Vuelta rit 10 en 11

Over rit 10  valt van uit het perspectief van Tiesj weinig te vertellen. Zoals verwacht werd de rit beslist in een massaspurt en gewonnen door Viviani. Tiesj kwam binnen met het peloton.

Rit 11 kreeg een totaal ander scenario. De langste rit werd fel bevochten. Zo duurde het tot 100 km voor een ontsnapping wat ruimte kreeg. Tiesj lag mee aan de basis van deze vlucht. Oorspronkelijk opgezet met 5 dikte de groep boven op de Alto do Covelo tot 19 aan.

Pinot, die op 2 min 33 van leider Yates stond maakte deel uit van deze groep waardoor het peloton nooit echt helemaal liet begaan al had die op een bepaald moment toch 4 minuten.

Dat er hard gestreden werd is af te lezen uit het gemiddelde de eerste 100 km. 49 km  het eerste uur. 48 km het tweede uur en dan te weten dat het nooit echt vlak werd.

In de kopgroep 3 man van BMC die uiteindelijk het laken naar zich toe trekken. De Marchi komt solo binnen. Er ontsnappen er nog een paar uit de kopgroep.

Tiesj eindigt als 6de. Hij mag daarmee tevreden terugkijken op deze zware rit wetende dat hij nog steeds herstellende is van een zware knieblessure die hem tot een antibioticakuur verplicht heeft.

https://sporza.be/nl/2018/09/05/benoot-toont-zich-in-vuelta-en-er-zijn-nog-veel-mooie-kansen/