E3 Binckbank Classic 204 km

De E3 Harelbeke wordt dit jaar verreden in een schitterend lenteweer. Het parcours is echter zwaar genoeg om er een spannende wedstrijd van te maken.

Acht renners maken deel uit van de vroege vlucht die op een 20 km opgerold wordt. Bob Jungels die op zijn eentje de vluchters heeft bijgebeend gaat een hele tijd alleen door en de Quicksteppers in de achterkomende groepen zitten in de spreekwoordelijke zetel.

Op de Taaienberg zien we Tiesj niet in de voorste gelederen. Hij kan zijn slechte positionering daar echter nog herstellen en komt vooraan in het peloton post vatten.

Bij de beklimming van de Paterberg raakt hij echter terug niet goed gepositioneerd en de koers wordt daar beslist. De toppers nemen een kleine voorsprong en worden niet meer bijgehaald.

Tiesj probeert nog samen met Terpstra de bakens te verzetten en op de Tiegemberg komen ze op 20 meter als Greg Van Avermaet er een zware snok aan geeft.  Zo komen er achter Jungels 5 renners in de tegenaanval met daar bij Stybar die zich niet moet inlaten met kopwerk aangezien zijn ploegmaat voorop rijdt. Wanneer Jungels dan toch bijgehaald wordt is de friste man, Stybar, de te kloppen man. In de spurt maakt die het dan ook mooi af.

Tiesj krijgt naar het einde van de wedstrijd nog wat af te rekenen met wat krampen en eindigt uiteindelijk als 16de.

Begin deze week werd al beslist dat Tiesj zondag toch zal starten in Gent-Wevelgem.