PARIS – TOURS – 237,5 KM – 16de

Parijs-Tours is de laatste wedstrijd 1.BC (eendagswedstrijd Buiten Categorie) van het seizoen. Een wedstrijd over meer dan 237 km is alleen al door de lange afstand een zware wedstrijd. Daarnaast wordt de finale gekruid door een aantal korte maar pittige hellingen. Vandaag kwam daar ook nog nu en dan een flinke regenbui bij.
Vrij kort na de start gaan 7 renners er van door. Op 10 km van de aankomst blijven alleen Wallays en Voeckler van de vroege vluchters vooruit. Op 16 km voor de finish zien we Tiesj uit ongeveer 50 ste positie in één ruk naar de kop van het peloton rijden dat geleid wordt door Giant Shimano dat het gat wil dichten voor hun spurter Degenkolb.

Op één van de hellingen ontstaat een breuk in het peloton mede ook door een paar valpartijen in het peloton. Er ontstaat een achtervolgende groep van een 10-tal renners met o.a.Vanmarcke, Van Avermaet, Degenkolb, Senechal, Teuns, Drucker, Van Genechten en ook Tiesj. Ze komen tot op 20 seconden van de twee overblijvende vluchters maar dan sputtert het in de achtervolgende groep waar niemand met Degenkolb wil doorgaan.
De twee vluchters blijven net buiten schot. Wallays klopt Voeckler in de spurt. De Lotto-Belisolploeg kan Jens Debusschere in stelling brengen voor de pelotonspurt die de groepsspurt wint en dan ook 3de wordt nadat het peloton in de laatste honderden meters de achtervolgers heeft gegrepen.

Tiesj wordt verdienstelijk 16de nadat hij alweer een sterke finale reed.