Strade Bianche 184 km

De Strade Bianche van 2018 staat in het geheugen van iedere wielrennerfanaat gegrift: de overwinning van Tiesj in een onvergetelijke hondenweer die de mooie wedstrijd een heroïsch (voor wielerliefhebbers althans) karakter gaf.

Heel ander weer deze maal in het mooie Toscane in en rond Siena. Ronduit schitterend lenteweer en dus krijgen we een totaal ander koersbeeld. Maar ook bij andere omstandigheden komen de sterke renners, die niet door pech teruggeslagen worden, terug op de voorgrond. Mede dankzij natuurlijk het vele werk van de ‘knechten’ in het peloton.

Na de ontsnapping van 4, die mag doorgaan als de ontsnapping van de dag, komt een groep van 15 renners voorop met daarin bijna alle favorieten. Voor LTS, Tim en Tiesj, een sterk vertegenwoordigd Deceuninck – Quickstep, Van Avermaet, Van Aert, Fuglsang, Lutsenko e.a.

Op 22 km van de streep plaatst Fuhlsang een demarrage waarop Van Aert heel alert reageert en ook Alaphilippe kan zijn karretje aanhangen. De drie zijn vertrokken.

In wat overblijft van de groep van de 15 doen de Quickstepboys samen met Lutsenko voortreffelijk afstopwerk.  Van Aert valt nog wel even terug uit de kopgroep van 3 maar komt door zijn verbetenheid en het talmen van de twee leiders nog even terug bij de twee maar uiteindelijk maakt Alaphilippe het perfect af.  Fuglsang wordt 2de, Van Aert 3de.

Voor de 4de plaats wordt Tiesj  op de meet geklopt door Stybar. Tiesj wordt dus 5de en mag dus na de zware val van vorige week best tevreden zijn. De conditie is in orde. Het herstel heeft toch wel wat kracht gekost waardoor hij op het moment van de beslissing toch even moest passen. Op naar Tirreno – Adriatico.