Criterium du Dauphine

Rit 7 Moûtiers – Saint Gervais Mont Blanc

10 juni 2018
De laatste rit over 136 km begint moeilijk voor Tiesj. Door een geblokeerde rug dient hij reeds vroeg de groep met de klassementsmannen te laten gaan. Met het vorderen van de wedstrijd loopt het beter en beter en kan hij zelfs terugkomen in de groep van de toptienmannen.
In de afdaling van de voorlaatste col breekt de groep van Thomas in twee. Tiesj zit in 5de positie van de tweede groep en mist de aansluiting om met de groep Thomas de beklimming van de laatste col aan te vatten. Hij kiest dan maar  voor het eigen tempo. En wat de TV-commentatoren niet zien is dat hij nog twee minuten voor de door hen bejubelde Soler aankomt op 4’06” van de winnaar van de dag A. Yates en ver voor Alaphilippe. Hij finisht als 22ste.
In het eindklassement staat hij 14de. In het jongerenklassement eindigt hij op een 5de plaats.  Daarmee kan deze Dauphiné als een geslaagde voorbereiding beschouwd worden met het oog op de Tour de France die over 4 weken van start gaat.

Rit 6  Frontenex – La Rosière

9 juni 2018

Een kopie van een rit uit de komende Ronde van Frankrijk.  Met vier zware cols op 110 km weten we op voorhand dat dit een bijzonder zware koers wordt.
Een kopgroep van 27 met daarin ook een paar Belgen wordt finaal uitgedund tot 1 man, Bilbao die standhoudt en deze rit op zijn naam schrijft.
Tiesj rijdt een attente wedstrijd. In de afdaling van Roselend  is het Bardet die aanvalt maar gecounterd wordt door Alaphilippe met een sterk dalende Tiesj in zijn wiel. Bij de beklimming naar de finish in La Rosière moet Tiesj op 8 km van de eindstreep de groep van favorieten laten gaan. Hij rijdt evenwel op eigen tempo een goede beklimming en komt binnen op 2’38”.  In het klassement blijft hji 12de op 4’47”.

Rit 5  Grenoble – Valmorel
8 juni 2018

Een korte (130 km) maar zware rit wordt  beslecht  in de laatste 4 km. De laatste overblijvende van de 8 vluchters van de dag waarbij o.a. L. De Plus en Thomas De Gendt, wordt op 4 km van het einde ingelopen door een selecte groep van een 15-tal renners waaronder Tiesj.
Wanneer Soler op 3,5 km voor de finish een versnelling plaats moet Tiesj alle zeilen bijzetten om contact te houden met de groep en wanneer Daniël Martin op 3 km van de streep nog eens een extra versnelling plaatst moet Tiesj passen. In het gezelschap van Moscon en Kwiatkowski gaat hij de laatste km in. Hij probeert deze twee met zicht op de streep nog te verschalken maar krijgt lik op stuk en in de laatste 100 meter moet hij nog 2 seconden prijs geven op deze twee mannen van Sky.
Martin wint. Tiesj wordt 23ste op 1’15” van de winaar. In het algemeen klassement zakt hij naar de 12de plaats op 2’25” van de nieuwe leider Geraint Thomas.

Rit 4 Chazey sur Ain  – Lans-en-Vercors
7 juni 2018

De eerste rit van een zware vierdaagse over 181 km met daarin o.a. een klim van 17 km en een finale beklimming van 5 km.
Ploegmaat Jens Keukeleire is mee in de ontsnapping van de dag van 7 man waarvan Cataldo uiteindelijk alleen doorgaat en pas op 300 meter voor de streep de kop van wat overblijft van het achtervolgende peloton over zich krijgt. Er is dan al lang geen peloton meer maar groepjes van renners die strijden om de dagzege en een verbetering van hun klassement.
Uiteindelijk is het Alaphilippe die wint voor Daniel Martin. Tiesj rijdt alweer een beresterke wedstrijd en wordt 10de op 8 seconden van de winnaar. In het algemeen klassement wordt hij 8ste op 1’13” van de nieuwe leider Moscon. En aangezien deze zowel de gele als de witte trui heeft en Tiesj tweede staat in het jongerenklassement start hij morgen in de witte trui.

Rit 3  Pont-de-Vaux – Louhans – ploegentijdrit
6 juni 2018

Een ploegentijdrit over 35 km. Sky is outstanding maar Lotto-Soudal rijdt een sterke tijdrit en wordt 3de op 52 seconden. Daardoor klimt Tiesj naar de 13de plaats in het algemeen klassement op 1’16” van de nieuwe leider Kwiatkowksi.
Vanaf morgen staan een paar zware bergritten op de agenda!

Rit 2 Montbrison – Belleville en Beaujolais
5 juni 2018

Een rit met heel wat pittige hellingen waarbij van bij de start 4  voor de lange vlucht kiezen. De laatste overblijvende van die vlucht houdt stand tot op 1 km voor de streep. Bij het ingaan van die laatste km komt Tiesj op kop en trekt de hele groep op een lint en doet daarmee de leadout voor Jens Keukeleire. Op 450 m voor de streep gaat Tiesj van kop. Jens kiest het wiel van de opkomende Impey maar moet de duimen leggen voor rappere mannen. Jens wordt 5de. Tiesj wordt uiteindelijk 43ste. In de stand staat hij nu op de 27ste plaats.

Rit 1 Valence – Saint-Just-Saint-Rambert
4 juni 2018

Een rit over 179 km met een paar stevige hellingen. Drie vluchters krijgen tot 6 minuten voorsprong maar op zo’n 10 km voor het einde loopt alles weer samen. Dan neemt LottoSoudal de koers in handen en leidt met 5 man de groep naar de laatste hindernis van de dag, een klim over 1,5 km met een stijgingspercentage van iets meer dan 4 % tot op 3,5 km voor de streep. Tiesj weet zich goed te positioneren maar wordt in de sprint gehinderd door Ackerman en Kwiatkowski waardoor hij even moet inhouden. Toch behaalt hij een mooie 4de plaats en wordt 29ste in het klassement.

Proloog Valence – Valence
3 juni 2018
De proloog wordt gewonnen door Kwiatkowski. Tiesj eindigt als 59ste op 24 seconden.