Vuelta a San Juan rit 5

Een koninginnenrit in een ronde is altijd iets waar we als supporter van Tiesj verlangend naar uitkijken want dan is hij meestal één van de actoren in de finale van de wedstrijd. Ook in San Juan is het dit jaar niet anders.

Na een lange vlucht van een grote groep renners krijgen we een schitterende finale die helemaal openbreekt op zo’n 14 km van de top van de Alto Colorado. Movistar trekt de koers helemaal naar zich toe met Anacona in een hoofdrol, die de rit wint en leider wordt in het klassement.  Nairo Quitana is een voorbeeldige ploegmaat en laat het achtervolgingswerk aan leider Alaphilippe.

Tiesj rijdt, ondanks kwetsuur aan de rechterpols, een zeer attente en sterke finale.  Tot twee keer toe remonteert hij Alaphilippe die in de slotkilometers zijn koppositie in het algemeen klassement wil verdedigen en helemaal naar het einde gaat Tiesj nog alleen op  zoek naar de broer van Nairo, Dayer, daarbij Alaphilippe achter zich latend. Hij eindigt knap 9 de en komt zo nog de top tien binnen in het klassement.