Milaan – Turijn 180 km

Een wedstrijd die uit twee grote delen bestaat. Een lange vrij vlakke aanloop van 150 km en een finale van 30 km met tweemaal de beklimming van  5 km lang naar Superga met een stijgingsprecentage van 9 %.

De vroege ontsnapping wordt ingerekend bij ingang van de finale. Alle toppers zijn nog van de partij in de kop van het peloton. Tijdens de laatste beklimming zijn er meerdere uitvalspogingen van o.a. Gaudu en Woods. Tiesj toont zich sterk in de achtervolgende groep maar heeft het moeilijk de plotse versnellingen onmiddellijk te beantwoorden. Zo ook op een 2-tal km van het eind wanneer Woods en Goudu op de hielen gezeten worden door Valverde,  Yates en Bernal. Maar samen met de andere taaie Laaglander (Mollema) knokt Tiesj zich terug tot bij de eersten en probeert hen op 700 meter voor de streep te verrassen maar Woods laat niemand nog gaan.

Uiteindelijk wint Woods voor Valverde en Yates. Tiesj wordt knap 4de voor Gaudu en Bernal!