Belgisch Kampioenschap Binche

24 juni 2018

Veel supporters van Tiesj zijn al dan niet met de ingelegde bussen naar Binche afgezakt om hem nog eens in eigen land aan het werk te zien. En onder het nuttigen van een lekker drankje en broodje of frietje in het Lotto-Soudaldorp krijgen ze waar voor hun geld.
Van bij de eerste passage aan het station waar het fandorp gehuisvest is, zijn de Lotto-Soudalrenners attent voorin van de wedstrijd en dat zal de hele wedstrijd lang het geval zijn.  Bij de belangrijkste ontsnapping van de dag waarvan uiteindelijk 6 renners de finale mee kleuren zijn Jasper De Buyst en Victor Campenaers de vertegenwoordigers van de ploeg. Op 33 km voor de streep maakt Philip Gilbert de sprong naar de kopgroep. 3 km verder plaatst ook Tiesj een demarrage en samen met Vanmarcke, Stuyven en Serry sluit hij aan bij de kopgroep. Op dat moment is LTS met drie renners in de kopgroep vertegenwoordigd maar ook Quick Step is met Lampaert, Gilbert en Serry vertegenwoordigd. Gilbert is duidelijk in goede doen en probeert de rest te verschalken. Samen met ploegmaat Lampaert en Stuyven weet hij de rest achter te laten maar uiteindelijk is het ploegmaat Lampaert die de verdiende nieuwe Belgische kampioen wordt. Tiesj die na de hoogtestage nog niet de explosiviteit in de benen heeft moet passen bij de versnelling van de Quick Steppers.
Intussen hebben Keukeleire, Hermans en Claeys de sprong naar wat van de kopgroep overblijft gemaakt. Tiesj probeert Jens Keukeleire nog te lanceren voor een toptien plaats. Zelf eindigt hij als11de.