Vuelta rit 4

De vierde rit in de Ronde van Spanje loopt over ‘slechts’ 161 km maar met twee zware cols en bij een temperatuur van om en bij de 35 graden is het geen kattepis.

Vrij vroeg in de wedstrijd ontstaat een ontsnapping van 9 met daarin Jelle Wallays die uiteindelijk knap 6de zal worden boven op Alfacar in de Sierra de la Alfaguara.  De 9 bouwen een mooie voorsprong uit tot boven de 9 minuten.  Zeven van de negen blijven de achtervolgers ook voor. De Amerikaan Ben King wint de rit.

Nu Tiesj alle klassementsambities heeft opgegeven is het zaak om de ritten waarin er voor hem weinig kansen op een zege in zitten zoveel mogelijk energie te sparen voor eventuele latere kansen. Hij rijdt met een groep met daarin o.a. Peter Sagan rustig de laatste klim naar boven en komt binnen met een achterstand van meer dan 18 minuten.

Zeker voor hem maar ook voor de supporters die van Tiesj gewoon zijn hem steeds vooraan in de koers te zien is het even wennen aan deze manier van koersen.