RECORDBANK E3 HARELBEKE

De opener van de ‘Vlaamse wielerweek’ was er eentje waar je als wielerliefhebber totaal wordt meegezogen in de ‘zorgeloze wereld’ van de wielersport! Wat een wedstrijd. Quick Step Floors zet de koers op 108 km in vuur en vlam en net op dat moment (of was dat het moment ?) slaat een massale valpartij een kloof in het peloton. Quick Step is met alle 7 zijn renners mee. Lotto Soudal is met 4 man mee. Van Marcke, Naesen, Stuyven, Démare, Cocquard, Kristoff en vele anderen worden opgehouden en kijken meteen op tegen een achterstand van een 30-tal seconden.
Quick Step gooit er meteen de beuk in en krijgt daarbij alleen steun van Lotto Soudal in de persoon van Jasper De Buyst. Bora met 4 man, BMC met 3 man en ook Mitchelton Scot laten de Belgische World Tour ploegen het werk doen. De kloof groeit snel naar 1’30”. De blauwe garde zit met 5 op een rij op kop op de Taaienberg. Tiesj is de eerste niet-Quick Step renner die volgt. Bovenop de Taaienberg laat Gilbert achter Lampaert en Terpstra het gat vallen. Tiesj kan niet direct een opening vinden om de achtervolging in te zetten en de twee zijn gaan vliegen.
Wat volgt kan je gerust de koers van Terpstra en in even grote mate van Tiesj noemen. Eerst samen met Oss, dan met Sagan en later met Van Avermaet is Tiesj telkens de sterkste die twijfelende gezellen heeft in de achtervolging. Een sterke Gilbert speelt voortdurend zijn rol van perfecte ploegmaat voor de kopmannen en kruipt telkens als sleper mee in het zog van de achtervolgers.
Vooraan is het Terpstra die blijkbaar de beste papieren heeft. Op een dikke 20 km van de streep laat hij noodgedwongen Lampaert achter want de achtervolgers zitten hen dicht op de hielen. Uit de achtergrond komen enkele zware kanonnen terug: Van Marcke, Naesen, Trentin, Stuyven..Sagan verliest voeling met deze groep en zal geen rol van belang meer spelen.
BMC is met Roelandts, Kung en Van Avermaet het sterkst vertegenwoordigd in de nieuw gevormde achtervolgingsgroep. Ondanks het reeds geleverde werk is Tiesj ook hier één van de hardstwerkende renners. Zelf probeert hij ook nog een paar keer weg te komen uit deze groep maar zonder succes. En ook BMC lijkt niet bij machte de kloof op Terpstra te dichten.
Terpstra wint met 20 seconden voorsprong op Gilbert die de spurt van de achtervolgende groep wint. Tiesj wordt knap 5de in deze Recordbank E3 Harelbeke waarin hij met veel vertoon zijn goede conditie onderlijnde.