GP STAD ZOTTEGEM 4de – 150 km in de aanval

De GP loopt over 190 km met daarin 12 hellingen. De eerste kms worden afgewerkt aan een gemiddelde van 52 km. Na een paar openingsschermutselingen ontstaat de eerste echte ontsnapping. Net na de Hostellerie meldt de koersradio dat Tiesj in de aanval is. Onder zijn initiatief ontstaat een kopgroep van 15 man. Naast Tiesj is ook Tosh Van der Sande mee van LTB.
Bij het ingaan van de plaatselijke ronden op 128 km van het einde heeft de kopgroep een voorsprong van 1’10”. De voorsprong loopt op tot maximum 1’35” op 93 km van de finish. In de laatste ronde gaan 5 man uit de kopgroep weg. Tiesj is mee. In tussen is ploegmaat Tosh gelost en wordt hij vervangen in de groep achter Tiesj door Kenny De Haes en Sean De Bie.

Uiteindelijk komt er een groep van 11 man voorop met voor LTB: Kenny Dehaes en Tiesj. Topsport Vlaanderen heeft drie renners mee. Op 15 km van de streep probeert Tiesj de kopgroep nog uit te dunnen en neemt tot 11 sec. voorsprong. De kopgroep komt echter terug samen.
Frederik Veuchelen probeert meerdere keren alleen voorop te komen. Tiesj levert echter prima ploegwerk en brengt de achtervolgers telkens terug met het oog op het in stelling brengen van Kenny De Haes voor de spurt. Op 2,5 km voor de finish komt Kenny echter ten val. 500 meter verder gaan Theuns en Waeytens (Topsport Vlaanderen) en Tim De Troyer (Wanty) in de aanval. Zij spurten voor de overwinning. Edward Theuns wint voor De Troyer. Tiesj wordt nog knap 4de op15 seconden na 150 km in de aanval te zijn geweest .

Geef een reactie