RONDE VAN VLAANDEREN

Het zat er aan te komen: een Ronde gedomineerd door de succesploeg van Patrick Lefevere. Nadat Quickstep eerst de gelederen lange tijd gesloten hield controleerde de ploeg de hele Ronde. De ontsnapping van de dag werd nooit echt veel ruimte geboden en in de finale was tegen de overmacht van de blauwe garde niet echt veel in te brengen.
Tiesj reed een sterke wedstrijd. Bij de beklimming van de Muur rijdt hij op kop van de groep van de favorieten. Ook op de Koppenberg is hij het die de groep bij een eerste uitvalspoging van Terpstra kan terugbrengen. Op de Taaienberg zit hij wat minder goed gepositioneerd maar kan vrij snel weer aansluiten na de prik die Van Avermaet daar uitdeelt.
Wanneer Nibali na de Kruisberg een bommetje gooit is het Terpstra die meteen reageert. Tiesj probeert ook nog de achtervolging op gang te brengen maar moet daar passen. Het vervolg is bekend. Terpstra laat Nibali achter en begint aan een indrukwekkende solo van meer dan 20 km.
In de smalle straten naar de Oude Kwaremont toe zetten de blauwhemden de straat zo goed als af. Terpstra remonteert de overgebleven koplopers Langeveld, Van Baarle en Pedersen. De laatste zal weerstand bieden tot op de lijn en knap tweede worden.
Bij de derde beklimming van de Oude Kwaremont leidt Tiesj de dans van de achtervolgers maar tussen de Kwaremont en de Paterberg is er te weinig tijd om een goede achtervolging te organiseren. Op de Paterberg is het Sagan die nog een versnelling plaatst en alleen achter Terpstra gaat. Tiesj komt op de Paterberg boven in een select groepje met Van Marcke, Van Avermaet en Stybar. Stuyven, Van Aert, Naessen en nog enkele anderen volgen iets verder op en sluiten weer aan. Sagan waait ook terug en dan is het overduidelijk: Terpstra wint de Ronde.
In de spurt voor de 5de plaats haalt Van Avermaet het voor Sagan, Stuyven en Tiesj. Een 8ste plaats is mooi maar met wat meer geluk zat er zeker meer in. Conclusie: de goede conditie is er zeker nog steeds en met een resem aan toptienplaatsen kan Tiesj met een gerust gemoed de komende Ardennenklassiekers aanvatten.