VUELTA A SAN JUAN – rit 5 – 170 km

Bij de koninginnerit van deze Vuelta ligt de eindstreep in het Argentijnse gebergte op meer dan 2500 meter hoogte. Een hele uitdaging dus voor de renners die nog in volle voorbereiding zijn van de Worldtourwedstrijden op Europese bodem.
Van bij het begin van de wedstrijd is er een ontsnapping van een 6-tal renners. Lotto Soudal heeft het parcours echter verkend tijdens de week voorafgaand aan de rittenwedstrijd en weet dus dat er kansen op waaiers zijn. Nadat de ontsnapping is teniet gedaan draait de ploeg het gashendel open. Samen met Quickstep geven ze er dus een serieuze lap op. Er ontstaat een breuk in het peloton en een groep van een 30-tal renners slaan een kloof op de rest van het peloton.
Tiesj is zeer bedrijvig en zorgt mee voor een verdere uitdunning. Eén man is echter outstanding: de Argentijnse kampioen Najar is zonder twijfel de sterkste man van de dag en gaat solo en wint met een mooie voorsprong.
In een achtervolgende groep van 5 spaart Tiesj de krachten niet. Op een kleine 2 km van de top probeert hij zijn medevluchters te verschalken maar betaalt later deze inspanning. Drie renners laten hem en Ganna ter plaatse. Tiesj kan het jonge Italiaanse talent Ganna even in moeilijkheden brengen maar ook deze kan met zicht op de finishlijn tot op Tiesj zijn wiel terugkomen. Najar wint. Tiesj wordt 5de. In het GC staat hij 6de op 1 seconde van Majka, die vandaag 44 seconden moet prijsgeven op Tiesj.