DE BRABANTSE PIJL

Bij de start van de wedstrijd wordt stilgestaan bij het plotse overlijden van Michael Goolaerts tijdens de laatste Parijs-Roubaix. Zoals Tiesj zelf reeds in een tweet liet weten kende hij Michael al meer dan 10 jaar. Samen hebben ze heel veel wedstrijden bekampt in de jeugdcategoriën. Michael was een veelwinnaar bij de jeugd maar kreeg nooit capsones. Altijd vriendelijk tegen zowel medestanders als tegenstanders en hun entourage. Langs deze weg wil de supportersclub van Tiesj ook zijn medeleven betuigen aan de ouders, broer en dichte vrienden.

De wedstrijd zelf werd gedomineerd door Lotto Soudal. Van bij de start controleerde de ploeg met o.a. Rémy Mertz en later Tosh Vander Sande die lange tijd in de aanval was met J. Haig. Zij werden op slechts 12 km van de finish gegrepen. Een sterke Maxime Montfort en Jelle Vanendert kleurden mee de koers. Het was uiteindelijk Tim Wellens die op 8 km een solo opzette en tot een goed einde bracht.
Tiesj reed een opvallende laatste km en remonteerde vlot twee late achtervolgers (Dylan Teuns en Pieter Serry) op de steile Schavei. In de spurt voor de tweede plaats diende hij alleen de snelle Colbrelli vooraf te laten gaan. Derde dus en mee op het podium.