WK selectie voor Tiesj

Na een selectie voor Richmond (2015) Bergen (2017) wordt Tiesj voor een derde keer geselecteerd voor het WK op de weg op zondag 30 september in Innsbruck. Samen met Tim Wellens, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns, Laurens De Plus, Ben Hermans, Xandro Meurisse  en Serge Pauwels zal hij België vertegenwoordigen.

De reactie van Tiesj zoals meegegeven op de website van Lotto-Soudal:

“Op dit moment is het in de Vuelta nog een beetje afzien na mijn valpartij in de Tour de France. Ik hoop dat ik met de rustdag vandaag en de tijdrit morgen mijn lichaam nog wat kan laten herstellen. We krijgen hier in de Vuelta een heel lastig parcours voorgeschoteld, met vele hoogtemeters. Het is ook een harde koers, een situatie die je op training moeilijk kan simuleren. Hopelijk kan ik de komende weken, en dus ook op het WK, de vruchten plukken van deze Vuelta.”

 

“Ik kijk er alvast naar uit om de kleuren van mijn land te verdedigen. Als Belgen moeten we niet wachten tot de laatste klim om in actie te schieten, we moeten voordien al meeschuiven. Om te weten wat mijn exacte rol zal zijn, moet ik nog even afwachten hoe ik me na de Vuelta voel en in functie daarvan zal bepaald worden hoe ik het WK moet aanpakken. Ik hoop alvast op supercompensatie na de Vuelta.”