Vuelta a San Juan

Tiesj Benoot: “De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd wat aftasten. Maar ik heb goed getraind en werd niet ziek dus vertrek ik zeker met een goed gevoel naar Argentinië. Mijn seizoensdoelen beginnen pas vanaf de Omloop Het Nieuwsblad maar de Ronde van San Juan ligt ideaal in de opbouw naar die periode. Ik werkte voornamelijk duurtrainingen af en dus weinig intensieve sessies die nodig zijn om die topvorm te bereiken. Het wordt dus afwachten hoe de benen reageren, maar ik heb er zeker een goed oog in.”

 

“Als ik een goed resultaat kan rijden, zal ik dat – net zoals vorig jaar trouwens – zeker niet laten liggen. Ik tel twee cruciale ritten. Er is de aankomst op de dam, waar ik vorig jaar als derde finishte, en een lastige aankomst bergop. In die twee ritten kan ik misschien iets forceren. Een goed klassement volgt dan logischerwijze wel uit een goede rituitslag. De weersomstandigheden zullen een belangrijke rol spelen. In Argentinië kan het erg warm zijn en het kan er ook ferm waaien, dus dat wordt opletten geblazen.”