BINCHE – 194,5 KM – 8ste

Ondanks het herfstweer wordt een boeiende wedstrijd. Van bij de start kent de wedstrijd een boeiend verloop met een opvallende aanwezigheid van Lotto-Belisol. De wedstrijd kent een boeiende finale waar Tiesj een hoofdrol speelt. Op ongeveer 45 km van het eind ontstaat een kopgroep van 6 man met daarin Thomas De Gendt, die een zeer sterke wedstrijd rijdt, twee renners van Veranda’s Willems, F. Senechal van Cofidis en voor Lotto-Belisol Tiesj. De maximale voorsprong van het 6-tal bedraagt 1 minuut en dan is de kopgroep reeds op 16 km van de finish. Omega Quickstep heeft echter zijn zinnen op de overwinning gezet en met mannen als De Gendt, Tersptra en Stybar weten ze de koers uiteindelijk in hun voordeel te beslechten.
De koplopers worden op 5 km van de streep ingerekend en in de laatste kilometers ontbindt Stybar zijn duivels en geeft Van Avermaet, Degenkolb,, De Busschere en Vanmarcke het nakijken.
Ondanks de zware inspanning van de ontsnapping weet Tiesj toch nog een mooie 8ste plaats te veroveren.

TOUR de l’ EUROMETROPOLE eindklassement – 34ste
De 4-daagse was de laatste meerdaagse wedstrijd op Belgische bodem. Voor LTB is het de wedstrijd van net-niet geworden. De ploeg wint het ploegenklassement wat aangeeft dat LTB er dicht bij was. Met drie ritoverwinningen voor Arnaud Demare is hij de verdiende eindwinnaar. Jens Debusschere (LTB) wordt driemaal 2de en 2de in het eindklassement.
Tiesj rijdt een sterke wedstrijd.
In de tweede rit rijdt hij 45 minuten in de aanval met een kopgroep van 9. Orica GreenEdge en FDJ zijn echter niet mee en de samenwerking tussen deze twee ploegen zorgt voor een algemene groepering.
In de derde rit doet Tiesj zijn deel van het ploegwerk en kan hij in de finale een dikke km mee het peloton leiden zodat de kopmannen in goede positie aan de spurt kunnen beginnen.
In de vierde en laatste rit kleurt Tiesj mee de finalem. Bij de beklimming van de laatste helling, op zo’n 8 km van de finish, komt een kopgroep van 8 voorop: Matti Breschel, Jens Keukeleire, Zdenek Stybar, Jasper Stuyven, Zingledam, Bjorn Leukemans, Van Genechten (allemaal toppers) en Tiesj (eigenlijk nog 2de jaarsbelfote). Ze halen tot maximum 15 seconden voorsprong. Arnaud Demare houdt echter voldoende manschappen over om de vlucht ongedaan te maken. Op 3 km voor de finish worden de 8 gegrepen en voor de 4de keer op een rij krijgen we een massaspurt die opnieuw gewonnen wordt door Demare. Ontegensprekelijk de snelste man van het deelnemersveld.
Tiesj kan terugblikken op een meer dan verdienstelijke 4-daagse. Persoonlijke resultaten zijn vanaf nu nog meer ondergeschikt aan het ploegbelang. Toch eindigt hij deze wedstrijd nog op een verdienstelijke 34ste plaats op minder dan 1 minuut van de eindoverwinnaar.
Dinsdag 7 oktober Memorial Frank Vandenbroucke – live te volgen op RTBF (La Deux).