PARIJS – TOURS

Bijna van bij het begin van de wedstrijd ontstaat door waaiervorming een kopgroep van 31 man met daarin 4 Lotto Soudalrenners: Tiesj, Gallopin, Van der Sande en Ligthart. Ook Etixx-Quickstep is met 3 renners vertegenwoordigd met o.a. Trentin en Lampaert. Voor BMC is ook Van Avermaet mee.
De eerste drie koersuren wordt, gejaagd door de wind, een gemiddelde van tegen de 52 km per uur gehaald. Het gemiddelde over de totale afstand van 231 km bedraagt meer dan 49 km per uur! Onderweg moeten 5 renners vooraan de rol lossen waardoor Van Avermaet ook zijn enige ploegmaat Bohli kwijtspeelt. Zodoende gaan we de finale in met 25 renners.
Op de voorlaatste helling, op zo’n 10 km van het eind, komt Edward Theuns naar voor met in zijn wiel Trentin, Van Avermaet, Brutt en Van der Sande. Trentin neemt over. Theuns zakt weg en achter Van der Sande valt een gat. De ontsnapping van de drie is een feit. Van dan af trekt LTS de kaart Van der Sande.
De drie vluchters houden op de streep 20 seconden over. Van Avermaet kan wegens materiaalpech zijn kansen in de spurt niet echt verdedigen. Trentin haalt het van Tosh Van der Sande.
Tiesj springt nog weg uit het peloton, dat hij nog net kan voor blijven, en eindigt dus 4de in de eindstand. Een mooie ereplaats voor de laatste wedstrijd van dit schitterend seizoen.