goed samengewerkt. De LTB-boys doen zeker hun deel van het werk. Een zeer bedrijvige Jef Van Meirhaeghe probeert verschillende malen te ontsnappen. In de laatste ronde van de vier lokale ronden van 26 km gaat Christophe Prémont aan de haal. In de eerste achtervolgende groep van 5 is Xandro Meurisse mee. Twee ploegmaats Jef en Kenneth kunnen even verder nog aansluiten. In de slotfase probeert Jef nog weg te komen maar wordt geremonteerd door Dimitri Claeys en Dylan Teuns. Claeys wint voor een tweede keer op rij de Omloop Het Nieuwsblad voor Dylan Teuns en Jef Van Meirhaeghe. Tiesj wordt 28ste en rijdt ondanks dit mindere resultaat een sterke wedstrijd.