Gullegem Koerse

29 mei 2018
Het WK der kermiskoersen zoals Gullgeme Koerse ook wel eens wordt genoemd, was voor Tiesj een eerste wedstrijd sinds Luik-Bastenaken-Luik. Na een intensieve stage op Sierra Nevada werd dit dus een doorgedreven training op ‘zeeniveau’.
Van bij de start moeit Tiesj zich in iedere ontsnapping en in de derde van de 18 af te leggen ronden slaagt hij er in met Yves Lampaert, ploegmaat Remy Merz, JB Planckaert en J. Warlop een kleine kloof te slaan. Ze rijden 100 km voorop met een maximum voorsprong van 45 seconden. Ze halen daarbij een gemiddelde van meer dan 47 km per uur.
Op zo’n 50 km van de streep wordt de ontsnapping teniet gedaan en ontstaat een nieuwe kopgroep met daarin alle grote namen. Uiteindelijk wint Jurgen Roelandts licht afgescheiden voor Van Avermaet en Naesen. Tiesj┬ákomt binnen met het grote peloton op een 5 minuten van de winnaar.