GP WALLONIE – 17de – 200 km

De mooie semi-klassieker wordt verreden in stralend nazomerweer met temperaturen tot 26 graden. Zoals verwacht zal een lange vlucht niet verhinderen dat in de laatste 30 km de toppers naar voor zullen komen. Lotto-Belisol start met o.a. drie stagiaires maar ook met WK-geselecteerden Jelle Vanendert en Tony Gallopin.
Tot km 160 met dan nog zo’n 40 km te gaan verloopt alles prefect voor Tiesj. Hij zit in de buik van het peloton. Zijn opdracht is de kopmannen bij te staan in de finale. Tiesj raakt echter betrokken bij een valpartij met o.a. ook Bardet. Een slecht moment want net op dat moment breekt de finale aan en komt de koers letterlijk in een stroomversnelling. Na heel wat tijdverlies tengevolge van problemen met het achterwiel slaagt hij er toch in vooraan terug aan te sluiten. Op het moment dat Jelle Vanendert met F. Schleck, Jan Bakelands en Greg Van Avermaet (vier WK-deelnemers) de koers naar hun hand weten te zetten sluit Tiesj in de achtervolgende groep bij Tony Gallopin aan. We zijn dan op zo’n 20 km voor de aankomst. Die achtervolgende groep bestaat dan uit nog 25 renners met daarin ook ploegmaat stagiaire Oliver Naesen. Tiesj kan nog heel wat werk verzetten om Tony Gallopin in een goede positie aan de voet van de Citadel van Namen af te zetten. Gallopin zal uiteindelijk nog tweede eindigen achter Greg Van Avermaet. Tiesj eindigt net als vorig jaar op de 17de plaats.
De conditie is goed. De beloftenselectie voor het WK rijdt een uitstekende wedstrijd met o.a. Dylan Teuns op plaats 6 in de uitslag. De Belgische verwachtingen bij de beloften voor Ponferrada worden steeds hoger. Belangrijkste is nu gezond blijven en de laatste procentjes aan het vormpeil zien toe te voegen. Volgende voorbereidende wedstrijd komt er zaterdag al aan met de GP Van Peteghem – Impanis.