OVO Energy Tour of Britain 7 – 14 september

De wedstrijd zal herinnerd worden als de Ronde van Mathieu Van der Poel. Drie ritoverwinningen en het eindklassement.  Waarmee Van der Poel zich heel uitdrukkelijk als de te kloppen favoriet voor het WK in Yorkshire in de vitrine zet.

Tiesj rijdt een sterke Tour of Britain en verleent hand- en spandiensten aan Jasper De Buyst die knap derde wordt in het eindklassement.

Alhoewel het parcours zeker niet vlak is eindigen meerdere ritten op een spurt van een grote groep. De pittige beklimmingen die over het parcours verspreid liggen zijn meestal te kort om grote verschillen te maken. De 10, 6 en 4 seconden boni die bij iedere rit te verdienen zijn zorgen voor enige afscheiding in het klassement. Komt daarbij een individuele tijdrit en de sterke finishers bezetten dan de eerste plaatsen in het eindklassement.

Tiesj wordt met een paar mooie uitslagen (eens 10de en eens 5de)  en sterke prestaties in de zwaardere ritten knap 9de in het eindklassement op 1:07 van een ongenaakbare Van der Poel. Trentin wordt 2de.