TdF Rit 1 Noirmoutier-en-l’île – Fontenay-Le-Comte 201 km

De eerste  rit van de Tour 2018 kent een zeer typisch ‘vlakke ritten verloop’.

Van bij de officiële start gaan drie renners in de aanval die tot maximum 4’30” voorsprong krijgen. Op zo’n 10 km van de finish is hun verhaal uit en is het aan de spurtersploegen om hun spurter in stelling te brengen.

Vanaf 10 km voor het eind zien we Tiesj met meerdere ploegmaten in het zog van eerst Quickstep en daarna Bora en dan terug Quickstep, vooraan in het peloton. Op zo’n 2 km van de streep zit Tiesj echter als tweede renner van de hele meute alleen van LTS. Blijkbaar is de rest van de ploeg zijn wiel kwijtgeraakt. Hij zet zich recht en wacht nog om André toch nog te proberen naar voor te brengen maar dat lukt niet meer. Gaviria wint de eerste spurt en wordt dus ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Uiteindelijk komt Tiesj als 29ste binnen. Gelukkig zonder kleerscheuren na een zeer hectische finale met valpartijen van onder andere Bernal, Froome en pech voor Quintana.

In het algemeen klassement staat hij 30ste omdat Oliver Naesen in het nieuwe Point Bonus-systeem 1 seconde gesprokkeld heeft en daarmee na de boniwinnaars aan de streep op plaats 4 komt.

Tiesj Benoot rijdt tweede Tour, zonder ambities voor klassement: “Afzien met vrienden, dat vind ik wel leuk”

Helm goed vastgespen want het wordt een gevaarlijke finale!