Geen wedstrijden maar intensieve trainingsarbeid op Sierra Nevada

Tiesj Benoot: “Ik ben hier om de conditie op te bouwen richting de Ronde van Zwitserland en de Tour de France. De Sierra Nevada is daarvoor ideaal gezien de goede weersomstandigheden, de hoogte van 2200 meter en de mooi onderhouden wegen. Qua trainingen variëren we tussen korte intensieve en lange rustige ritten. Uiteraard hoort daar veel klimwerk bij. Onze typische dagindeling is als volgt: opstaan, eten, trainen, eten, rusten, eten en slapen. Tussendoor kijken we naar de Giro en ik heb ook wat boeken mee om mijn examen voor te bereiden. Soms gaan we ook eens naar de fitness om oefeningen te doen. Ik geniet hier eigenlijk vooral van de rust. Samen met Maxime Monfort blijf ik nog tot 9 juni, terwijl Jens Keukeleire en Jelle Wallays op 5 juni huiswaarts keren. ”

“In de Ronde van Zwitserland wil ik mijn goed gevoel terugvinden, want sinds Parijs-Roubaix heb ik al twee maanden niet meer gekoerst. Tijdens de Tour de France hoop ik te kunnen meestrijden voor een etappezege. Een knap resultaat in het Belgisch kampioenschap is eveneens iets waar ik op mik, maar het is moeilijk om daar echt een doel van te maken. Het is namelijk altijd een speciale wedstrijd. Dit jaar vindt het BK plaats in Gent, wat voor mij een thuiswedstrijd betekent. Uiteraard zou ik graag de Belgische trui veroveren, maar de vlakke finale maakt het echter niet makkelijk voor mij.”

(geplukt van de website van Lotto-Soudal)