Il Lombardia 243 km

De laatste klassieker van het seizoen 2019! Na een mooie 6de en zeer knappe 4de plaats de voorbije dagen keek Tiesj vooral uit naar de klassieker van ‘de vallende bladeren’. Maar superbenen heb je niet op bestelling en vandaag waren die er niet.

De gemiddelde snelheid van deze lastige wedstrijd lag zeer hoog. Een kopgroep van 8 met sterke renners als o.a. Cavagna moet het toch afleggen tegen de voorwacht van het peloton met daarin alle toppers.  Op de Muro di Sormano voelt Tiesj dat de benen sneller vollopen dan vorige woensdag. Op de top moet hij een eerste keer de rol lossen.  Toch kan hij samen met andere gelosten op 28 km voor de finisch terug aansluiten bij de kop van de wedstrijd maar bij de eerstvolgende beklimming, op 20 km van het einde, verdwijnt hij uit de kopgroep.

Bauke Mollema, die ook even gelost was profiteert van een aarzeling bij de topfavorieten en slaat meteen een mooie kloof. Hij rijdt een sterke finale en zet de topfavorieten aldus een neus en wint daarmee op zijn 32ste verdiend de mooiste koers uit zijn carrière! Valverde spurt  achter hem naar een tweede plaats.

Tiesj rijdt toch nog naar een verdienstelijke 24ste plaats en komt alleen binnen op 2’46”. Daarmee zit zijn officiële seizoen er op. Waarop hij tevreden mag terugblikken met een overwinning in de Ronde van Denemarken en mooie resultaten in zowel de voorjaarsklassiekers als in de Ronde van Frankrijk.

Op naar een volgend seizoen onder de vlag van Wielerteam Sunweb!

Zaterdag, 19 oktober, rijdt hij in Deinze nog het afscheidscriterium van Kenny Dehaes.

En niet te vergeten vrijdag 8 november jaarlijks eetfestijn in zaal De Nieuwe Melac in Zwijnaarde!