Wereldkampioenschap Innsbruck 30 september 2018

Wat voorspeld werd werd waarheid. De Belgen spelen geen rol van betekenis in het zware kampioenschap voor profs.

Van bij de start ontstaat een ontsnapping met 11 die tot 19 minuten voorspong bij elkaar fietsen. Uiteindelijk houden er 2 van die 11 tot een kleine 20 km voor de finish stand. Het zware parcours heeft er dan al flink ingehakt in het peloton. De ultieme strijd gaat tussen Woods, Bardet, Dumoulin en Valverde. De laatste trekt het laken naar zich toe en haalt op zijn 38ste de mooiste trui uit zijn carrière binnen.

Tiesj vergaat het minder goed. Gestart met een goed gevoel gaat op zo’n 85 km voor de streep het licht uit. Zwaar ontgoocheld stapt hij uit de wedstrijd

Nu proberen mentaal her op te laden voor de laatste wedstrijden van het seizoen.