TIRRENO – ADRIATICO

Na een matige ploegentijdrit van Lotto-Soudal (16de ploeg op 58 seconden van de winnende ploeg BMC) krijgen we als supporters van Tiesj een spetterende koersweek aangeboden. In de sprintrit op donderdag loodst hij ploegmaat Jens Debusschere naar de laatste 500 meter maar de strafste stoten komen in de daarop volgende dagen: 3de in de punchersrit op vrijdag, 6de in de bergrit naar Sassotetto, 4de in de rit naar Filottrano. Hij verovert daar ook de jongerentrui. Hij staat dan 8ste in het algemeen klassement.
In de sprintersrit houdt de ploeg hem goed uit de miserie en kan hij veilig als 19de eindigen. Maar de strafste stoot komt ontegensprekelijk in de slottijdrit. In het gevecht onder de beste 10 van het algemeen klassement verslaat hij Formolo, Landa, Roson, A. Yates en ook Uran en springt daarmee van de 8ste naar de 4de plaats in de eindstand en wint het jongerenklassement! Wat een prestatie!