Ronde van Zwitserland – rit 6

Na drie ritten op rij die eindigden op een massaspurt konden we vandaag genieten van de eerste bergrit in deze ronde.

Vrij vroeg ontstaat een kopgroep van 13 later uitgebreid tot 25 man. Er zitten een paar sterke klimmers tussen en ook al halen ze een maximale voorsprong van iets meer dan 4 minuten toch weten we dat er zeker een paar in staat zullen zijn het uit te zingen tot de top van de Flusemberg.

Aan de voet van de 8,5 km lange klim heeft de groep van 25 nog een voorsprong van iets meer dan 2 minuten. Twan Tohoek gaat uiteindelijk solo met achter hem de sterksten uit de kopgroep: Rui Costa, Bevin, Mas Bonnet.

Ineos doet er alles aan om Bernal naar voor te brengen om toch nog te proberen Tolhoek te remonteren. Bernal strandt uiteindelijk als tweede achter Tolhoek op 17 seconden.

Tiesj rijdt een beresterke finale en eindigt als 8 ste op 44 seconden van Tolhoek en moet dus slechts 27 seconden toegeven op klimtalent Bernal. Hij klimt naar de 5de plaats in het klassement op 35 seconden van de nieuwe leider Bernal. In het jongerenklassement staat hij tweede en mag morgen in het witte shirt van dit klassement rijden.