Gent-Wevelgem in Flanders Fields 250 km

De Gent-Wevelgem editie van 2019 is er één met een hoog suspensegehalte. Vanaf km 65 rijdt een groep van 20 man weg met daarbij een aantal toppers als Sagan, Van Aert, Van der Poel, Degenkolb, Stuyven, Theuns, Pedersen, Terpstra, Gaviria … Bovendien hebben die meestal meerdere ploegmaten bij zich die het nodige beukwerk kunnen doen. In de eerste twee uur van de wedstrijd wordt meer dan 100 km afgelegd!

In de voorste gelederen van het peloton is het vooral Lotto  Soudal dat mankracht inzet om de vluchters onder controle te houden. De maximale voorsprong is 1’22”. Kort na de eerste passage over de Kemmelberg gaat vier man weg uit de kopgroep: Theuns, Sagan, Theunissen en Trentin.  Er is dan nog bijna 70 km te rijden naar de finish. Later maakt Rowe nog de sprong naar deze vier.  Wat overblijft van de 20 vroege vluchters wordt opgeslokt door de voorwacht van het peloton.

Bij de tweede beklimming van de Kemmelberg draait Tiesj goed voorin mee in de kop van het peloton achter een ontketende Stybar en een verbazend sterke Van Aert. Het is dan al duidelijk dat de vluchters geen echt succes zal beschoren zijn.

Op 18 km van de streep is alles te herdoen. Met een groep van 40 man gaat het in razende vaart naar Wevelgem die traditioneel eindigt in een massaspurt.  Alexander Kristoff wint voor Degenkolb. Tiesj eindigt als 13de.