TOUR DE L’AVENIR 1ste rit SAINT-FLOUR – BRIOUDE – 144,6 km – 118de

De eerste rit wordt verreden in de mooie streek van de Cantal en de Haute-Loire. In het eerste deel van de rit zitten 4 pittige hellingen die meetellen voor het bergklassement. De rit komt aan in Brioude, mooi stadje tussen Clermont-Ferrand en Montpellier.
Van bij het begin van de wedstrijd gaan drie renners in de aanval: de Noor Skjerping, de Nederlander Van Ginneken en de Deen Andersen Asbjorn. De laatste staat het best geklasseerd in het klassement.
Bij de ravitaillering, na 56 km heeft het 3-tal een maximale voorsprong van 7 min 30. Bij het aankomst op het plaatselijke circuit heeft het peloton nog een achterstand van 4 min 57. Er moet dan nog slechts 19 km gekoerst worden. Zowel Louis als Tiesj zitten vooraan in de groep. Bij het ingaan van de laatste ronde, op 6 km van de finish, probeert Louis nog weg te raken uit het peloton. Dit lukt niet en dus kondigt zich een pelotonspurt aan voor de 4de plaats. Op 350 m van de streep zit Tiesj ideaal gepostioneerd op de 6de plaats. Bij het aansnijden van de laatste rotonde gaat het echter mis. Een andere renner tikt Tiesj aan en hij gaat onderuit. Gevolg: fiets kapot, en de hele rechterflank geschaafd: schouder, bovenarm, elleboog, heup en knie. De rechterpols baart echter het meest zorgen. De eerste pijn is bijna niet te harden. Afwachten wat de volgende uren brengen.
De Britse ploegmaat van LTB Daniƫl McLay wint de sprint voor de 4de plaats. De rit wordr gewonnen door de Noor Skjerping voor de Nederlander en de Deen. De laatste wordt de nieuwe leider. De groep is nog teruggekeerd tot op 2 min 21 seconden. Tiesj komt heel wat later binnen. Doordat de val echter binnen de laatste 3 km is gebeurd wordt hij wel binnen de zelfde tijd geklasseerd. In het algemeen klassement staat hij 25ste op 2 min 27.