VUELTE A SAN JUAN – rit 4 – 182,5 km

De vierde rit is de langste van deze Vuelta. Ongeveer halfweg de rit zit een vrij lange klim maar gezien de lange geleidelijke afdaling naar de aankomst speelt die geen rol van betekenis in het koersverloop.
Een groep van 6 rijdt lange tijd voor het peloton uit en krijgt tot meer dan 4 minuten voorsprong. Wanneer de wind het peloton echter tot waaiers verleidt slinkt die voorsprong als sneeuw voor de zon. Waaiers betekent ook dat de Belgische ploegen naar voor komen. Net bij de aanzet van zo’n waaier komen een paar renners ten val waaronder Gaviria en Escuala (2de van de 2de rit). Beide renners moeten opgeven.
De wind is echter te zwak om het hele peloton uit elkaar te rijten. Uiteindelijk gaan ze met een goede 50 renners naar de aankomst. De wedstrijd wordt wel nog even geneutraliseerd omdat een rivier de weg kruist waar de renners door het water moeten.
In de spurt is Lotto Soudal met 5 man aanwezig. Tiesj is laatste man voor Jens Keukeleire die 7de wordt. Richeze wint. Tiesj wordt 29ste en klimt naar de 8ste plaats in het klassement. Morgen volgt een rustdag.