BELGISCH KAMPIOENSCHAP OP DE WEG 30 JUNI

Het BK op de weg is dit jaar een eerbetoon aan Walter Godefroot, oud-inwoner van Drongen en wordt dus in Gent en grotendeels in Drongen betwist.

Na een dubbele lus in de Vlaamse Ardennen langs De Paddestraat en de Maria Lippenhovestraat worden de laatste 100 km voornamelijk op Drongens grondgebied verreden. De streep ligt ter hoogte van de Topsporthal, vlak bij de Gentse Blaarmeersen.

De Elite Dames starten om 10u15 en worden rond 13u30 aan de aankomst verwacht. De dameswedstrijd verloopt op het plaatselijk parcours van 15,5 km.

De Elite Heren starten aan de Stadshal om 12 uur en de aankomst is voorzien rond 17u15.  Na een tocht van om en bij de 130 km naar de Vlaamse Ardennen worden de laatste 100 km op het plaatselijk parcours verreden (7 ronden van 15,5 km).

De supportersclub is aanwezig in het Lotto-dorp vlak bij de finish. Leden krijgen op vertoon van hun lidkaart gratis consumptiejetons om in het Lotto-dorp te spenderen. En zoals steeds kan meN voor een minimumbijdrage van  5 euro ter plaatse lid worden.

 

Het BK wordt dus voor Tiesj een thuismatch en al is het niet echt zijn type parcours, gesteund door de vele supporters op het plaatselijk circuit, is  hij zeker van plan zich dubbel en dik in te spannen om de koers naar zijn hand proberen te zetten.

Dus supporters laat u horen en zien. Het wordt een feest voor Drongen. Met veel eer voor Walter Godefroot voor de grote carrière die hij als wielrenner en als ploegleider met heel veel succes uitbouwde !

 

Wie meer wil weten over die carrière kan vanaf donderdag 27 juni tot en met zaterdag 29 juni terecht in café De Pallieter voor een tentoonstelling over Walter Godefroot.

Zaterdag 29 juni brengt Karel Declercq in het Parochiaal Centrum van Drongen een ludieke kijk op de koers in een Hulde aan Walter. Beginuur 20u00. Inkom 10 euro! Iedereen welkom!