Vuelta rit 17 – 18 – 19 – 20 – 21

Vanaf rit 17 voelt  Tiesj stilaan de kracht terugkomen. De val, gevolgd door antibioticakuur en daaropvolgend darmklachten hebben veel energie gekost. Zowel mentaal als fysiek heeft hij zware inspanningen geleverd om de dip te boven te komen. Geleidelijk kan er, tijdens de Vuelta zelf, aan de heropstanding gewerkt worden.

In rit 17 wordt hij 113de, 133ste in rit 18, in rit 19 wordt hij 31ste, in rit 20 wordt hij 51ste. In rit 20 kan hij op de eerste klim Thomas De Gendt nog een handje toesteken om in een goede positie het zware klimwerk aan te vatten.

In de slotrit doet hij de leadout voor Tosh en komt als 111de over de streep. In het eindklassement eindigt hij als 95ste op 3 u 14′ 12 “.

Tiesj eindigt De Vuelta met een goed gevoel en hoopt dat de geleverde arbeid zich in het verdere verloop van het seizoen uitbetaalt.