Tirreno – Adriatico rit 5 Colli Al Metauro – Recanati 180 km

De rit wordt door de organisatoren als de koninginnerit van deze Tirreno – Adriatico aangeduid. En de rit is deze titel waardig. Een finale van meer dan 40 km waarin in drie ronden telkens twee kanjers van beklimmingen liggen. Het roadbook spreekt van ‘E la tappa dei Muri’. En muren waren het!

Een selecte groep van een 15-tal renners rijdt de finale. Enige Belg in het gezelschap: Tiesj. Hij gaat de strijd aan met Alaphilippe, Dumoulin, Lutsenko, Fuglsang, Rui Costa en andere klassementsrenners.

Terug is het Astana die de plak zwaait. Ditmaal met Fuhlsang als winnaar  en Lutsenko in een dienende rol. Tiesj rijdt terug een beresterke wedstrijd en wordt knap 9de.

Te bedenken dat hij in de ploegentijdrit een achterstand opliep van 54 seconden en door pech in de rit van vrijdag 34 seconden verloor, is een 11de plaats in het Algemeen Klassement, op 3’35” meer dan verdienstelijk!