Ronde van Zwitserland – rit 7

De zevende rit van de Ronde van Zwitserland is de langste (216 km) en de renners moeten meer dan 4000 hoogtemeters overwinnen.

Van de acht ontsnapten van de dag is Mathias Franck de langst overlevende. Pas op 5 km voor de top van de Sankt Gotthard wordt hij op geslokt van wat nog overblijft van het peloton waar Tiesj nog deel van uitmaakt. Kort daarop plaatst Enric Mas een demarrage en neemt even voorsprong maar op drie km voor de streep gaat Bernal in de aanval.

Pozzovivo en ploegmaat Rohan Dennis kunnen niet volgen maar zijn de eerste achtervolgers. Achter hen gaan ook Konrad, Hirt en Tiesj de eerdere vluchter Mas voorbij. Tiesj waagt nog een sprong naar de twee achtervolgers van Bahrain maar moet zijn metgezellen laten terugkomen. Hij eindigt als 6 de op 34 seconden van Bernal. In het algemeen klassement staat hij nu 6de op 1’19” van leider Bernal.