DWARS DOOR VLAANDEREN

Het was vreemd wakker worden voor Tiesj toen bleek dat ploegmaat en kamergenoot Nikolas Maes niet meer in bed lag. Bleek dat Nikolas ziek was geworden en uit voorzorg een andere kamer had gekregen om Tiesj niet aan te steken. In de koers was daar tot nu toe alleszins niets van te merken. Want weer was Tiesj toch één van de smaakmakers van de wedstrijd.
Na zo’n 120 km koers is het Quickstep die in de persoon van Iljo Keisse de koers openbreekt. Een eerste schifting wordt gemaakt op de Kruisberg en van dan af is Tiesj niet meer weg te slaan uit de eerste gelederen. Naesen en Van Aert zijn intussen door tegenslag uit de koers verdwenen of volgen achter in de koers.
Bij de laatste passage van de Knokteberg, een 35 km van de finish, trekt Tiesj zo stevig door dat alleen Van Avermaet bij machte is te volgen. De ‘klim’ is echter te kort om een voldoende groot gat te slaan. Uiteindelijk is het Quickstep die met drie man in de achtervolgende groep zit die de kop van de wedstrijd tot een groep van 12 man terugbrengt.
In de daarop volgende schermutselingen komen 5 renners toch weer voorop. Onder hen Yves Lampaert die de koers zal winnen. Met nog twee storende Quicksteppers in de achtervolgende groep zijn het alleen Tiesj, Van Avermaet en Moscon die de achtervolging proberen op gang te trekken. De alleskunner Valverde lijkt zijn beste pijlen verschoten te hebben, Roosen wil niet of kan niet en Stuyven heeft Mads Pedersen bij de koplopers zitten.
In de laatste km’s slaagt Tiesj er toch nog in weg te komen uit die groep. Deze keer met Stybar als stoorzender die hem uiteindelijk voor de 6de plaats voorbijsprint. Tiesj wordt dus nog knap 7de op 29 seconden van de winnaar. Wat hebben we als supporters weer een heerlijke koers gezien met Tiesj nog maar eens in een glansrol. Nu niet ziek worden en dan valt er binnenkort misschien nog wel iets uit de kast!