Cyclassics Hamburg 216 km

De Cyclassics Hamburg is voor de Tiesj de wedstrijd om terug koersritme op te doen na zijn herstelperiode na de val in de Tour de France.

De 216 km lange Duitse klassieker staat bekend als een klassieker voor sprinters en dit jaar is dit niet anders. Veel schoon (spurters)volk dus aan de start. Een lange ontsnapping die teniet gedaan wordt op zo’n 20 km voor het einde en een late uitval van een paar punchers op de enige helling van de dag op zo’n 15 km van de streep  veranderen niets aan het voorspelde verloop. Na een val in de kop van de groep op 2 km voor de finish spurt een kleine groep voor de overwinning.

Tiesj is alert wanneer de Waseberg  voor de derde en laatste keer wordt aangedaan en kan mee in de laatste ontsnapping van de dag. Aangezien Lotto Soudal echter alles heeft ingezet op André Greipel werkt hij niet mee. De groep komt zoals gezegd terug. De ploeg maakt zich klaar om de spurt voor Greipel voor te bereiden maar die wordt door de valpartij opgehouden. Weg zegekansen.

Viviani wint voor Démare en Kristoff.

Tiesj komt als 19 de over de streep en kan met een goed gevoel uitkijken naar de Vuelta die komende zaterdag start al blijft het nog wat afwachten of de schouderkwetsuur helemaal hersteld is.