Tre Valli Varesine – 200 km

De mooie Italiaanse semi-klassieker met maar liefst 14 Worldtourploegen aan de start wordt ontsierd door de slechte parcoursaanduiding. Op zo’n 20 km van de finish neemt de kopgroep van 13 met daarin een paar topfavorieten een foute weg waardoor ze onbedoeld het parcours verlaten. Op dat moment was de achtervolgende groep op een kleine 20 seconden van die groep. Door deze foute wegkeuze komt de kopgroep achter de achtervolgende groep terecht en zijn alle kansen voor de oorspronkelijke kopgroep weg.

Voor dit opmerkelijk gebeuren was Luis Leon Sanchez al uit die kopgroep weggesprongen. Hij houdt stand tot in de laatste km maar vooral onder het beukwerk van Ineos komt een groep van 23 man terug. In die groep Tiesj en Tim Wellens voor Lotto Soudal. Primoz Roglic neemt in de laatste honderden meters een voorsprong en in de groep blijkt niemand in staat of bereid de achtervolging