Belgisch Kampioenschap Gent

Het zat er toch aan te komen dat het kampioenschap in een massaspurt zou beslecht worden. En zo geschiedde. Met een, voor minder met het wielrennen begane publiek, verrassende winnaar. Voor de kenners geen echte verrassing want Tim Merlier behoort momenteel tot de snelste renners van het land en gezien het parcours dus een verdiende winnaar.

Het eerste deel van de wedstrijd is het meest attractieve met de lussen in de meest noordelijke regionen van de Vlaamse Ardennen. Maar gezien dit gedeelte in het begin van de wedstrijd zit zijn er geen live-beelden en moet het publiek het mooiste deel van de koers missen!

Tiesj laat zich in dit eerste deel vaak vooraan zien op de Paddestraat en de Maria Lippenhovestraat maar tot een echte breuk in het peloton komt het niet. Uiteindelijk rijden 4 renners weg en die zullen ongeveer 100 km vooruit blijven.

De 7 plaatselijke ronden in Drongen brengen weinig animo in de koers en wanneer de vluchters uiteindelijk bij de lurven gevat worden wordt een massaspurt onvermijdelijk.

Tim Merlier sprint naar de overwinning. Tiesj, die met het oog op de Ronde van Frankrijk, geen risico’s wil nemen in de spurt, wordt 19de.

Een kampioenschap om snel te vergeten?