STERK OPENINGSWEEKEND SUNWEB

Met zijn nieuw Wielerteam Sunweb reed Tiesj zich het voorbije weekend mooi in de kijker. Zowel in de Omloop Het Nieuwsblad als in Kuurne-Brussel-Kuurne heeft hij samen met zijn ploegmaten de koers gekleurd.

Op zaterdag was er telkens iemand mee van de ploeg wanneer het om de ontsnappingen ging die er iets toededen. Uiteindelijk was het Soren Kragh Andersen die tot in de laatste honderden meters meedeed voor de overwinning. Het werd een zeer verdienstelijke derde plaats.

Tiesj reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen en liet meteen zien dan zijn verblijf in Tenerife geen vakantieverblijf was. Steeds attent in de voorste gelederen om mee te zijn bij mogelijke tegenaanvallen maar behoedzaam het ploegenspel spelend. Mooi.

Ook in Kuurne-Brussel-Kuurne was het vooral Sunweb, wat bijgestaan door Ineos, dat probeerde een sterke Asgreen terug te halen. Maar de echte sprintersploegen gaven niet thuis. En door het verkeerd rijden van Cees Bol in de laatste bocht kon die ook zijn sprinterskwaliteiten niet laten zien.