Tdf Rit 4 La Baule – Sarzeau

Tijdens de 4de rit gebeurt waar Tiesj  het meest bevreesd voor was: vallen tijdens de eerste week. Op 5 km van de streep gaat Quintana om nog onduidelijke reden plots in de remmen. Tiesj kan hem niet ontwijken en gaat over kop: ontwrichting van sleutelbeen Рschouderbladgewricht; wenkbrauw gekloofd, wonde op het achterhoofd, kneuzingen van de ribben en de pols. Schaafwonden over het hele lijf. Afwachten wat de nacht brengt.

Over de rit zelf zijn we snel uitverteld: ontsnapping van 4 renners van bij de start met o.a. Claeys en Van Keirsbilck. De laatste wordt op slechts 900m de van de streep terug gepakt. Greipel lijkt op de overwinning af te gaan  maar uiteindelijk haalt Gaviria het voor Sagan. Greipel wordt 3de.

 

Tiesj Benoot hevig bloedend bij de aankomst in Sarzeau.

Bebloed gezicht. Noodzakelijke hechtingen aan wenkbrauw en hoofd. Gekneusde ribben en pols. Ontwrichte schouder. Geschaafd over hele lichaam. Wat een pech.